Фанфіки українською мовою

    Падав літній дощ 1919 серпня. Чімін йшов по узбіччю дороги, яка веде в рідне місто. У руках троянда кольору стерлінгового срібла злегка покрилася крапельками дощу, як і макушка хлопця. По дорозі він побачив ще декілька лілій. Вважається, що вони краще ростуть на світлих, сонячних майданчиках. І хлопець це знав. Він зібрав акуратно усі квіти до себе в мішок і пішов далі.
    Нарешті Чімін побачив рідне місто-Луки. Колись його батько теж працював як і він, і роздумував про іронічну назву міста.
    Почалася злива і хлопчина швидко забіг за знайомий йому прилавок. Акуратно діставши квіти з мішка, юнак почав їх перебирати. Як раптом підбігає хлопченя високого зросту, з в’юнким від вологи волоссям. Він був одягнений в сорочку вільного крою, на якій помітно виглядали плями від дощу. Юнак злегка нахилився біля і попросив про допомогу. Чімін охоче відірвався від лілій і підійшов до хлопця:
    -Чого бажаєте?
    -Вітаю, ви не могли б допомогти мені з вибором квіток? – попросив майже благаючи хлопець.
    -Так, звичайно. А з якої нагоди?
    -Я хочу подарувати їх мамі на її день народження. – спокійно сказав хлопець, незважаючи на розгубленість з початку розмови.
    -Тоді ви можете придбати ось ці троянди. -Чімін вказав на квіти, які рідко хто купував. Вони були злегка чудні людям, адже зазвичай усі купують червоні, ніяк не блідо фіолетові або сині.
    -Красиві. Дякую. – висипав гроші в руки Чіміна хлопчина знову побіг кудись поспішаючи.
    -Красиві все ж таки…
    Чімін замітив, що серед грошей в руках опинилася брошка. Виглядала досить простенькою, якщо продати її на ринку, то і гроша пристойного з неї не отримаєш. Форма відрізнялася від стандартних округлих, але хлопцю вона запала в душу. Та і малюнок був дитячим, кролик з підписом Jk.
    Уже вечоріє. Чімін вже збирався йти додому, закриваючи прилавок і збираючи усі свої речі, як тут він почув досить голосного парубка.
    -Доброго вечора! -голосно окликнув хтось.
    -Знайомі? -оглянувся Чімін з обох сторін.
    -Ні, але, можливо, будемо. – посміхнувся незнайомець.
    -Ви про що? Мені потрібно йти. – промовив Чимин.
    -Гаразд, вибачай. Сьогодні не проходив тут хлопець? – запитав Ві.
    -Не в моєму репертуарі відповідати на безглузді питання. Це ринок. Тут щодня ходять люди.
    -Ах, так. Забув. Він був одягнений у білу сорочку і брюки звичайного крою. А, ще і з невеличкою сумкою в руках. У нього була досить мила зовнішність і темне волосся.
    -Можливо. -стиснув кишеню з брошкою посильніше відповів Чимин, знизуючи плечима.
    -А він не сказав, куди збирався? З ним не було когось ще? Він мені сподобався, говорив, що забіжить за квітами і повернеться. Але я його так і не дочекався.
    – Даруйте, я поспішаю.
    – До побачення. Спасибі!
    Чімін не любив брехню, але і не збрехав же. Він любив середину. Мовчати.
    ***

    Наступного дня Чімін пішов в кафе і побачив там знайоме обличчя. Чонгук. Не те, що б він був не радий. Але і радіти нічому. Проте цікавість перемогла хлопця, той підійшов і почав говорити:
    -Вітаю, ви, певно, не пам’ятаєте мене. Я продавець квітів у крамниці на ринку. Ви вчора у мене купували троянди.
    – Пам’ятаю. У вас моя брошка. І мені подобається ваше волосся.- посміхнувся Чонгук.
    Чімін зніяковів раптовому комплементу, але не зупинився розпитувати хлопця.
    -Щодо брошки. Я її з собою взяв. -серйозно відповів хлопчина, який тепер копошиться в кишенях.
    -Я її вам подарував. -спокойно відповів Чонгук.
    -Подарунок? -не приховуючи здивування відповів Пак.
    -Так, я зробив її вручну. І у мене є така ж сама.
    -Але, чому?
    -Ви здалися мені теплим в той момент. Теплішим за дощ в літній день серпня.
    -Вас шукав хлопець. – швидко перевів тему парубок, адже таких як він, Чімін зустрічав вже немало. Як мінімум в книгах. Як максимум у борделях.
    – Точно. Спасибі, що сказав. Побачимося! – знову втік хлопчина.
    -Побачимся?З подивом Чимин сів пити каву. Він думав, що за дивний хлопець потрапив в його думки. Адже на секунду, він навіть задумався про їх наступну зустріч. Після не таких вже й довгих роздумів, Чімін пішов на ринок. Хоча це і був його вихідний, але голову зайняти було справді нічим. Можливо, треба перебрати квіти, або ж полити лілії.
    Але як тільки хлопець підійшов до крамнички, тут як тут побачив Чонгука.
    -Ви мене переслідуєте? – серйозно сказав милий любитель квіточок.
    -Ні, ви мені просто сподобалися. – відповів Чонгук без краплі іронії в голосі.
    -Не несіть нісенітницю. Я вам не подобаюся. – згадуючи хлопця на ринку, що шукав Чонгука ясно що не для офіційної розмови.
    Через нестачу грошей я підробляю тут вуличним музикантом, це так, до відома. Але ви мене і справді зацікавили.
    Через декілька секунд роздумів, Чімін подумав, що нічого страшного не станеться, якщо він дасть волю емоціям.

    -І ви…

    -Я? Що?

    -Подобаєтеся мені. – без краплі зніяковіння сказав хлопець.
    -Ну що ж, якщо ми так безглуздо сподобалися один одному, може, пройдемося?
    У Чіміна не було справ, та і в цілому, коли нічого немає, втрачати теж нічого.
    ***
    У них не було непорозумінь. Чіміну і Чонгуку не подобалися людні місця. Чімін за природою був інтроверт. А Чонгуку було комфортно тоді, коли коханому добре. Їх улюбленим місцем було поле. Те саме, на якому росли лілії. Чисті, білі, невинні, як діти.
    -Якщо…я б зробив тобі пропозицію? Ти б погодився?
    -Я не вмію готувати, милий. – збрехав Чімін, посміхаючись.
    -Навчу. – відповів Чонгук.
    -Я радий, шалено радий. У мене це вперше.
    -Вперше що?
    -Любов.
    Чімін був радий. А Чонгук ще більше. Вони лежали один на одному. І лише вітер лоскотав їх щоки.

    -І ж які квіти будуть у нас на весіллі?

    Троянди кольору стерлінгового срібла. Вимовив той, хто більше не дихає.

    Липень, 1920 рік. Майже через рік Чонгук наважиться принести букет квітів мамі і Чіміну на могилу. Він шкодує, що так і нерозповів про смерть мами на її день народження Чіміну.
    Грудень, 1920 год. Взнав причину смерті коханого, але від цього легше йому не стає. Почалася апатія. А разом і з нею перший сніг.
    1 травня, 1921 року. Склав усі іспити, поступив в провідний університет країни – КНУ.
    26 травня 1922 року Чонгук помер спригнувши з будинку оглядової площі Луки. У кишені піджака були знайдені брошка і троянда (кольору стерлінгового срібла).

     

     

    0 Коментарів