Фанфіки українською мовою

    Насправді, переживати не було про що.

     

    ‘Це всього лише одна зі сцен у грі….’

     

    Незважаючи на це, мої руки продовжували трохи тремтіти. Через те, що ставлення герцога до Пенелопи у грі, нагадало мені про мого рідного батька. Я давно увійшла до кімнати, але герцог навіть не глянув на мене. Нерішуче я підійшла до його столу і завмерла. Сховавши тремтячі пальці, я вклонилася у привітанні. У грі не було стільки деталей. Однак, мій голос не слухався мене, тому я ніяк не могла привернути увагу словесно і показати, що я тут присутня. Хоча, судячи з його настрою, мені не варто нічого робити.

     

    – Ти прийшла.

     

    Герцог нарешті глянув на мене, трохи піднявши голову. У нього було чорне волосся і такі ж блакитні очі, як у Деріка. На його обличчі не було жодних емоцій, подібно до інших високопоставлених дворян, зображених на ілюстраціях у грі. У цей час мій погляд натрапив на білий прямокутник.

     

    1. Навіщо ви мене кликали?

     

    1. Я зайнята. Відразу до справи, будь ласка.

     

    1. (Мовчки дивитись)

     

    Зі списку ненормальних відповідей я обрала варіант 1.

     

    – Навіщо ви мене кликали?

     

    – Я чув, що сьогодні вранці був переполох.

     

    Як тільки він договорив, варіанти у вікні поновилися.

     

    1. Ваша світлість не має до цього жодного стосунку.

     

    1. Ви, напевно, самі хотіли, щоб цей переполох стався.

     

    1. Не моя вина. Все через те, що зробила ця тупа покоївка!

     

    Читаючи ці варіанти, я втратила душевний спокій.

     

    ‘Ха…….Ці шалені відповіді……’

     

    Звичайно, я вже бачила щось подібне раніше. Якби грала в це в іншому світі, я б з радістю обрала другий варіант, з метою типу ‘Я зроблю з Пенелопи Зухвалу, Розкішну Фатальну Жінку!’. Але подумавши, чим це може обернутися мені насправді, я остовпіла.

     

    ‘Незважаючи на те, що мене все ще називають лиходійкою…..’

     

    Який батько у світі так ставитиметься до своєї навіть “не-пов’язаної-кров’ю-дочки”. Чорт.

     

    Клік.

     

    Поки я безмовно стояла на місці, герцог поклав ручку, якою писав, і підняв голову, глянувши на мене. Він вдивлявся в мене гострим, пронизливим поглядом.

     

    ‘Сподіваюся, це рішення не призведе до моєї смерті…..’

     

    Я обрала №1, тремтячи всередині. Я стиснула щелепи, намагаючись не говорити ці слова.

     

    – Ваша світлість не має до цього жодного відношення.

     

    Проте, мені не вдалося зупинити відтворення пропозиції, до того ж, воно вийшло дуже дивним.

     

    – Пенелопа.

     

    Герцог відкрив рота. У його голосі не було ні грама тепла, він був холодний, як лід. Незважаючи на всі мої старання, в історії не було жодних змін.

     

    – Чи не минуло вже 6 років, відколи ти прийшла в цей будинок?

     

     Я поринула у спогади, у пошуках потрібної інформації про ігрове становище. Героїні у нормальному та складному режимах були в одному віці – 18 років. Пенелопу прихистили у будинок герцога в 12 років. Так що, судячи з усього, так, він має рацію. Я згадала одну важливу деталь про гру, яку втратила раніше. Тут у всіх церемонія повноліття проводиться на 18 день народження. Це означає, що до повноліття Пенелопи залишилося не так багато часу, вірно?

     

    ‘Скільки часу у мене є?’

     

    У моїй голові почалася розумова робота над інформацією, що раптово сплила. На щастя, герцог продовжував свій монолог, і мені не довелося знову вибирати одну з трьох відповідей.

     

    – Не знаю, чи ти в курсі, але в цей будинок не так легко потрапити. Тільки ті, хто довів свою корисність для нашого замку, після кількох найсуворіших перевірок можуть переступити поріг будинку Еккарт.

     

    – …….

     

    – Я без вагань надавав тобі свою підтримку. Я приймав усе, навіть коли ти робила непробачні речі, живучи розкішним життям.

     

    – ……

     

    – Але я не можу зрозуміти, що хорошого ти зробила для нашої сім’ї за останні шість років.

     

    “Правильно.”

     

    “Я була б цікава йому, якби була схожа на його рідну дочку”

     

    Однак, волосся і очі Пенелопи набули кольору, що надто відрізняється від правильного рожевого та блакитного відтінку.

     

    Я хотіла кивнути, підтвердивши, що все що він сказав – чиста правда, але моє тіло не рухалося з тих пір, коли герцог почав говорити через систему, що контролює мене.

     

    Білий прямокутник, що зник з мого поля зору, знову з’явився.

     

    1. Чого ви від мене чекаєте? Збираєтесь вигнати мене з дому?

     

    1. Це не лише моя вина.

     

    1. (Впасти на коліна.)

     

    ‘Нарешті!’

     

    Я була щаслива побачити дійсно нормальний варіант, який я могла б вибрати не вагаючись. Це було захоплення, яке я не відчувала з того моменту, як опинилася тут. Я знала, що цього не станеться, але на випадок, коли вікно зникне, швидко натиснула на трійку.

     

    Бух !

     

    Невідома сила сильно ударила по ногах ззаду, штовхнула мої плечі вниз, і я миттєво впала на коліна.

     

    ‘Aрх! Чому так грубо!’

     

    Я чекала цього, але це було набагато болючіше, ніж я думала, мої очі навіть трохи засльозились.

     

    – Ти, що ти робиш?

     

    Герцог виглядав шокованішим, ніж я. Його очі були широко розплющені. Я ніколи не вибирала цю відповідь, коли грала. Це просто не мало сенсу.

     

    ‘З чого б їй ставати навколішки?’

     

    Не знаю, може це через лінощі авторів, або вони просто вирішили, що це марна трата часу, але наступні відповіді у прямокутнику, були такими ж, як і в нормальному режимі.

     

    1. Ти будеш задоволений, тільки якщо я стану на коліна?

     

    1. (Мовчки дивитися.)

     

    1. Вибач мені за все, батьку!

     

    Я поспішно натиснула на цифру 3 так само, як і зробила це раніше.

     

    – Вибач мені за все, батьку!

     

    Напевно тому, що я була цілком впевнена у третьому варіанті, голос вийшов гучним.

     

    – …. Що?

     

    Запитав герцог, з відстороненим виглядом. Тоді з’явився знайомий мені білий прямокутник.

     

    <СИСТЕМА> Прихований Квест [Втрачене прізвисько “Батько”]

    Місія виконана!

    В якості нагороди надається функція [Вікно Вибору ВКЛ/ВИМК.]

    <СИСТЕМА> Ви хочете вимкнути Вікно Вибору?

     

    [Так. / Ні. ]

     

    Не роздумуючи, я клікнула на [Так]

     

    <СИСТЕМА>Вікно Вибору вимкнено. Якщо ви бажаєте ввімкнути його знову, натисніть [Вікно Вибору Увімк.]

     

    І нарешті цей набридливий білий прямокутник повністю зник з мого поля зору.

     

    ‘Приголомшливо!’

     

    Я святкувала всередині, стиснувши руки в кулачки. Прихована функція [Вікно Вибору Увімк./Вимк.] дозволила мені називати герцога “батьком”. Якщо я відключу Вікно Вибору в грі, вибір зникне, і на екрані відображатимуться лише номери 1, 2, 3. Іноді прості відповіді можна набирати з телефонної клавіатури. Під простими відповідями я маю на увазі “Так / Ні”, імена персонажів і т.д. Цю функцію можна легко отримати у грі, якщо грати у нормальному режимі.

     

     Думаю, це зроблено для того, щоб запобігти повторенню ситуацій, що залежать від вибраних відповідей, а також щоб забезпечити гнучкість гри та бадьорий, швидкий ігровий процес. Але навіть за наявності цієї функції, я рідко її використовувала. У нормальному режимі був сенс її застосовувати. Це був простий та швидкопрохідний режим.

     

    Ось чому я мало уваги приділила цій сцені у складному режимі. Адже я вибирала лише агресивні варіанти.

     

    ‘Я не знала, що складний режим працюватиме так само, як нормальний.’

     

    Я не могла отримати функцію [Вікно Вибору ВКЛ/ВИКЛ] через те, що вибирала неправильні відповіді, але мені вона, залежна від вибору правильних відповідей лиходійки, була не потрібна.

     

    ‘Тоді я не знала. Не знала, що моя невинна пристрасть стане для мене ж отрутою згодом, а це “потім”, стане “зараз”……..’

     

    Зітхаючи від своєї дурості, я сказала те, що хотіла вимовити сама, а не один із трьох варіантів, який мені доводилося вибирати раніше.

     

    – Батьку..

     

    Слово, вимовлене мною з моєї волі, було таким зворушливим, що хотілося плакати. В моїх очах справді застигли сльози.

     

    А герцог, який, схоже, ніколи не чув від Пенелопи слово “батько” не міг повірити у те, що відбувається, оскільки його і так широко розплющені очі, розкрилися ще більше.

     

    Я продовжила говорити під впливом реакції герцога.

     

    – Перепрошую за скандали, які я викликала протягом усього часу, що тут перебуваю. Я не змогла продемонструвати гідні манери, через що і сталося це неподобство.

     

    – ……..

     

    – Я старанно думатиму про свої дії, протягом часу, на який я покарана. Цього більше не повториться, тому, будь ласка, даруйте мені своє прощення цього разу, тату.

     

    Я благала, стоячи на колінах на підлозі. Якщо подумати, галас, влаштований вранці, був не моєю помилкою. Покоївка знущалася з мене. Моя бісова вина в тому, що мені довелося просити чиєїсь допомоги в тій ситуації. Проте минулі дії Пенелопи, коли я ще не стала нею, не залишили мені вибору. У моєму положенні, я не могла вижити, не схиляючи колін. Звичайно, моє життя не буде в небезпеці, навіть якщо герцог не любитиме мене.

     

    Тим не менш, якщо я не сприйматиму цю ситуацію серйозно тільки тому, що я маю можливість відключити вибір, висока ймовірність, що я потраплю на маршрут, в якому мене чекатиме лише розправа. Це очевидно. Пенелопа вже була покарана через скандал, але викликала ще один. Так званий “юний пан” (він же Дерік) покарав мене цього разу, і я знаю, що вперта і агресивна поведінка тільки знизить його інтерес до мене.

     

    – Я розумію, як незріло я поводилася досі.

     

    – ……..

     

    – Якщо ви дасте мені ще один шанс, я зроблю все можливе, щоб принести користь сім’ї до дня моєї церемонії повноліття.

     

    Я і на сантиметр не зрушила з місця, доки не закінчила говорити. Навіть моїх справжніх батьків я ніколи не благала, стоячи навколішки. Це ясно показує, наскільки паршива ця гра. Я благаю, опустившись на підлогу. Поспішай і скажи “добре” вже. Подумки вдаривши себе по щоках я намагалася прогнати втому. Мені потрібен відпочинок.

     

    – Ти……

     

    Герцог дивився на Пенелопу зверху так, наче перед ним була незнайомка. Він говорив важко. Його губи рухалися, але якийсь час не видавали жодного звуку, лише за кілька миттєвостей він зумів видати пропозицію.

     

    -…..Я приймаю твої вибачення. Встань із підлоги зараз же.

     

    – Так.

     

    Не довго думаючи, я піднялася. Мої ноги були настільки втомлені, що я більше не могла залишатися в цьому положенні.

     

    – Слово, вимовлене сім’єю Еккарт, має значну вагу.

     

    Герцог тихо говорив, продовжуючи дивитись на мене. Ці слова мали велике значення.

     

    – Дякую. Ви не пошкодуєте, батько.

     

    – Ти можеш йти.

     

    Я поспішно заворушилася, коли він договорив. Тому що боялася, що сюжет зміниться, якщо я зволікатиму.

     

    1 Коментар

    1. May 16, '22 at 19:11

      Перепрошую, що так довго не викладала нові розділи. Зараз здається все налагоджується, і я продовжу плідно працювати!)