Фанфіки українською мовою

    Затягуючи трос навколо гармати Шая декілька разів перевіряє на міцність вузли. Не було ще й дванадцяти, а стіна вже гарячіша за пекло. Здавалось що підошви чоботів ще трішки і почнуть плавитись. Прикривши долонью очі Шая подививлась у низ за стіною. Густа, висока трава ледве ворушилась від вітру, а титани маленькими гуртами вдало топтали її , намагаючись попасти всередину. За два десятка километрів, тонкою смужкою розтягнувся ліс високих дерев, звідки через тиждень приїде еліта розвідки во главі з Ервіном Смітом. Тоді Шая, Ерен, Мікаса і Армін складуть присягу розвідці.
    Кинувши короткий погляд на інших рекрутів дівчина ногою відвинула подалі від краю ящик з боеприпасам.
    – Це ви були у тому лісі? – Питає Крісталл, яка прямувала до Імір.
    – Так. За лісом, майже одразу починаються будинки. – Білявка киває і швидко повертається до подруги, яка вже почала її махати.

    Шая давно не згадувала своєї вилазки, та зараз устромивши погляд в небокрай спогади полізли у голову. Ервін на обратному шляху спитав, чи не передумала вона йти у розвідку, і почувши що не передумала, по-батьківськи, тепло усміхнувся. Він трохи помовчав, а після, з вогнеком у очах, та кривою посмішкою запитав, ні, даже ствердно сказав, що, Шая тепер хоче до загіну капітана Леві. На що дівчина запрокинула трохи голову назад і стримуючи посмішку похитала головою зі сторони в сторону. Її прогулянка голяком по табору, це не стриманість, якої більше не буде, а не залицяння до Леві. На диво Сміт не сварив за це племінницю, і даже погодився що той вираз обличчя, який був у Леві, вартий такої виходки.

    Знаючи що, нових рекрутів, капітани розбирають як кошенят: хто кого вспів. Шая, по дорозі назад, напряму сказала Ханджі що хоче до неї в загін і та, в свої звичайні манері, гучно вереща і махаючи довгими кінцівками зраділа нові людині, яка так само мислить, як сама Зое. З-за такої реакції на них зкоса дивились інші розвідники, до яких майор вже звикла, а Сміт Молодша ні. Зловивши похмурий погляд капітана Леві, дівчина самовдоволенно посміхнулась, на що розвідник лише фиркнув гучніше за коня.
    От і пару днів назад, Шая не полінилася разом з Ереном провести еліту за стіну. Спочатку їм розчистили гарматами шлях від титанів, а після відчинили ворота. Ервін, як завджи, з цегловим обличчям вів за собою загіни. А вже за ним їхали Закаріус, Ханджі і Леві. Вони зустрілися поглядами, обидва просто дивилися, не виказуючи ніяких почуттів. Можливо, Леві би звернув собі шию, як би їх зоровий контакт не порушив Ерен Єгер, який штовхнув лігтем Сміт Молодшу, показуючи пальцем на Ервіна.

    Шая міттєво вийшла зі спогадів, замітивши Бертольда, який пройшов повз неї. Він не впевненно посміхнувся, та увагу дівчини привернула вже Саша, на яку гучно верещали інші курсанти хапаючись за голову.
    – Що вони там вже задумали?
    Сама собі сказала дівчина, як раптом блискавка вдарила біля воріт. Піднявся пар. Декого знесло зі стіни від пориву, а потім з’явився КолОс. Він без зусиль переглянув через стіну, і з легкістю зніс більшу частину гармат над воротами. Його очі були порожні, ніякої людяності, чи якоїсь мети Шая не побачила. Ногою вдаривши по воротам титан розтрощив їх вщент. Все було так швидко. Шая одразу згадала ту суматоху яка настала за стінами Марія чотири роки тому і зараз буде те саме. Титани захоплять цю теріторію. Треба щось робити, та безрассудливий Ерен вже кинувся самотужки на велитня. Він, жадаючи, помсти показав всю лють, яка скопилася в його сердці за ці роки, та підлетіти до потилиці не вийшло. Колос зникнув у поривах пару. А титани вже заходили в середину стіни.

     

     

     

     

    Шая думала що саме страшне вона вже пережила, коли була оточена титанами, коли у неї не було шансу на помилку на військові базі і вона з першої спроби вбила велитня. Та найжахливішим було знаходитись в безпеці. Більшість хто зіштовхнувся зі смертю тепер плакали, вони дивилися перед собою пустими очима втративши сенс життя. Тепер в їх думках лише те що всі вони будуть з’їдені. І ладно б це б залишалося разом з ними, але паніка має властивість расповсюджуватись. За ці дві години що вони тут сиділи майже половина заразилася цією хворобою.
    З нею на пару хвилин трапилось те саме, тільки під час бою. Коли побачила як титан підпригнувши зубами вхопив солдата з розою на спині. Крик був не людський, в очах біль і спустошення. Цей хруст плоті…Відірвані кінцівки на дорогах…

    Жалість до побратимів затьмарила думки, що й привело до наслідків. За її трос схопився десятиметровий титан і потягнув на себе. Із-за цих різких рухів дівчину трясло як ляльку, та вона вмить заглушила почуття провини за смерті інших. Титан майже як павука на павутині перед очима тримав рекрутку, його обличчя зкривилось у люті і гратися з нею він не планував. Відкривши рот велитень відпустів трос. Шая вчепилась гачками у горло і швидко потягнула себе попутно прорізаючи голову лезами навпіл. Махаючи руками і вкладая усі зусилля її вдається задум. Коли верхня частина голови впала, дівчина перемістилась на будівлю.
    Зараз, вглядаючись в ці спустошенні очі, Шая не могла повірити що всі вони злякалися, відчувши наскільки ця безпека зі стінами тендітна. Для чого тоді вони стали солдатами?
    Знали б вони що побачили нові рекрути взагалі б оскаженіли. У Шаї не працювали мізки. Як таке могло бути що в титані сидить інша людина і керує ним? Чому тоді інші титани немають в середені себе людей?
    Сидівши на голі землі, разом з іншими вижившими рекрутами, вона так жаліла що Ервіна немає поруч, він би розібрався. Арміна, Мікасу і Ерена забрали поліцейські і зараз не зрозуміло що коїться. Дівчина думала обсудити це з Рейнаром та той разом з бертольдом кудись поділися, а Жан сидів тримаючись за голову і все бубнив про його солодкі мрії в гарнізоні. Пів години тому вони чули постріл гармати, ніхто нічого не каже. І Шая боїться як би командування не вбило Ерена, бо тоді вони знищать едине джерело яке можливо людству о титанах.
    Нарешті з’являється той капітан з шаленим поглядом і несе несинітницю про таємну зброю і що зараз є можливість відвоювати теріторію назад. Каже що є план, і ті хто ще хвилину назад обійнявши себе хиталися взад-вперед, намагаючись заспокоїтись зовсім злетіли з катушок. Якоюсь мірою Шая їх розуміла, адже вона сама настільки втомилася що руки від болю тряслися і ноги були натерті вкров. Дівчина збилася з рахунку скільки покромсала титанів, та зараз це не важливо. Треба зробити все що б повернути своє.

    Солдатам нагадують що дизертирство карається смертю, та це не зупиняє тих хто бачив як легко титан може вікусити від людини кінцівку, або перекусити навпіл. І все ж такі хтось передумує, і добровольцем як сама Шая рухається до командирів.

    Поповнивши запаси лез та палива вони піднімаються на стіну, де бачать зниклих Арміна, Ерена і Мікасу. Командир Піксіс розказує план. І тут більше логики ніж в тому що б просто рубати титанів, що робили рекрути пару годин назад під керівництвом Командира Фелмана.
    Частина відволікає титанів від основної групи де Ерен, що б той зміг перетворитися на титана і камнем закрити діру в стіні. Далі в бій вступить елітний загін який зачистить місто від титанів. Все просто.

    Супроводжуючи Ерена до головних воріт приходиться декілька разів все ж таки вступити в бій. Не зважаючи на біль в долонях від натертостей рукоятоками, Шая не міняє темпу. Вона знов пожалкувала що Сміта немає поруч. Еліта гарнізону, яка кожен день зі вздернутим носом ходила вулицями міста і з висока дивилася на інших, виявляється безсилою, вони одразу здались. Ерен дійсно почав нападати на побратимів у облику титана, він не безпечний, та Шая своїми очима бачила як той знищував інших титанів, не чипаючи людей.
    У них немає часу розбиратися як це працює, та й опускати руки рано. Мікаса встає на захист хлопця і Сміт молодша з нею повністю погоджується. Його не можна залишати. На їх щастя погоджується і капітан загіну.
    Проковтнувши злість на командування гарнізону, Шая робить все що б не підпустити титанів до Єгера, поки Армін намагається того привести до тями. Та настрій вже не такий бойовий, який був на початку. Всі крім рекрутів б’ються бо це наказ, і лише ті хто знає Ерена вірять, що це спрацює.
    Титани яких заманили у кут подалі від воріт тепер покидають його і рухаються в сторону Ерена, чим ускладнюють роботу. Шая, зупинившись на даху будинку що б відпочити, помічає як один з титанів проходить повз тримаючи валун.
    Спрацювало.
    Неприродно схиливши голову у бік, Ерен рухається до воріт. Титанів настільки багато, що солдати з гарнізону біжать по землі тільки за ради того, що б відволікти. І це самогубство.
    Витерши рукавом піт з лоба, дівчина кидається так само відважно у бій. Вона Сміт і вона може все. З розбігу пригає і цього вистачає що б гачок долетів до титана а там вже вона підлітає і зі швидкістю блискавки ріже ноги. Хтось пролітає над потилицею і добиває цього титана. А потім гуркіт.

    Ерен зачинив ворота.

    Армін намагається дістати друга, поруч кружляє Мікаса і до них йде не меньше шести велетнів. Використовуючи титанів як опору дівчина летить до групки рекрутів, які зараз як у пасці. Вже наблизившись вона перерізає сухожилія ніг одного з титанів і той збиває двух попереду. Не марнуючи часу, вона добиває їх і летить далі. Шестиметровий замахується рукою і тут же втрачає пальці, після чого і життя. Шая чипляється гачками одразу за наступним титаном. Та ще одна блискавка пролітає перед її очима розмахуючи лезами. Титани дьоргаються і падають навзніч, коли пар трохи розвіюється вона бачить капітана Леві. Розвідка повернулась.

    – Ти! – Все що виривається з її рота і той з подивом оглядає дівчину. – Вони були мої!
    – Тоді треба працювати швидше – Він відвертається від дівчини і ще з більшим подивом дивиться на те, як Ерена вирізать з шиї титана. – Що тут у вас коїться?

    Відповісти йому не дають. Мікаса з Арміном вспівають забрати Ерена на стіну, а титани все одно пруть на випаровующеєся тіло Ерена. Леві одразу кидається в бій, а Шая міняє останні леза і теж стрибає за капітаном. Розвідники які прийшли на допомогу вбивають швидше ніж солдати які залишились у місті. Вони працюють злагоджено. Один ранить титана – другий добиває. І Шая не помічає як так само, тепер працює разом з Леві. Який швидкими рухами просто не дає шансу жодному велитню. Її кортить посмтитися за тих двух титанів, та зараз це не змагання і тому Шая просто взлітає поруч з Леві і б’є по потилиці титана якому до цього капітан підрізав руки. Леві одним рухом вбиває ще двох, та із-за цього залишається без опори, і дівчина помітивши це пускає гачок у спину титана на шляху к капітану, та набирає максимальну швидкість, після чого відпускає гачок і зігнувши ноги в колінах в польоті хапає за руку падающего розвідника. Її швидкості хватає на двох, розкрутивши Леві вона відпускає його і той тепер дістає пристоєм до дванадцятиметрового титана, а вона сама пролітає над потилецею п’ятиметрового і б’є куди треба.
    – Не достатньо швидка, кажеш? – Кричить дівчина.
    – Не відволікайся. – Лише намить глянувши, відповідає капітан.
    Її знов ловлять за трос і вона рубить пальці коли титан намагається іншою рукою вхопити здобичь. Після чого вона натискає на рукоять і підлітає до самої долоні. Мечами Шая б’є декілька разів і її вдається звільнитися, а після облетівши його вона вбиває. Леза ламаються від такого удару. Адже вони затупилися ще двадцять хвилин тому.
    Дівчині вдається покинути бій і зупинитися на одному з дахів. Сміт молодша важко дихає і мабуть із-за адреналіну не відчуває тієї втоми яка преслідувала її ще годину  назад. Поруч приземляється капітан, він весь цей час прикладав не меньше зусиль, та по ньому не можна було сказати що він втомився хоч трошки. Тільки не довольний, нічого надзвичайного.
    – Лізь на стіну. У тебе немає більше лез.
    Дає команду капітан і дівчина киває. Тільки зараз вона згадує що годину це вона тільки вальсує разом з Леві, а в бою вона вже години три так точно. Вона не викидує леза які зламані до поки не добирається до стіни, де до неї підбігають розвідники, які повернулися з експедиції.
    – Шая! Я так і знав що це ти! – Каже Томас і пригає в низ на допомогу іншим.
    – Ну да, хто б ще міг так жбурнути капітана Леві в титанів! – добавляє Оруєлл і Шая усміхається.
    Її кажуть щось ще, та дівчина очима шукає дядю. Який не зводячи очей з племінниці віддава накази підлеглим.
    – Капітане, – Відати честь виходить, та Ервін помічає як сильно трясуться від напруги руки у Шаї, помічає і мозолі які вспіли вже лопнути. Він вперше бачить таке виснажене обличчя у дівчини. В цей раз, повертаючись до дому Сміт знав що зустріне її живою.

     

    0 Коментарів