Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Вона стояла на даху і курила. Я вже восьмий місяць поспіль спостерігала за нею і чекала, але знала, що ані сьогодні, ані завтра вона не стрибне – як не стрибала вчора і позавчора. І вже сама задавалась питанням, навіщо стільки часу я трачу на цю безглузду затію.

    – Нехай іде під три чорти! – вона раптово замахнулась і кинула недопалок кудись вперед, і він полетів вниз на асфальт.

    Дурна дівчина. Їй-бо, і що ж так побиватись за тим хлопцем? Я бачила його особисту справу у колеги, і він аж ніяк не тягнув на кохання всього життя, ще й щоб так за ним побиватись. Але було цікаво, ьо то ж треба своє життя на таке марнувати!

    Скрегіт підборів по металу раптово перетворився на глухий стукіт бетону – вона розвернулася і пішла сходами вниз. Ну от, вкотре, – я ж казала. Зітхнула і попрямувала за нею.

    Насправді з нею я знайома не так давно – дарма, що вона мене не бачить, – та ми вже доволі близькі. І весь час мого спостереження вона закохана – принаймі, так це називають ці люди, намагаючись пояснити такий незрозумілий і безглуздий потяг до іншої людини. Їй не пощастило – хлопець не відповів взаємністю. Ще до мого приходу інша чортиця терпляче чекала на її самогубство, аби записати душу у свій звіт, але врешті-решт зреклася тієї ідеї, бо тягнулося це все надто довго. І радо погодилась передати її мені. Навіщо? Мені було до біса цікаво – халепа, знову не дотримала слова Стефа не згадувати. Але сама я вже теж не відчувала сил цього терпіти, і, якщо чесно, за кілька днів готова сама була зректись – хоч і мала шанси програти дівчатам у закладі. Дивились ми на оце кохання як на серіал – комедійний, авжеж.

    Втім, на думку спала цікава ідея.

    ***

    – Не бачиш куди йдеш? Могла б обережніша бути, – вона виглядала дуже невдоволеною.

    Я схопила її за рукав.

    – Агов, мала!

    – Чого вам треба?! Відчепіться і дайте пройти!

    – Та чекай-чекай!

    Вона вперто намагалась вирватись і попрямувати далі про справах, але я тримала міцно.

    – Катю, та заспокойся ти нарешті!

    Ім’я дало ефект: вона застигла і витріщилася на мене напівпереляканими очима.

    – Звідки ви знаєте як мене звати?

    Я посміхнулась.

    – Бо я твоя персональна чортиця.

    – Ідіть до біса, навіжена! – емоції знову змінились до невдовлення і гніву. – Я поспішаю, відчепіться!

    Не подіяло. Ну що ж…

    – Не поспішаєш. Гортання сторінки того твого Макса точно зачекає.

    – Звідки ви… Неважливо, та ж дайте вже пройти, бо я закричу!

    Дурна погроза, ех.

    – Ой, мила моя, ти ні закричати, ні розлюбити, ні стрибнути не зможеш – я вже скільки часу поспіль за тим спостерігаю. Та в мене питання: чому ти так закохана у того Макса?

    Я і не сподівалась, що вона відповість, але Катя раптом гірко розсміялась, і сміх її звучав як уламки битого скла.

    – Чому? О, якщо ти справді чортиця – то маєш знати!

    Дурна і дивна дівчина.

    – Не знаю. Та й навіщо ти так по тому хлопцеві побиваєшся – оно скільки радощів життя могла б пізнати, але, дурна, сумуєш скільки часу вже!

    – Дурна? Дурна?! Ти, певно, кохання ніколи не знала, тому не смій мені нічого казати!

    Я здвигнула плечима.

    – Не знала, то й що? Тебе ж питаю, навіщо побиваєшся?

    – Як закохаєшся – дізнаєшся.

    Ага, якби ж то я могла! І раптова думка блискавкою пронеслася в голові.

    – А ти продай мені своє кохання?

    – Що? – на обличчі її ясно малювалось нерозуміння, а ще, схоже, вона нарешті почала приходити до свідомості і знову зробила слабку спробу вирватися з моєї руки.

    – Продай мені своє кохання і я дізнаюсь, що то таке. І тобі краще буде – позбавишся такого болю.

    – Справжнє кохання не продається, – насупилась вона, втім, зацікавлення вже було видно в її очах.

    – Яке ж воно справжнє, якщо ти вбитися через нього хочеш? Погоджуйся, вдруге не запропоную!

    Вона насупилась і кілька секунд мовчала, а потім різко мотнула головою вниз.

    – Я згідна. Як продати?

    І тут я згадала, що не маю за що купляти, і вже хотіла з сумом сказати про це, та… у бруді паркової стежки раптом зблиснула монетка, наче знак.

    Підняла, провернула в руках. На звороті – «1 гривня».

    – За гривню продаш?

    Вона усміхнулась.

    – Продам!

    І ми потисли руки одна одній.

    Краще я б у той день замість неї стрибнула з даху.

     

    0 Коментарів