Фанфіки українською мовою

    – Отже, у тебе є кохана людина, м? – Хитро посміхаючись, запитав Іванов Спартака.

    Чоловіки сиділи за столиком, який був оточений невеликими вазочками з живими квітами. Їхні тарілки були повні різноманітними стравами – м’ясом, рибою, овочами і зеленню. Вони розмовляли, говорили про роботу, про життя, про погоду, але все це здавалося невимушеним, не напруженим.

    Атмосфера була спокійною і безтурботною, і ніхто з відвідувачів не звертав уваги на парочку, що сиділа за столиком у кутку. Іванов був спокійним і впевненим у собі, а Спартак був трохи напруженим і дещо стриманим, ніби чекав на щось важливе. Вони вечеряли повільно, смакуючи кожен ковток вина і кожен шматочок страви. У кафе відчувався мирний настрій, і було відчуття, що час тут зупинився, щоб дозволити людям відпочити від галасливого світу ззовні.

    – Ага, – спокійно відповів Спартак після того, як  дожував шматок м’яса. 

    – Хмммм, не очікував від тебе, – задумливо протягнув Сергій.

    – Чому? 

    – Я сподіваюся, це риторичне питання? – спитав Іванов, на що Суббота тільки посміхнувся. – Tи не схожий на сімейну людину.

    – Так, я знаю, що це може здатися дивним, – погодився Спартак, опустивши очі. – Але я знайшов у ньому те, що шукав. Я знайшов своє щастя. 

    – Треба ж… – Сергій здивовано дивився на друга.

    Іванов був здивований цією відвертістю, бо знав Спартака як самостійну і незалежну людину, якій не потрібні стосунки і сім’я.

    Якийсь час чоловіки вечеряли й обговорювали свої минулі справи та кумедні моменти, які траплялися з ними на роботі. Спартак дивився на Іванова, готуючись сказати йому свою таємницю, але все ще не знав, як почати. Іванов же, не знаючи про те, що приховує Спартак, був розслабленим і безтурботним.

    Нарешті Спартак глибоко вдихнув і видихнув, збираючись із силами. Він подивився на друга і серйозно вимовив:

    – Сергію, у мене є дещо важливе, про що я хотів би з тобою поговорити.

    – Звісно, що трапилося? – запитав Іванов, одразу ж помітивши серйозне обличчя Спартака.

    – Це з приводу тієї справи про мафію. Я знаю, що один із твоїх підрозділів працює над пошуком доказів щодо однієї людини. Так от… – після короткої паузи і розуміючи, що шляху назад немає, Суббота тихо сказав, видихаючи: – Я знаю, що ця людина – точно глава мафіозного угруповання.

    – Що?! – Іванов різко розпрямився і шоковано подивився на Спартака. – Звідки? Де ти дістав докази? Чому відразу мені не сказав?

    – Заспокойся! Немає жодних доказів… Я сам є доказом…

    Сергій з подивом дивився на друга, не розуміючи, про що той говорить. 

    Спартак говорив повільно й обережно, немов боявся, що його слова можуть почути не тільки Іванов, а й усі оточуючі. Він описав, як і коли він потрапив до рук мафії, як змушений був виконувати їхні доручення, як жив із цим тягарем на душі всі ці роки. Він описав свої страхи і сумніви, розповів, як важко йому було підтримувати подвійне життя, і як він боявся, що його рано чи пізно викриють.

    Він сказав, що його бос стурбований тим, що поліція може розкрити їхні операції, тому він відправив Спартака шпигувати в управління поліції. Спартак розповідав про те, що його бос упевнений у тому, що Спартак зможе отримати доступ до документів, які має поліція. Спартак також розповів, що він почуває себе зрадником, але боїться за своє життя і за життя своєї коханої людини.

    Іванов слухав Спартака уважно, він насупив брови, і його обличчя виражало глибоке занепокоєння. Він розумів, що Спартак перебуває в небезпеці і що мафія може піти на все, щоб приховати свої злочини. Він ставив Спартаку запитання, з’ясовував деталі, намагався зрозуміти, наскільки серйозною є ситуація і які ризики пов’язані з роботою Спартака.

    Зрештою, Іванов простягнув руку і міцно потиснув руку Спартака. 

    – Ми знайдемо спосіб, як вивести тебе з цієї ситуації і зупинити мафіозне угруповання. Але поки що ти маєш продовжувати працювати, щоб не викликати підозр.

    Спартак був вдячний Іванову за розуміння і підтримку. Однак, він додав найголовніше, що його найбільше турбувало:

    – Є ще дещо, – продовжив Суббота напруженим і нервовим голосом. – У тому підрозділі працює моя кохана людина. Він допомагає з пошуком доказів. Ти розумієш до чого я веду?

    Іванов серйозно подивився на Спартака і відповів:

    – Я розумію, Спартаку.

    – Женька нічого не знає про мій зв’язок із мафією. Я просто не можу втратити його. Я не можу просто сидіти склавши руки і спостерігати, як він наражається на небезпеку, – говорив Спартак, відчуваючи, як його серце стискається від болю.

    Іванов, помічаючи сильну напругу в голосі й погляді Спартака, мовчки прислухався до його слів і перейнявся проблемою. Він бачив, як важливо для Спартака зберегти таємницю своєї роботи в мафії і захистити свою кохану людину. 

    – Я розумію, як тобі важко. Але ти можеш на мене покластися.

    Спартаку стало легше на душі, коли він почув слова підтримки від свого близького друга.

    – Дякую, Сергію, – промовив він із вдячністю в голосі. – Ти не уявляєш, як мені це важливо.

    Закінчення вечора для чоловіків пройшло в атмосфері приязні та взаєморозуміння. Вони відклали серйозні та робочі теми, переходячи на обговорення свого життя та смішних ситуацій з минулого.

    ***

    Спартак, втомлений і виснажений довгим робочим днем, ввійшов у двері своєї квартири й одразу відчув, як затишок і тепло огортають його. Коли він побачив своє сонечко, яке чекало на нього в коридорі, серце Спартака забилося сильніше. Його душа була наповнена теплом і любов’ю до цієї людини. Він не міг стримати усмішку на своєму обличчі, коли вони побачилися. Женька був таким милим і затишним у своїй зім’ятій піжамі.

    – Привіт, Спартачку, – сонним і тихим голосом мовив Женя.

    Спартак обійняв свого коханого, відчуваючи його тепло і запах. Вони стояли вдвох, стискаючи одне одного, дихаючи одне одному в обличчя. Женька шепоче йому щось ласкаве і Спартак відчуває, як втома відступає, а серце починає битися рівніше. Його руки ковзали по спині його хлопчика, а потім він узяв його за руку і повів у спальню. Затягуючи його в ліжко, чоловік притулився до кучерявого, насолоджуючись його теплом і запахом. 

    Дихання Спартака стає повільним і рівним, залежно від того, як він заспокоюється і розслабляється в обіймах свого коханого. Усмішки на обличчях обох чоловіків свідчать про те, як вони насолоджуються моментом просто бути разом, у цій приємній і затишній миті. Спартак засинає в теплі й затишку, щасливо зітхаючи.

     

    0 Коментарів