Фанфіки українською мовою

    Щовечора, повертаючись додому з роботи, я слухаю подкасти про справжні злочини. Незважаючи на те, що мій улюблений подкаст уже випустив свій епізод на цей тиждень, додаток повідомив, що є новий. Схвильована, я натиснула PLAY.

    «Це було невелике містечко – таке, де все ще є магазини «Мама і Тато» вздовж вулиці, де всі знають твоє ім’я. Але жителі не підозрювали, що незабаром їх потрясе жахливий злочин».

    Я зупинилася на світлофорі. Червоне світилося в темряві, відблискуючи на мокрій вулиці. Повз пронісся чорний позашляховик. Навпроти мене моторошні блакитні вогні холодильника світилися зсередини магазину на кутку. Стільці всі на своїх столах, ніжки в повітрі.

    Загорівся зелений.

    «Той прохолодний вересневий вечір нічим не відрізнявся для молодої студентки. Вона залишила свою зміну в місцевому магазині й пішла додому… але так і не повернулася додому».

    Молода студентка. Місцевий магазин. Чорт, це було близько до дому. Я була студенткою-заочницею Франклінського громадського коледжу та працювала у місцевому магазині.

    І, звичайно, я йшла додому.

    Я озирнулася позаду, дивлячись на провулок за піцерією «Алессандро», де було темно, за винятком неонового світла, що розливалося з вивіски.

    «Її хлопець повідомив про її зникнення наступного дня. Міські волонтери провели пошуки, і через два дні вони щось знайшли».

    Страх утворився в моєму животі, передчуваючи «тіло». Але те, що він сказав далі, було набагато гіршим.

    «На березі озера Вортінгтон вони знайшли пару червоних кросівок Converse розміру 9».

    Я зупинилася.

    І подивилась на свої червоні кросівки Converse, вологі від дощу.

    Якого біса?

    Моє серце почало калатати.

    «Взуття було відправлено до судово-медичного експерта, який мав порівняти його знос з іншою парою її взуття, щоб спробувати визначити, чи належало воно жертві».

    Гуркіт змусив мене підстрибнути. Я повернулась і побачила, що на перехресті темний позашляховик повертає ліворуч. Хіба я не бачила ту машину кілька хвилин тому? Можливо, вона стежить за мною, і…

    Машина проминула мене і зникла в темряві.

    Давай, Сара. Отримати контроль. Converse – популярні кросівки. Трохи не в моді, але все ж. 9 – поширений розмір жіночого взуття. А який студент коледжу не має якоїсь роботи? Що, ти думаєш, що слухаєш якесь пророцтво про власну смерть?

    Так, це правда.

    «Через кілька тижнів результати повернулися. Аналітик був упевнений: взуття належало не кому іншому, як Сарі Кемпбелл».

    Кров відхлинула від мого обличчя.

    Сара Кемпбелл.

    Моє ім’я

    Що за чортівня? Як…

    Я не встигла подумати. Я змусила себе поворухнутися. Я рванула вперед. Маленькі магазинчики перетворилися на різнобарвну пляму.

    “Обшук в озері виявився порожнім. Без тіла розкрити злочин важко. Але поліція не здавалася. І нарешті з’явився свідок: хтось бачив машину, припарковану біля озера, тієї ночі, близько другої ночі. Чорний позашляховик із затемненими вікнами».

    Ні-ні-ні.

    Що, чорт візьми, відбувається?

    Я крутилась. На вулиці було порожньо. Ні людей, ні машин. « Жодних свідків», — сказав голосок у глибині моєї свідомості, той, який дивився надто багато справжніх кримінальних шоу. Мої очі сканували магазини. Все закрито.

    «У районі Франкліна було шість чорних позашляховиків, які відповідали опису свідка. Але одна з них, зокрема, привернула увагу детектива Нолана. Він належав Джону Келлі… зареєстрованому сексуальному злочинцю».

    Вррруум.

    Звук був настільки тихим, що я майже не чула його в голосі подкасту. Я покрутилась — і ось воно. Дві яскраво-білі фари позаду мене.

    Йде з чорного позашляховика.

    Я змусила себе йти швидше. Машина не розганялася; вона повзла  повільно, не поспішаючи. Наче водій знав, що може зловити мене, незважаючи ні на що. Я озирнулась, намагаючись розгледіти його за затемненим лобовим склом, але фари були надто яскраві, щоб щось побачити.

    «Келлі був не просто зареєстрованим сексуальним злочинцем. Його засудили за напад на жінку, з якою він працював… у якої було кілька пірсингів і коротке темне волосся, як у Сари».

    Машина поповзла дорогою. Вистежує мене, як лев вистежує свою здобич. Я повернула ліворуч, на нашу темну житлову вулицю.

    Ще кілька кроків.

    Світло фар спалахнуло на мене, висвітлюючи мою біжучу тінь на тротуарі. Я не озиралась. Я просто бігла так швидко, як тільки могла. Появився маленький коричневий будиночок із жовтими віконницями. Я помчала по траві, вихоплюючи з кишені ключі.

    Натисніть.

    Я відчинила двері й захлопнула їх за собою.

    Тоді я повернула засув, впала на двері й почала плакати.

    Я почула гуркіт машини, яка проїжджала повз наш будинок і продовжувала йти по дорозі. Але я не була у безпеці — Гейба ще не було вдома. Я була сама, у темному будинку, а по вулиці їхав хтось, хто точно знав, де я живу.

    Все ще ридаючи, я перевірила усі замки. Тоді я зателефонувала Гейбу, який запевнив мене, що він буде за п’ять хвилин.

    Я пройшла темним коридором і попрямувала до ванної кімнати. Тоді я поклала телефон на стійку, схопивши серветку і починаючи сморкатися.

    Натисніть.

    Я підскочила. Хвиляли навколо.

    Але це лунало не з-за дверей. Екран мого телефону засвітився — подкаст усе ще відтворювався. Мабуть, я зачепив його, коли клав телефон. Він перескочив на кілька хвилин вперед, згідно з індикатором відтворення.

    — Як ти думаєш, що сталося з Сарою? — запитав баритон.

    Я потягнулась до нього, щоб вимкнути його –

    «Ну, вона казала мені, що хоче втекти- раніше».

    Я застигла на місці.

    Це був голос Гейба. З динаміків ,ясно як день.

    “Вона? Чому?” запитав голос.

    «Вона не була задоволена своїми оцінками, своєю роботою, своїми батьками. Вона казала мені, що іноді мріяла просто… переїхати в якийсь випадковий штат і залишити все позаду».

    Я завмерла, дивлячись у дзеркало.

    Я ніколи цього не казала. Ніколи.

    Гейб… брехав?

    «Я маю на увазі, це було боляче для мене, як для її хлопця, розумієте? Я думав, що ми колись одружимося. Але, очевидно, вона не відчувала того самого».

    Серце калатало у вухах.

    «То ви думаєте, що вона просто втекла з міста і щасливо живе своїм життям десь в іншому місці? А не бути викраденим чи вбитим?»

    Пауза.

    “Так. Це саме те, що я думаю».

    «Поки що все! Дякую нашим слухачам…» Програло аутро. Я дивилась на своє відображення, все раптово спадало, мій розум намагався наздогнати те, що це означало…

    Вхідні двері зі скрипом відчинилися. Знадвору почулися кроки.

    “Сара! Я повернувся!”

    Я позадкував від дверей.

    — Сара?

    Мій погляд упав на вікно. Я підбігла до нього, повернувши замок. *Натисни–*Я висунула екран.

    Тоді я перекинувши ногу, витягнулась у вікно й помчала так швидко, як могла.

     

    0 Коментарів