Фанфіки українською мовою

    Сірість і вогкість. Дощ і вітер. Холод і туга. Ось що супроводжувало Емілі на шляху до центрального кладовища. А ще, чорнота. Адже всі, хто був поруч, сьогодні вбралися в чорне. Гнітюча атмосфера і мати, яка вбивається біля труни. Завжди суворий батько, стискає ручку парасольки і по його обличчю тече скупа сльоза. Ось тільки Емілі не плаче. Вона робить вигляд. Смерть формальна.

    Світ змінився. Він позбувся кордонів і рамок. Закон “Про збереження смерті” не писаний тим, у кого є влада і гроші.

    Цього було вдосталь у батьків Емілі. І коли її молодша сестра захворіла, а лікарі лише розвели руками, вона знала, мама і тато не дадуть Джессі померти. Померти по-справжньому.

    Влада і гроші повернуть її сестру до життя. І батьки навіть не відчують цього. Вони куплять життя Джессі в іншого. І нехай і життя тієї людини скоротиться майже в нуль, але залишок своїх днів вона проживе в достатку. А Джессі буде жива.

    От тільки чи буде це Джессі?

    Емілі бачила тих, хто повернувся. І це воістину неприємне видовище. На вигляд, звичайна людина, ось тільки вона згасла всередині. І це видно по очах. Очі того, хто повернувся, затягнуті млявою поволокою.

    ***

    Сенсація! Вчені та медики з усього світу знайшли спосіб протистояти смерті. Тепер смерть не крапка в житті.

    Після цієї заяви світ став з ніг на голову. Змінився звичний уклад життя. Змінилося поняття про смерть. Тепер, якщо у тебе є гроші, дорога і близька людина, яка тебе покинула, може повернутися до тебе. Для цього всього лише потрібно було знайти донора і купити життя. Якщо грошей немає, тоді донором міг стати ти сам.

    Одразу ж ухвалили правило – не повертати більше двох разів.

    Але хіба правило буде враховуватися тими, хто може платити?

    І світ змінився знову.

    Тих, хто повернувся, ставало більше. А тих, хто повернувся кілька разів, ще більше.

    У цей же час, з’явилися й ті, хто активно боровся проти “Закону про повернення” і вони просунули рух про мітки. Спеціальний символ, що набивався як татуювання. Зображення сонця і місяця. Символічне значення життя і смерті. Такі мітки, були знаком стоп для повернення зі смерті. Тих, хто носив мітки, з кожним днем ставало більше і більше. Серед них і опинилася Емілі. Вона не хотіла бути повернутою. Не хотіла долі своїх колишніх друзів, чиї батьки через кохання або горе, або неприйняття того, що сталося, повернули своїх дітей.

    У світі творився погано контрольований хаос. І тоді влада ухвалила закон “Про збереження смерті”. Згідно з ним, не можна було повертати більше ніж сотню людей за рік. І не більше півсотні вдруге.

    І після цього, світ знову змінився.

    За людьми, живими і померлими, вівся контроль і підрахунок. Сюди ж входили і донори, добровільні та куплені. Але з усіх правил і законів, є лазівка для забезпечених і можновладців.

    ***
    Джессі народилася якраз після ухвалення закону про смерть і була сто першою, коли батьки подали прохання про повернення. Звісно, їм відмовили. Але Майкл і Черрі, не прийняли відмову. Вони обійшли закон. Заплатили багато грошей і вже за два дні після смерті, Джессі, з згаслим поглядом, сиділа на сімейній вечері.

    Мати з батьком були у нестямі від щастя і, здавалося, не помічають, що дочка не схожа сама на себе. А від колишньої, реготунки, Джессі, яка вічно посміхалася, не залишилося й сліду. Та, що сидить і повільно жує, нічим, крім родимки над губою, не була схожа на ту Джессі. Емілі мимоволі здригнувшись швидко доїла і пішла до себе.

    Через кілька годин, вона, постукавши до кабінету батька і отримавши дозвіл увійти, опустилася на крісло і запитала.
    – А на скільки Джессі тут?
    – До кінця – відповів Майкл, не відриваючи погляду від паперів.
    – Не зрозуміла? Можна точніше?
    – До того самого моменту, поки ми не постаріємо…
    – Ви повертатимете її ще раз? – Емілі не на жарт злякалася.
    – Що за дурні запитання, люба? Вона, як і ти, наша улюблена донька, і ми будемо вас повертати, незважаючи ні на що, – Майкл усміхнувся.
    – Тату, а ти бачив, що стає з тими, кого повернули вдруге? Навіть ті, хто тут перший раз після смерті, вже не такі, як за життя. Джессі тому доказ. – Емілі не помітила, як її голос став голоснішим, ніж зазвичай.
    – Люба, це все тимчасово. Джессі адаптується. А все, що показують у мережі, це для того, щоб залякати інших. – Майкл поклав долоню на руку доньки.
    – Але тату. Так не можна. Згадай закон. – Дівчина вже трохи заспокоїлася і спробувала якось вплинути на батька.
    – Емілі, ти подивися на маму. Вона така щаслива з Джессі. Хіба я маю право відібрати щастя?

    І він не зміг. Не зміг терпіти сліз Черрі, коли у Джессі закінчився термін не життя. І Майкл знову обійшов систему і закон і Джессі знову повернулася в лоно сім’ї.

    Так могло бути і втретє, але ось тільки Джессі випередила події.

    – Емі, – звернулася вона до сестри в одну з ночей, – я можу тебе попросити про послугу?
    Емілі трохи здригнулася. Ніхто, крім Джес, не звертався до неї так.
    – Про послугу? Звісно. Що ти хочеш?
    – Такий самий символ як у тебе. Це мітка про заборону повернення?
    – Д-д-да – трохи заїкаючись промовила вона.
    – Скажи, тільки чесно, скільки разів я повернулася?
    – Це вдруге.
    – Я не хочу більше. Допоможи мені, Емі.

    – Обов’язково, Джес.

    Через три дні на грудях Джес красувався такий самий символ, як і на грудях Емі.

    А коли термін у Джессі закінчився, батько не зміг обійти мітку доньки. Адже це вважалося останньою волею померлої людини і порушити, означало зрадити бажання.
    Джессі померла. Мати, як і в минулі рази, була невтішна. Батько, знову був мовчазний і спокійний. Емілі ж, коли батьки пішли з кладовища, поклала на могилу оберемок білих півоній і тихо промовила
    – Я буду сумувати. Але доля мертвих – бути мертвими. А доля живих – зберігати пам’ять про мертвих. Спи, моя Джес. Тепер, ніхто не порушить твій спокій.
     

    0 Коментарів