Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Після того як вона познущалася наді мною, то пішла, не хвилюючись, що я можу за цю ніч померти. Біль була гостра. Не те що зламали, мені наче відрізали пальці по корінь, і, враховуючи, що вони були в мене за спиною, і я їх не відчував, можливо… Так воно і було? Я не втратив свідомість, адже вірив, що на ранок зможу побачити брата, нехай і… В останній раз.
    Всю ніч я не спав, хоч очі були закриті. На світанку, коли сонце ледь-ледь виглядало з перекритого ґратами віконечка, до мене прийшла… Анна. Коли та опустилася переді мною на коліна, і перевернула з живота на бочок, я помітив, що на ній були великі темні окуляри. Та навіть вони не прикривали синяків та подряпин. Я дивився на її опухлу щоку і ніс, но щось на зразок провини пред нею не відчував.

    Анна принесла піднос з супом та попити якогось кампоту, і розв’язала мене. Я вмирав з голоду, і спраги, но так як руки ледве згинав, ще й пальці досі не відчував, то дозволив їй мене нагодувати з ложечки, і напоїти. Після цього вона прийнялась накладати гіпс мені на пальці, сказавши, що, можливо, вони ще зростуться… Все це було так дивно… Чому вони не вбили мене ще вчора разом з трупом? Чому не дають померти з голоду?

    – Чому…

    Анна поправила на переніссі окуляри, відповівши:

    – Імператриця дала вказівку наглядати за тобою, щоб не подох… інакше мене…

    Неочікувано двері відчинилися, і увійшло двійко людей: дівчина під руку з якою йшов хлопчик…

    «Майк… Живий…» – я усміхнувся через сльози, і негайно кинувся обіймати молодшого, но, зробивши два кроки, повалився на підлогу від втоми. Ноги заніміли, руки не слухалися, но коли Майк підбіг, я заставив себе його легенько обійняти.

    – Ал! Ал! – малий повалився на мене як на матрас, но я був тільки радий відчувати його тепло, і розуміти, що це не сон, і він поруч…
    Я розцілував йому ручки, і щічки, ні на мить не відпускаючи.

    – Яке щастя, що ти цілий, Майкі, братику мій…

    – Алане, шо з тобою? В тебе синяки тут і тут…

    – Я багато падав, Майкі, дуже багато

    Анна з млявою посмішкою спостерігала за нами, аж поки їй не наказали:

    Зникни.

    ….і вона пішла, опустивши голову.

    – Алане! – Майк відлип, і, усміхаючись, вказав на брюнетку у вході. – Вона сказала, шо моя длуга мама!

    Майк… Майк ще погано виговорював букву “р”.

    Я очманіло вилупився на брата, а тоді перевів розлючений погляд на бандитку в капелюшку.

    Вона безтурботно всміхалася до мене, наче спеціально корчила святу перед моїм молодшим братом…

    Вхопившись обома руками за тонкі плечі, я з серйозним обличчям промовив до нього:

    – Майк… Вона не наша з тобою мама…

    Хлопчик ширше усміхнувся, покрутивши головою.

    – Ні, ні! Не твоя, Ал! Вона сказала, шо моя! Тільки моя матуся!

    Здається, моя щелепа в ту секунду відвисла мало не до підлоги, а очі полізли до лоба. Мене, не пойми з чого, охопив істеричний сміх:

    – ПХА-ХА-ХА! – я стиснув руками тому плечі, вигукуючи:

    – ВОНА ТОБІ НЕ МАМА, МАЙК! ЦЯ ХВОРА НА ГОЛОВУ ДІВКА У ТЕБЕ ЗА СПИНОЮ НЕ ТВОЯ МАМА! ТВОЯ МАМА САРА! Твоя мама, вона..! Вона…

    – Мама..?

    Я підняв очі на заплакане личко. Серце запекло від цього видовища…Мені стало важко на душі через те, що я довів його до сліз.

    – Хник…у-у…Де мама?.. – Майк розтирав очі. – Мама!

    Я не знав, що йому відповісти, особливо зараз, в цій ситуації….

    – Ал… Вставай, – він потягнув мене за руку, та я не ворухнувся. – Вставай! Я хочу до мами! Відведи мене до неї! – він продовжив кричати, розтираючи по обличчю сльози в перемішку зі соплями.

    – Майку… Братик… – я погладив його по волоссю, заспокоюючи. – Ця дівчина не-…

    – Вона сказала, шо моя мама мені не мама, шо вона нас оставила одних! ВОНА СКАЗАЛА, ШО ВОНА МЕНІ МАМА!

    – Котику, ходи до мене.

    Я підвів розгублені очі на брюнетку, що забрала з моїх обійм малого на руки. Я не міг поворухнутися, спостерігаючи, як єдиного члена моєї сім’ї відбирають в мене…

    «Я більше… Його не побачу?..»

    – Що ти йому наговорила… – сттснувши зуби, процідив я в слід.

    Вона з посмішкою обернулася, і поцілувала хлопчика в заплакану, мокру щічку.

    – Йому не потрібно знати всю правду, поки не виросте.

    Я стискав кулаки… Як же хотілося її задушити в цю ж хвилину…

    – Що з ним буде…

    Чорнява зловмисниця зверхньо подивилась на мене, хмикнувши:

    – Я ж сказала, що він ні про що не знатиме, поки ще малий, а потім…

    «ПОТІМ??» – я обперся об стіну роблячи до неї швидкі, но кульгаючі кроки.

    – Що з ним буде потім!?!

    – Ти цього вже не побачиш. – вона вишкірила зуби, відкриваючи двері.

    – СТІЙ, СУКО! ЯКЩО З МАЙКОМ ЩОСЬ СТАНЕТЬСЯ Я ВБ’Ю ТЕБЕ! ТИ МЕНЕ ЧУЛА!? ПО СТІНІ РОЗМАЖУ! НЕ СМІЙ ЙОГО ТОРКАТИСЯ, БЛЯТЬ! ПОВЕРНИСЯ! – я підбіг до дверей, но ті вже були замкнені, тоді я став лупити по ним кулаками, до хрипоти викрикуючи прокльони, і так тривало до обіду… Тоді прийшла Анна, знову з підносом в руках… На цей раз вона принесла дві булочки, не пойми чи свіжі чи ні, і гарячого чаю… Більше за все я ненавидів пити чай перед початком літа… Після того, як я зі зусиллям проковтнув останній кусок булочки з джемом, вона потягнулася до мотузок.

    – Не треба…

    Анна Барсел поглянула на мене, мовчки прокручуючи мотузку в руках.

    – Я повинна, ти ж розумієш.

    – Тоді… Зв’яжи мене так, щоб я вибрався.

    – Алане, – її голос став сердитим. – Не втікай знову. Якщо ти спробуєш, то всіх нас-…

    – Мені НАСРАТИ НА ВСІХ ВАС!!

    Якісь пів хвилини в кімнаті панувала тиша, поки я не сказав:

    – Я не хочу втекти…. На цей раз я хочу звільнити Майка.

    Анна мовчала, роздумуючи над чимось, а тоді прийнялась зв’язувати мене.

    – Добре… – коли вона закінчила, то вказала на ящик коло виходу. – Там лампочки… Далі ти вже і сам зрозумієш. Не пробуй зараз, бо до тебе хоче прийти Даніель… Він в поганому настрої, тож краще не підкидай дрова у вогнь, бо останешься без язика.

    – Я зрозумів. – мені хотілось подякувати їй, но я прикусив язик, пригадавши собі, що та вбивця.

    – Алане… Не спитаєш мене, кого з твоїх рідних я-…

    – Не говори мені. Настане день коли ти розказуватимеш про все в судді.

    Вона всміхнулася, промовивши:

    – Триматиму кулачки, щоб тобі це вдалося.

    Я поглянув на неї.

    – Чому ти… Відрізняєшся від решти? Ти… Наче маєш краплину совісті та співчуття.

    – Хах… Малий, я найманка, но до цього я не вбивала дітей, тому… Мене гризе совість. – Барсер скуйовдила мені волосся. – Не думай, що я допомагаю тобі бо хочу спокутати провину за вбивство… За вбивство… Навіть Бог не прощає, і ти не прощай мене, Алане. Ніколи. Ти мені подобаєшся, бо нагадуєш мого покійного брата. Тільки по цій причині мені не хочеться тебе вбивати.

    – Які зворушливі слова. – з саркастичною посмішкою видав я, усміхаючись. – Не хвилюйся… Я тебе і не збирався пробачати, і твоя доброта не заставить мене бути до тебе настільки ж добрим в майбутньому. Якщо тобі призначать 20 років ув’язнення, так тому і бути. Якщо 50, – там тому і бути. Якщо на тебе чекає смертна кара, – так тому і бути. Я не проситиму суд помякшення вироку.

    – Я і не надіюсь, Алане, но щасти. – вона прибрала за мною, і пішла.
    Я ж залишився самотньо дивитися як повзуть по стелі промені.
    Врешті я дочекався його… до мене завітав Даніель, і, як і попереджала Анна, він був у дуже поганому настрої…

    Деніель вирячився очима божевільного, оглядаючи мене, а тоді плюнув прямісінько в обличчя. Я скривився.

    – Чого тобі треба…

    Щоб ти здох.

    «А… я мав здогадатися.»

    – Ображений, бо получив через мене на горіхи? – мені прилетіло ногою в живіт. Я зігнувся навпіл, кашляючи.

    – Ну серйозно, хлопче, якого біса? – він потягнув мене за волосся, щоб поглянути як я кривлюсь від болю. – Чому ми всі жопи рвемо, а тобі Анюта приносить їжу, і гладить по голівці?

    «Підглядав?.. Він ж не чув, що я хочу звільнити брата?..»

    – Спитай у своєї головної чому я досі живий, паскудо… – мені відкинули голову у бетон, і нависли десь у вуха, промовивши:

    – Шкода, що мені не дозволили трахнути твою маму перед тим як розпороти живіт трубою.

    В мені вскипіла лють. Я різко підвів голову, вдаривши того по щелепі, краєм ока помітивши як поряд зі мною каплями скапувала кров. Схоже, я попав виродку по носі, но мені більше хотілося, щоб він відкусив собі язика… Поки він приходив до тями від удару, не довго думаючи я звільнив долоню з не туго стягнутої мотузки, і, розв’язавши хоч якось ноги, рванув до дверей, які, на моє щастя, Даніель не закрив за собою. Сам хлопець, як я помітив, коли втікав з кімнати, облизнувши з верхньої губи стікаючу кров, викрикнув:

    – ЯК ЗЛОВЛЮ, ВІДРІЖУ ТОБІ ЯЙЦЯ, МАЛИЙ!

    Не розбираючи дороги я біг навмання по порожніх коридорах і залах, запитуючи в себе:

    «Куди би вона відвела Майка…» – за наступним поворотом почулися жіночі голоси. Я зупинився, і сховався за коробки.

    – Я більше не можу, Ань.

    – Кать, заспокойся. Їй не сподобається якщо ти сама його вб’єш.

    «Вони говорять… Про мене.» – я виглянув зі своєї схованки, та поглянув на брюнетку з блондинкою. Остання, здійнявши в повітря сокиру, стала трусити нею, обурюючись:

    – Через цього виродка тебе побили!! Я не стану терпіти! Якщо вона не вб’є його сьогодні то завтра я відрубаю тому голову!

    Суперечки ще довго тривали, но коли стихли, я обережно перейшов до гаражу, забитим по саме не хочу машинами. Деякі з них я впізнав. В таких пікапах мене розшукували не давно.

    Помітивши мене в зеркалі, Майкі спустив вікно, і гукнув:

    – Ал! Шо ти тут лобиш? Ти плийшов поглатися? – він помахав мені маленькими машинками в руках. – В мене є іглушки! Заплигуй!

    Я посміхнувся йому, та хутко підбіг, сівши за кермо. Коли я помітив ключі в замку запалювання, то в моєї радості вже не було меж.

    «Схоже, сьогодні мій день» – я потягнувся до брата, щоб застібнути його ременем безпеки, і спитав:

    – Як думаєш, наш тато навчив мене водити?

    – Емм… Ні?

    Я підморгнув йому, завівши забинтованими пальцями машину.

    – Ні~ – я затискав по черзі п’яткою кожну педальку, щоб зрозуміти де яка. – Ну, тепер він вже однаково це не зробить, то нехай шкодує про те, що не навчив, адже сьогодні я не проти когось переїхати.- помітивши в зовнішньому зеркалі заднього виду рудоволосого, я посигналив йому, та витягнувши руку з відкритого скла, показав ФАК, і натиснув на газ.

    – НІ! БЛЯДЬ! – Даніель погнався за мною, і немов той гепард за стрибнути в задній кузов пікапа. Я закрив вікна, і почав викручувати кермо, намагаючись скинути щура за борт, но паскуда прилипла надто добре… і вже барабанила по кабінці криші кулаком.

    – Майк, – гукнув я брата, різко затормозивши так, що той підлетів вперед. – Можеш допомогти братикові?

    – Та!

    – Бачиш перед собою закриту скриньку? – я вказав поглядом на закритий бардачок. – Затисни кришечку рукою, а тоді потягни на себе, і відкрий.

    Цей розумник зробив все точнісінько як я і просив. Помітивши там пістолет, я попросив:

    – Дай мені його.

    – О! У мами був такий самий, тільки більший!

    – Справді? – я зигзагами їздив по всьому гаражу. По склу з мого боку почав лупити своєю клятою пилою, Даніель. – Який я радий це чути…. Ти не проти, якщо і в твого брата буде така штучка?

    – Ні! Бели! – він поклав його мені на коліна. – А можеш мені потім дати погратися ним?

    – Неодмінно, – коли по склу пішли тріщини, я затормозив, і, опустивши скло, нагородив зайвого пасажира свинцем з п’ятьох вистрілів, а тоді обернувся до брата, добавивши:

    – Но через років десь 15, добре?

    Цей рижий щур досі не зник, тому я втиснув педальку газу в підлогу, і помчав на зачинені металічні ворота гаражу, вибивши їх до біса. Даніеля від зіткнення знесло з багажного відсіку, що не могло не радувати, но далі на мене чекав ще один гість…. Надвір вибігла набридлива головнокомандувачка.
    Я посміхнувся, затормозивши.

    – Майк, подивись, а ось і мама. По махаєш їй “па-па?”

    Молодший посміхнувся на всі молочні нерівні зубки, розмахуючи долоньками чорнявій дівчині.

    – Мама! Па-па! Ми їдемо кататися!

    Ви би бачили її лице…. Я від цієї злісної гримаси чуть не луснув зі сміху:

    – Пха-ха-ха-ха!

    Вслід за мною, почав сміятися і Майк, що плескаючи в долоні, вигукував:

    – Вшу-ухх! Ха-хаа!

    Коли я помітив, що вона засунула руку в кишеню, то зреагував першим: випустив три постріли, і зрозумівши, що куль більше немає, надавив на газ. Авто помчало прямо на неї, но спритна зловмисниця відскочила в сторону, і я вибив попереду ворота, які, судячи з усього, тільки недавно поставили на місце.

    – Зараз трішки труситиме.

    Машину почало не на жарт підкидати на горбах. Майк підскочив як м’ячик, но від цього лише сміявся. Його сміх веселив і мене.

    Пікап летів по лісосмузі набираючи 100 км. За мною, ясна річ, почали погоню. Пролунали постріли. Я вловив шум у колесі. Шину прострілили…

    «Далеко я не до їду… »

    Я почав думати. На крутому повороті в ліво я помітив свино-ферму, і тут мене настиг не блискучий, а брудний план.

    – Майку… Любиш поросят?

    – Я люблю свинячі котлетки!

    – ….чудово. Що ще є в бардачку перед тобою?

    – Тута… Колобка з хлестиком.

    – Аптечка… Дай мені її.

    – Угум!

    Отримавши досить важкий бокс, я кинув його під ноги, на педаль газу, накривши зверху ще своїм взуттям, та відстигнувши ремінь на Майкові, розкрив у себе дверцята, і, вхопивши малого, крепко пригорнув до себе, та встав на сходинку пікапа.

    – Набери повні груди повітря, ми зараз полетимо! – я, з Майком в обіймах, спригнув, перелетівши кулею білий забор.

     

    0 Коментарів