Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Інші види стосунків

    …………………….

    Шматочок. Другий, третій.

     

    Здалека приглядітися, чим не мозаїка? Шматочок до шматочка. Ось десятий, а неподалік ще кілька.

     

    Як пазли. Тільки дуже крихкі. Зламаєш і вже не шматок, а два.

     

    І дуже складно зрозуміти, яка у цьому ціль. Збирати шматочки.

     

    Можливо це просто омана сприйняття, і ніяких шматочків узагалі нема – набір випадкових уламків чогось. Просто затята думка, що займаєшся важливим. Вартісним.

     

    Вартісним для кого?

     

    Це питання може застати зненацька. А потім лине думка чи є неправильний спосіб зібрати шматочки, чи не псуєш ти задум, своїми невмілими рухами?

     

    Різні питання починають заколихувати тебе у вір сумнівів і цікавості, а що з цими питаннями далі.

     

    Чи є заребусовані сховані істини поміж уламків колись цільного.

     

    Наперед кажучи, відповіді нема.

     

    Бо шматочки в одних руках це сміття, в інших – пазли, а для когось частина минулого, що відійшло в небуття.

     

    Навіть якщо збереш цільну картинку, чи бачитиме це хтось крім тебе – ці смисли?

     

    Чи це лише для тебе несподівана медитація, щоб розібрати завали в голові?

     

    Знизивши плечима, ти вирішуєш сам, чим зайняти свій час.

     

    Можна збирати шматочки. Сто другий, сто третій. А можна полишити справу і звернути увагу на інше.

     

    Для когось зібрана мозаїка – картина, для когось головоломка – пазл, а хтось цільне сприймав за своє життя і заново його збирає. Хтось викидає, щоб стерти все, що було до цього. Хтось полишає і йде у небуття, бо деякі історії залишаться без оповідача.

     

    Збирач шматків. Оповідач. Випадковий слухач. Митець. Розгадувач головоломок. Інтерв’юер. Дитина, що знайшла забавку. Прибиральник. Хтось.

     

    А тим часом:

    Шматочок. Тисяча другий. Тисяча третій.

    ………………………………………………………….
    ...

     

    0 Коментарів