Фанфіки українською мовою

    Увесь вечір чоловік роздумував над тим, що Женя втратив пам’ять. Найнеприємніше для Спартака була відсутність в пам’яті товариша саме того моменту, коли він був в його житті. Незадовго до сварки 18 лютого вони стали більшим ніж просто друзі…
    З роздумів психолога вирвав телефонний дзвінок.
    ••••
    – Доброго вечора, це лікуючий лікар Є. Яновича. Чи зручно вам зараз розмовляти?
    – Добрий вечір. Так звісно. Ви його обстежили?
    – Так. Зручніше було б обговорити це при особистій зустрічі, але можу повідомити, що пам’ять повернути можливо.
    – Гаразд. Коли завтра підійти?
    – На 09:00. Вас влаштовує?
    – Так. Добре. Завтра буду.
    ••••
    Попрощавшись з лікарем, Спартак сів на диван у вітальні та закрив лице лодонями.
    – Пам’ять повернути можна. Але як?  “Зручніше було б обговорити це при особистій зустрічі” та то понятно.. – він видихнув. – Так вже 23 ночі.. мені рано вставати, отже, потрібно лягати спати. – цей монолог був просто думками вголос, всі ми інколи так робимо.

    2 березня 2024
    Спартак сидів у кабінеті лікара,  що відповідає за здоров’я його друга.
    – Що там? Як він?
    – Євген почуває себе чудово, враховуючи те, в яку аварію він потрапив. Щодо втрати пам’яті.. ” Часткова амнезія в результаті травми голови “.
    – * Так я і говорив. * – промайнуло в психолога в думках. Але сказав він наступне:
    – Ви згадували, що пам’ять можна повернути. Як це зробити?
    – Насправді це воля випадку, але, скоріш за все, пам’ять може повертатись “спалахами”.
    – Тобто?
    – Якщо він побачить якесь місце чи відчує щось, що було в його житті до ДТП це може простимулювати мозок до відновлення спогадів.
    – Це теорія чи ствердження?
    – Скоріш, теорія. Але це, мабуть, єдине доступне нам рішення. Якщо це спрацює – До нього повернеться пам’ять, якщо ні – Ви нічого не втратите.
    – *Крім часу.. Що ж поробиш, краще так ніж ніяк.* – Подумки і вже вголос : – Коли ви його випишете?
    – Примірно 20 березня. Такі переломи зростаються близько місяця.
    – * Трясця, ще довго..*
    – За цей час ви можете скласти, так би мовити, “програму” куди поїхати чи піти, щоб пам’ять повернулася.
    – Якщо це єдиний варіант, то гаразд.. Дякую, ми ще зустрінемось, до побачення.
    – До побачення.

    У Спартака уже було декілька ідей, що робити. Схема запропонована лікарем не надто надійна, але іншого варіанту у них немає. Суббота набрав Колю та Антона й розповів їм ідею лікара. Вони сказали, що приїдуть, провідають товариша і допоможуть Спартаку.
    Коли Яновича виписали з лікарні він дізнався план свого “нового знайомого” по  поверненню йому пам’яті.  Також він зустрівся з Миколою і Тохою, яких теж не пам’ятав.

    Перший тиждень він дивився записані ними з Субботою подкасти і, о диво, почали з’являтися ” спалахи ” про які говорив лікар. Коли актор це зрозумів він зразу розказав  Спартаку.
    – Спартак! Пам’ятаєш мій лікуючий казав що будуть, так би мовити, спалахи?
    – На відміну від тебе, Жень, я багато пам’ятаю. – З насмішкою в голосі промовив психолог.
    – Ц, окей. Так про, що я. Ця фігня працює!
    – Та невже? Серйозно?
    – Так! Я сиджу, а мій мозок відчайдушно намагається зловити спогад за хвіст. Як, знаєш, буває, коли слово на якику крутисься, а згадати не можеш.
    – Ти вважаєш, що це саме те про що говорив лікар?
    – Можливо, поки, інших ідей у мене немає. Знаєш, відчуття дежавю? Ось це шось подібне.
    – Я ж розказував, що деж.. А, блін. Так, окей.
    Ти щось, ніби, пригадуєш?
    – Трішки. Гаразд йду далі дивитися. Ти, до речі, дуже цікава особистість. На віть не подумав би, що ми були хорошими товаришами.
    – Так. – *Ти навіть не уявляєш на скільки..*

    *Ще через тиждень*
    – Женя, збирайся.
    – Що? Куди?
    – Їдемо в Київ. До мене додому і заодно в Аспен заїдемо.
    – А в Аспен нащо?
    – Ми там познайомилися.
    – Ааа, добре.
    ***
    Євген досліджував приміщення поглядом. Спартак сів туди де сидів в першу їхню зустріч. Женя стає біля дверей, в нього темніє в очах і ось.. Спогад.. :

    Янович входить в аудиторію, досліджує людей в залі поглядом і натрапляє на накачаного чувака в татухах, який постійно щось записує. – *Київський фітнес-тренер* – перша його думка, але зразу за нею наступна: – * Та нє, в Аспен кого попало не беруть..*. Потім знайомство.. і спогад обривається.
    – Спартак!! – Це було гучно та неочіковано, настільки, що психолог здригнувся він несподіванки.
    – Що, Жень?
    – Я згадав, як ми познайомилися!!
    – Серйозно?!
    – Так! Згадав, як увійшов цей зал, побачив тебе і, як ми познайомилися, все.
    – Що “все”?
    <- На цьому поки все, далі туман..
    – Це вже щось..  Так, добре, їдемо додому.
    – Ми будемо жити у тебе?
    – Так. Так само, як останні 2 тижня до аварії.
    – Ми жили разом?
    – Ага. Давай ходім

     

     

     

     

     

     

     

    Сьогодні щось таке) Дякую за коментарі під минулою частиною це дуже приємно😭💓💓

    Буде ще 1 чи 2 розділи, як вийде. У мене вже є ідеї залишилося тільки втілити в життя, так би мовити)

     

    2 Коментаря

    1. Apr 3, '23 at 10:18

      Знову ж таки, дуже чекаю на продовження 🥵🖤

       
      1. @__author__Apr 3, '23 at 10:43

        Чекаю чекаю чекаю 😍😍😍