Овдовіла королева
від AlienaLiubnaПані Бредлі поняття не має, що ж їй робити. Після того, як її випустили з під варти, паралельно повідомивши, що вона тепер вдова, ніяк не вдається зібрати себе до купи.
Державний переворот завершився, а разом з ним її давно звичне життя дружини Фюрера.
Пані Бредлі дозволили повернутися у маєток, такий порожній без чоловіка і сина.
Вона дивиться на букет засохлих квітів у вазі, які кілька тижнів тому подарував чоловік, якого уже немає. Він часто робив їй подарунки. Їй і Селіму.
Селім!
Де ж її милий синочок?! Ніхто нічого не каже, навіть генерал Грумман, який щиросердно втішав новоявлену вдову. Пані Бредлі обхоплює згорблені плечі тремтячими руками, змучена недомовками та невідомістю і поняття не має, як їй бути далі.
Коли вона була маленька, то полюбляла читати легенди різних народів світу, бо ж казки видавалися простенькими і несерйозними. Найулюбленішою була легенда про підземне царство, де селились по смерті душі, правитель його був грізним, але справедливим і щиро любив свою прекрасну дружину. Як часто вона уявляла себе нею! Поважно ходила садком, уявляючи себе підземною царицею, якій трапилася нагода вибратись на поверхню і насолодитися сонячним світлом.
Що ж, тепер вона більше схожа на бліду немічну тінь. Постаріла, пригнічена, виснажена. Її коханий, якому півжиття тому вона віддала свої руку і серце, попервах давши ляпаса, спочатку вродливий юнак, а потому статний чоловік, якого не зігнули прожиті роки, загинув. Залишив свою королеву, як називав її наодинці.
Чоловік, у якого, виявляється, було багато таємниць навіть від неї. Особливо від неї. Ох, сили небесні, з ким же їй судилося зв’язати своє життя?
З королем – відповідає внутрішній голос. З воїном. З тим, хто називав тебе його королевою, тримав за руку, притискав до грудей уві сні.
З тим, хто вірив у тебе, більше ніж ти сама.
І знав, що ти пройдеш через усі випробування, що в них жбурне тебе безжальне життя. Бо ти, голубонько, – жінка, яку він покохав.
Пані Бредлі глибоко зітхає і рішуче здіймає голову.
Як би там не було, вона вірна дружина загиблого в бою Фюрера Кінга Бредлі.
Овдовілим королевам годиться нести себе з гідністю. А з тим, що буде далі, якось та розбереться.
_____________
навіяно піснею “Персефона” Vivienne Mort
О
, яке
ороше. Дуже
ороший погляд на те, що ж сталося після перемоги над Отцем,
ай навіть і в форматі ситуації однієї людини. Мені подобається, що пані Бредлі не розповіли правди. Це милосердно.
Аж за
отілося ознайомитися з каноном, щоб зрозуміти, що там відбувається. Мені сподобався посил: висновок героїні про те, що вона збереже свою гідність та буде боротися.
Пані дружина одного із антагоністів, яка не підозрювала, що він допомагає мутити)Але вони реально любили одне одного і вона таки все витримала. Дякую за відгук!
З фан
атою зовсім не знайома, тому судити про те, чи є ООС, чи ні – не наважуся. Але ті емоції безнадійності, переживань і якогось відчаю так проникли до мого сердця, що воно навіть болісно стиснулося. Дякую вам за це.
Дуже рада, що вдалося передати ці відчуття, якраз сумнівалася, чи вдало вийшло. Дякую за відгук!