Фанфіки українською мовою

    Глава 2: “Це всього-на-всього сон!”

    Шок на обличчі Ніла був очевидним. Він не міг повірити, що спричинив стільки проблем для своєї команди. Але з часом його погляд ставав все тьмянішим; було боляче слухати такі слова від близького друга. Сором поступився місцем дивній емоції, яку він не міг зрозуміти. Біль і смуток охопили його з голови до п’ят. Ніл не знав, куди себе подіти.

    Раптом хтось різко потягнув Кевіна за помаранчеве худі й штовхнув його до виходу. Усі були шоковані, а Ендрю водночас задоволений і злий. Коли Ферзь зник за дверима, усі погляди знову звернулися до Ніла. Здавалося, що його пожирали очима. Коли він підняв голову, перед ним були лише силуети, огорнуті чорнотою, з палаючими червоними очима і чорними, мов смола, зіницями. Він просто продовжував дивитися, мов нічого не трапилось, а це всього-на-всього галюцинації. Наскільки б душа не була розтерзана, Ніл не міг показати всього смутку. Хай краще всі думають, що це просто була помилка.

    -Вибачте, я чесно так більше не буду. Мені дуже шкода, що я вас так занепокоїв. Я готовий пройти сеанси з Бі, якщо вам буде краще від цього. І я повністю беру відповідальність за свої дії. Як тільки вилікуюсь, нічого не зупинить мене перед грою. — В кінці Ніл показав свою награну найкращу посмішку. Він настільки майстерно виклався в цю роль, що навіть сам готовий був повірити. Його обличчя і повністю контрольована міміка за стільки років не могли його видати. Виснажені руки потягнулися до травмованого обличчя Ніла. Він різко зажмурився і протер кінчиками пальців очі. Це наче була протиотрута від глибоких, лякаючих привидів, які вселилися в усіх його друзів. Вони зникли, і полегшення осяяло його. Ніл оглянув усіх у кімнаті й був задоволений, бо багато хто повірив його словам. Але шоколадні очі не обдуриш, тому Ніл обережно поклав палець до малинових губ і зробив жест тиші. Ендрю уважно спостерігав за цим жестом, уловивши кожну деталь. Ніл різко промовив:

    -Якщо ви не проти, я б хотів поспати. Мені трохи не здоровиться, і на мою думку, я так швидше одужаю…

    -О, так. Але як тільки тобі стане краще, ми обов’язково поговоримо! І знай, ти не один. Мені, звісно, за це не доплачують, але мій телефон 24/7 приймає дзвінки. Мужній, трохи різкий голос Ваймака на початку знайомства його лякав, він нагадував йому рудоволосого чоловіка, який усе дитинство його ненавидів. Руки Ваймака були складені в його найулюбленіший жест, темне тату огортало його руки, а напруженість видавалася в жилах, які були більш помітні, ніж зазвичай.

    Всі різко почали рухатися: хтось збирав речі, хтось вже виходив. Але одна тінь продовжувала дивитися на Ніла; його обличчя виражало думки, і він ніяк не наважувався задати це складне питання. Ніл оглянувся: Нікі вже не було в палаті, і різко знайомою йому мовою тінь задала питання.

    -Так чи Ні?

    -Ти ж знаєш, що з тобою завжди так! — тихим голосом відповів Ніл. У нього майже не залишилося сил, а температура давила на голову. Шум, який не давав йому сконцентруватися, бісив його.

    -Почнемо знову гру? — впевненість лунала з чарівного, важкого тону. Він усе продумав, кожну деталь. Це було видно по його хитрих очах.

    -Що за гра? — зацікавлено, швидко запитав Ніл.

    – Я задаю тобі питання, і ти повинен сказати правду. Якщо тобі щось від мене потрібно, я це виконую. Але, звісно, якщо ми обидва цього хочемо! — німецька мова так гарно лунала з його вуст, що Ніл був заворожений ним, його тілом, мовою, усім!!.

    -Згоден, але є одна вимога. Ми почнемо гру після мого повного одужання. А також, ми дотримуємося наших особистих кордонів. Це ти і так прекрасно знаєш. — Ніл різко почав кашляти, дарма він так довго простояв під прохолодним, приємним дощем. Але це було гарним знаком, що цікаве обговорення закінчено. Нілу було дуже зле, він уже зовсім нічого не хотів, і навіть більше — він знову хотів зникнути. Але тепер у нього був стимул жити: невеликий і, можливо, недовгий, але настільки сильний, що він хотів утримати його в цьому недожитті.

    Ендрю великими кроками пішов до зручного крісла, яке стояло в кінці кімнати. Сівши зручніше і закинувши ноги на бильце, він нарешті розслабився. Його темний одяг виглядав не дуже зручно, а масивні улюблені ботинки були слабко зав’язані. Ендрю також поспішав? Але Нілові вже туго було думати, тому він вирішив лягти відпочити. Закутавшись по самі вуха і лягши в позу ембріона, він заснув.

    Його життя і всі сни можна було описати тільки одним словом — “біг”. Він утікав майже від кожного. Його життя було цікавим, і потрібно було тільки одне — вижити. Мати Ніла так боялася смерті, що заради сина його віддала. Але йому не хотілося жити в такому бездонно глибокому житті, яке, як болото, затягувало все більше й більше. Якщо не знаходити щось прекрасне, воно повністю поглине. І ти не зможеш навіть дихати.

    Ніл прокинувся весь спітнілий, з сонними очима і без бажання існувати. Палата була пуста і повністю темна, схожа на дно безодні океану. Він знову хотів лягти спати, але розкрив очі ширше. Хтось високий стояв прямо навпроти, без обличчя, в темній мантії, яка була засипана велетенськими ядовито-чорними метеликами. У нього не було очей, але були силуети рогів. За своєю структурою тіла він був дуже схожий на батька, і це лякало його. Але замість того, щоб бігти, Ніл не міг навіть ворухнутися. Його окутав жах: він зараз помре, хоча хоче жити. Але силует страшного звіра, наче летючий, підходив ближче. Панічна хвиля з кожним ударом серця все більше огортала тіло. Йому страшно, ця темрява його пригнічує, хочеться світла. Але його ніде немає, палата повністю туманна, а його руки не могли ворухнутися, мов у кайданах.

    Різке світло вдарило по розкритих очах Ніла. Він зник, і нарешті можна було зробити великий подих. Паніка на обличчі досі грала, а по його тілу були помітні мурахи, які так просто не зникнуть. Серце тарабанило, ніби величезний барабан. Але він зміг перевести погляд на людину, яка врятувала його.

    -Т-ти бачив його? — налякано спитав Ніл.

    -Кого? — моторошно запитав Ендрю. Його обличчя виражало страх за Ніла, він уже оглядав кімнату і був напоготові когось вбити. Ніл занадто важко дихав, і це показувало його перші важливі емоції страху. Але і за таких переживань Ендрю боявся ще більше. Може, Ніл не в безпеці? Однак якщо хтось тут і був, то тільки в голові Ніла.

    -Здається, я з глузду сходжу, — з усмішкою прошепотів Ніл.


    Як вам глава і які у вас емоції після прочитання?

     

    0 Коментарів