Можливо об’єднати два сна в одному дні?
від тосяВже о 10-тій ранку ми дійшли до будинку Яновича.
— В мене лише одне питання. Як можна здійснити другий сон, якщо сьогодні передають сонячний день без єдиної хмаринки?
— Для цього є наша тимчасова сила. Можливо в Києві зараз дощ, — Женя більш за все зрозумів натяк, тому взяв свою парасольку. Але я перехватив руку поклавши предмет на місце. — В сні була лише одна парасолька, візьмемо мою, думаю краще повторити сон повністю.
— Точно.. Розгубився трохи.
Тепер ми стоїмо в моїй кімнаті, з перших секунд можна почути гучне гепання крапель дощу об дах. Мінус життя на останньому поверсі. Тим не менш ми нарешті вийшли з будинку, моя вулиця була досить шумною, багато людей проходили саме тут. Ще досі стоячи під крилом будинку я нарешті відкрив парасольку, давно в нас не було такого прохолодного дощу. Здавалося б, 30 березня. Вже стало тепліше, багато людей з зимніх речей перебралися у весінні пальто і знову та сама пісня. Всі дороги розмило, але було одне улюблене місце, де завжди добре, неважливо яка погода. Я глянув на Женю, але не сказати, що йому все подобалось, безумовно, його щось бентежило.
— Жень, точно все добре?
— Просто вперше тут після початку війни, трохи незвично.. Згадую перший день, багато людей було..
— Пропоную піти в менш людяне місце. Наразі це парк, але є ну дуже тихе місце. Думаю тебе може таке зацікавити.
— Тоді чого ми чекаємо? Але все ж думаю краще буде взяти щось тепле, ненавиджу холод, а тут ось така погода.
Ми вже стояли біля входу в парк, давно ж я сюди не ходив. Чи був у мене час? Звісно. Чи було бажання? Ні.
По дорозі взяли кави, хоча б це зігрівало в пасмурний день.
— По яким катакомбам ти мене ведеш? Там же начебто лабіринт потрібно проходити, — було приємно, що навіть зараз він міг пожартувати та посміхнутись.
— Є кращий варіант, тим паче, те місце ніяк не пов’язане з лабіринтом. Просто зайдемо трохи з іншої сторони. Хоча б присядемо.
— Спартаак, для цього є кафе.
— Довірся мені.
Ми підійшли до самого кінця лабіринту, там стояло дві лавки та невеличка статуя, знаходилося це все під куполом, а зі всіх боків виднілися різні види рослин, до кожного з них була прикріплена табличка з назвою.
— Дійсно затишно. І не мокро.
— Раніше я часто сюди приходив. Тут тихо, приємний запах від квітів, купол захищає від снігу та дощу. Тому я вибирав саме це місце.
— Зрозуміло. Але вибір дійсно непоганий.
— Поки що з живих істот в цьому місці я бачив лише пташок та котів. Воно і добре.
— Невже ніколи не ходив сюди з друзями? — що ж він пристав з тими друзями..
— Ходили лише парком, сюди я їх не приводив. Ти перший, — на якийсь момент здалося, що в очах Жені спалахнув якийсь вогник. Він тепло всміхнувся і відвів погляд десь вгору. Мені залишалося лише дивитися на його профіль. Навіть не знаю як йому вдається так легко починати розмову першим, дійсно важко знайти тему. Але зараз ми мовчали. Я просто дивився не розуміючи чому так складно відвести погляд від Яновича. Навіть в похмурий день він світився, був енергійним сонечком, що гріє в холодну погоду лише посміхнувшись. Було у цій посмішці щось домашнє, буденне і бажане. Хотілося б запам’ятати її.
— Спартак.. — я не помітив в який момент Женя все ж повернувся до мене обличчям, скільки разів гукав. Я став занадто розсіяним. — Все..
— Все нормально, задумався трохи.
— Блін, так хотів це зробити.. — я навіть не встиг зрозуміти що сталося, як побачив його поза межами купола.
— Ну і навіщо? Намокнеш, захворієш потім.
— Проте це прикольно. Відчуття, що я тільки що очистився від всього поганого, дощ змив усі тривожні відчуття, — він знову присів поруч зі мною повернувшись до входу в таємне місце, я вирішив повернутися за ним. Хотів щось сказати, але натомість чхнув. Женя округлив очі і вже відкрив рот щоб запитати, але я вирішив сказати все першим.
— Навіть не питай, так, я так чхаю.
— Мило.. Дійсно мило, більше нікого не скажу, — мабуть цей дурник не знає, що я помітив як він відвів погляд в іншу сторону аби я не побачив його усмішки.
Сталося те, чого я не очікував. Сніг. А я нагадаю ще раз, 30 березня. Женька теж здивувався і повернувся до мене.
— Колись чув, що якщо побачиш як починає падати сніг варто побажати щось і тоді воно обов’язково збудеться, — я лише подумав, що це якась маячня, але так подумав лише я. Женя точно щось побажав. — Блін, холодно стало.
— Думаю більше немає сенсу тут сидіти, якщо погода змінилася. Уві сні був лише дощ. Може спробувати телепортуватись звідси? Краще до тебе.
— Тоді зможемо об’єднати два сна в один день. Є камін.
— О, це навіть добре.
В нас дійсно вийшло опинитися знову в будинку Яновича, але не пройшло й хвилини як в двері постукала бабця Жені.
— Швидко лізь в шафу! — навіть часу на роздум не було, я виконав доручення відчуваючи себе тим самим коханцем в приколах з Однокласників якого так ховала жінка від чоловіка. Я не слухав їх розмову, але раптом побачив світло, Женя нарешті відкрив цю замалу для цілої людини шафу.
— Ну ти і дурачок, Женька. В тебе вдома мене окрім тебе ніхто не бачить, так само як і в мене вдома лише я зможу бачити тебе.
— Точно..
— Так, все. Не знаю як ти, але я реально змерз, йдемо грітися біля каміну, — на ці слова Женя лагідно посміхнувся та повів мене до другої кімнати де стояв цей камін. Навіть фільм почали разом дивитись, але Янович швидко здався та заснув. Дивний він, але цікавий..
Обожнюю ваш фанфік і з нетерпінням чекаю на продовження 🖤