Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Катерина за тиждень встигла налагодити комунікацію з королем Франциском та вмовила його самостійно займатися оздобленням зали та стравами на бенкет. Молода наречена запросила до Парижу поварів з Флоренції, назначивши їм щомісячні виплати. Також до Франції прибули найталановитіші ювеліри, майстри з виготовлення косметики, квіткарі, фармацевти.
    Катерина на власний розсуд розробила меню на весільний банкет. Вона змішала класичну французьку кухню з витонченими  флорентійськими стравами. Усім найвпливовішим дамам разом з запрошеннями на весілля були направлені подаруночки, кому флакончик духів, кому якісну помаду чи пудреницю з новою формулою пудри, чи крем для пом’якшення рук. Фаворитці короля Катерина відправила хустину з найтоншого китайського шовку та обшите рожевими перлинами віяло.
    Генріх так і не поцікавився ні самопочуттям нареченої,  ні приготуваннями до весілля. Він провів з Катериною десять хвилин, і то лише для того, що б познайомитися з дядьком Катерини – папою Климентом VII. Як тільки аудієнція папи закінчилася Генріх Орлеанський зник, нікого не попередивши куди. Тому ввечері банкет в честь папи Климента відбувся без нього. Катерина реагувала на це дуже болісно. Цей юний герцог Орлеанський, ще був їй чужим, але він зачепив її гордість. Він знехтував молодою, багатою та розумною нареченою, заради якогось полювання?! Дівчина була з багатого роду Медічі. З  самого дитинства, вона не знала своїх батьків, її називали, невідомо чому «чорною дитиною», але Катерина залишалася гордою представницею роду Медічі. А молодий Генріх навіть не захотів налагодити найменший контакт з майбутньою дружиною. Катерина вирішила, що заволодіє увагою нареченого за будь яку ціну.

     

    0 Коментарів