Фанфіки українською мовою

    -Юстину, ти там ще довго? – Дівчина, яку звали Уляна, стояла і чекала подругу коло її дверей. Вона простояла так ще хвилини зо дві і не почувши відповіді промовила ще раз. – Юстю…?

    -Так-так! Хвилинку, не можу мх… Дещо знайти! – Викрикнула дівчина з середини.

    Уляна тільки голосно видихнула.

    Нарешті, дівчина вийшла:

    -Чому ти так довго?

    -Ну вибачай подруго, ти, ж знаєш мене, – почала вибачатися дівчина.

    -Так знаю. А ще я знаю що у нашої Каті сьогодні весілля!

     Сьогодні село гуляло на весіллі у сім’ї Корнієнків, які віддавали свою доньку за одного пана з міста. Якими ж щасливими були батьки коли дізналися який статок у їхнього зятя. Покликали все село гуляти. Цілий тиждень заготовлювати наїдки і напої з настоянками.

    Ось вони вже підходили до церкви де відбувалося вінчання. Людей було море і місця в храмі не вистачало. Тому Юстина вирішила залишитися на дворі:

    -Улю ти ходи в середину, все таки то твоя сестра, хоч і двоюрідна, а я на дворі побуду. Он там коло тина, під деревом стану, а ти йди.

    -Точно?

    -Так.

    -Тоді я побігла.

    Дівчина залишилася сама.

     Провівши подругу поглядом, вона пішла до дерева. Людей було не багато, тож дівчина спокійно могла опертися і чекати коли закінчиться церемонія.

     Та тут вона побачила як повз пробіг якийсь чоловік і зупинився навпроти дверей. Він подивився по бокам і попрямував до дерева біля якого стояла Юстина. Вона це помітила і швидко повернула голову в іншу сторону. Але цей незнайомець підійшов до неї і спитався:

    -Перепрошую, а тут відбувається вінчання Миколи Савчука та Катерини е… Вибачте фамілію я не пам’ятаю.

    -Катерини Корнієнко? Так тут. А ви хто?

    -Я друг нареченого, – все ще віддихаючись говорив він. – Трошки заплутав в вашому селі… Вибач.

    -Загубились? Ха та не може бути. Видно вам сонечко напекло.

    -Хм, може, – чоловік ніжно посміхнувся.

    Юстина знову перевела погляд, а чоловік обперся на дерево так само як і вона, і знову спитався:

    -А ви чому тут стоїте, а не в середині?

    -Я також запізнилася, але не загубилася — єхидно відповіла.

    Між ними знову повисла довга мовчанка. Але до моменту поки чоловік не спитав:

    -А можна задати вам ще одне питання?

    -Хм? Ну давайте.

    -Як вас звати?

    -Мене? А вам навіщо? 

    -Просто. Цікаво як люди звуть таку красу.

    Дівчина здивувалася і зніяковіла:
    -Юстина, але вам це не потрібно.

    Чоловік тільки хмикнув і тихо відмовив:
    -А мене Остап і надіюсь вам воно знадобиться…

     Вони простояли так ще деякий час до моменту коли дівчина вгледіла подругу яка йшла сходами з церкви. Не промовивши ні слова вона швидким ходом пішла до неї, а чоловік тільки дивився в її спину.

    -Надіюсь ми ще побачимось, Юстино… – тихо промовивши також пішов до натовпу.

     

    0 Коментарів