Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: ДженЖ/Ч

    якби горе твоє було звіром, я би зрізала з нього всю шкіру, я б втопила його на болотах,
    задушила посрібненим дротом. я б зробила усе, що потрібно, показала б тобі, що я гідна
    бути поруч.
    та я — твоє горе.

    про таких тільки тихо говорять, потім хрестяться — боже, спаси нас. плачуть вдови: «ти вкрала в нас сина, чоловіка, і батька, і брата…»
    мене кличуть — бояться назвати, наче я щось потворне, вороже…

    увійти хочу в дім, та не можу — обереги твої печуть тіло. вже помалу село опустіло, тільки ти залишився, мій любий. чорні зуби твої, білі губи, а душа — щось середнє між ними.

    поночіє, земля пахне димом. жовтим полум’ям світяться очі… хто згубив тебе, хто так наврочив? мої чари прості та безсилі… твоє місце, мій любий, в могилі, та ти бродиш селом, шкіриш ікла.

    хто повірить мені? люди звикли, що я бісове плем’я, чаклунка. було серце моє обладунком, поки вперше тебе не зустріла… знала: зло у тобі, хижа сила, та рука не посміла убити.

    зустрічаю тебе аконітом, чорним сріблом, живою водою. ти ідеш слід у слід за бідою, чи вона шкандибає по сліду… тобі чорт тепер буде сусідом: входиш в коло із крові та солі. мої чари наповнені болем із дурного розбитого серця. ти гарчиш, а туман в’ється, в’ється…

    ти не звір, але вже й не людина. вигинаєш півмісяцем спину і стрибаєш на мене.
    так тихо.
    якби звіром було твоє лихо, я би змусила кров закипіти, я б накликала грози і вітер, зупинила би серце у грудях,
    та я лихо твоє.
    і у людях
    я приречена бачити звірів.

    ось на хутрі вогонь, ось — на шкірі. пахне м’ясом, стражданнями, потом. ти хапаєш роззявленим ротом кожне слово моїх темних чарів. очі жовті були, тепер — карі, після — тьмяні, по-мертвому білі.

    поцілунок лишаю на тілі і зникаю у темному лісі. а вогню жовтопера завіса пожирає солом’яні стріхи.

    якби звіром було моє лихо, то і я би тоді звіром стала:
    тіло з каменю, серце з металу.

    09.2022

     

    3 Коментаря

    1. Mar 12, '23 at 02:24

      Надзвичайна атмосфера 🥺
      Я як наче щось позачасове прочитала💔

       
    2. Jan 16, '23 at 23:07

      Я тепер ваша фанатка

       
      1. @NevilnytsyaJan 23, '23 at 13:03

        дякую)