Фанфіки українською мовою
    Фандом: Stray Kids
    Мітки: Флаф
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    У гуртожитку стояв запах кави. Крізь трохи закриті штори пробивалися ранкові промені сонця.
    – Хьон, прокидайся швидше, ти запізнишся на репетицію, – пролунав голос із кухні.
    – Хьон? – здивовано перепитав хлопець із блідо-рожевим волоссям і карими злегка сонними очима.
    У руках він тримав дві склянки айс американо: в одній руці – кава для нього, в іншій – кава для його сусіда.
    – Хьоне, ти чуєш мене? Ти знову зачинив двері? – трохи підвищивши голос, повторив юнак.
    Кароокий вийшов у коридор і тихо підійшов до кімнати Кім Синміна, щоб переконатися, чи не вимкнув той свій будильник у черговий раз. Двері зачинені.
    – Чому ти вічно зачиняєш двері, як тільки я намагаюся тебе розбудити? – Хлопець невдоволено скривився. – Якщо тобі не ліньки встати і закрити її, то чому тобі ліньки пройти трохи далі у ванну і там привести себе в порядок?
    – Тому що мені подобається слухати як ти обурюєшся, – почувся через двері сонний трохи грубуватий голос чорнявого Кім Синміна.
    – Що ти зараз сказав? — спитав у нього молодший, спостерігаючи, як тільки сусід, що прокинувся, протирає заспані очі.
    – Що я вже встаю, Йєно, – чорнявий, трохи посміхнувшись, глянув у здивовані очі хлопця.
    Айєн мовчки простягнув йому американо. Але як тільки Синмін потягнувся до склянки, він прибрав руку за спину, демонстративно відпиваючи свою каву.
    – Спочатку приведи себе до ладу. Як можна пити каву, не почистивши зуби? – здивовано зігнувши брову, спитав він.
    – Не вчи вченого, – невдоволено відповів йому Синмін і ліниво поплентався у бік ванної кімнати.
    – Ти ще не доріс до вченого, – заперечив Айєн, дивлячись на Синміна, що йде.
    Водні процедури старшого зазвичай не займали більше 15 хвилин – за цей час він встигав і прокинутися, і подумати про життя, і помріяти про улюблену каву.

    На сніданок Айєн вирішив приготувати млинці. Він був не дуже гарний у готуванні, і млинці – найідеальніший для нього варіант. Хлопець не часто готував сам собі, тому якийсь час довелося витратити на пошуки продуктів. Знайшовши посуд та всі необхідні інгредієнти, він поставив сковорідку розігріватись на електроплиту. Потім узяв миску, налив туди молока і вибив два яйця (на його подив, шкаралупа в миску не потрапила). Залишилося додати солі, цукру та борошна. Нічого не прокидавши, Айєн став акуратно все перемішувати до однорідної маси. Коли сковорода досить розжарилася, кароокий обережно вилив у неї невелику кількість рідкого тіста для першого млинця – і незабаром кухня наповнилася фантастичним ароматом. Через якийсь час макне усвідомив, що не бачив і не чув, щоб старший виходив з ванної. Забравши сковорідку з плити, він вийшов із кухні і постукав у двері ванної кімнати. Смикнув ручку – закрито. Значить, Синмін все ще не закінчив свої водні процедури.
    – Хьоне, ти там утопився, чи що? – Притиснувши вухо до дверей, спитав рожеволосий.
    – Та що таке? Ти стежитимеш за мною і в туалеті? Я можу спокійно вмитися і привести себе до ладу? – Старший був явно роздратований.
    – Можеш, але минуло вже багато часу, – на подив спокійно відповів кароокий.
    – Скільки? – байдуже поцікавився той.
    З обличчям, на якій відображався фейспалм, молодший перевірив час на своїх еплвотч.
    – Приблизно хвилин двадцять, – вже трохи стривожено промовив він.
    Почувши швидкі кроки, Айєн відійшов від дверей, розуміючи, що зараз вибіжить трохи не в собі Кім Синмін, який вкотре не встежив за часом і знову спізнюється.
    – Чому ти раніше не розбудив мене? – нервував старший, поспішаючи до своєї кімнати.
    – Це не входить у мої обов’язки, – прибравши руки в кишені, молодший спостерігав за Синміном, що неспокійно бігає по своїй кімнаті, – І я, до речі, будив. Але ти знову зачинив двері.
    Згадавши про каву, Айєн пішов до кухні. І знову: в одній руці – вже наполовину випита його кава, в іншій – недоторкана кава Кім Синміна. Кароокий повернувся до кімнати сусіда. Місце проживання старшого було маленьким, але затишним. Світлі шпалери, що стояла в центрі кімнати ліжко – вона завжди була акуратно застелена бавовняною білою ковдрою. Навпроти ліжка – телевізор, а поряд – бежева шафа. У цій кімнаті практично все було біле, крім телевізора, робочого столу в кутку кімнати та волосся самого господаря.
    В черговий раз розглядаючи кімнату, Айєн сів на ще не застелене ліжко.
    – Хьон, скільки ще це триватиме? Практично щоранку одне й те саме: ти вимикаєш усі свої будильники, я буджу тебе, готую каву, а ти продовжуєш спати. Хьон, тобі ж потрібні ці репетиції, – Айєн, якому вже набридли ці ранкові “ритуали”, намагався говорити переконливо.
    Синмін хоч і слухав його, але все ж таки більше був зацікавлений пошуками свого одягу. Він практично ніколи не забував, куди подіє свої речі. Але оскільки за прання одягу в гуртожитку відповідає Айєн, то Синмін не завжди знає, де молодший залишить його речі. Принесе в його кімнату – це точно, але куди покладе – це вже залежить від настрою макне. Може просто залишити стос акуратно складених речей на ліжку, а може і розкласти в шафі.
    Нічого не знайшовши на полицях, він з надією глянув у карі очі молодшого, намагаючись поглядом передати безсилля своїх пошуків. Айєн відразу все зрозумів, приречено видихнув і жестом показав на верхню полицю шафи. Синмін миттєво засяяв і, помітивши каву в руках молодшого, маленькими кроками попрямував у його бік, театрально витягаючи руки і поплескуючи пальцями об долоні.
    Айєну нічого не залишалося, окрім як із легкою посмішкою віддати йому айс американо. Те, як Синмін радіє його допомозі, піднімало йому настрій.
    – Дякую, Йені, ти такий милий, коли посміхаєшся, – з ноткою ніжності в голосі промовив Синмін, відпиваючи свою каву.
    – Ти завжди з мене розчулюєшся, – відповів рожеволосий, покидаючи кімнату.
    Він розумів, що більше йому тут нічого робити, а милуватися тілом Кім Синміна на даний момент у нього не було ніякого бажання. Тим більше, на нього чекали млинці.

    Ще за 15 хвилин Синмін, нарешті, був готовий йти на репетицію.
    – Йенааа, ти скоро? – радісним голосом спитав він.
    Не знайшовши молодшого у його кімнаті, Синмін трохи стурбувався. Адже вони завжди разом йшли на репетиції і ніколи окремо, навіть якщо й посваряться.
    – Йена? – спантеличено перепитав він у порожнечу.
    – Що, Синмін? – почувся голос молодшого, що сперся на одвірок між кухнею і коридором.
    – Чому ти ще не одягнений? – спитав він, дивлячись на його піжаму та тарілку з млинцями.
    – Тому що репетиція в мене була вчора, – спокійно, навіть із легкою усмішкою, відповів Айєн, беручи з тарілки черговий млинець.
    – І ти про це мені не сказав? – в очах Кім Синміна промайнуло здивування.
    – Мені раптово зателефонували та сказали про репетицію, тебе в гуртожитку не було, тож і не зміг сказати. А коли я повернувся – ти вже спав, – так само спокійно промовив Айєн, дожовуючи млинець.
    – А написати про це не можна було? – сердито запитав чорнявий.
    – Частіше телефон перевіряй, – і Айєн пішов за новою порцією млинців.
    Синмін дістав телефон та побачив повідомлення від молодшого, відправлене ще вчора ввечері. Він рушив слідом за карооким, не звертаючи уваги на те, що знаходитися в куртці в теплому приміщенні було вже дуже дискомфортно. Молодший сидів за столом спиною до дверей. Підійшовши ближче, старший поклав руку на плече.
    – Чонін, – почувся винний голос.
    Здивовано піднявши брову, той обернувся і навіть жувати перестав, млинець завмер у нього за щокою. Адже Синмін практично ніколи не звертався до нього на ім’я. Усі, навіть інші учасники групи, звертаються до нього “Айєн”.
    – Яке морозиво ти любиш? – з легкою усмішкою раптово поцікавився Хен.
    Це питання викликало у Макне ще більше здивування.
    – Будь-яке, крім каштанового. А взагалі полуничне. Але підійде будь-яке, – намагаючись не видати свого здивування, відповів той.
    Чорноволосий глянув на настінний кухонний годинник. На них було 11:23, репетиція розпочинається о 12:00. І якщо він поспішить, то цілком встигне.
    – Гаразд, Йєно, я втік. Не балуйся, поки, – і Синмін швидким кроком пішов.
    Секунда – і двері зачинилися з іншого боку. Чонін залишився сам. Принаймні, єдиним не спить.
    -Чому він покликав мене на ім’я? Навіщо він запитав про морозиво? – Здивовано пробурмотів макне, насолоджуючись можливістю доїсти, нарешті, млинці і допити айс американо.

    Щоб як слід відрепетирувати пісні до камбека, Синміну довелося затриматися до пізнього вечора. Вийшовши з агентства, він вдихнув на повні груди вечірнє повітря. І хоча час був 20:14, зірки світили так яскраво, що здавалося, що вже глибока ніч. Розглядаючи зірки, він згадав, що хотів пригостити Чоніна морозивом – на знак вибачення за неуважність. Адже він часто забуває про улюблені речі макне, як і забуває перевіряти свій телефон, незважаючи на прохання молодшого. Піддавши носком кросівка камінчиків, Синмін пішов у бік найближчого фургончика з морозивом.
    Легкий вітерець скуйовдив волосся хлопця. Вкотре, поправляючи їх і трохи відкидаючи голову назад, Синмін дивився на зірки. Такі далекі, але такі яскраві. Вони нагадували палаючі очі Ян Чоніна, які завжди світилися, чим би він не займався: готував каву, репетирував, гуляв, навіть коли вибирав собі одяг на вихід. Синмін завжди бачив у ньому світло, навіть якщо в Айєна був похмурий настрій – для Синміна він завжди був яскравою зіркою.
    Мембери часто жартують над стосунками один одного, не оминула ця доля стороною і Синміна з Чоніном. Між ними завжди була дружня атмосфера, і хоча Айєн найчастіше відкидав припливи ніжності старшого, вони все одно були як соулмейти.
    Синмін настільки пішов у себе, що не помітив як дійшов до фургончика з морозивом.
    – Каштан зі смаком морозива, будь ласка, – відірвавшись від своїх думок, промовив хлопець.
    – Що? – здивовано спитала продавщиця маленького фургончика у центрі нічного Сеула.
    – Ой, тобто морозиво зі смаком каштана, будь ласка, – ніяково повторив своє замовлення юнак.
    Він так задумався, що несвідомо змінив слова місцями.
    – Чонін любить морозиво зі смаком каштана? – подумав про себе хлопець, – Ну так, адже я вранці спеціально у нього запитав. Він любить зі смаком каштана, і не любить зі смаком полуниці, – згадався ранковий діалог.
    – Візьміть, зі смаком каштана, – простягаючи морозиво, звернулася продавщиця до Синміну.
    Чорноволосий розплатився, забрав покупку та швидким кроком попрямував до гуртожитку.
    За 30 хвилин він стояв біля порога.
    – І як мені його вручити? – Прийнявся міркувати хлопець, дивлячись на упаковку морозива, – Гаразд, просто мовчки віддам, і все. А може, яку мову штовхнути? Так, стоп, яка мова? Це лише морозиво! Просто віддай йому і все! – Всі варіанти, які спадали на думку, були однаково непривабливі, – Ну гаразд, скажу, що це на знак вибачення, за мою забудькуватість, – прийшовши до такого компромісу він, нарешті, увійшов до гуртожитку.
    – Айені, я вдома! – Роззувавшись, проголосив хлопець, – Йені? – застигши на одній нозі, трохи голосніше повторив він. – Ігнорник… – пробурмотів собі під ніс юнак.
    – Хто з нас тут ще ігнорник? Людина, яка не читає повідомлення цілодобово, назвала мене ігнорником! – почувся обурений голос Чоніна.
    Заплющивши очі, Синмін перевзувся і попрямував до молодшого.
    Кімната Айєна була майже така сама, як і у Синміна. Насправді вони практично не відрізнялися – так само в центрі стояло ліжко, навпроти якого висів телевізор. Хіба що шафа розташовувалась біля ліжка, а робочий стіл – з іншого боку.
    Макне сидів за столом і записував підсумки дня у свій щоденник – він веде його з часів трейні і намагається не пропускати жодного дня. Він якраз дописував, як у нього пройшов день, коли до нього підійшов Кім Синмін.
    – Ось, це тобі на знак вибачення за мою забудькуватість. Я постараюсь частіше перевіряти свій телефон і запам’ятовувати, що ти любиш, – ніяково сказав він, чухаючи потилицю і простягаючи хлопцеві морозиво зі смаком каштана.
    Чонін відклав ручку і повільно розвернувся до старшого, поклавши руку на спинку стільця. Подивившись у повні жалю очі, він перевів погляд на руку, що простягає йому морозиво.
    – Ти купив мені морозиво зі смаком каштана як вибачення за свою забудькуватість? – здивовано піднявши брову, спитав молодший.
    – Ну, як бачиш, – продовжуючи стояти з простягнутою рукою, відповів старший.
    – Ти купив мені морозиво зі смаком каштана, бо забуваєш навіть про мої уподобання? – Ще вище піднявши брову, уточнив молодший.
    – Так, Чонін, я купив тобі морозиво зі смаком каштана на знак вибачення, бо ти ЛЮБИШ це морозиво, – вже починаючи нервувати, відповів старший.
    – Синміне, я не люблю морозиво зі смаком каштана! – Айєн був явно здивований.
    – В сенсі? Я ж в ранці у тебе питав! Ти сказав, що любиш зі смаком каштана, і не любиш зі смаком полуниці, – приголомшено ляскаючи очима, обурився чорнявий.
    – Синміне, я НЕ люблю морозиво зі смаком каштана, і ЛЮБЛЮ морозиво зі смаком полуниці! – наголошуючи на словах, повторив макне сказане вранці.
    Синмін розгублено опустив руку. Він потер перенісся, згадуючи ранкову розмову. І зрозумів, що навіть тут примудрився схибити. Навіть коли він хоче вибачитись за свою пам’ять – все одно примудряється щось забути.
    Дивлячись на похмуре обличчя старшого, Чонін повільно вийняв морозиво з його руки. Синмін з подивом і нерозумінням подивився на нього, чекаючи пояснень.
    – Може, це морозиво зі смаком каштану, яке я не люблю, буде смачним? – з ніжною усмішкою дивлячись на старшого, промовив він.
    Обличчя Синміна висвітлилося радісною надією. Посміхнувшись у відповідь, він повернувся до своєї кімнати і, переодягнувшись у домашній одяг, знову почув голос Айєна.
    – А воно нічого таке, – спробувавши нарешті морозиво промовив той.
    Синмін спочатку не повірив своїм вухам, потім зробив рукою знак “Єс!”.
    – Я дуже радий, що тобі сподобалося, Йєно, – прокричав через стіну Синмін.
    – Але я все одно куплю тобі вітамінки. Для пам’яті, – почувся глузливий відповідь.
    – Тільки спробуй, Айєне, – пробубнив собі під ніс юнак.
    – Каштанове морозиво нормаль, але це не означає, що тепер ти завжди можеш мені його купувати. Все ж я більше віддаю перевагу полуничному, – не почувши відповіді Хьона, Айєн продовжував дегустувати нелюбий смак.
    – Добре, завтра я куплю тобі полуничне морозиво, – покірно погодився Синмін.
    – Тільки спробуй сказати “на знак вибачення”, – попередив його через стіну молодший.
    – І в думках не було, – він і справді не збирався цього говорити, простіше просто купити морозиво без жодних додаткових фраз.
    Синміну набридло вести діалог із різних кімнат, тому він попрямував до макне.
    – Че, реально смачне? – спираючись об одвірок дверей і склавши руки на грудях, роблено-байдужим тоном запитав старший.
    – Я ж сказав, непогане, – оксамитовим голосом повторив раннє сказане Айєн.
    Синмін ніжно посміхнувся до молодшого і, сприйнявши його фразу як знак, зайшов у кімнату і розкинув руки, натякаючи на обійми.
    – Еее, ні, ти не настільки заслужив обіймашки, – сидячи на стільці і намагаючись відсунутись хоч кудись, обурився макне.
    Вдаючи, що засмучений, Синмін опустив руки і поплентався геть із кімнати. Доївши морозиво, Чоніну стало шкода старшого. Адже той завжди чіпляється до нього, випрошуючи уваги. Між ними завжди була тільки дружба, але цей чорнявий занадто часто лізе до макне.
    – Гаразд цуценятко, іди сюди. Так уже й бути, обійму тебе, — підводячись, промовив молодший.
    Він уже, бувало, збирався йти за Синміном, але варто було йому тільки перетнути поріг кімнати, як на нього вже налетів Хьон. Таке відчуття, що чекав під дверима. Насправді той просто вийшов у цей момент зі своєї кімнати, збираючись піти на кухню повечеряти, але обіймашки від самого Айєна були набагато важливіші за якусь там їжу. І Чоніну нічого не залишалося, як відповісти на теплі обійми.
    – Як ти мене назвав? – Постоявши деякий час, ніжним голосом запитав Кім Синмін.
    – Я точно куплю тобі вітамінки для пам’яті, – трохи посміхнувшись, м’яко пробурмотів Айєн, спираючись на плече Хьона.
    Насправді чорнявий хотів ще раз почути, як Айені називає його цуценятком. Адже це миле прізвисько – лише для близьких людей, і лише в особливі моменти. Особливі моменти, які він хотів провести з Ян Чоніном.

     

    2 Коментаря

    1. Jan 22, '23 at 21:38

      О
      мені дуже сподобалося, дякую автору за чудово проведений час за читанням цього твору. Мені дуже сподобалась (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)

       
      1. @НатіJan 24, '23 at 00:23

        Дуже дякую за приємні слова) Чесно кажучи я взагалі не думала, що
        тось помітить мій фанфік)