Фанфіки українською мовою

    Помітивши невдоволену гримасу біля стіни зали, дівчина трохи спохмурніла.
    — Драко, дякую, але в мене до тебе ще одне прохання. Потанцюй, будь ласка, з Паркінсон. Інакше вона в мені дірку пропалить.
    — Я ж твій партнер, — насупився хлопець.
    — Лише один танець для мого спокою, а далі повернешся до мене, — попросила вона, і хлопець байдуже знизав плечима, мовляв, як хочеш. Спадкоємець роду поплентався до дівчини, яка могла б вважатися милою, якби не її недоумкуватий злий вираз обличчя, яке при появі на горизонті Драко перетворювалося на якусь суміш хворого фанатизму і схиляння.
    Як тільки Драко відійшов на пристойну відстань, Енджі пробралася до професора Снейпа, незмінного викладача в наглухо закритій чорній мантії з нескінченним рядом ґудзиків.
    «Попрошу потанцювати зі мною – відмовить і бровою навіть не поведе, – невдоволено порахувала вона. — Вчинимо, як грифіндорець, безглуздо й безрозсудно».

    Дівчина постала перед зільєваром, той лише встиг відкрити рота для питання з незмінним «Браун», як пуффендуйка поклала одну руку на його плече, а іншою схопила його прохолодну руку.
    «Невже всі слизеринці такі крижані. Не дарма ж ви змії».
    І не даючи схаменутися професору, почала вести його в танці. Снейп скривився, але спіймавши поблажливий погляд пари голубих очей директора, що сміється, втягнув через стиснутий рот повітря і перехопив ініціативу в танці.
    — Скажіть спасибі Дамблдору, Браун, варто було б вас відразу проклясти, не озираючись на всі боки, — прошипів декан Слізерина. — Між іншим, у вас є свій партнер.
    — Він зайнятий, — мелодійно промовила дівчина, відчуваючи себе на сьомому небі від щастя, пальці Снейпа, що лежали на талії, були такими легкими, ледве відчутними через тканину. — Тим більше, іноді вам варто балувати єдину ученицю в замку, яка цікавиться зіллям.
    – Ні, мені іноді варто було б ставити вас на місце, – жорстко перебив її Снейп. — Може, тоді б у вас прокинулося почуття самозбереження.
    – Уїдливі сер, – солодко прошепотіла вона.
    — Ви лише доводите, що я танцюю не з копією чи кимось іншим під Оборотним.
    — Браун, я з вас завтра всі три шкури спущу за такі витівки!
    — Це будуть проблеми завтрашньої Енджі, — заливисто засміялася дівчина, коли професор підняв її над підлогою, і вона подивилася на нього очима, що світилися від щастя, щоки її запалали від ейфорії, що коханий нарешті торкається неї не для надання першої допомоги. Опустившись на підлогу, пуффендуйка відкинула великі локони з чола і, дивлячись знизу вгору на зільєвара, тонула в його темних очах. Цієї миті щось промайнуло в чорних вирах, і Снейп як заворожений, провів тильною стороною руки по обличчю Енджі. У дівчини від несподіванки перехопило подих.
    Сер? — запитально видавила вона, зруйнувавши чарівну мить, і зільєвар сіпнувся, як від удару. Снейп кинув на неї свій розлючений погляд, і, стиснувши щелепу, стрімко пішов геть із зали. Пуффендуйка стояла, дивлячись незрозуміло у бік виходу, поки Драко не доторкнувся до її плеча.
    — Я повернувся, поговорив з Пенсі, все чудово, вона більше не поводитиметься так неввічливо.
    Дівчина на автоматі кивнула, вальс закінчився, і популярний гурт у магічному світі — «Ведуньї», почав грати запальну веселу пісню, але настрій танцювати вже зник,його забрав із собою Жах Підземелля.
    ***
    Дні летіли один за одним. Ледве закінчився бал, як Енджі довелося волочитися за Поттером, щоб зловити його на самоті і розповісти йому велику таємницю про яйця. Через пару днів після обіду видався найкращий момент. Коли Герміона і Рон відсіялися, вона підбігла до грифіндорця і повела його подалі від натовпу.
    – Сходи у ванну для старост, – страшно загадково зашепотіла йому Енджі, притримуючи за рукав мантії. — Відкрий яйце під водою і сам опусти голову у ванну. Це ключ до другого випробування.
    Чому ти мені допомагаєш? Мій факультет ненавидить тебе і постійно дражнить, — підозріло обізвався Гаррі.
    «Бо більше нікому тобі допомагати, молодший Крауч душу з мене витрясе, якщо я тобі не скажу», — подумки закотила очі пуффендуйка, згадуючи, як той нещодавно підходив до неї, натякав на ключ до другого завдання і щось белькотів про те , що борги треба оплачувати і багато іншого.
    — Тому що ти розповів мені про драконів. Тепер ми в розрахунку, Поттер.

    Ідучи від Обраного, Енджі відчувала, як її розмірене життя, обмежене раніше спробами домогтися любові Северуса Снейпа, перетворилася на дуже погану комедію, де в неї головна роль, написана душевнохворим. Робити запропоновані речі, будувати таємницю з того, що вона й так знала, постійно охати і ахати в подиві — це дуже вимотувало, і ентузіазму не додавало. Особливо після тих дивних подій на балу. Енджі десятки разів промотувала у себе в голові варіанти, що ж могло піти не так, ніж вона відштовхнула зільєвара, а перш за все, ніж привабила за секунду до цього. Час йшов, відповіді не приходило, пізніше почалися заняття, але на них професор Снейп знову став холодний до дівчини.
    «Почуття дежавю, знову як на третьому курсі. Я почуваюся ромашкою — любить, не любить, плюне, поцілує, до серця притисне, до біса пошле, що ж ми одразу перейшли до останньої стадії, професоре Снейпе? де мої поцілунки, чорт забирай, — кривилася вона на уроках зілля, коли погляд викладача зневажливо ковзав по ній, ніби вона порожнє місце. — Ігнорує, — зло рипіла зубами Енджі. — Хоч би кричав, вичитував: «Браун, ви криворука, Браун, ви — безглузда, Браун, вам не дісталося мізків на роздачі», але ні, просто не помічає, навіть у казан мій не дивиться!»
    Відчуваючи черговий приплив невдоволення, вона затрималася після занять. Зільєвар глянув на неї, наче вперше бачить.
    — Що вам потрібно, Браун? — Снейп явно наголосив на її прізвищі.
    — У вас жаброрості є, сер?
    Усередині дівчини все клекотіло від злості, але виплескувати емоції сенсу не мало.
    — Я не маю наміру звітувати перед учнями, які нібито уявили про себе.
    — Поділіться, мені на другий тур треба.
    – З якого дива? — спитав зіллявар.
    — Не знаю, з якою, — нахабно огризнулася дівчина. — Я просто прошу допомоги.
    Від подібної відповіді чоловік навіть трохи здивувався. Жодного шантажу, умовлянь, кривляння, цілком несподівано з боку пуффендуйки.
    — Якщо вони вам так потрібні, то будьте ласкаві лізти в болото біля Забороненого лісу і нишпоріть там самі. Ви занадто багато про себе думаєте, ці водорості видобуваються не так легко, щоб ділитися ними без будь-яких перспектив.
    Дівчина потяглася за пазуху і витягла невеликий пакунок, повільно розгорнула його і подала зільєварові.
    — А як щодо обміну, сер? — зігнувши брову, уточнила вона, перебираючи тонкими пальцями блискуче срібне волосся єдинорога та сушену манжетку.
    «Щоправда, це все одно було вашим подарунком, причому вже півтора року, але вам цю інформацію знати необов’язково».
    – Нерівноцінний обмін, – підібгавши губи, заявив Снейп, розглядаючи скарби. — Я не маю стільки жаброслів.
    — Не хвилюйтесь, можете вважати це доплатою за ваші безцінні нерви, — процідила вона. — Мені потрібний лише один пучок, решту можете залишити собі. “Поттеру вони теж знадобляться”.
    Здійснивши обмін, Енджі химерно вклонилася зельєвару і пішла, куди очі дивляться.
    «Вважаєте за краще мене не помічати — будь ласка, професор Снейп. Від моєї любові вас це все одно не врятує!»
    ***
    Енджі стояла біля озера, навколо ревли трибуни, ляскали глядачі, кричали так голосно, що не було чути ні команд, ні власних думок, нічого. Лише відчувши легкий поштовх від оточуючих, пуффендуйка зрозуміла, що настав час стрибати в озеро і шукати «вкрадене». У минулому випробуванні дівчині присудили вищу кількість очок, і тепер вона мала
    перевагою перед рештою.
    Енджі почала роздягатися, навмисне повільно стягувала з себе мантію. По тілу побігли мурашки, вітер був прохолодний, та й уся погода до купання не мала. Залишившись у купальнику, пуффендуйка зіщулилася і провела долонями по ледве виступаючих грудях і вираженої талії.
    “Сподіваюся, що ця черниця, яка помилково працює зільєварем, дивиться і топить трибуни, якщо не слинами, то хоч прокльонами, — хмикнула про себе пуффендуйка і засунула в рот слизові сіро-зелені водорості, прийнявшись посилено жувати. Не чекаючи на ефект, вона міцно взялася за чарівну паличку і стрибнула в озеро. Вода була така крижана, що обпалювала. Але з кожною миттю учениці ставало комфортніше, вона виявила зміни у своєму тілі, вільно задихала новоявленими зябрами і впевнено поплила, відчуваючи свободу в рухах. Дівчина намагалася плисти подалі від густих водоростей, пам’ятаючи, що в їх надрах можуть таїтися гриндилоу.
    Через якийсь час вона почула ледве вловимий спів і попрямувала на поклик. Запливши в село русалок, пуффендуйка зазначила, що припливла раніше за Поттера, і почала обережно розглядати мешканців.
    “На Аріель із мультиків явно не тягнуть, — із розчаруванням підібравши губи, констатувала дівчина. — Ну й мерзенні ж ці русалки, особливо жіночої статі, аж тремтіння пробирає від їх оскалу та тризубців”.
    Енджі поглядом зачепилася за статую і чотири постаті прив’язані до неї.
    “Герміона, Візлі, сестра Флер і… — закотила очі Енджі, помітивши, як у воді майорить коротке світле волосся. — І, певна річ, Драко”.
    Дівчина відчула якесь хвилювання у воді та повернула голову. Попереду намітилася темна пляма, що невблаганно наближалася — плив Обраний.
    “Я не така тугодумка і чекати нікого не збираюся”.
    Енджі розсікла заклинанням мотузку, що тримає слизеринца, підхопила його за пахви і потягла вгору, посилено працюючи ногами.
    “Добре, що я покликала на бал тебе, а не когось на кшталт Кребба та Гойла. Я б їх і під водою не витягла б на поверхню. А ти нічого так, худенький, – думала Енджі, відчуваючи пальцями ребра хлопця, що виступали, і уважно розглядала злегка змарніле бліде обличчя блондина. – Цікаво, спадкоємці сидять на дієті?”.
    Щойно маківка Малфоя вилізла з води, як за нею пішов судомний вдих, хлопець прийшов до тями і прискорено дихав. Неподалік лунала музика та шум збудженого натовпу.
    – Ти впоралася, – з полегшенням промовив він і, помітивши, що Енджі притримує його за талію, зніяковів і швидко усунув її руки.
    — Звісно, Драко.
    – Я відмовлявся йти на дно озера! Чортів Дамблдор мене змусив, майже насильно, – насупившись, заявив слизеринець. Енджі лише дзвінко засміялася.
    “Стовідсотково знову батьком погрожував”.
    — Попливли до трибун, — усміхнулася пуффендуйка і, притримуючи хлопця, рушила до джерела криків.
    ***
    Ніч перед третім випробуванням виявилася хвилюючою і несподіваною. Замість того, щоб ніжитися в теплих обіймах ковдри, Енджі стояла в кабінеті зільєвара, який вперше останнім часом проявив до неї хоч якийсь інтерес. сьогодні вона знайшла в складках мантії записку, невідомо звідки і коли з’явилася.
    «У кабінеті зільоваріння перед відбоєм», — казав клаптик паперу.
    З настанням темряви ледве Енджі зайшла в кабінет, як двері за ними зачинилися, думка, що це пастка, неважко торкнулася свідомості пуффендуйки, але розум відразу заспокоївся, помітивши в тіні Снейпа.
    — Чого ви мене покликали? — шепіт дівчини буквально дзвенів у тиші, здавалося, що хтось почує й увірветься до кабінету, але нічого не відбувалося. Мабуть, викладач наклав чари, позбавивши їх зайвих вух.
    – Турнір, – хрипким вимогливим голосом відповів Снейп. — Відмовтеся від третього випробування.
    – Навіщо?
    — У мене погане передчуття, ви, напевно, не зможете впоратися.
    “Седрика ви щось не зупинили”.
    — Чого б така турбота, сер? — спитала Енджі, спершись на край столу, за яким сидів Сімус Фінніган, — обпалену деревину ніхто не намагався приховати, розуміючи, що чистота й недоторканність протримається лише до наступного заняття Грифіндора.
    Зільєвар насупився.
    — Не сподівайтесь знову на ваше щастя, Браун. У попередніх випробуваннях вам просто пощастило. Для чотирнадцятирічного підлітка неможливо пройти цей чортовий лабіринт.
    Енджі зітхнула.
    — Чому ж Ви Поттера не вмовляйте відмовитися?
    — Він упертий і дурний…
    — І не послухає вас, навіть якби ви на колінах благали його, — хмикнула дівчина. — А я, отже, розумна й не вперта.
    — Я не бажаю пускати псові під хвіст усі свої старання, — відрізав професор.
    — Ви й самі знаєте, що не можна відмовитись.
    — Ви можете зайти і відразу вистрілити снопом червоних іскор, автоматично відмовившись, — наполягав зільєвар.
    — І відмовитись від тренувального полігону? — здивовано розплющила очі пуффендуйка. — Це чудовий шанс потренуватися.
    – Вас там просто вб’ють монстри.
    — Не треба мене недооцінювати.
    — Ви навчаєтесь лише на четвертому курсі!
    — Не можна судити за віком, — скривджено заперечила Енджі. – Я досить сильна. Можете самі в цьому переконатися.
    Зільєвар із сумнівом зігнув брову.
    — Якщо не вірите мені, то проведемо дуель.
    — Чудова ідея, — неприємно оскалився він, змахнув паличкою, і столи роз’їхалися до стін кабінету.
    — Я вас покалічу, і не бачити вам третього випробування.
    Через кілька годин пуффендуйка з колінами, що підігнулися, стояла, спираючись на стіну. Пот, змішуючись із кров’ю, стікав її лобом і, пройшовши невеликий шлях, зрошував кам’яні плити. Енджі давилася своїм диханням, не в змозі вирівняти його. Очі самі собою заплющувалися від втоми. Зільєвар же спокійно стояв, лише пальці з побілілими кісточками стискали паличку.
    – Жодним заклинанням вас не торкнулася, – приречено простогнала дівчина, стираючи кров з чола.
    По всьому ниючому тілу оселилося безліч дрібних подряпин, що кровоточать.
    – Дякую, сер. через те, що не використовували нічого серйозного.
    Снейп кивнув головою і вручив їй маленький флакон.
    — Перед сном протріть подряпини. А тепер ідіть спати. Вам потрібно виспатись перед випробуванням.
    – Тобто тепер мені можна йти на нього, сер? — недовірливо поцікавилася пуффендуйка.
    – Так, – несподівано гаркнув Снейп і одним сильним рухом виштовхав її в коридор.
    Лише через пару хвилин чоловік дозволив собі скривитися, замкнув кабінет і швидким рухом стягнув мантію, стиснувши зуби. Потім він начарував дзеркало, повернувся до нього спиною, похмуро подивився на глибокий довгий поріз, що тягнувся через всю спину, і куточки губ здригнулися в посмішці.
    Енджі стояла перед входом до лабіринту. За кількістю очок вона випереджала решту учасників, тому входила всередину першої, за нею Поттер, який набрав очки не без допомоги молодшого Крауча та альтруїзму Дамблдора.
    Останні кілька місяців пуффендуйка мучилася сумнівами, як бути з кубком-порталом. І цієї майже безсонної ночі остаточно наважилася. Пам’ятаючи, що Седрика вбили не миттєво, Енджі намірилася схопити першу кубок, а опинившись на цвинтарі, тут же доторкнутися до порталу знову і переміститися назад. І Волдеморт просто не відродиться!
    “Заходжу, — повторювала собі дівчина, нервово переступаючи з ноги на ногу. — Уникаю Крама, йду куди завгодно. Волдеморта мені не перемогти, тож не геройствуємо. Не дай Мерлін мені опинитися на місці Діггорі”, – страх скручував нутрощі, і вона раділа, що додумалася почати випробування голодною.
    Пролунав свисток, і ноги понесли пуффендуйку в зарості. Десятки разів Енджі натикалася на глухий кут і монстрів. Здебільшого вона легко відбивалася від них — треба лише знати, де у чудовиськ слабкі місця і цілитися в них. Це було більше розвагою, ніж випробуванням, хоч і небезпечним.

     

    0 Коментарів