Фанфіки українською мовою
    Фандом: Метро (Metro)
    Персонажі: Артем Чорний

    Кімнату наради освітлювала лише самотня лампочка. Мельник не захотів витрачати більше: все ж таки, його хлопці — не сліпі. Група спартанців засіла за тактичним столом, розмірковуючи про поточну ситуацію.

    — Що відносно північних тунелів? — полковник Мельник, уже немолодий вояка з легкою сивиною у волоссі, уважно подивився на своїх бійців.

    — Нічого, народ там не ходить, а людей на розвідку не вистачає, — відповів лейтенант Ульман, чоловік віком не більше тридцяти з русявим волоссям і світло-зеленими очима, потираючи борідку, що надто відросла.

    — Зовсім нікого? — Мельник недовірливо глянув на лейтенанта.

    — Ну, як зовсім… Артем нещодавно повернувся, та й Ваську з ним послати можна, — почухав маківку той.

    — Васько? Це новий? — полковник здивовано підняв брову. — Я не сумніваюся в Артемі, але новобранець…

    — Він чудово показав себе, — заперечив Ульман. – І він не новобранець. Вже третій місяць – повноцінний рейнджер.

    — Гаразд, повірю на слово, — кивнув Мельник. — Чи є заперечення проти складу загону?

    Спартанці не стали заперечувати.

    ***

    — Васю, тільки розвідка, нічого більше, зрозумів? — Ульман уважно вдивлявся в спартанця, що складав спорядження.

    — Ед, я не герой, щоб лізти на все підряд, — хмикнув високий статний чоловік зі світлим волоссям і блакитними очима.

    — Ти ні, а ось твій напарник… — непевно повів плечем лейтенант.

    — Ми не малі діти, щоб скрізь пальці пхати, — посміхнувся Василь. — Та якщо на нас полізуть, відіб’ємося.

    — Гаразд, друже, піду, поки полковник не почав шукати мене і не влаштував нового пришестя, — хмикнув лейтенант.

    ***

    Депо було переповнене спартанцями. Десятки рейнджерів то прибували, то відбували на монорейках. Окремо від натовпу стояв хлопець десь двадцять чотири роки з темним волоссям і темно-карими очима. Калаш зайняв законне місце на плечі, а з рюкзака, що стояв поруч, стирчав стовбур дробовика.

    — Артем? — Василь уважно оглянув молодого хлопця.

    — Так, а ти Василь? — хлопець простяг руку.

    — Так точно, — хмикнув спартанець, стискаючи руку напарнику і принагідно відзначаючи міцну хватку. — Тобі казали, як добиратимемося до тунелів?

    — Загін на дрезіні поїде поряд із нашим маршрутом, підкинуть, — відповів Артем.

    — Чудово, — дозволив собі усмішку Василь. – Коли їдемо?

    — Зараз, — спокійно відповів хлопець, дивлячись на монорейку, що прибуває. — Це наш.

    ***

    Дрезина з шісткою спартанців просувалася темним тунелем метро, ​​освітлюючи шлях прожектором. На повороті дрезина зупинилася.

    – Все, хлопці, ваш вихід, – немолодий вусатий рейнджер випровадив розвідників з транспорту. — Ми повертатимемося через чотири дні, якщо встигнете, то підберемо.

    – Зрозумів, – кивнув Василь. — Успіхів тоді.

    – Вам теж, – кивнув рейнджер, заводячи дрезину. Інші також підтримали схвальними словами.

    ***

    Тунель вже давно занепав. Зверху сипався пил, стіни пішли тріщинами, труби та рейки проіржавіли і були у багатьох місцях обламані.

    — Не дуже схоже на тунель, що використовується, — кинув Василь, ліхтариком освітлюючи покриті пилом ділянки.

    — Отож ми й не знаємо, що чекає далі, — відповів Артем, уважно вдивляючись у темряву.

    Далі бійці йшли мовчки, ліхтарями вириваючи з пітьми кістяки вагонів, скелети, і пил.

    — Не схоже, що їх перестріляли, — Василь уважно придивився до чергового трупа. — І слідів зубів нема.

    — Справді дивно, — задумливо промовив Артем. — Вибратись вони могли, тунель не завалений, слідів монстрів немає.

    — Не подобається це мені, — буркнув Вася.

    — Ходімо, — спокійно відповів напарник. — Ми маємо завдання.

    ***

    — Не люблю я мости, — кинув Артем у порожнечу.

    Хоч Василь зазвичай і ставився до них спокійно, але до цього тільки з побоюванням: старий, іржавий, напіврозвалений міст, з вагоном метро, ​​що застряг посередині.

    — Ми підемо туди? — спитав він у свого напарника, показуючи напрямок світлом ліхтаря.

    — Краще ризикнемо, ніж потім отримаємо сюрприз у вигляді нових мутантів, — тільки й відповів Артем.

    Васі залишалося лише погодитись із цим твердженням.

    ***

    Перша половина мосту була подолана без проблем, а ось друга… Стара металева пластина виявилася надто іржавою і провалилася під вагою Артема.

    — Артем! Ти як? — стурбований Василь швидко підніс ліхтарик, щоби перевірити стан напарника.

    — Живий! — пролунало знизу. Артем обтрусився і окинув поглядом місце. — Сходів не бачу, мабуть, піднятися не зможу.

    — Зараз мотузок скину, — відповів Вася, попутно знімаючи рюкзак.

    Але плану не судилося збутися. Черга з автомата пройшла небезпечно близько до спартанця, вибиваючи іскри зі старого вагона. Притулившись до землі, Вася швидко визначив, звідки ведуть стрілянину, благо, стрілець не шкодував набоїв. Скинувши свій вірний калаш, спартанець дав коротку чергу, і, зважаючи на крики, влучив. Але порадіти йому не дали. Нові стрілці відкрили вогонь, щоправда, вони більше потрапляли у вагон, ніж у Василя.

    — Чорт! — вигукнув той, коли кілька куль потрапили до борту, за яким сидів спартанець. — Артем, прикрий!

    Під постріли у відповідь з нижнього рівня мосту, Василь кинувся до провалу, в який раніше провалився його напарник. По дорозі схопивши рюкзак, спартанець стрибнув униз.

    — Блять! — прошипів спартанець від болю в ногах.

    — Ти як? — спитав Артем, принагідно відбиваючись від невідомих ворогів.

    — Іти можу, — відповів Василь, відкриваючи вогонь. — Треба відходити, доки не оточили!

    ***

    Ліхтар Артема виривав з темряви старі труби, тушки давно згнилих щурів, пил і кам’яну крихту.

    — Є ідеї, де ми? — після півгодинної пробіжки коридорами метро Василь ледве міг навіть хрипіти.

    — Без поняття, — відповів Артем. Різко загальмувавши, він підняв руку, жестом зупиняючи напарника. — Чуєш?

    Василь прислухався до оточення і різко здригнувся.

    — Пісня? — невірно спитав він. — Що це в біса таке?

    — Зараз дізнаємося, — спокійно відповів його напарник, починаючи рух.

    Просуваючись темним і незатишним коридором, спартанці наближалися до джерела голосу. Невелика тріщина у стіні тунелю досить освітлювала, щоб рейнджерам не довелося знову використовувати ліхтарі. Але побачене змусило їх здригнутися від страху. Шестеро людей співали якусь пісню, поки ще десяток зрізали тіло з молодої жінки із заткнутим кляпом ротом. Ще вісім, озброєні якимсь саморобним вогнепальним рухом, уважно стежили за оточенням.

    — Що за пиздець? — прошепотів Василь.

    — Сам не знаю, — також тихо відповів його напарник. — Але це залишати не можна. Бачиш десь вхід?

    — Артеме, ти зовсім збожеволів?! – прошипів Василь. — Ми навіть не знаємо скільки їх за межами кімнати!

    – А ти хочеш залишити її так? — трохи підвищив голос Артем.

    — Ні, але… — почав спартанець, але різко видихнувши, тихо сказав. — Так ось про що Ульман говорив…

    — Ти про що? — трохи підозріло запитав Артем.

    — Не має значення, — відмахнувся Василь. — Входу звідси не бачу, але що заважає нам його зробити самим?

    — Видираємо стіну, входимо і всіх озброєних валим, — його напарник дозволив собі легку усмішку.

    — Чудовий план, вибухівка є?

    — Звичайно, — теж усміхнувся спартанець.

    Вибух-пакет легко пробив стіну. Люди з криком повалилися на підлогу, і рейнджери без проблем увірвалися всередину. Озброєні спробували дати відсіч, але досвідчені спартанці без проблем розібралися з ними.

    — Прикривай, — кинув Артем, вирушаючи до пов’язаної.

    Жінка, навіть дівчина, з розкішним світлим волоссям ніяк не відреагувала на те, що відбувається. Хоча, варто було Артему підійти ближче, як він зрозумів чому. З тріщини було настільки помітно, що її тіло нижче грудей відсутнє, а поруч із уже трупом валялися внутрішні органи та визнані «поганими» шматки м’яса.

    – Ану лежати! — важкий черевик Василя опустився на спину одного з «співаків», що намагався підвестися. — Ще рипнетеся, покладу назавжди!

    — Навіщо? — злий голос Артема змусив спартанця на мить обернутися, щоб побачити, як його напарник притискає щуплого старого до стінки, попутно стискаючи його шию. — Тварь, якого ви творите?!

    Секундного відволікання вистачило, щоб один із лежачих схопився і спробував відібрати зброю у Василя. Добре, що сил у молодого пацана виявилося менше, ніж у бувалого сталкера. Повалив ворога на підлогу, спартанець без жодного жалю випустив у нього кулю.

    — Я не зрозуміло висловився?! — крикнув він на тих, що лежали. — Рипнетеся — здохнете!

    — Все… кха-кха… все для Радбога, — прохрипів старий, задихаючись у хватці Артема.

    — Сектанти, — зневажливо сплюнув Василь. — Зрозуміло з ними все, ідемо, доки нові не набігли.

    — Секунду, – попросив Артем, остаточно ламаючи шию старому. — Виродкам жалю немає.

    ***

    Залишивши за собою лише трупи, спартанці петляли коридорами метро під постійні крики сектантів, що, здавалося, скрізь. Декілька патрулів навіть виходили на слід втікачів, але дуже швидко відставали назавжди. Досягши перехрестя, спартанці зупинилися.

    — Куди? — спитав Василь.

    — Вправо, — відповів Артем.

    З максимально можливою швидкістю втікачі рвонули в потрібну сторону. Пробігаючи чергові коридори, і відстрілюючи найнахабніших, бійці вирвалися на невеликий майданчик метрів за п’ять від знайомого спартанцям мосту.

    — Стрибаємо! — крикнув Василь, негайно виконуючи задумане.

    Пролетівши прірву, і насилу вхопившись за іржаві перила, він зміг вирівнятися, і махнув рукою напарнику. Тяжко видихнувши, Артем розігнався, і стрибнув. На жаль, міст не витримав і частина з Артемом відвалилася. Лише вчасно підставлена ​​рука Василя не дозволила хлопцю впасти вниз. Але купа сектантів уже займала старі позиції, і самотні постріли вже йшли за позицією спартанців.

    — Чого ж ти такий тяжкий? — тяжко прохрипів Василь, витягаючи напарника на не обвалену частину мосту.

    Артем не чекав повного порятунку, і вільною рукою схопився за край, підтягуючи своє тіло, тим самим допомагаючи Василеві.

    — Чудово, — прохрипів спартанець, коли його напарник зміг самостійно залізти на міст. — А тепер ух…

    Куля пройшла через бронежилет і увійшла якраз у бік рейнджера. Той із хрипом упав на землю, судомно затискаючи рану, з якої все хльостала кров.

    — Тримайся! — вигукнув Артем, намагаючись зупинити кровотечу.

    — Пізно, — прохрипів поранений. — Іди, поки їх не стало надто багато.

    — Я тебе не кину, — заперечив Артем, але град куль змусив його пригнутися.

    — Слухай, хлопче, або ти йдеш, наводиш наших і все спалюєте до чорта, — жорстко відповів Василь. — Або обидва здохнемо. Іди, а я прикрию.

    — Чорт! — злісно гукнув спартанець. — Я повернусь із загоном, ти головне протримайся.

    — Звичайно, — хмикнув поранений, принагідно вколюючи ще дозу знеболювального.

    Артем кинувся до проходу, через який спартанці й потрапили в цей чортовий тунель, поки Василь відстрілювався від сектантів.

    ***

    Самотня дрезина з парою рейнджерів досить повільно котилася тунелем.

    — А я ж казав перевірити ще раз мотор, — бурчав вусатий спартанець.

    — Так-так, Єгоре, я вже це чув, — відповів йому другий.

    Названий Єгором хотів ще щось сказати, але, ніби побачивши щось, показав своєму напарнику бути напоготові. Прожектор вирвав з темряви фігуру бредучої людини у формі Ордену.

    — Гей! — вигукнув Єгор, і, бачачи відсутність реакції, наказав своєму напарнику.  Перевір.

    Той, зістрибнувши з дрезини, підійшов до фігури, що йшла, і поклавши руку на плече. Фігура різко обернулася, і спартанці побачили молодого рейнджера, якого вони лише кілька днів тому підвозили. На його штанині чітко виднілася кров, а кульгавість ясно давала зрозуміти, що хлопця поранено.

    — Потрібно зібрати загін, — у напівмаячні вимовляв він.

    — Спочатку про тебе подбаємо, — відповів спартанець, акуратно беручи пораненого під руку, і ведучи до дрезини.

    ***

    Звіт №82

    Північні тунелі

    Штурмовий загін, відправлений за наведенням Артема Чорного, не виявив жодних сектантів, лише відстріляні гільзи та кров. Багато крові. Доля Василя Михайлова залишається невідомою.

    Підпис: Сержант Ігор Северницький

     

    0 Коментарів