Фанфіки українською мовою
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Нова іграшка дочки викликала у Габріеля тривогу. Він довго дивився на Сем, що сиділа в кріслі навпроти. Її безглуздий характер був успадкований від матері, а ось ці великі, карі очі його заслуга.

    — Залиш її тут. Я вже упокорився з твоєю любов’ю до дівчат, але тільки не вона.

    – Я кохаю її. Як ти маму – з нудним виглядом укладає дочку і дивиться на блискучі нігтики правої руки.

    — Чому ти така впевнена? У притулку багато дівчат ти можеш вибрати будь-яку! — Габріель від природи спокійний, чарівний і владний, тоді ледве стримував гнів стукаючи кістлявими пальцями по дерев’яному столу.

    — Мені потрібна лише вона. – Габріель не витримує, підводиться з місця і обходить стіл. Стаючи за метр від непокірної доньки.

    – Вона небезпечна. — Нарешті Сем піднімає погляд на батька, що вже сивіє, і піднімає брови.

    – Це чому? Ти до неї теж не байдужий? — Усмішка на обличчі дочки викликає лише бажання відхлистати її по щоках. – Ах так, ти любиш більш податливих дівчат… і юнаків. Щоб вони проявляли ініціативу самі.

    – Ти пам’ятаєш Коула Вуда? Він був частим гостем у нашому домі, коли ти була маленька. – Сем киває і Габріель продовжує. Можливо, хоч це змусить доньку одуматися. — Нещодавно він захотів придбати собі… Заміну його бідні сліпі дружини. Йому сподобалося дві дівчинки. Дуже схожі одна на одну, і коли вже майже визначився, всім своїм виглядом заохочуючи увагою одну з них. Вночі та дівчинка виколола очі іншій. Щоби обрали не її. — Сем затамувала подих і слухаючи батька все ширше розплющувала очі. — Це зробила Сільвія, знаючи, що тоді її точно не віддадуть цьому старому садисту. Ти впевнена, що вона не зробить з тобою таке?

    – Сільвія теж любить мене.

    — Я теж раніше думав, що виховання у нашому притулку робить із дітей ідеальний товар, доки не зустрівся з нею. Вона диявол, в її очах не було ні краплі каяття і віри в те, що після смерті на неї чекає пекельний котел.

    — Тату, тобі доведеться змиритися.

    Габріель лише кивнув, дивлячись у ці вперті очі, наче в дзеркало. Його дівчинка сама зробила вибір і наслідки лягають на її плечі.

     

     

    Немов малі діти ми з Ганнібалом уникали один одного. У приміщенні суду Лектор обирає інший коридор аби не зіштовхнутися зі мною. Свої походи в басейн я перенесла на дві години пізніше, аби навіть випадково не перетинатися з Ганнібалом. Якщо раніше, ми майже щодня вечеряли разом і перемивали кісточки ФБР, то тепер я наодинці давлюся їжею вдома запиваючи сухим вином.

    Перші три дні це була доставка з ресторану, а потім не витримала, купила шматок м’яса, овочі, згрібла майже всі прянощі з полиці та вдома під легкий джаз, приготувала собі стейк. Навіть він не зміг замінити мені спілкування з Лектором.

    Я ненавиділа себе за те, що почала виправдовувалася перед ним, ненавиділа себе за сплеск емоцій і, заспокоївшись, не могла знайти собі місця через нашу сварку. Хіба це того варте? Який би добрий, справедливий і нещасний не був Вілл, ми завжди будемо з Ганнібалом на одній стороні. Він вибрав мене коли прийшов Абель Гідеон, чому він вирішив що я вчиню інакше? Мені варто було бути мудрішою, відреагувати на це хлоп’ячі ревнощі інакше. Може навіть дати зрозуміти що в моїх очах він більше ніж друг, аби лише заспокоїти його.

    У той момент він зачепив мої почуття, гордість і наче розтрощив мою сутність. Ганнібал скористався всіма психологічними хитрощами задля цього і я піддалася, вступила на цей шлях і замість поблажливих глузливих відповідей почала захищатися.

    Цей тиждень наданий сам собі я провела в міркуваннях, у копаннях всередині себе. Щодня був порожнім. Сніданок, прогулянка парком, обід, похід по магазинах або писання картин. Приготування вечері, прогулянка та сон. Як виявилося після цих теплих вечорів у Ганнібала, я повністю переосмислила своє життя. Адже перші півроку перебування в Балтіморі я так і проводила час, це мене повністю влаштовувало. Самотність, така прекрасна огортала мене, даючи можливість займатися мистецтвом, вивчати нові техніки малювання або повністю за один день прочитувати товсті книги.

    У притулку, завжди з кимось, без можливості подумати, я мріяла про власну кімнату. Сем здійснила цю мрію, але її перепади настрою та часті наркотичні чади цей рай псували. Я ненавиділа її, мене нудило від близькості до неї. Я хотіла втекти і чекала відповідного моменту. Знаючи великі зв’язки Габріеля і Джесікі я покірною дівчинкою залишалася завжди з нею і ховала справжні емоції, аби не набриднути їй, аби не потрапити назад. Коли ж вона залишилася сиротою і розгніване суспільство знову ввело її в запій своєю критикою я готувала втечу. Наче по клацанню пальців, вся ненависть до неї почала відбиватися в моїх очах і це виводило її з себе, тепер будь-яка її ласка зустрічалася ступором. Її легкі ляпаси змінилися жорстокими ударами до синців та крові, а потім вона не витримала. Зрив та лікарня.

    Вона знала що я, залишилася одна, і можу втекти будь-якої миті. Навіть її приятелі не погоджувалися чатувати на мене. А я лишилась. Тому що зібравши рюкзак, розтрощивши всі заначки і купивши квиток до Нью-Йорка, сіла насамкінець випити вина. Не напівсолодкого як любила Сем, а сухе у прикуску із сицилійським апельсином. І ось, оглядаючи барельєфи, мармурову поверхню кухні та етикетку того самого Кьянті я задумалася що мене чекає? Влаштуюся офіціанткою, зніматиму житло навпіл з таким же нещасним забитим дівчиськом, можливо знайду хлопця і там закрутиться — завертиться і… Злидні.

    Звикша до розкоші я просто збожеволію. І в цьому була винна Паркер, яка дала скуштувати це життя, і її варто було покарати. Тоді після половини пляшки, план нового життя набув чітких обрисів.

    Після сімейки Сем я цінувала свою самотність і особистий простір, але все ж таки було щось приємне в тому, коли ти сидиш на кухні закинувши ногу на ногу і розповідаєш як пройшов день, сміятися, вести дискусії і … Ганнібал змусив мене задуматися про майбутнє, і як я хочу зустріти старість. Як виявилося мені хотілося б бачити поруч із собою чоловіка і стати матір’ю пари дітлахів. Мені б хотілося стати найкращою матір’ю, і дати ту любов, якої я була позбавлена. Якоїсь миті я навіть представила таке життя.

    Не витримала я цієї самотності після сну з Ебігейл. Яка стояла за спиною Ганнібала і нашіптувала що робити, як розправиться з Віллом. На її обличчі була мерзенна усмішка, і очі постійно ставали чорними. Поки її губи озвучували вирок для Грема, вона спритно зтягувала пальцями краватку з шиї Ганнібала. А Лектор дивився, як вона наближається до мене і тепер накидає петлю на мою шию затягуючи з кожною секундою все сильніше. Повітря ставало менше і … Сон нарешті змінився дійсністю.

    Немов у маренні я не могла заспокоїтися, хапаючись за віскі і намотуючи кола по квартирі. Весь цей час мене не турбувала доля Ебігейл, але було дивним, що її не знайшли, як і Міріям Ласс. Ніколи навіть не питала Ганнібала, що з ними, та він би і не відповів, але був би шанс прочитати в його очах правду. І чому вона наснилася саме зараз? Вона жива, може Ганнібал її вивіз? Тоді це найкращий подарунок для цієї маленької погані, спочатку вчилася, вбивала і після, їй хтось подарував нове життя. Під іншим ім’ям, з мільйоном можливостей і їй не потрібно переживати, Ганнібал потурбується про все.

    Не поснідавши, ледве знайшовши потрібні штани і сорочку я поїхала до Грема, перетинаючи подвійну суцільну і один раз проїхавши на червоний я все ж таки дісталася до неї. Санітари, які вже встигли запам’ятати мене, без питань пустили, але мандраж, якась не зрозуміла тривога сповільнювали кроки до клітини Вілла. Повітря в легенях осідало пилом, забивало їх і в грудях все стискалося. Але ось… я біля нього.

    Вілл підібгавши під себе ноги, сидів на ліжку і дивився перед собою. З ним усе гаразд, і ті переживання були марними. Я посміхнулася, нарешті видихнувши всю тривогу.

    — Нудьгував?

    – а ти?

    – більше всіх. — червона помада при такому освітленні стає ще темнішою, ніж є. Я помічаю це у відображенні дзеркала і стаю ще більш задоволеною своїм виглядом.

    – Я радий, що ти прийшла, Сем.

    – як справи? — Вілл нарешті встає, але не поспішає до мене підходити.

    — я згадав все. Лікар Чілтон, як не дивно допоміг це зробити. – То як він піднімає погляд на мене, як напружені його вилиці змушує зіщулитися. Його допитливі очі шукають хоч краплю брехні на моєму обличчі і мені важко контролювати себе.

    – і що ж? Ганнібал все ще винний у твоїх очах? — Це єдине, що я змогла з себе видавити.

    – Так, але … – Вілл задумливо тре підборіддя і зупиняється за крок від мене. Він лякає, тілом біжать мурашки. — Я пам’ятаю, як привів Абеля Гідеона до Ганнібала, мені здавалося, що переді мною Хобс…

    Мої губи втрачають посмішку і я не знаю, як реагувати. Він мене бачив.

    — А Ганнібал доводив, що нікого немає, що мені все здалося. Він щось вколов і я… відключився, але навіть при цьому я пам’ятаю, як ти стояла позаду нього.

    – Я дійсно була там, бо мене привіз Кроуфорд.

    – Тоді чому ти не сказала Джеку що приходив Гідеон? Чому не сказала що Ганнібал відправив його до Алани?

    – Про що ти? – Ледве ковтаю слину. Я відчувала як кров відлилася від обличчя. Та Грема це торкало. Він хотів мене добити.

    – Чому Ганнібал тебе захищав?

    — Після роботи над Гідеоном ти довірив себе Чилтону? І тепер хочеш сказати, що ти нормальний?

    — Завжди поруч з Ганнібалом я бачив тінь, інакше як йому вдалося б усе приховувати стільки часу? Я не маю доказів, лише власні висновки. То була ти.

    Він нервово посміхається і я бачу, як стала йому не приємна. Мої очі розширилися від подиву. Як просто втратити довіру.

    — Єдину людину кого завжди захищав Ганнібал і ти, була Ебігейл! Та мабуть ти мабуть вирішив розгубити всіх друзів! — нерви здають, але я лише трохи підвищую голос.

    – ми не друзі. – цедить Грем і дивиться собі під ноги, зовсім не помічаючи, як зробив мені боляче. Це дійсно не приємно чути, Коли ти тягнешся до людини, і замість взаємності отримуєш таку відверту відмову з презирством, земля йде з-під ніг.

    – ну так, я забула. Ебігейл куди більш підходящий тобі друг. Вбивця, яка до останнього брехала всім про свою невинність. Тобі було легше повірити їй, аніж… Чим не шукати в мені диявола.

    – Нехай і не зараз, але я зможу довести, що ти завжди стояла поряд з Лектором.

    Нарешті він піднімає погляд і я бачу ту стать, впевненість, що завжди була в Ганнібалі. Він знає що робить, а мені залишається капітулювати або нападати, якщо я хочу залишитися вільною.

    – Єдине, скажи, навіщо?

    – Що навіщо?

    — Навіщо ти допомагала Лекторові? — Досить цікаве запитання, але довго розповідати і я посміхаюся своєї безпорадності перед Віллом.

    — Боюся, Вілл, Лікар Чілтон пограв із твоїм розумом не гірше… — і я запинаюся, хотіла згадати Лектора, але вчасно прикусила язика. – Чим з розумом Гідеона. У тебе ще достатньо часу, щоб розставити свої спогади на місця.

    — Сем, краще зупинитись зараз. Поки ще ти жива. – шепоче у відповідь Вілл. Він стурбований, але та неприязнь до мене все ж таки залишається в його очах.

    – Гарного дня.

    Сил сперечатися і щось доводити немає і я йду, відчуваючи пильний погляд не лише Вілла, а й його сусіда Абеля Гідеона. Ось так Уілл спустив мене з неба на землю. Я ніколи не буду в безпеці якщо не поїду з Балтімору. І я ніколи не буду щаслива, якщо виїду з Балтімора, не дізнавшись, чим закінчиться історія цього злочину.

     

    0 Коментарів