Оповіді Елейн. Книга перша
від Айлін РужСвіт Елейн потребує якісних розробок. І старий друг Доктріана Рінарда – Франк Лефевр, надав цю можливість. Але чи понесе, прийнятий Королем, артефакт мир у всьому світі? Пройдіть і дізнайтеся всі деталі світу і сюжету разом з безликим лікарем та іншими героями, що потрапляють йому на шляху.
P.S. Безликі – маються на увазі істоти, як певна раса, як припустимо, ті ж вампіри або перевертні. І якщо ви чули або знаєте Слендера, то це щось схоже.
***
Доктріан не переносив масових зустрічей. Але відмовитися від запрошення до клубу вчених та лікарів було непристойним і могло понести відбиток на репутації. Єдине, що зараз було в солодкість — це далеко від усіх присутніх, сидячи в кріслі біля каміна, і потягувати склянку джину. Доктріан озирнувся: приглушене свічення, темно-зелені шпалери з геральдичними бежевими символами показували своїм виглядом перевагу будинку. Награвала умиротворена мелодія рояля зі скрипкою. Поки вчені і професори обговорювали гучні новини міста, янтарні очі з усією зневагою і холодом оглядали двох безликих, що перешіптувалися між собою. Доктріан тіснився в кріслі і приєднуватися до розмови до когось, він ніяк не хотів, тому доводилося лише вслухатися в плітки і чекати того, хто його запросив.
— Ви чули новину? — один із учених шепотом пустив слух. — Говорять, що Король прийняв винахід сера Лефевра.
— Треба ж. Виходить, смертні тепер підкорятимуться його високості і,нарешті, замовкнуть надовго, — тихо прошипів невідомий. Глибокі сині очі, бічним зором, зачепили Доктріана, що сидів у кріслі.
— Радій, що ви прийняли моє запрошення, — очі, зіниці якого плавно переливались з таким же кольором, райдужки, таїли в собі хитрість і зарозумілість. А чорна, хвиляста, перука приховувала лисину сера Лефевра з огляду на моду сьогодення. Доктріан вдав, ніби нічого й не сталося, і стурбоване біле обличчя змінилося байдужістю. Він прийняв рукостискання старого друга.
— Я не міг відмовитися, — обидва чоловіки пройшли до каміна. Слуги розбіглися і лікар із вченим розташувалися у кріслах.
— Стакан джина, — зажадав Лефевр у прислуги. — А ви?
— Мені теж саме, — підтвердив лікар і людина вирушила за напоями.
— Я чув, що Король прийняв вашу розробку, — Доктріан вважав за краще першим почати розмову. Прислуга повернулася і надала на маленький столик склянки, потім пішла до інших. — Мої вітання.
— Скажу лише те, що не поділяю захоплення нинішнього з вами оточення, — Доктріан промочив горло парою ковтків джину.
— Настою дізнатися: «Чому ж?».
— Ваші методи не практичні, — слова лікаря переливалися повільно, але впевнено. — А артефакт не дає жодних гарантій, що економіка в країні піде в гору, — Лефевр хотів заперечити, але лікар встиг додати. — Людина без людяності втрачає всю значущість, закладену від самого народження. Виправте мене, якщо я в чомусь не правий.
***
Вечірня зустріч із Франком була закінчена. Доктріан з полегшенням залишив задушливе місце і зміг вдихнути підбадьорливий аромат дощу. Накинувши плащ, лікар озирнувся на всі боки: слух оглушив брязкіт копит по високій бруківці, з усіх боків сяяло яскраве світло продажних потертих лав і газових ламп, а дами ховалися під парасольками і дахами корет. Гидкий вітер обдув бліде обличчя. Капелюх мало не вислизнув із довгих пальців. Рінард розчаровано спрямував голову в нічне небо. Краплі дощу розтікалися тонкими вилицями білого обличчя. Бажання пройтися пішки до будинку обрушилося через незапланований дощ. І хоч особистий лакей лікаря – Едгард Фурньє був відправлений до своєї родини, Рінард намагався не піддаватися на сірість негоди. Упираючись однією рукою об тростину, Доктріан змахнув іншою і покликав кучера.
Екіпаж прибув і лікар негайно пробрався всередину. Продиктувавши потрібну адресу будинку, кучер скинув поводи і коні рушили в дорогу. Лікар миттю зазирнув за шторку і невдоволено скривився — зимові дощі його ніколи не тішили. Всі яскраві фарби в цей час змінювалися у чорно-білі тони.
Знову виникло бажання потягнути за завісу і глянути на те, що відбувається на вулиці, але тут… Різкий ударний поштовх у шию. Зовні почулося гучне іржання кобил під шумом пострілів і незадоволена лайка візника, який намагався зупинити екіпаж. Раптова стрілянина затихла і лише луною долинала з-за іншої вулиці, куди згорнула злочинна зграя, мабуть, за кимось ганявшись. Копит іншої карети, що бриняє цокотом, вщух. Транспорт зупинився. Рінарду знадобилося трохи часу, щоб переварити те, що сталося, і вийти назовні.
— Що сталося? — забувши про дощ, лікар неспокійно вийшов назовні без головного убору і тростини.
— Хтось у нас врізався, пане, і поїхав у інший бік, — кучер ходив кріз та навколо і оцінював шкоду карети. — Ще й… — він жалобним поглядом кивнув під зламаний ліхтар. Вихідне тьмяне світло відбивалося в калюжі води та крові. — Малець постраждав.
Рінард спалахнув наче сірник і підбіг до тіла. Він кинув озлоблений погляд у бік не засуджених злочинців, що втекли: янтарно-жовті очі змінилися помаранчевою жахливою люттю.
— Т-так точно.
Доктріан повернувся до постраждалого. А точніше до постраждалої: торкнувшись щоки, він прибрав пасмо сального каштанового волосся і побачив обличчя юної дівчинки. Потрібно було повернути тіло горілиць. Рінард дбайливо взяв верхні кінцівки дівчинки і поклав над її головою, потім став на коліна збоку від постраждалої, підклав свою руку під найближче плече, тримаючи долонею потилицю, а другу руку підклав під найближче стегно, поклавши долоню на друге стегно. Зрештою він зумів без ушкоджень повернути тіло. Принаймні, як йому здалося.
— Боляче, — в страху пробурмотіла постраждала, спонтанно прочинивши повіки і потім закривши.
— Мовна реакція присутня, — ствердно вирік Доктріан. — Вже добре. Ви можете поворушитися? — але поранена не відповіла. Занепокоївшись, Рінард нетерпляче звернувся до візника. Той ховався за кіньми. — Я бачу з екіпажем все добре. — здригнувшись, слуга визирнув і ствердно кивнув головою.
— Так пане.
— Дуже добре, — Доктріан дбайливо взяв на руки постраждалу і широким кроком пустився до карети. — А тепер жени швидше за вітер.
Дверцята зачинилися, поводи захлестали і колеса закрутилися. Поки дівчинка лежала на руках лікаря, Рінард з трепетом і безперервною тривогою притискав жертву жорстокого світу і розглядав: безпритульний, змучений, хлопчачий одяг, брудне зліпле волосся, стікаюча кров з голови і відчайдушні блакитні очі. Дихання Рінарда завмерло — юна леді вдивлялася погаслим небесним поглядом у величезні очі безликого. Прикривши повіки, невідома довірливо облокотилася об масивну пазуристу долоню монстра. Спокійно видихнувши, Рінард вловив звисав і обмоклий папірець, що нагадує цінкову бірку.
— Пане, ми прибули.
— Хазяїне, ласкаво прощу назад додому,— промуркотів кіт, стоячи на задніх лапах, вважай, як повноцінна людина. — Велика Йан-ре, що з вами?!
— Розберись, — Рінард кивнув у бік кучера, натякаючи на оплату. Він негайно зайшов до будинку. Ухилившись від ніг господаря, кіт ненароком намагався усвідомити всю ситуацію, що відбувається. — Сальвадоре, швидше й миттю за мною!
0 Коментарів