Фанфіки українською мовою

    Ця історія про 16-річну дівчинку на ім’я Олеся. І ні це не історія про те як її дівчаче серце намагається підкорити якісь юнак, хоча таке насправді було так як Олеся ну надзвичайно красива, світле кучеряве волосся, добрі блакитні очі та красиве ніжне обличчя. Ну казка, а не зовнішність.

    Так ось початок розвертається ввечорі на Івана Купала, на великій галявині стоїть багаття, навколо нього сидять хлопаки, а дівчата по традиції перестрибують через вогнище, все як завжди, і серед них була і наша Олеся, вона дуже любила це свято і з нетерпінням чекала його кожного року.І поки інші розважалися деякі дівчата, включаючи Олесю, пішли разом на невеличкий схил побалакати про “дівчаче”

    Вони зразу ж почали розказувати про своїх парубків та хвалитись в кого сильніший,в кого розумніший, а в кого красивіший.

    Та потім дівчата почали балакати про різних міфічних створінь та відьом.

    –Дівчата, а ви знали що хаща та-проклята? Сказала одна з дівчат дивлячись на ліс що був недалеко від села.

    –Айдє* Марічка! Не неси дурниць!

    –Та правду кажу! Говорять що він став таким після того як там поселилася відьма одна!

    –А що за відьма? Спитала Олеся.

    –Ти не знаєш? Та відьма-страшна людина! Кажуть що коли вона народилась помер її батько, а після і інші страшні речі стали траплятися, то в когось корівка молода помре то захворіє хто.

    Почала розказувати Марічка, від чого усім стало не по собі.

    –Хоч і виглядає вона красиво, але її видає чорна пляма на правому оці, а погляд в неї страшніше смерті…

    –Будь ласка перестань! Раптом вона прийде!?

    Закричала дівчина зі світлим волоссям.

    –А як її звати?

    Пошепки запитала Олеся в Марічки поки дівчата заспокоювали Катю.

    –Віра…

    Олеся подивилась на хащу і недовго по міркуючи сказала:

    –А споримо я зможу зайти в той ліс?

    Усі дівчата подивились на неї як на божевільну.

    –Ти шо з глузду з’їхала!?Ти ж розумієш що ти можеш не повернутися!!

    Почали відмовляти її інші, але Олеся наполягла на своєму і вони пішли до лісу.

    –Може не треба?

    –Та нічого не станеться! От побачите!

    Сказала Олеся і почала заходити у темну хащу…

    *Айдє(Закарпат.діалект)-Та ну, де там.

     

    1 Коментар

    1. Aug 25, '23 at 22:32

      Йой, дуже зацікавила Ваша робота. 🙂