Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Жанр: Фентезі
    Мітки: Русалки
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ж

    Глава 1

    Це було фантастичне підводна місто, воно було заховане в коралах, що було складно помітити людям. Але якось туди проникла людина і викрала велику кількість мушель з дорогоцінними коралями. За деякими з них наглядали і ось одна з головних героїнь нашого фанфіку і була наглядачкою за мушлею, тому як тільки вона помітила, що мушлю викрали, вона поплила до місця, де зазвичай зупинялися кораблі. Це було вкрай небезпечне місце, адже там якраз і ловили рибу. Тому вона одразу попала в сіті, але раптом помітила істоту, що пливла за нею. І раптом вона заплуталася і почала задихатися, вона кричала. 

    — НЕ ПІДПЛИВАЙ БЛИЖЧЕ! ТИ МЕНЕ НЕ ВРЯТУЄШ, ТІЛЬКИ ЗАГИНЕШ САМА!

    У неї потемніло в очах, і то їй здалося, що то секаелія, істоти яких русалки призирали. І вона знепритомніла. 

    Прийшла русалка в себе вже на ліжку. Вона розплющила очі і роздивлялася навколо, кімната їй була незнайома, тут запливла Секаелія і сіла поруч. 

    — О, ти прийшла до тями. Це добре, а то я вже перелякалася, що своїми силами не врятую. 

    — Навіщо, ви мене врятували? 

    — Ти, що, хотіла померти?

    — Нні, мені треба було до людей, я маю повернути мушлю. Без неї моє життя…

    — Повернути мушлю? Заради цього? Так, ризикувати не слід. 

    Русалка відвернула голову, бо з очей потекли сльози від осмислення, що мушлю не повернути і сильного болю в ребрах. Осьминога протягнула їй до зябр заспокійливу водорость, та трохи вдихнула і глянула на секаелію. 

    — Боляче в ребрах? Може знімеш ракушки? 

    — Мммм, мгм. 

    Секаелія дістала легеньку тканину і простягнула русалці, відвернувшись. 

    — На, зніми і накрийся.

    Русалка так і зробила. Секаелія знову сіла поруч. 

    — Добре, розкажи як тебе звати, хто ти, і що сталося. 

    — Ева, я одна із прислуг-охорони, графині Троя, мій обов’язок охороняти мушлю, що викрали люди. Тому я мушу її повернути інакше мені кінець. 

    Секаелія зітхнула. 

    — Не хвилюйся, ти в логові мекаелії, Кейт, сюди  ніхто з русалок без мого дозволу не потрапить. Я тебе врятувала, тож тепер не здам тебе на вірну смерть. В тебе жахливі поранення на хвості, я їх всі обробила і заклеїла. Також твій плавник на руці сильно пошкоджений, він потребує зашиття. І також треба оглянути твої ребра. У тебе є вибір, або я тебе відпускаю у море, і ти переховуєшся, але швидше за все помреш, або ти лишаєшся тут, я тебе виліковую, а потім житимеш у мене і допомагатимеш мені з моїм фармацептичним бізнесом на краю вашого міста. 

    Русалка оглянула кімнату. 

    — Лишаюся тут.

    — Добре, тоді, я тебе огляну зараз. 

    Русалка кивнула, секаелія зняла тканину з тіла і обережно прощупувала і оглядала ребра. Вона взяла мазь і намазала подряпини від сітки, потім перейшла до плавника, і обережно його роздивлялася, у русалки з очей потекли сльози. Вона витерла з її очей сльози. 

    — Зрозуміла, без обезболюючого ти не витерпиш. Зараз принесу. 

    Кейт випливла із кімнати. Русалка осмислила все, що сталося. Русалки зазвичай вважалися вищою і кращою расою, більшість русалок зневажало секаелій. Тому Кейт перепитала, але Еві вже все рівно було, де жити і з ким. Вона повернулася до кімнати і піднесла Еві обезболююче. Та з‘їла і вдячно дивилася на Кейт. Кейт сіла поруч і розглядала руку. 

    — Зараз воно трохи подіє і почну. 

    Русалка кивнула. Секаелія взяла її руку обережно і приснула їй оніміваючий засіб зі своїх щупалець. Русалка розслабилася остаточно, та ніжно почала їй зашивати руку. 

    — Ти дуже красива. 

    На русалці з’явився рум’янець. 

    — Правда? Дякую. Я не відчуваю руку. 

    — Так, я зараз заш‘ю і все буде добре. Декілька днів відпочиватимеш, з ліжка не піднімайся. 

    Русалка розчаровано дивилася на стінку і ледве не плакала. Та зашила плавник, а потім ніжно обійняла і поцілувала в голівку. 

    — Не бійся, я зла не заподію я буду поруч, все добре. 

    Раптом для Еви стало спокійно вона пригорнулася до неї і заспокоїлася. 

    — Пані, як ви тут почали жити, і чому вирішили мене врятувати? Я ж русалка.

    — Живу, я тут майже з народження, я пробувала віднайти секаелій, але, на жаль вони мене не прийняли зовсім. Тому повернулася сюди і зробила бізнес. До мене тут також непривітливо ставляться, але хоча б можу працювати.

    Знаєш, було б непогано якби ти погодилася бути продавчинею у мене в аптеці, так більше клієнтів буде. 

    Русалка кивнула. 

    — Ви перша, хто так ласкаво ставиться до мене. 

    Кейт посміхнулася. 

    — Можеш називати мене на ти, ми одного віку. 

    Русалка кивнула і накінець теж всміхнулася. 

    — Я дуже вдячна, що ти мене прихистила, щось треба робити? 

    — Поки що, лежи і не вставай з ліжка. Пізніше, я тобі розкажу все, покажу, і будеш мені допомагати. 

    Вона оглянулася навколо. Вже було доволі пізно. Тож вона почала розкладати подушки на маленьке кріселко. 

    — Єдине, що мене турбує вони можуть почати розшукувати мене і тоді мені треба переховуватися. Пані, вам напевно не зручно там спати, я займаю твоє ліжко? Я б могла лягти на кріслі, або я не проти спати разом. 

    — Добре, тоді я ляжу поруч, бо ліжко простогне. Не хвилюйся, дитинко, я все владнаю, твоя схованка буде у мене вдома, я знаю такі методи, дякуючи яким, тебе не впізнає ніхто. 

    Секаелія переклала подушки назад на ліжко, і вляглася поруч. Русалка посміхнулася і прижалася. 

    — А тепер спи, сонечко, тобі потрібен відпочинок, від таких ран. 

    — Ти мені подобаєшся, але це напевно тому, що ти перша хто до мене так відноситься. 

    З цими словами русалочка заснула, а секаелія ще довго дивилася на неї. І думала, яке чудо вона спасла.

     

    0 Коментарів