Фанфіки українською мовою
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Вілл Грем довго дивився на свої руки і його трясло. Він не міг повірити, що міг так зробити з Ебігейл, але та поїздка до будинку Хобсів допомогла розставити все на свої місця.

    Весь час Ганнібал Лектор був Чесапікським різником, тільки він міг так віртуозно підставити Вілла. Це він попередив Хобса просто подивитися, що буде. Ганнібал шепотів йому на вухо все, що треба було, і Вілл слухняно виконував усі команди. Тепер тінь, яка переслідувала Грема, з початку розслідування набувала обличчя, тепер він чітко бачив убивцю – Ганнібала. Але за спиною статного силуету Ганнібала був ще хтось, такий же темний і нещадний. Ночами в палаті психлікарні до нього часто приходили вони, дивилися, чекали коли Вілл переродиться і стане в один ряд з тими, кого він зневажає.

     

     

    Беверлі Катц киває на знак вітання, а потім опускає голову, мабуть не знаючи що сказати. Нерозумно питати до кого вона прийшла або як там Вілл адже я зараз сама йду до нього. Замість цього цікавлюся як справи у ФБР, як Джек Кроуфорд і отримую суворий погляд. Беверлі завжди прямолінійна, з цією наполегливістю нагадує мені Грема. Мене зовсім не чіпає її реакція і суха відповідь, ніби я втрутилася не в свою справу і тому бажаю гарного дня, розгортаюся на п’ятках і відчиняю двері до психіатричної лікарні. Та вона дивиться слідом і точно так само як я не знаю чому я тут.

    Уілл уже тиждень як під арештом. Сидить у чотирьох стінах, доводить, що Ганнібал Чесапіцький різник, а йому ніхто не вірить. Мені шкода його. Мені хочеться захистити його, адже не з чуток знаю, як це бути в руках іншої людини, чекати допомоги, а тобі ніхто не допоможе. Совість ніколи не давалася про себе знати, навіть коли я вбила Сем, але Грем… щоразу читаючи чергову статтю Фреді Лаунс або слухаючи міркування Лектора я злюся на саму себе, бо мовчу. Я бачила, як його ламали і нічого не зробила. Це було схоже на те, як Джессіка віддавала дітей різним людям, як секс-іграшок, донорів для пересадки органів або для цікавіших цілей, а ми дивилися, мовчали і думали хтось наступний.

    Санітар, надто симпатичний для такої роботи просить залишити речі в шафці і розповідає чого не варто робити, а потім просить слідувати за ним і ми рухаємося до палати Вілла. Йому тут не місце і не місце біля Ганнібала з цим дорогим будинком і вищим суспільством, що зневажає простих людей.

    Темний коридор начебто звужується, і цього разу цокіт підборів схожий на відлік до катастрофи. Декілька разів доводиться повторити, що моя безпека понад усе і тоді це спрацьовує, те ниюче почуття йде на задній план. Вілл сидить на ліжку і дивиться порожнім поглядом у стіну навпроти, його губи ледве ворушаться. Але виглядає він здоровим, порівняно з останньою нашої зустрічі. Колір обличчя не такий блідий, руки не тремтять і мені здається він знову знайшов себе.

    – А де окуляри? – Починаю розмову. І підходжу ближче до огорожі.

    — Їх відібрали, щоб я не міг себе вбити.

    Вілл приходить до тями набагато швидше, ніж я думала. Його обличчя не таке божевільне, мені стає страшно від того, наскільки Ганнібал може міняти людину.

    — Я зіткнулася з Беверлі… Напевно, до тебе щодня приходить натовп людей, вирішила не відриватися від них. — Виправдовуюсь швидше перед собою, ніж перед ним. Адже пояснити свій візит ніяк не можу. Ми ніколи не зустрічалися поза штабом ФБР, і ніколи не звонили одне одному, то ж мій візит це якесь божевілля.

    — Ти маєш повне право порушити мій спокій, адже колись я сам потурбував тебе.

    – Так, ми обговорювали це зі слідчими. — мурахи біжуть по тілу від спогадів того, як троє чоловіків безцеремонно розсілися на кухні і ретельно шукали у моїх відповідях докази проти Вілла.

    — Вони вже прийшли до тебе? — Вілл підняв брови і підвівся з ліжка, зробивши крок до мене. Побачивши, що я залишилася на місці, він зробив ще один. Так не звично, адже Вілл не відводить свого погляду, вивчає, мабуть,  тому що йому комфортно зі мною.

    – Так, мило поговорили. — трохи посміхаюся, і думаю, наскільки став впевненішим Грем, його хода, розправлені плечі. Він знає, що робить, цим і лякає.

    – Ти теж не віриш, що Ганнібал Вбивця?

    – Ні, не вірю. — я хитаю головою, і Грем посміхається.

    – Знаєш, іноді мені снилося що я вбиваю тебе. — Здивовано піднімаю брови від його одкровення і ця довіра з його боку огортає мене. Здається він не злий за те, що я прийшла. – я розповідав це Ганнібалу, і він ввівши мене в транс радив вчинити так, як хочу, що в цьому немає нічого поганого. Бажання було настільки сильне, що від однієї думки мене накривала ейфорія. – нервова, захисна усмішка відбивається на обличчі Вілла, а я не злюсь і тим більше не боюся. — Я хотів тебе вбити і при цьому не хотів. Моя свідомість настільки чинила опір, що я не зміг це зробити.

    — Чому ти хотів мене вбити? — Грем посміхається, своєю милою усмішкою і я усміхаюся у відповідь.

    — Мені важко описати, чому.

    — Іноді я сама себе хочу вбити, не дивно, що в тобі було це бажання. – Фиркаю я знизуючи плечима, а сама хочу зрозуміти в який момент Ганнібал змінив щодо мене свої плани? Чому він не довів Вілла до мого вбивства? Адже йому це нічого не коштувало. Лише ще одне вбивство на рахунку Грема.

    – Ти, як завжди, спокійна. — Замість відповіді знову знизую плечима.

    — А ти не вбивця, навіщо мені хвилюватись? Так, ми не друзі… — Грем робить ще кілька кроків до мене, і я не витримую, переступаю жовту смугу, а санітар ніби цього не бачить. Не каже зупиниться.

    — і не могли стати ними. – перебиває Вілл.

    – це чому? —  Така не несподівана  ще й груба відповідь. Здивована чекаю на відповідь, а Вілл усміхається.

    — Бо схожі.

    – Хіба це причина? — я роблю ще пів кроку і вже зовсім близько, можна носа просунути на той бік. — Якби не ці грати, я не втрималася б і обійняла тебе, Вілл.

    – Серйозно? — Його усмішка здається найщирішою, яку я бачила. – Раніше ти не сильно була привітна.

    – А хто в цьому винен?! Ти ж сам мене відштовхував. – Грем опускає голову, трохи хитає нею, мені здається він стримує щоб не сказати чому.

    — Ти не віриш мені. — як докір, ніби вдарили батогом по самолюбству, зачепивши при цьому совість, яку я так глибоко ховала в собі.

    — не перевирай мої слова. Я не вірю, що Ганнібал вбивця.

    – яка різниця?

    – Ти просто ще не все згадав. Думаю, коли це станеться, ти знайдеш примирення з Ганнібалом. — Вілл кладе долоню поруч із моєю, що вже лежала на сталевому пруті. Майже не помітно, зовсім трохи руки торкаються, і я відчуваю тепло, що походить від Грема. – На відміну від мене, Ви з ним друзі.

    — друзі… — Вілл глянув собі під ноги, мабуть, зрада Лектора його сильно зачепила.

    — Якби він був убивцею, повіз би він тебе в будинок Хобсів?

    – Він все спланував. То був його задум. — я розглядаю наші руки і відчуваю гіркоту на язику. Сама ж його зраджую, але розповідаю, що ми могли дружити.

    – Занадто складно. Якщо ти не проти, я до тебе іноді навідатимуся?

    – я не проти. — Грем дивиться мені у вічі і я киваю. — тим більше ти єдина радила мені змінити психіатра. Наче знала чим усе це обернеться.

    І знову ніби докоряв, я ловлю випробувальний погляд і намагаюся зберегти спокій.

    – гарного дня. — Вже майже розвернулась, щоб піти, але відразу відчуваю як рука Вілла акуратно стискає мою долоню, не даючи піти і я обертаюся. Перелякана, не звикша до таких ніжних і акуратних дотиків відчуваю вибух емоцій у собі, але це навряд чи можна вловити.

    – Сем, ми не змогли б стати друзями і я не зміг убити тебе лише з однієї причини.

    Я відчуваю, що він мене відпустив і не озираючись іду (збігаю), не дочекавшись відповіді. Молодий санітар з гарненьким обличчям відчиняє автоматичні двері і пропускає мене. У голові шум прибою, у животі незрозуміле хвилювання. Що він мав на увазі? Досі я не знаю, навіщо прийшла і не знаю, що ж тепер відбувається всередині мене.

     

    0 Коментарів