Фанфіки українською мовою

    Кінець жовтня приніс з собою заморозки — трава та опавше листя покрилися інеєм, на річках утворився тонкий шар льоду, мороз змушував ланіти червоніти. Птахів майже не лишилось — більшість відлетіли до теплих країв. Люди кутались в шарфи, зігрівались ароматною кавою та міцними обіймами. 

     

    Несподіваний дзвінок відволік Спартака від приготування сніданку.

    — Привіт, не розбудив?

    — Хто це?

    — Та Женя я. Так не розбудив?

    Спартак зітхнув.

    — Якщо б я спав — не взяв би слухавку. Звідки в тебе взагалі мій номер і  навіщо ти мені дзвониш?

    — Номером поділились знайомі, вони ж і сказали, що писати тобі — марна справа. Не хочеш пройтись?

    — А ти настирливий.

    — А як інакше?

     

    Через півгодини Євген вже курив біля торгового центру і, побачивши знайомий силует, почав мимоволі посміхатись. З ким би Янович не мав зустрітись, якщо людина хоч трохи йому приємна — він буде посміхатись вже здалеку. Але це не недолік, здається?

     

    — В мене до тебе питання як до спеціаліста.

    — Зацікавив. Я, до речі, не підтримую дружніх відносин з клієнтами.

    — Не здивований. Так що, ти зможеш мене проконсультувати?

    — Прям тут?

     

    Сівши за дальній столик в кафе, Женя почав свою розповідь.

    — В мене підвищена тривожність та думки про самогубство.

    — В тебе думки про самогубство? — хіхікнув Спартак. — Чесно кажучи, ти — остання людина, від якої я очікував таке почути.

    — Стереотипи?

    —  Ні, просто ти… занадто веселий та безтурботний.

    — В темному омуті… Так що це може бути? Ти можеш мені допомогти?

    — Я не можу сказати це так просто. Давай так: я запишу тебе на консультацію, тоді і поговоримо. В більш формальній обстановці та більш конкретно. Тільки я не з тих, хто знецінює свою працю та надає послуги безкоштовно для знайомих.

    — Розумію. Напишеш мені дату?

    — Як знайдеться вільний час — дам знати.

     

    Євген відчував щось дивне після зустрічі з Субботою. Щось приємне, але таке незрозуміле. В цілому, чоловік давно вже не міг зрозуміти свої почуття — емоції стали менш вираженими, а негативізм заполонив думки. Але він був доволі закритим в емоційному плані, стереотипним весельчаком, до того ж ще й гарним актором, тому допомоги від близького оточення чекати було марно. Але життя звело його зі Спартаком — психологом, який не відмовився його вислухати.

     

    Перед консультацією Янович трохи нервував — як почати діалог? Що казати? Чи не поглузують з нього? Але більше за нав’язливі думки його турбувала саме зустріч зі Спартаком. В закритій кімнаті. Наодинці. Він не розумів, чому його так тягне до цього чоловіка і списував це на його загадковість.

     

    — Можеш курити там, — Суббота показав рукою на вікно в кінці кімнати. — Тільки кватирку відкрий.

    — Справді можна?

    — Якщо тебе це не буде відволікати.

    Євген підійшов до вікна і дістав цигарку.

    — Непоганий вид тут.

    — Згоден, але ми тут не за цим. Що тебе тривожить?

     

    “Як скласти думки в слова? Як спокійно сказати все, що мене бентежить?”. В кабінеті психолога Женя відчував себе більш напружено, ніж на нейтральній території — ніби він потрапив в його володіння, де за неправильний подих тобі знесуть голову. 

     

    — Знаєш… я думаю, що тобі потрібна допомога досвідченого психіатра. Я дам тобі номер, це мій знайомий. — Спартак потягнувся до телефону, який лежав на столі поруч, але рука Євгена його зупинила.

    — Я хочу, щоб мене лікував саме ти.

     

    Суббота завмер та подивився в очі клієнта. Він явно був збентежений.

    — Не треба мене чіпати. — психолог обережно прибрав свою руку та зітхнув. — Добре, я візьмусь за тебе. Тільки більше не чіп…

    — Можна тебе обійняти?

     

    Спартак замовк на пару секунд — це прохання його ну дуже здивувало.

    — Ее… Взагалі-то я не тактильний, але… чому я погоджуюсь?

     

    Женя посміхнувся, встав з крісла та потягнувся до блондина. Але він не очікував, що обійми будуть настільки міцними — йому аж перехватило дух. Декілька секунд особисто для нього тягнулись набагато довше. 

     

    — Тобі стало легше?

    — Так… так, дякую.

     

    1 Коментар

    1. Mar 27, '23 at 11:54

      Вра
      овуючи попередні розділи(?), виникло запитання: кожен з ни
      – окрема історія, що не стосуються один одного?
      А так, робота дуже прикольна і цікава, чекаю на наступну🖤