Фанфіки українською мовою

    Він ніколи не любив її.

    Він приймав її захоплення, він слухав її щебет про якісь дівочі справи, які вона довіряла йому, як доброму тайчо, він клав плед їй на плечі, коли вона засинала над звітами, він пив з нею чай і говорив про те, яка вона розумниця. Він гладив її по голові — її волосся було таким м’яким. Він знав усі її секрети, навіть той найстрашніший — вона його любить. Йому здавалося це кумедним. Він не любив її. Хто вона йому така?

    Перший пожертвований пішак в його грі.

    Коли клинок Кйоки Суйгецу пронизав тіло дівчинки, яка довірливо кинулася обіймати свого «доброго капітана», він не відчував нічого, крім прикрості від того, яка вона дурна. Від прикрості, що вона досі його кохає. Він не переносив ні чужого жалю, ні чужої любові.

    Він завжди був надто сильним, набагато сильнішим за інших, і це було причиною його самотності. Самотності, коли довкола безліч людей, але ніхто з них не близький — як не був близьким його власний капітан. Тоді, ще на підсвідомому рівні, він був упевнений, що, ставши капітаном, буде краще відноситися до свого фукутайчо. Хоча б тому, що йому це вигідно.

    Він вважав усіх навколо себе лише щаблями для здійснення свого підступного плану – стати Королем Душ, щоб довести свою силу та керувати рештою. Щоб вони підкорялися йому, як ця дівчинка.

    ***

    Вдруге він убив її не своїм мечем, але своєю підлістю. Її груди пронизав меч кращого друга — але вона вижила. Вона завжди виживає. І знову він відчув досаду при думці про те, що людина, яка його любить, жива. Тому що володаря всього світу не можна любити. З ним можна бути шанобливим. Почитати його. Стелитися йому під ноги. Підлизуватись. Підкорятися. Віддаватися йому на одну, максимум дві ночі.

    Але не любити.

    Інакше він не витримає.

    А вона, така маленька, чиста, щира, готова на все заради нього — вона його любила, і він ненавидів її за цю любов і за свою турботу про неї під час перебування капітаном. Володар не повинен когось виділяти. Всі для нього – пішаки біля його трону.

    Він так прагнув позбутися її, можливо, тому, що розумів — він цінує її.

    А королі не повинні когось цінувати.

    ***

    Айзен переможений.

    Скрізь кров. Куди не глянь — кров. Нею залита трава, земля та його обличчя.
    Невже він програв?

    Збираючись із силами, Айзен піднімається на руках, відчуваючи різкий біль у грудях. Але не стогне – дихання перехоплює. Він бачить перед собою маленький силует.

    Хінаморі?

    Вона сідає навколішки поруч із ним. Дивно. Вона що, досі вірить у його непогрішність?

    Айзен сміється.

    — Іди, Хінаморі. Іди.

    — Ні.

    Він здивовано дивиться на неї, адже раніше слухалася наказів.

    Момо плаче. Не ридає, відкривши рота і скрививши обличчя — просто по її обличчі котяться великі сльози. Більшого вона не може собі дозволити. Вона воїн.

    — Я залишусь, Айзен-тайчо.

    Біль у грудях стає сильнішим. Кляте Хогіоку, яке має власну волю.

    — Я завжди буду з вами.

    Йому хочеться сміятися та кричати на неї одночасно.

    — Ти справді дурна, якщо віриш у мою святість.

    — Я не вірю у вашу святість. Ви — зрадник Товариства Душ. Ви зрадник. Ви — ворог Готей-13. Але ж ви не мій ворог.Не проганяйте мене.

    Ні, він її не прожене. Він хоче, щоб вона залишилася з ним.

    Але так буде лише гірше.

    Напевно, через втрату крові мозок перестає нормально функціонувати, бо Айзен киває та зображує подобу посмішки.

    Момо розквітає щастям, і невміло, але швидко торкається губами його лоба. Вона чудово розуміє ситуацію, що склалася. Піде з капітаном — і теж стане зрадником і ворогом, її зненавидить Широ-чан, її забудуть друзі… Але вона готова на це.

    Заради нього.

    А він хапається за груди і видає стогін болю, вже не в змозі терпіти. Хогіоку відривається від його тіла, і він занадто сильно поранений, щоб залишитися після його втрати в живих.

    — Момо.

    Якось він казав їй, що всім потрібно, щоб у моменти смерті поряд був хтось близький. Кого можна тримати за руку.

    Момо тримає руку Айзена у своїх долоньках.

    — Айзен-тайчо…

    — Я вже не твій тайчо. Іди, — остання спроба її прогнати така ж безуспішна. Але яка вже різниця… Айзен чудово розуміє, що скоро помре. З хвилини на хвилину.

    — Я люблю вас, Айзен-тайчо!

    Він киває. Він уже важко дихає. Стискає її руку так, що на ніжній шкірі обов’язково залишаться синці. Момо терпить і теж розуміє, що ніяке кайдо вже не допоможе.

    Ушкодження, несумісні з життям, — так, здається, це називається.

    — Айзен-тайчо!

    Момо лягає поруч із ним. Дивиться на його закривавлені, покусані губи, які так мріяла поцілувати. На очі, що без окулярів ніби зовсім інакші, навіть іншого кольору.

    — Момо…

    Вона вся увага.

    — Ти завжди була мені… дорога.

    І все. Свідомість відключається. Айзен Соуске більше ніколи не завдасть шкоди Товариству Душ. І ніколи не завдасть його Хінаморі.

    Найубогіше освідчення в любові у світі.

    Але Момо щаслива. Усього секунду — потім вона розуміє, що він мертвий. Не кричить — це приверне зайву увагу. Закушує долоню до крові.

    У його мечі не було нічого, крім самотності.

    Може, цю самоту могла заповнити вона?

    Навіть якщо й могла — вже пізно.

    Момо вже плаче в голос — і небо вибухає дощем.

    серпень 2012

     

    0 Коментарів