Фанфіки українською мовою

    Переклад роботи
    https://archiveofourown.org/works/40206483

    ***

    «П’ять балів з Ґрифіндору, Лонґботом! Цю печінку кажана потрібно було нарізати, а не подрібнити!»

    «Десять балів з Ґрифіндору, Ґрейнджер! Дивіться у свій власний котел, а не у котел Візлі!»

    «Поттер! Що ви… Що це Поттер?»

    Минуло цілих два місяці, від початку п’ятого року Гаррі. Цілих два місяці головного болю, Щоденного Пророку, Снейпа і Амбридж.

    Минуло більше чотирьох місяців, від того як Волдеморт повернувся.

    І все ж, замість того, щоб піти і щось робити, чорт забирай, навіть тренуватися, готуватися, Гаррі замість цього доводиться мати справу з цим лайном.

    «Соус болоньєзе, професоре».

    «… Ви знаєте, що в інструкціях і на дошці, і у вашій книзі зазначено, що вам потрібно зробити зілля омолодження, чи не так?» Гаррі був впевнений, що якщо голос Снейпа стане ще нижчим, він протне Землю наскрізь.

    «Так, професоре, але ви знімаєте бали незалежно від того, буду я робити зілля чи ні, тому я вирішив приготувати соус замість нього».

    «Яка нахабність, ти такий самий як твій батько…» Гаррі перебив Снейпа. Він навіть не помітив, як перейшов з англійської.

    «Ні! Ти слухай, я до біса втомився від цього. Гарцюєш, як твій батько, зухвалий, як твій батько, тиняєшся, як твій батько, розбещений, як твій батько, я навіть не знав цю людину! Я не маю уявлення яка у вас з ним свара, але з того моменту, як я вперше увійшов у ваш клас, ви невдоволені мною! Як щодо того, щоб ви сіли за свій стіл і залишили мене хоч раз у спокої! Цього року є ще гірший викладач, ніж ви, і чомусь я краще б мав справу з нею, ніж з вами!

    «Переклад, Поттер! Ми тут не змієязи, якщо тобі є що сказати, кажи це англійською».

    Гаррі відкрив рота, але його перебив Малфой.

    «Він сказав, що якщо вам щось не подобається, професоре, ви можете поцілувати його в дупу. Там були ще деякі зізнання, але це не для класу».

    «Відколи Малфой розуміє…?»

    «50 БАЛІВ З ГРИФІНДОРУ ТА ПОКАРАННЯ, ПОТТЕР!»

     

    0 Коментарів