Фанфіки українською мовою
    Фандом: Bangtan Boys (BTS)
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    *1*

    — Обережніше, гілка!

    Голос Чонгука виводить із роздумів, змушуючи здригнутися. Юнгі знову занурюється у свої думки, дивлячись невидячим поглядом уперед, не помічаючи нічого. Стан трансу все частіше опановує його, змушуючи час від часу втрачати зв’язок з реальністю. Чонгуку важко звикнути до такого Юнгі, але він намагається. Хлопець досі звинувачує себе за минулий раз, коли не стримався і зірвався. Він був не правий. Просто втомився й інколи відчуває себе безпорадним. Він помічає в швидкоплинних словах брата песимістичний настрій, що сильно його лякає. Безперервний страх того, що Юнги цілком серйозно може накласти на себе руки. Чонгук клянеться тримати того під пильним контролем, як би Юнгі не противився. Бути уважнішими до почуттів іншого і бути обережним із власною мовою. Втратити його через власну помилку було б найстрашніше всього у всесвіті.

    — Так… Так, я бачу.

    — Ти знову не чув, про що я говорив, — з досадою вимовляє він.

    — Вибач. Я задумався про твої слова і не міг перестати думати про Хосока.

    — Знаєш, — обережно починає Чонгук, нервово смикаючи рукав сорочки. — Мені здається, що він не тут.

    — Тобто?… Хочеш сказати, що даремно втрачаємо час?

    — Таке іноді трапляється, коли… — Чонгук запинається, підбираючи відповідні слова. — Коли відведений час закінчується в одному проміжку, то в іншому може нічого не змінитися. Він застряг і, щоб рухатися далі, йому потрібно допомогти усвідомити, що з ним сталося. Я думаю, нам варто копнути глибше. Хосок ще має шанс.

    Напевно, є. Я впевнений, думає про себе Чонгук.

    — Заплющ очі і зосередься. Ти маєш відчути його. Дотримуйся поклику серця.

    Юнгі жмуриться. Перед очима порожнеча, з якої незабаром повільно випливають контури вінтажних дверей. Крізь вітражне скло пробивається світло. Він описує побачене братові.

    — Ти знаєш де це?

    — І гадки не маю, — відповідає Чонгук. Коли він про щось замислюється, починає кусати губи, як зараз. — До речі, щодо того, що сталося в «Темпусі». Ти сам не свій був. Може, все-таки розкажеш?

    Юнгі розуміє, до чого він хилить.

    — Якби я знав, — зітхає він. — Все почалося вранці в кафе… А може й раніше. Почув голос і подумав: хтось кличе, але довкола нікого не було. Пізніше він став нав’язливішим. Напевно, ти зараз думаєш, що через всі ці переживання втрати я зовсім двинувся.

    — Я думаю, вся річ в обмані сприйняття. Так може проявлятися захисна реакція. Комусь, наприклад, у жвавому натовпі може здатися знайомий силует, а хтось почує голос.

    — У тому-то й сіль, що він не був схожий на голос Хосока. Той низький, нагадує баритон. А його голос я ні з чиїм іншим не сплутаю.

    Юнгі абсолютно впевнений, що цей голос він не вигадує. Хоча хтось знає. Все давно переплуталося. Єдиний голос, який хочеться почути хоча б на хвилинку, був, є і буде голос Чона. Він згадує, як незадовго до того дня вони разом дивилися комедію, і як заливисто сміявся Хосок. Почути б його дзвінкий сміх знову. Юнгі хочеться хоч якийсь доказ того, що з ним ще не все втрачено. — Скажи, що я не збожеволів. Будь ласка, — зупинившись, видавлює з себе він. Останнє, на що здатний. Він намагається, щоб голос не тремтів, але не виходить. — Прошу тебе.

    Погода починає різко псуватися. Все небо затягує важкими свинцевими хмарами. Чонгук дивиться на Юнгі і бачить, як його очі наповнюються вологими крапельками, готовими ось-ось скотитися по щоках. Не кажучи ні слова, він міцно притискає брата до себе, відчуваючи тремтіння під долонями. Укрити його від усіх, захистити, віддати всю підтримку, яку він здатний. Але ж ні. Він вирішує, що від його вибору стане кращим. Кому краще, якщо навіть його місія досі не мала успіху? Стільки спроб уже пройшло, а він досі за стільки часу ні на йоту не наблизився до вирішення завдання Сокджина. Хочеться знати, чому. Раптом у Юнгі не вийде? Сам себе ж звинувачуватиме до кінця своїх днів.

    — Все добре, — в сотий, а може навіть тисячний раз повторює Чонгук. Він боїться сказати щось не те, боїться зробити болючіше. Нічого не гаразд. Взагалі. Що якщо відмовитися від усієї цієї витівки і жити далі без будь-якої надії? Колись час притупить біль. Але чи відмовиться Юнгі? Він все ще тримається за цей, мабуть, останній шанс, як за соломинку.

    Сонце ховається за обрієм, коли вони досягають мети — високої будівлі біля струмка. Де-не-де стіни, що потемніли від часу, увиті плющем, а тепле жовте світло, що ллється з вікон, так і манить, зазиваючи мандрівників усередину. Заїжджий двір «Чорний лебідь», притулок для тих, кому належить перейти в інший світ, є найдавнішим з усіх подібних до нього. Саме сюди Арес відправляє відбувати свій термін Луку та Ісаака. Центральний хол, що простягся по всій довжині будівлі, досить просторий. Вікна, що виходять надвір, задернуті важкими бордовими портьєрами, а стіни, оббиті червоною тканиною, прикрашають вишукані картини в золочених рамках. Просто навпроти головного входу розташовуються сходи, що ведуть на другий поверх. Персонал одягнений виключно у чорне. Золотою вишивкою на строгій формі прикрашені лише манжети та лацкани.

    — Чорний лебідь вітає вас.

    При цих словах Юнгі немов струмом пробиває. Він непомітно штовхає брата, поглядом вказуючи на молодика, що зустрічає їх. Чонгук здивовано піднімає брови. Щось у цьому хлопцеві здається йому до неможливого знайомим, але що… Юнгі ствердно киває. Посміхнувшись, хлопець вимовляє:

    — Йдіть за мною. Хазяїн чекає на вас.

    *2*

    Аристократична рука лягає на потемнілу від часу ручку. Тихий скрип дверей відкриває перед очима кабінет, де в приглушеному світлі за широким дубовим столом сидить людина. Блики від вогників свічок, що стояли поруч, грають зі статуетками, перестрибують на кришталеву кулю, ледве торкаючись обличчя людини. Він неквапливо перебирає карти на столі. Пальці, як у ляльки, витягають із колоди одну і завмирають. Не підводячи голови, він вимовляє.

    — Ти журишся. Думаєш, що вино випите, і нічого не можна повернути. Життя закінчене, — замість вітання вимовляє м’який голос, а потім ненадовго затихає. — Ти змирився зі своєю долею і не помічаєш, що твоє вино ще не вичерпано.

    Юнгі підходить ближче, сподіваючись розглянути обличчя незнайомця, і відразу дивується: чоловік перед ним, як дві краплі води, схожий на того, хто їх зустрів. Хіба що дві родимки під правим оком служать маленькою відмінністю.

    Наче застиглі сльози, проноситься в думках у Міна.

    — Ти вважаєш, що став жертвою вищих сил, але я відкрию тобі секрет з твого дозволу. Думки, діяння, твоє минуле та майбутнє. Написані ще до початку часів, із дня створення всесвіту, — чоловік спритно повертає пальцями карту лицьовою стороною так, щоб Юнгі бачив її. — Це твій портрет, Пустельник. Доля не мінлива, але я допоможу тобі. Мене звуть Лука. Ісаак, — він вказує у бік хлопця, що зустрів їх. Той вальяжно розсівшись у кріслі і підперши рукою підборіддя, спостерігає за прибулими. Збоку здається, ніби йому байдуже, але його погляд уважно стежить за Чонгуком. — Саме його голос ти чув, але не лякайся. Більше він не завдасть тобі клопоту. Я дам тобі вибір, зроби його з розумом.

    Лука вказує на вже знайомі двері. Ту саму, з видіння.

    — Увійшовши до неї, ви обоє повернетесь до свого звичного світу. Але він з’явиться вам майже таким, яким ви звикли бачити його. Минуле не любить, коли в нього втручаються, і намагатиметься всіляко заважати. Другий варіант. Ісаак проводить вас назад, і ви забудете все, що відбувається тут, як сон.

    Стоячи біля дверей, Юнгі дістає запальничку. Це не сон. А якщо не сон, то він був готовий до чого завгодно, але точно не до віщуна в чорному балахоні з позолоченою вишивкою і вже тим більше не до його прибацаного братика. Незнайома людина точно описує його самого, а друга виявляється не глюком, а цілком реальною людиною. Кому вірити? Маленький вогник запальнички здригається від подиху вітру.

    — Пам’ятай, це наш пробний вихід. — пошепки вимовляє Чонгук. — Повернутись можна завжди.

    — Я не піду назад, — відрізає Юнгі. Упевненість у голосі брата радує Чонгука.

    — Як скажеш. Підемо разом — разом і повернемося.

    Від дихання Чонгука вогник гасне. Він бере Юнгі за руку, ведучи за собою. Ісаак, що стояв біля дверей, широким жестом, мов справжній швейцар, запрошує пройти. Брати роблять перший крок.

    — Ми ще зустрінемося. Прокидайся, — слова Луки, вимовлені пошепки, останнє, що вони чують, перш ніж покинути кабінет.

    *3*

    Прокидайся. Прокидайся. Прокидайся.

    У голові луною звучить нав’язливе слово. Стукає, мов молоточок по ковадлі. Немовлята не сплять так міцно, як спав він уперше за довгі місяці. Поруч під боком, смикаючи задніми лапами, сопе Санні. Скучивший за давно забутим почуттям Юнгі насилу розліплює повіки.

    Погляд чіпляється за маленький настільний календар, що стоїть на книжковій полиці. Очі не дурять. Серце частіше відбиває ритм, долоні пітніють. Вийшло. Значить, зовсім скоро Санні з гучним гавканням зіскочить із ліжка і побіжить на звук вхідного дзвінка, який нагадує солов’ї мелодію. Виляючи хвостом і висунувши язика від радості, він кинеться на руки до Хосока, облизуючи його по черзі то в ліву, то в праву щоку. Іноді в ніс. Хосок почеше його за вуха і скаже, що прийшов попрощатися. У відповідь на пропозицію поїхати до аеропорту разом отримає відмову. Хосок знає, як нелегко Юнгі переносить їх розставання, навіть незначні. Вони разом вже рік, і за ці місяці Юнгі прив’язався до Хосока намертво. Червона нитка намертво зшиває їхні серця. Шов виходить таким міцним, що не розпороти.

    Потрібно щось вигадати, щоб затримати. Не дати йому сісти на цей нещасний рейс. Тільки ось що… В голову як на зло нічого не йде, а стрілки на годиннику наближають годину ікс.

    Думай. НУМО!

    Від безсилля Юнгі стискає скроні, і перед очима проносяться картинки різних сценаріїв. За годину до вильоту ідея, що здавалася йому найбанальнішою з усіх, бачиться безпрограшною. На день раніше Чонгук разом з одногрупниками влаштували вечірку на честь зустрічі і наступного ранку він не повернувся. З Хосоком усі втрьох вони мають зустрітися у залі очікування, а автомобіль у молодшого. Потрібно попередити брата. Юнги хапає смартфон і тремтячими пальцями набирає номер.

    — Чонгук!

    — Ти чого наляканий такий? — на тому кінці дроту чується сонний голос.

    — Ти знаєш, що сталося?

    — А? Що?

    — Вийшло!

    — Я не знаю, що в тебе вийшло. Дай поспати, балдо. Охренів так рано дзвонити.

    Трясця. Він жартує?! Абсолютно не смішно.

    — Чонгук! — Юнгі, не витримавши, гаркає прямо в трубку. — Підіймай зад і роби щось, якщо хочеш догодити Сокджину!

    — Бро, ти шо, намекався? Що ти городиш?

    Хлопець стискає кулаки до білих кісточок, а нігті впиваються в долоню так сильно, що залишають мітки у вигляді півмісяців. Будь Чонгук зараз поряд, він би точно вліпив йому протверезного ляпаса. Юнги мало не кричить у слухавку.

    — Тобі дату нагадати? Сьогодні двадцяте, мати його дері, липня. Так що не валяй дурня і кулею до будинку! Тільки прошу, зупинись бодай на сусідній вулиці.

    — У тебе параноя.

    — А з якого хріна мені тобі брехати? Ти мене втягнув у все це.

    Зчепивши зуби, Юнгі жбурляє телефон у дальній кут. Погань. Так ось що мав на увазі Лука, коли казав, що минуле заважатиме. Із цим він розбереться пізніше.

    Дзвінок у двері і Санні, радісно гавкаючи, біжить до передпокою. Зробивши пару глибоких вдихів, Юнгі поспішає за ним. Вдаючи, що нічого не сталося, він відчиняє двері і бачить перед собою Хосока. Живий, з широкою усмішкою на обличчі, він плескає пса за вухами, випростується, залишаючи дорожню сумку на підлозі, і затискає Юнгі в обійми.

    Як же сильно, чорт забирай, він сумував за такими моментами! Дихання перехоплює і, здається, серце зараз зупиниться. Я знайшов тебе, боже мій. Не йди, прошу тебе! Юнгі відчуває, як через лляну тканину б’ється чонове серце, і не може повірити, що це не сон. Руки зчіплюються в замок на спині у хлопця і міцніше притискають. Він поряд, він справжній. Усередині вирує ураган емоцій. Здається, він щойно знову закохався в Хосока і не може видавити жодного слова.

    — Юнгі, — лагідний рідний голос і тепле дихання лоскочуть вухо. — Так і стоятимемо тут? Навіть усередину не проводиш?

    Ти уявити не можеш, як мені не вистачало тебе, подумки відповідає він. Зібравши всі сили в кулак і борючись із бажанням накинутися на нього прямо тут і зацілувати, він усувається від Хосока.

    — Так, пробач. Звісно.

    Не відриваючи від нього погляду, запрошує на кухню.

    — Ти зустрічаєш так, ніби давно не бачилися, — зауважує Хосок, поправляючи заправлені за комір футболки сонцезахисні окуляри. — Не рахуючи вчорашнього вечора.

    — Мені просто наснився неприємний сон, — Юнгі намагається говорити якомога недбаліше, щоб не видати хвилювання, не видати себе. — Тобі колись снилися до моторошного реалістичні сни?

    — Можливо, давно. Навіть не пригадаю, — знизує плечима Хосок.

    — У ньому тебе не було. У сенсі, — Юнгі заплющує очі, що раптом стали мокрими. Відкриває шафку і дістає дошку для нарізки аби приготувати гарячі бутерброди з сиром та помідорами. — Тебе взагалі не було.

    Вперше голос не тремтить. Він просто промовляє все, як є. Біль все ще живе у його серці, але згодом вщухає. На зміну їй приходить прийняття. Легшає.

    — Знаєш, кажуть, куди ніч — туди і сон. Поглянь на мене, — Чон, усміхаючись, піднімає долоню. – Пам’ятаєш? Я живіший за всіх живих.

    З вуст Юнгі зривається смішок. Авжеж. Тому й треба придумати щось, щоб ти не потрапив до аеропорту. Втратити його ще раз — найгірше з усіх лих.

    — Не уявляєш, що Чонгук учора витворив, — Юнгі починає тараторити, щоб розрядити атмосферу, одночасно нарізуючи томати акуратними скибочками. — Кудись заникав свій брелок із кроликом, а мені видав, що це я сховав. Це його талісман із дитинства. Він для нього важливий як зіниця… Ай!

    Гостро лезо ножа, зісковзнувши, потрапляє на пальці, залишаючи глибоку ранку. Чортнувшись, Юнгі затискає її, намагаючись зупинити кровотечу.

    — Потрібно обробити! — Хосок вмить з’являється поруч. Від торкання його рук серце пропускає удар.

    Юнгі не чує більше нічого, що каже Чон. Дотики, такі рідні, але водночас незвичні, занурюють у якусь прострацію. Чому він так реагує на Хосока? Напевно, тому що відвик… Почуття щастя впереміш із сумом, що рветься зсередини, переповнюють, коли він бачить його — коханого, єдиного, хай навіть кілька хвилин — накриває з головою. Юнгі вдячний долі за те, що подарувала йому шанс знову побачити близьку людину, відчути тепло її тіла. Його подих. Монотонне ти тут б’є набатом. Він тримається за руку, боячись відпустити. Ніби зроби він це, весь світ звалиться. Будь ласка, не йди. Залишся.

    Пелена, що огорнула його свідомість, спадає, коли Хосок вкотре повторює питання «де аптечка?»

    — Мені вона не потрібна, — відповідає Юнгі, вивільняючи руку. За звичкою притискає палець до губ. Нічого страшного, бувало й серйозніше ранився.

    — Щоб гірше не стало.

    — Гаразд, — здається Юнгі. У кишені вібрує стільниковий. Напевно, брат. — Почекай мене, я недовго. Одна нога тут, інша там.

    А після «випадковий протяг» закриє вхідні двері, а Юнгі розіграє перед Хосоком сцену під назвою «вибач, із замком проблеми, ключі у Чонгука». Непомітно, щоб Хосок нічого не побачив, він ховає ключик у кишеню джинс. Пригладжує та оглядає. Начебто не випирає. Для свого спокою пов’язує на стегна сорочку.

    — Тоді разом вийдемо, — з кухні долинає голос. Хосок, вийшовши в коридор, кидає погляд на наручний годинник. — Таксі незабаром під’їде. Я до тебе ненадовго, попрощатися зайшов.

    Тільки не це. Юнгі завмирає, наче статуя, не в змозі вимовити щось виразне. Лише якихось п’ятнадцять хвилин потягнути час. Ну і, само собою, не забути купити перекис та пластир. З таксистом він якось розбереться.

    — Якщо ти підеш… — тихо промовляє Юнгі. — Піду і я.

    Це не шантаж. Констатація факту. Без нього життя нема.

    — Юнгі, — Хосок обіймає його за плечі. — Я повернуся, обов’язково. Буду дуже переживати, якщо ми попрощаємось на сумній ноті.

    Хосоку нелегко залишати Юнгі. Він прикипів до цього хлопця, який потребував турботи і ласки, усією душею. Він бачить в його очах самотню дитину, з дитинства наданого лише самому собі. Та він і сам такий був. Просто тепер вони — одне ціле, що знайшли одне одного в дивний період життя. Він не може покинути Юнгі. Але й виходу іншого в нього також немає. Ця подорож до Сеулу важлива для нього.

    — Я люблю тебе, — шепоче Хосок, легко торкаючись губами губ Юнгі. Весь світ перетворюється на одну маленьку точку, де є тільки вони. — Де б я не був, — він кладе долоню йому на груди, відчуваючи сильний дріб усередині. — Я завжди тут.

    — Залишся, — крізь сльози, що виступили, благає Юнгі. Йому важко приховувати правду, але й сказати боязко. — У мене погане передчуття.

    — Не хвилюйся, — відсторонившись, Хосок бере дорожню сумку і виходить по той бік порога. — Я обов’язково зателефоную після прильоту. Привезу тобі сувенір у вигляді тигра.

    — Крім тебе, мені більше нічого не треба.

    — Я не прощаюся, Хосок ще раз притягує Юнгі до себе й цілує. — До швидкої зустрічі, вовченя.

    Як тільки за Хосоком зачиняються двері, Юнгі, притулившись до стіни, повільно сповзає на підлогу. Він не зміг утримати його. У своїй битві він знову програв. Вовченя. Так одного разу прозвав його Хосок за відчуженість. «Але, незважаючи на це, є щось, що змушує тягтися до тебе. Ти сильна особистість».

    Не стримавшись, Юнгі вдаряє кулаком об стіну. Хосок знає, як його зупинити. З ним опір марний. Ниючий, пульсуючий біль у зап’ясті ніщо в порівнянні з тим, який з новою силою розтікається всередині, заповнюючи легені субстанцією, що тягне, не даючи вдихнути.

    Я все одно відвоюю тебе. У всіх небес, у всіх земель. Чого б мені це не коштувало.

    *4*

    Холодно. У грудях зяє діра, і залатати її неможливо. Мрії про нове життя розсипалися, немов картковий будиночок від необережного подиху вітерця. Але Юнгі не думає здаватися. Спробуватиме знову і знову, поки не знайде вірне рішення.

    Він прокинувся у Темпусі. Намджун допомагає піднятися з крісла, попередньо відключивши прилади, які зчитують спогади. Від подорожі, що закінчилася, трохи крутиться голова, і горизонт пливе, але адреналін, що біжить по венах бурхливою річкою від нового досвіду, вимагає ще й ще. Це зовсім не страшно, як думалося. Сон, тільки наяву, де ти здатний змінити деякі події. От тільки… Якщо Юнгі врятує Хосока там, як він зустрінеться з ним тут? Адже навіть невідомо, що з ним стало після… Яка іронія. В той день навіть нормально попрощатися не вийшло.

    Він кидає погляд на брата. У того на обличчі застигла безтурботність, тільки під віками видно активний рух очних яблук. Цікаво, що він зараз проживає?

    Намджун відводить хлопця до столика, що стоїть неподалік, ставить кружку ароматної кави і підсуває ближче розламану на невеликі шматочки плитку молочного шоколаду.

    — На ось, скуштуй. Стане легше, — каже він. — А потім розкажеш, що й як.

    Погляд знову падає на Чонгука. За його станом стежить Джин, а монітори показують мозкову активність зараз. Повернувшись назад до Намджуна, Юнгі кладе в рот скибочку солодкої плитки. Шматок тане, і він прикриває очі від насолоди. Його оператор сидить навпроти, не ставлячи зайвих питань, чекаючи, коли той буде готовий.

    — Скажи, — Юнгі перший порушує тишу між ними. У голові купа питань, і він не впевнений із чого почати. — Перший раз завжди невдалий?

    Посмішка з лиця Намджуна відразу сповзає.

    — Все залежить від того, як ти налаштований. Внутрішній стан тут також відіграє не останню роль. Мій перший раз, — він озирається на Сокджина. — Також був не ідеальним. Коли Джин тільки-но запускав проект, я був його правою рукою. Точніше, я й зараз… — він запинається. Юнгі, мабуть, не варто знати, як саме Намджун допомагав з експериментом. — Але тоді я був піддослідним кроликом, волонтером, який допомагав Джину.

    Божевільний геній, миготить у голові. Або божевільний, або геній зміг створити таке диво.

    — Якщо хочеш ще щось спитати, не соромся. Сьогодні я твій провідник. Втім, як і в наступні сеанси.

    — Як ти потрапив сюди? Я маю на увазі у «Темпус»?

    — Ми знаємо один одного ще з університету, — вимовляє Намджун. Судячи з його реакції, у нього залишилися не надто приємні спогади про ті часи. — Я не хочу вдаватися в подробиці, дуже особисте, але я був першим, хто погодився на той момент протестувати ще не ідеальну «Аніму». Пізніше, коли експеримент увінчався успіхом, ми переїхали до Нью-Йорка та відкрили тут дочірню філію. Паралельно я підробляв у компанії, де ми з тобою й познайомилися. Тепер розкажи мені докладніше про свої враження.

    Юнгі робить ковток. Тепер доведеться розповісти Намджуну свій секрет. Але спочатку потрібно уточнити дещо. Набравшись сміливості, видає нове питання.

    — Що мав на увазі Джин, коли сказав, що для мене там є місія? Чим я такий вигідний йому?

    — Довга історія, — неохоче відповідає Намджун.

    — Ми начебто домовлялися бути відвертими, — нагадує Юнгі.

    Намджун цілу хвилину свердлить поглядом крапку на стіні.

    — Все складно. Справа в тому, що наші світи насправді переплітаються та можуть впливати на події тут. Ви обидва пов’язані з тим, хто перебуває по той бік. В основному Чонгук. А Джинові це вигідно тому, що він не відчуває Ісаака так, як твій молодший брат. Іншими словами, ваш розум влаштований інакше.

    Цікавий поворот, однак, виходить.

    — Хочеш сказати, що в нас обох мізки набакир? — підколює друга Юнгі.

    — Зовсім навпаки. Особисто ти вже перетинався з ним і міг чути його. У Чонгука теж є потенціал, але його треба трішечки підштовхнути.

    — По той бік я бачив хлопця, його ім’я Ісаак. Я чув його голос ще до того, як потрапив у минуле. У нього є брат близнюк, і він подібний до провідника між світами.

    — Так, це був він. Але він має одну особливість.

    — Яку?

    — Це людина з далекого минулого Чонгука. Твій брат той, хто допоможе позбавити його та Луку від прокляття. А також він має здатність перетворюватися на ворона. Він може проникати у твої думки та нашіптувати різні речі, щоб заманити до себе. Не бійся, йому лише потрібно через тебе вийти на зв’язок із твоїм братом. Звідки я знаю, запитаєш?

    Від здивування у Юнгі віднімає мову. Тепер все стає на свої місця.

    — Ти теж бачив його?

    — Так, але коли виявилося, що я не підходжу, зв’язок обірвався.

    — А як саме він проникає до мене в голову? На якій відстані може це робити? Розкажи про нього, все, що знаєш, — хлопець почувається маленьким безпорадним хлопчиком, який пристає до дорослих із тупими запитаннями.

    Намджун посміхається.

    — Проста телепатія.

    — Ну і як його прибрати, якщо він може прорахувати наступний крок?

    — Його не треба прибирати, все станеться само собою, коли прийде свій час. Він може зчитувати думки лише зблизька. Максимум з відстані з десяток метрів. Я спостерігав за тобою, доки ти був там. Ти молодчага, я вражений. Але довелося перервати сеанс, бо твій емоційний стан не дозволяв затримувати тебе надовше.

    — А чи можна так зробити, щоб не повертати мене назад? — Юнгі благаюче дивиться Намджуну в очі. — Я хочу закінчити те, що я почав.

    — Можна. Але для новачка це може бути важкувато. Ти сам впевнений?

    — Так.

    — Тоді давай зробимо так, упертий. Перед тим, як відправити тебе до довгої подорожі, ми з тобою проведемо ще кілька пробних занять. Я хочу, щоб ти навчився відключати свій розум. А зараз повторюй за мною. Заплющи очі, зосередься на своєму диханні, думай про щось, що викликає щасливі спогади. Згадуй.

    Його слова луною відгукуються в голові.

    Згадуй!

    Юнгі подумки прокручує все, що здається йому щасливими моментами життя, але це було не те. Перший спогад. Політ парашутом, який ніяк не можна назвати щасливим. Тоді він пошкодував, що погодився на авантюру Чонгука. Любитель адреналіну, він завжди шукав спосіб, як полоскотати нерви. Чого не можна сказати про нього самого. Хоч і рідні брати, але різні, як дві сторони однієї медалі. Так, це було захоплююче, але коли ноги торкнулися твердої землі, він припав до неї, розкривши руки, ніби обіймаючи.

    Другий спогад із дитинства. Мама повела хлопчиків до парку атракціонів. Юнгі шість, Чонгуку три роки. Тоді він уперше дізнався, яка на смак солодка вата. М’яка солодка хмаринка хрумтить на зубах, а пальці і губи липкі від цукру, що тане. Але тобі все одно. Ти маленький, ти щасливий, і жодних турбот.

    І третій спогад… Хосок. Юнгі намагається якомога яскравіше уявити той момент перед очима.

    — Готово, — видихає він, не розплющуючи очей, боячись, що картинка пропаде.

    — Ти добре зосередився на спогаді? — голос Намджуна звучить звідкись здалеку.

    — Так, — відповідь ледве чутна.

    — Запам’ятай свої відчуття, емоції. Зосередься на диханні. Очисти свій розум. Уяви яскравіше, у подробицях.

    Юнгі відчуває, як у грудях розливається приємне тепло, що змушує серце стиснутись. Тілом пробігає легке поколювання, немов від струму.

    — Поки все. Наступного разу, коли будеш готовий, спробуємо ще.

    Неохоче, Мін розліплює повіки. В сенсі?

    — Зараз ніяк?

    — Пізніше, — Намджун підводиться і прямує до пульта керування. Джин подає знак, що з Чонгуком також закінчено. — Зараз ти ще трохи слабкий для повторного сеансу. Іди додому, потренуй нашу вправу та відпочинь. Сходи в парк. А завтра продовжимо.

    — Скільки це займе часу?

    — Думаю, тижня вистачить, — посміхаючись, підморгує він.

     

     

    0 Коментарів