Фанфіки українською мовою

    Ліна вирішила зайти в кімнату, де готувалися учасниці до конкурсу, щоб побажати удачі Керолайн. Дівчина знала, як важливо для Форбс виграти в цьому конкурсі, тому дійсно переживала за неї і вважала гідною перемоги. Адже міс – це людина з чіткою громадянською позицією, приклад для людей. Ліна вважала, що Керолайн якраз і може бути цим прикладом, адже вона завжди активно бере участь у всіх заходах, організовує благодійні лотереї та займається волонтерською діяльністю, тому вона точно найдостойніша серед всіх інших конкурсанток.

    У кімнаті Ліна знайшла Керолайн, але, на жаль, вона була не сама. Елейна теж була тут. Ліна вирішила проігнорувати присутність останньої. Вона щиро посміхнулася Керолайн та підійшла до неї, щоб обійняти.

    – Бажаю тобі удачі, все буде добре.

    – Дякую, – розчулено посміхнулася Керолайн.

    Блондинка вміла виглядати впевнено і навіть трохи зверхньо, але Ліна бачила, що за цією посмішкою вона намагається приховати хвилювання. Ліна міцніше стиснула їй руки в знак підтримки і Форбс посміхнулася вже впевненіше.

    – Ліно, ми можемо поговорити? – донісся до дівчини добре знайомий голос.

    – Конкурс скоро почнеться, не думаю, що зараз час для розмов, – повернулася до Елейни Ліна.

    – Я прошу всього одну хвилину твоєї уваги, нічого не станеться, – з надією подивилася на колишню подругу Елейна.

    – Я вже піду. Ще хочу побачити Тайлера і переконатися, що він вивчив танець, – сказала Кер і покинула кімнату.

    Ліна зараз була як ніколи зла на блондинку і на те, що вона ось так покидає її. Вона зовсім не була налаштована зараз розмовляти з Елейною і не бачила в цьому сенсу.

    – То що ти хотіла? – запитала Ліна, сподіваючись швидко завершити розмову.

    – Джеремі сказав, що ви зустрічалися, – почала Елейна, нервово смикаючи сукню. – Я справді рада, що ти була з ним. Він так змінився за цей час в кращий бік.

    – О, годі, я його не змінила точно, – перебила Ліна. – Я думаю, що скоріше Анна змінить його.

    – Мені шкода, що ви розійшлися, – сумно сказала Елейна.

    – Чому тобі шкода? Ти зустрічалася колись з Меттом, тепер ти зі Стефаном, – Ліна вже починала злитися на Елейну. – Як бачиш, люди зустрічаються, а потім розходяться.

    Кілька місяців вона навіть не намагалася поговорити з нею, а зараз почала цю незрозумілу розмову.

    – Я знаю, ти злишся на мене, – Елейна вже майже плакала. – Я була жахливою подругою, але сталося стільки всього. Будь ласка, пробач мені, – благально дивилася на Ліну Гілберт.

    – І ти, звісно, не можеш розповісти, що ж такого сталося, – просто сказала Ліна. – Ти можеш розповісти Бонні, з якою ти не була дуже близька. Ти можеш розповісти Стефану, якого знаєш всього кілька місяців. Елейно, ти знаєш мене все життя. Ми були найкращими подругами і ти була мені як сестра. Ми ділилися всіма секретами і тепер ти не можеш зі мною бути відвертою? – на очі Ліні навернулися сльози.

    Вона не планувала розповідати Елейні про все те, що вона відчувала, але зараз вона просто не могла стримати себе. Гілберт почала цю розмову, але знову підтвердила, що не може бути повністю відвертою, то для чого все це?

    – Ти не розумієш, Ліно, – зробила крок назустріч дівчині Елейна. – Я не хочу тебе втягувати у все це, але я хочу, щоб ти знала, як ти дорога мені.

    – Не треба, Елейно, – підняла руку Ліна, даючи жест Гілберт замовчати. – Спочатку мені було боляче, бо я не знала, чому ти так вчинила з нами. Я думала, що винна в чомусь, що я зробила щось не так. Мені так сильно тебе не вистачало і я б віддала багато, якби ти раніше ось так зі мною знову заговорила. Але пройшов час і я зрозуміла, що варта кращого ставлення до себе і зараз я задоволена своїм оточенням.

    – То тепер твоя найкраща подруга Керолайн? – скептично спитала Елейна. – Ти ніколи її не любила і ви майже не спілкувалися.

    – Інколи люди міняються ролями. Я довіряю Керолайн і я шкодую, що ставилася так до неї раніше. Можливо, це було моєю помилкою і потрібно було довіритися їй, а не людині, для якої дружба нічого не важить, – Ліні хотілося ранити Елейну якомога сильніше, щоб вона відчула хоч частинку того болю, який відчувала Ліна.

    – Що ж, вибач, що витратила твій час і я рада, що зараз ти щаслива, – сказала Елейна і прожогом вилетіла з кімнати.

    З одного боку, Ліна вже жалкувала про сказане, адже вона все ще любила Елейну і вона була їй вдячна за те, що вони разом пережили. З іншого боку, вона злилася на Гілберт через те, що та все зруйнувала і тепер хотіла незрозуміло чого.

    ***

    Ліна спостерігала як учасниці конкурсу «Міс Містик Фоллс» танцюють разом зі своїми партнерами. Керолайн щасливо посміхалася Тайлеру. Ліна помітила, що подрузі подобається Локвуд і коли вона почала розпитувати її, то Керолайн зізналася, що їй дійсно подобається Тайлер, але вона не наважувалася сказати йому про це. Всі знали, що Тайлер досить легковажний і він часто змінював дівчат, а Керолайн не хотіла бути ще однією в його списку. Дівчата дуже здивувалися, коли Тайлер підійшов до Керолайн і запропонував стати її партнером на конкурсі.

    Все це було на очах Ліни і вона пам’ятала, як Керолайн вдала, що задумалася, а потім з виглядом королеви, яка дозволила своєму підданому наблизитися до неї, таки відповіла згодою. Як тільки Тайлер пішов, Керолайн розсміялася і заплескала в долоні, ніби мала дитина, яка отримала бажане. В той вечір Керолайн була по-справжньому щаслива. От і зараз Тайлер обіймав її за талію, а вона здавалася такою безтурботною і щасливою.

    Трохи далі танцювали Стефан з Елейною. Сальваторе виглядав збудженим, і, здається, думками був десь далеко, а Елейна була дуже сумною.

    Інші пари Ліну не хвилювали, бо вона навіть не знала їх.

    – Чому ти не приймаєш участі в конкурсі? Ти б затьмарила всіх, – зненацька почула Ліна голос біля свого вуха і відчула запах чоловічого парфуму з нотками грейпфруту.

    Вона повернулася і побачила, що Деймон стоїть позаду і трохи нахилився до неї, як завжди з загадковою посмішкою. Мабуть, він прийшов нещодавно, бо Ліна точно знала, що його тут не було. Вона зашарілася від його слів і їй вартувало зусиль придумати, що відповісти йому.

    – Тому, що мене це не цікавить і, до того ж, виграють завжди представниці сімей засновників, а моя родина до них відношення не має, – відповіла йому Ліна і посміхнулася кутиками губ.

    – Так, в Містик Фоллс люблять згадувати засновників і влаштовувати всі оці нудні нікому не потрібні заходи, – хмикнув він.

    – То чому ти прийшов на один з таких заходів? – поцікавилася Ліна.

    – В цьому місті так нудно, що більше нічим займатися і, до того ж, я хотів підтримати Стефана, – знизав плечима Деймон.

    – Вони з Елейною гарна пара, – вирішила підтримати розмову Ліна.

    – Я б так не сказав, – Деймон задивися на танець свого брата і Елейни і, здається, задумався про щось.

    – Чому ти так не любиш Елейну? – Ліна і справді не розуміла неприязні старшого Сальваторе до дівчини свого брата.

    Слова Ліни ніби повернули Деймона у реальність і він з ноткою гіркоти в голосі сказав:

    – Тому що вона мені дуже сильно декого нагадує. Декого, хто зруйнував наші зі Стефаном життя. Не думаю, що Стефан робить зараз правильний вибір.

    Танець закінчився і в цю ж мить Стефан кудись швидко пішов. Деймон щось тихо сказав, але Ліна його не розчула і поспішив за братом. В цьому був весь Деймон. Він з’являвся біля Ліни так неочікувано і так само несподівано зникав. Ці короткі зустрічі завжди чинили особливий вплив на Ліну. Поруч з ним у неї було відчуття, ніби вона грає з вогнем, ніби якщо вона зустрінеться з ним ще раз, зробить крок йому назустріч, то потоне в ньому і, чесно кажучи, це її не лякало, а навпаки приваблювало.

    Пізніше оголосили нову Міс Містик Фоллс і нею стала Керолайн Форбс. Керолайн в цей вечір сяяла від щастя. Вона отримала корону, Тайлер не відходив від неї весь час, а згодом до них приєдналася і Ліна. Стефан, Елейна та Деймон так і не повернулися і Бонні також не було видно. Джеремі був у компанії Анни. Після оголошення результатів ще мала бути вечірка в честь нової Міс, але її довелося скасувати.

    Перемогу Керолайн затьмарив жахливий випадок. У парку неподалік знайшли знекровлене тіло однієї з учасниць – Бриджит. Бідолашна померла, а на її шиї, як розповіли пізніше, були сліди укусів. Всім сказали, що це був напад тварини.

     

    0 Коментарів