Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Жанр: Драма
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Через п’ять років.
    Знімальний майданчик “Розума та почуттів”. Поки Емма вештається невідомо де в проміжках між зйомками, Алан проводить час в компанії молодої дівчини Кейт.
    “Вона така молода, – розмірковує він, – в неї все попереду, є талант та всі дані. Треба наглядати за нею”.
    – Мені дев’ятнадцять, – чує Алан, – я почуваюся такою маленькою поряд із Вами, але і захищеною. З Вами добре.
    Алан завмер.
    “Мені було дев’ятнадцять, я також боялася.”
    – Ви чудова, – відповів він якомога жвавіше, хоча всередині нього назрівала тривога.
    Вперше за довгий час він згадав ту дівчину. Як її звали? Вікі? Ні. Вів’єн. Ні, там було подвійне ім’я. Ві. Віві. Точно.
    Їй зараз вже не дев’ятнадцять. Двадцять шість-сім, так, напевно.

    Ще й Емма, де її носить?

    Думки були зовсім недобрі. Він навіть не намагався обміркувати ту ситуацію, казала вона правду чи ні.
    А якщо то була правда, і він батько дитини? Навіть якщо й так, вона не пішла патякати про це, що говорить про її порядність. І його це влаштовувало.
    Тим паче, вплинути на ситуацію він ніяк не міг. В нього не було номера її телефона, адреси, прізвища, та хоч чогось, щоб дозволило з нею зв’язатися.
    Чи гризло його сумління? Зовсім ні. Йому не потрібна була ні зіпсута репутація, ні проблеми із Еммою.

    До речі, ну де ж вона?

    Жінка була в компанії молодого чоловіка, який грав роль красеня, що розбив серце героїні Кейт. Ґреґ Уайз. Як з’ясувалося, вони з Еммою встигли зачарувати один одного і в проміжках між зйомками проводили час разом. Алан оцінів те, як вони тримаються за руки і дивляться один на одного.
    А йому нема чого пред’явити. Вони з Еммою скривали стосунки, а він за брехливою ширмою стосунків із Римою.
    Краса. Пощастило так пощастило.
    Коли вже все стало відомо, жінка вирішила нарешті розставити всі крапки над і.
    Ось уже скільки років вони разом із Аланом ,і все добре, але час іде і вона не молодшає. Вона хоче дітей. Він – ні. І їх стосунки… Вони закриті від усіх, як у підпіллі, як щось незаконне. Так далі тривати не може.

    Алан повернувся додому після завершення зйомок. Він був одинокий та впав у недовгу депресію. Вперше кинули його, а не він. Не він вирішував, йому треба було прийняти те, що трапилося. Це пригнічувало. Не він керував ситуацією, а навпаки, обставини розпорядилися ним.

    Робота в театрі принесла нові знайомства і він знову закрутив легкий роман. Зірвався. Адже він не знав, як краще зализати рани.

    Рікман продовжував зніматися у кіно, грати в театрі, давати інтерв’ю і відвідувати різні заходи. З Еммою вони підтримували теплі дружні стосунки, не зважаючи на те, що між ними було і як вона повелася із Аланом. Або він з нею повівся. Кожен отримав свій досвід із невдалих відносин. Емма була щасливою з Ґреґом.

    Алан зняв Емму та її мати, Філліду, у своєму фільмі. Все було прекрасно.
    Потім Рікман і Томпсон разом знялися у “Поцілунку Іуди”, а потім Емма народила дочку.
    Алан був радий за неї і Ґреґа, і ця подія змусила його замислитися. Він же не хотів дітей та вкорінився у своєму образі холостяка, але на душі було неспокійно. А що далі? Роки спливають, невже він до старості збирається змінювати подружок? Зараз він вже не такий вже й молодий, але молоді дівчата продовжують цікавитися ним. Якщо він офіційно заявить про розрив із Римою, то шанувальниці та колеги по роботі йому не дадуть ступити ні кроку. Він бачить, як вони на нього дивляться.
    Ні, це не те, чого він прагнув.

    “Galaxy quest”, “Blow dry”, все пролетіло, як один день. Зйомки, справи, зустрічі, театр…
    А потім його попросили зіграти Северуса Снейпа. Це було щось новеньке і важко сказати, що Алан був радий такій пропозиції. Його просили сама Джоан і продюсери фільма.
    Він вперся. Це фільм для дітей, це ж очевидно, а він не хотів брати участь у казці. Але пресинг був такий, що шляхів для відступу не лишалося, тож Алан погодився.

    Знімальний процес кипів. Всі діти вже познайомилися та потоваришували, а актори, чиї персонажіз’являлися по сценарію не так часто, приїжджали на декілька тижнів, відпрацьовували та їхали геть.

    В один із днів, коли йшла репетиція та зйомка сцени в класі Зіллєваріння, Алан познайомився з хлопчиком, який грав Драко Малфоя. Адже за сюжетом в них взаємоповага та приязнь, ось хлопчина і вирішив, що спочатку треба налагодити зв’язок у реальному житті. Хлопчик виявився дуже милим і товариським, а в Алана було таке відчуття, що він його знає. Коли той назвав себе напівкровним і пояснив це тим, що живе тільки з мамою, Алан змінився в обличчі. Не може бути. Ні-ні-ні, це просто неможливо. Хлопець також змінився в обличчі, коли побачив реакцію чоловіка, і почав виправдовуватися, що він так себе називає, щоб було веселіше, адже він не чаклун, а магічний світ допомагає переживати складні обставини, і що для дитини це дуже важливо. Та й не тільки для дитини.

    “Нічого собі судження”, подумав Рікман. Цікаво, скільки йому років? Деніел, Емма та Руперт приблизно одного віку, значить і Тому має бути стільки ж.

    Йому вдалося переглянути режисерські матеріали та знайти картки акторів. Виявилося, що Том старший за основну трійцю, хоч на вигляд і не скажеш. Дуже вже малиенький та худенький.
    Пробігши очами текст до самого низу сторінки, Алан побачив те, від в нього підкосилися ноги. Контакти батьків: номер телефону, Валері-Вероніка Фелтон.
    Це вона, Віві.

    І Том, він же її ксерокс. Світле волосся, яке лиш трохи довелося висвітлити для образу Драко, тонкі риси обличчя, губи бантиком і великі світло-сірі очі.
    Так, він пам’ятає.

    Але, стоп. Припустимо, що вона казала правду. Але ж хлопець ніяк на нього не схожий. Повна протилежність. Мало би бути хоч щось, але нічого немає.
    Він видохнув.
    Добре, що він тут ненадовго, і поїде раніше, ніж діти та більшість дорослих.
    А хлопець все ж дуже цікавий, Алан не бачив сенсу це заперечувати.
    І ще. Вони живуть самі…

     

    0 Коментарів