Фанфіки українською мовою

    За місяць блідий і схудлий Ґеллерт з’явився в Червоній Залі з незмінною посмішкою на обличчі.

    -Друже, ми так хвилювалися за тебе, з тобою все гаразд? – Едмунд, котрий не вирізнявся особливою тактичністю, кинувся на однокласника з розгорнутими обіймами.

    -Все просто прекрасно, шановне товариство, тільки тепер я маю вічну позначку від Елли- Зіґрід, – хлопець підкотив червоний манжет і показав масивні фіолетові синці на білому як молоко передпліччі. Дзвінка аж ахнула, а Едмунд стис губи. – Клянуся вам, ця демонічна жінка щодня п’є зміцнювальну настійку з хвостів молодих флоберв’яків, а інакше звідки в неї така сила? Маріане, будь другом, передай мені піднос з булочками. Я вмираю від голоду.

    -Обережно, Ґеллерте, ти жив впроголодь цілий місяць, не можна накидатися на їжу, візьми краще вівсяну кашу! – Чілла, котра любила уявляти себе у ролі «мами команди», застерегла хлопця.

    – Ґеллерт Ґріндельвальд не боїться проблем зі шлунком, – засміявся хлопець, поправивши густе золотисте волосся, – але ти маєш рацію. Хочу повідомити вам прекрасну новину – скоро я стану дядьком вдруге, моя старша сестра прислала листа.

    -Я теж маю чудову новину, – прокашлявся Вітольд, – після закінчення Дурмстренгу мене беруть запасним відбивачем в «Краківські Комети». Три дні тому прийшов лист від президента клубу, котрий неодноразово бачив мою квідичну техніку. А за кілька років я точно буду в основному складі, – Вітольд широко посміхнувся, що траплялося з ним нечасто.

    -Це нічого, що ти тільки у п’ятому класі, а Інститут закінчиш лише після сьомого? За цей час може багато чого змінитися, – скептично мовив Маріан.

    – Все вирішено з директором Уффельманом. Я здаю П’ятикласні Іспити, це вже є базова освіта, і залишаю Дурмстренг наступного червня, – посміхнувся Вітольд.

    -Щастить тобі, ти вийдеш з цих стін раніше за мене, – зітхнув Ґеллерт, піднявши очі над чашечкою кави.

    Першим заняттям після звільнення Ґеллерта з полону карцеру були Основи Темних Мистецтв з Карміллою Бретіану.  Ці уроки були особливими – заняття, починаючи з шостого класу, проводилися лише раз в місяць і тривали весь день. Перше відділення рівними шеренгами зайшло в просторий темний кабінет, у якому вже сиділа вчителька, безкровне, проте витончене обличчя котрої підкреслювала чорна сукня, чорний манікюр та бордові губи.

    -О, до нас приєднався герр Ґріндельвальд. Чудово-чудово, бо ми якраз починаємо вивчати дуже цікаву тему. Ви вже вмієте створювати ховчика, приручувати ґринділа як домашню тварину, розпізнавати вовкулак в натовпі, виганяти полтергейста, змушувати сфінкса задавати загадки вашим ворогам, заманювати мантикору медовими коржиками, просоченими настійкою гурдикореня, і використовувати її жало для підсилення багаторічного ефекту зілль, тому ми переходимо на новий рівень, –   – професорка махнула чарівною паличкою і на дошці з’явився напис: «Спілкування з дементорами». Отже, хто із вас нагадає нам про дементорів і їхні повадки? Герр Ґріндельвальд, проінформуйте нас, як і завжди.

    -Дементори – це сліпі сірі триметрові істоти, які харчуються людськими, переважно позитивними, емоціями. Пересуваються шляхом польотів над землею, водяться майже всюди, окрім екваторіальної зони.  Вважається, що з ними неможливо домовитися чи змусити їх щось зробити.  В особливих випадках, якщо надається така можливість, дементор висмоктує душу людини, примикаючи своїм зогнилим ротом до рота жертви (звідси з’явилася назва «поцілунок дементора»). Людина після цього перестає існувати як розумна істота, залишаючись формально живою, поки живе її тіло. Поцілунок дементора вважається найстрашнішим видом страти, покаранням, котре гірше за фізичну смерть;  наскільки мені відомо, в Британії дементори стережуть магічну в’язницю, ці острівні жителі завжди відставали від континентальних в плані чар. Прогнати дементора можна закляттям «Експекто Патронум», котре ми проходили торік у рамках курсу Заклинань. На щастя, дементори – це доволі рідкісні створіння і шанси натрапити на них, просто йдучи по вулиці, близькі 0,5 відсотків, – Ґеллерт усміхнувся, відкинув волосся з обличчя і сів за парту.

    -Ґеллерте, як завжди прекрасно, шість балів, один не додаю за коментар в сторону магічної Великобританії, тому що ще невідомо хто має рацію. Твердження щодо неможливості спілкування з дементорами є дуже поширеним, проте помилковим, – професорка Бретіану накинула мереживну чорну шаль на плечі і продовжила, – на моїй батьківщині, у Румунії, дементори водяться у Карпатах і в деяких закинутих замках – у мене в шухляді є карта з позначками цих замків. Бувало, що маглівські діти бігали гратися в напівзруйнований палац серед гірського лісу, а потім їх знаходили мертвими без видимих пошкоджень та слідів насильства, але зі слідами невимовного жаху на обличчі. Маглівська поліція нічого не говорила у відповідь, приховуючи такі нечасті, але моторошні випадки від зайвих вух. Якщо пощастило – вони поверталися німими, втрачали інтерес до життя і назавжди залишалися замкнутими та напівбожевільними. Але це магли, нижча каста. А ми з вами повинні знати як можна домовитися з дементорами.

    Вчителька піднялася з крісла і повільно пройшлася по класу.

    -Для цього ви просто за допомогою блокології закриваєте ваш мозок, концентруєтеся на вашому питанні і виконуєте закляття Імперіо. Без палички. Саме в такому порядку. Це непросто, але результат того вартий. Відповіді на ваші питання будуть просто транслюватися в ваш мозок, а так як дементори здатні подорожувати, здатні висмоктувати позитивні емоції, то після спілкування з цими створіннями ви зможете дізнатися багато цікавого і пережити ілюзію позитивних емоцій, котрі були висмоктані з інших. А наступного семестру я вас навчу як позбавити дементора енергії, котру він відібрав в інших.

    І ще ми розглянемо цього року інферіїїв. Ви дізнаєтеся як можна створити свого інферія, як за ним доглядати і як він може вам послужити. Правда це буде чисто теоретична частина, тому що у 1844 році після невдалих дослідів Бонавентури Кроулі  некромантика під забороною на всій континентальній Європі і для таких досліджень необхідно отримати спеціальний дозвіл. Скажу вам відверто, що легше створити посилений часоворот і запитати в Харфанга Мантера про обставини смерті Неріди Волчанової, ніж отримати такий дозвіл.

    Учні та учениці, спочатку без дементорів, стали тренуватися в закритті мозку-концентрації на питанні-безпаличковому Імперіо. Виявилося, що це дуже складно, особливо в такій послідовності, до кінця довжелезних занять ніхто навіть навіть не дійшов до третього етапу, одна дівчина аж втратила свідомість, а в кількох учнів сильно розболілася голова, і фрау Бенешова швиденько явилася з Тонізуючої настійкою з екстрактом македонської смоківниці.

    Після занять Ґеллерт, вже сидячи в вітальні свого флігелю, подумав, що нарешті навчання стає цікавішим і дійсно складним. Він завжди любив Основи Темних Мистецтв, тому що тільки в Дурмстрензі їх вивчали поглиблено. Хлопець знав, що в Гоґвортсі та Бобатоні – інших потужних європейських магічних школах – вчать захищатися від загадкових темномагічних проявів, але не вчать їх підкоряти собі та розуміти їхню сутність.

    Він так заглибився в роздуми про нові горизонти, що навіть не помітив як Ґуннар Ґріммсон вже близько півгодини стежить за кожним його рухом і час від часу загадково посміхається…

     

     

    0 Коментарів