Фанфіки українською мовою

    Був теплий весняний вечір. Десь прочищав горло соловей. В таборі Вогняного Клану було тихо, лиш звуки поїдання їжі звучали цим прекрасним вечором.

    Тигролапка сиділа біля піньку й з апетитом поглинала білку. Кішечка була дуже голодною й стомленою після сьогоднішнього патруля.

    Вони з Землештормом, Грізнодумкою та Хмарострибом перевіряли кордони. Коти пройшли відстань від Березового Велетня що знаходиться біля табору, до кордону з Льодовим Кланом, через листяний ліс та вздовж кордону Клану Сонця. Тільки після того як Хмаростриб впав в озеро Білих Лілій, коти повернули до табору.

    Тигролапка обдумувала сьогоднішній «похід». На думку новачки, це було чудово побачити як Хмаростриб «купається» в озері. При тому що молодий вояк впав біля берега і барахтався у воді де води по груди.

    Поки кішечка роздумувала до неї підійшов чорно-білий котик. Він був у чудовому гуморі. Й ніс лісову мишу.

    — Доброго вечора. – привітався Громолап. – як твій перший патруль?

    Тигролапка з задоволенням відкусила шматок білки.

    — Чудово! – промурмотіла вона з набитим ротом. – бичив би ти Хмаростриба.

    — Вже бачив, він сидів біля палатки Хуртовини. – Громолап весело посміхнувся.

    Далі новаки продовжили їсти. Друзі балакали про різне, про полювання, про битви і як добре бути провідником.

    — А давай я тобі дещо покажу? – запитав Громолап.

    – Добре.

    — Тільки це секрет. – перейшов на шепіт новак.

    — Я нікому не розкажу. – пообіцяла Тигролапка.

     

    ***

     

    Новаки пробиралися заростями молодої ожини. У лісі не було чутно ні звуку крім обережних кроків Тигролапки та Громолапа. Ось вони пройшли біля озера Білих Лілій й побігли далі.

    Тигролапці було страшнувато. Її лякала ця таємна вилазка. Почувши мітка кішечка зупинилась.

    — Громолапе, але це теріторія Клану Сонця. Може краще повернемось до табору?

    Громолап не зупинявся, тому Тигролапка побігла його наздоганяти.

    Порівнявшись з чорно-білим новаком кішечка повторила свої слова.

    — Ми не будемо переступати кордон, побігли, тут недалеко. – нявкнув до Тигролапки котик.

    Попереду з’явився сосновий ліс. Вони підходили до кінця теріторії кланів.

    — Тут. – прошепотів Громолап.

    В цьому місці, біля межі правління кланів котів, було страшнувату говорити в повний голос.

    Поки Тигролапка розглядувала ліс за кордоном, Громолап почав пробиратись кущами.

    — Йди сюди! – покликав він.

    Смугаста новачка побігла до свого друга. Пробравшись яерез кущі вона відкрила рота від подиву.

    Перед ними було малесеньке озерце з кришталево-чистою водою. По берегах росли чагарі що ховали цю красу від сторонніх очей. А по самій водоймі росли білі лілії.

    Новаки посідали на берегу й стали просто дивитись на це диво природи.

    Тигролапка не вірила своїм очам. Така краса була біля кордону Вогняного Клану, а про це ніхто й не знав. Тільки Громолап. У кішечці ставало тепло на душі при погляді на чорно-білого котика.

    «Цікаво, а що ще він знає про нашу теріторію?» – з інтересом подумала кицька.

     

    ***

     

    Була вже темна ніч а новаки все сиділи біля озера. Тигролапка встала й потягнулась. Хотілось спати.

    — Громолапе! – покликала вона друга. – пора до табору.

    Новак стрепенувся й піднявся.

    — Так, так. Пішли.

    Коти полізли через кущі і на іншій стороні бігом припустили до табору. Трава під лапами приємно лоскотала живіт.

    Біжучі, Тигролапка насолоджувалась такою свободною прогулянкою лісом. Скоро вони доберуться до табору й свернуться в своїх теплих кубельцях.

     

    ***

     

    Тигролапка та Громолап тихенько зайшли жо печерки новаків. Навколо було тихо.

    Чорно-білий новак зразу згорнувся й заснув.

    Тигролапці якось не спалося й вона тихо лежала у тиші.

    — І де ви були? – озвався голос з темряви.

    Новачка підняла голову. Говорив Ікло. Точніше Іклолап. Цей тигр потрапив до їхнього табору й став тренуватись. Всі новаки називали його «Старим-малюком», але Іклолап на них не зважав. Тренувати тигра вирішила сама Вогнезірка.

    — Ну, ми еее… Гуляли. – пробелькотіла новачка.

    Вона боялась цього пронизливого бурштинового погляду напів-тигра.

    — Зрозуміло. – ніби нічого не трапилось відповів Іклолап. – І де були? Сподіваюся, не біля прекрасного озера з ліліями? Я маю на увазі не ваше, а інше, біля кордону.

    Тигролапка завмерла.

    — Емм… Звідки ви знаєте про це місце?

    — Проходив повз колись. Озеро Білих Лілій дуже схоже на нього, але краса Закордонного ніби зачаровує забувати про інших. – міркуючи сказав Ікло.

    Тигролапка знову вліглася.

    — Надобраніч. – нявкнув тигр.

    — Надобраніч. – відповіла Тигролапка знаючи що не засне.

     

     

    0 Коментарів