Фанфіки українською мовою

    За вікном стоїть світла ніч. Сніг, що покриває все навколо товстим шаром, підсвічує пролітаючі повз краєвиди. Поїзд приємно стукає, а всередині вагона смачно пахне пряниками. Різдвяні канікули пройшли чудово.

    Герміона сидить у рожевому в’язаному світері, який подарувала їй місіс Візлі, а ліве зап‘ястя прикрашає прегарний браслет з різнокольоровими квіточками – подарунок від Фреда.

    – Тобі вельми личить рожевий, – майже доторкаючись вуха Герміони, пошепки солодко промовив Фред.

    Від такого звернення у Герміони йдуть приємні мурашки тілом, а щоки заливаються яскравим рум‘янцем. Фред, на таку реакцію, лукаво посміхається.

    В жарких обіймах хлопця важко зосередитись на книзі. Герміона впевнена, що якби близнюки пускали зараз салюти прямо в купе, читати було б набагато легше; але сьогодні Фред спокійний, як ніколи.

    Та і місяць сьогодні неймовірно гарний.

    ***

    Герміона все в тому ж рожевому светрі, але вже розтягнутом і з діркою під мишкою. Вона стоїть та нервово крутить на зап‘ясті браслет – квіти на ньому все ж такі яскраві , як і в той день коли його подарував Фред.

    Ноги чешуться від холоду, а щоки покрасніли тепер від морозу, але Герміона не може піти додому. Вона має провести Різдво з коханим. Навіть, якщо перед нею тільки могильна плита.

    Вона не розмовляє. Дівчина тоне в щасливих спогадах і дещо згадує:

    – Я така дурепа, Фреде! Забула купити тобі квіти.

    Герміона знімає браслет із зап‘ястя і кладе на плиту. Вона повертається і йде. Герміона вже не помічає жахливого холоду і глубоку ніч, навіть сніг більше не підсвічує як раніше.

    А, колись прекрасний, місяць і зовсім закрили хмари.

     

    3 Коментаря

    1. Sep 17, '22 at 15:06

      Так, сумно відчуття ніби вона зробила, щось не так, браслет мав би бути з нею, як пам’ять, вона не мала його знімати. Від того ще більш щемить серце. Авторе, що ви намагались цим сказати?

       
    2. Sep 17, '22 at 09:18

      Боженька, ви розбили мені серце. Це так сумно і так прекрасно… Низький уклін автору/ці за пречудове скло

       
      1. @МортифераSep 17, '22 at 10:42

        дякую за відгук!!