Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Почніть писати…

    Світла шовкова постіль пахла трояндами та мускусом. Через величезне вікно проглядали промені сонця. Катерина солодко потягнулася.
    – Мілена, принеси чаю та кусочок хліба з маслом.
    До кімнати Катерини зайшла молода служниця, акуратно вдягнена у скромну коричневу сукню, але на її пальці  була поблискувала каблучка з діамантом, а волосся було заколоте золотою довгою заколкою-шпилькою.
    – Я принесла Вам міледі, тепле молоко та шинку з пшеничним хлібом.
    – Ой, добре. Я зголодніла. Розтопи ще камін, будь ласка.
    Мілена підкинула дров у затухаючий камін, та накинула на свою пані теплу ковдру.
    – Сідай поряд, є розмова Мілена.
    Катерина взяла ще одну чашку зі мраморного столику та налила в неї молока, також відрізала служниці шматок свіжого хліба. Служниця сіла на ліжко Катерини.

    Слухай, мені потрібно знати куди їздить Генріх щодня? З ким він проводить час на мисливстві. Хто його друзі? – пошепки спросила леді.
    Служниця потупила погляд. Медичі відразу зрозуміла, що щось не так. Вона знала Мілену з дитинства. Вони виросли разом. Мілена була поруч завжди, навіть у небезпеці, коли захопили їх монастир, горда донька флорентійського антиквара не погодилася покинути Катерину.
    – Мілена, кажи як є. Я знаю, що щось відбувається не те, допоможи мені зрозуміти що саме!
    Служниця зовсім похилила голову, вона майже плакала.
    – Що сталося, кажи! – приказала Катерина
    – Міледі, я б ніколи не наважилася таке вам розповісти! Це дуже ранить вас. Можливо не знання, це спасіння? – дівчина подивилася на господиню з надією. Ні, Мілена! Ми в чужій країні, повинні бути постійно на сторожі. Я волію знати, навіть якщо це зовсім не приємна інформація.
    – Добре, я розповім вам, можливо це дійсно допоможе Вам. Ще як тільки корабель прибув до Кале, до мене підійшов охоронець фаворитки короля та попередив про те, що Герніх Орлеанський вже два роки має коханку, яку ні за що не покине. Ця коханка на двадцять років страша від нього, герцогиня Діана де Пуатье, вдова. Має двох доньок на видані. Від Генріха дітей не має, та й не збирається. Але Діана пихата та честолюбива персона. За свого чоловіка сенешаля, вона вийшла ще дівчинкою, для того, щоб увійти до двору короля. Хоча чоловік був значно старшим за неї. З вашим нареченим Діана знайома дуже давно. Коли він ще був зовсім хлопчиком та повинен був відпливати до Іспанії в полон, саме Діана супроводжувала його на корабель. Після полону Генріх Орлеанський не зміг обійтися без Діани. За чутками, він добився її уваги після того, як Діана відмовилася стати наступною фавориткою короля Франциска.
    – Якщо вона така честолюбива, то чому відмовилася стати фавориткою короля, а стала коханкою його сина, який навіть не дофін?
    – Я поспілкувалася з прислугою Діани де Пуатье, яка не сильно любить свою господиню. Вона каже, що Діана злякалася, що любов короля дуже не тривала, і їй доведеться конкурувати з молодими дівчатами двора.
    – Тепер все зрозуміла, увагу молодого та недосвідченого Генріха утримувати куди легше. – Вона красива?
    – Кажуть що так, довге чорне волосся, величезні карі очі, струнка та висока. Виглядає значно молодше свого віку. Виглядає трохи старше від свого коханця. Навіть, кажуть, що б для того що б так виглядати вона використовує магію!

    Катерина розсміялася:
    – Напевно кожного ранку п’є кров новонароджених, а кожного повного місяця купається в крові невинних дівчат. Говорять це зберігає молодість! Ти серйозно? Скільки їй років?
    – Тридцять три роки.

    Ой та вона вже стара, скільки ще вона протримається, років три, може чотири! Генріх не буде підтримувати стосунки з пристарілою фавориткою, а скоріше за все, спихне її заміж за старого придворного.
    – Ой, господиня моя! Кохання, це така не передбачувана штука. Тим паче, що Орлеанський давно в стосунках з нею. Я б обрала десятки коханок тимчасових, а ніж одну постійну.
    – І що, Генріх не зраджує Діані? – спитала Катерина.
    – По чуткам ні, навіть коли найгарніші дівчата двору намагалися його звабити, він не піддався.

    Дивно! Він не схожий на свого батька.
    – І я про теж! Моя леді, будьте дуже обережні. Ні Діана, ні Генріх не такі відверті та прості, як хотілося б.
    – Я буду діяти дуже обережно, Мілена. Зіграю роль дівчини, яка нічого не розуміє та не бачить очевидного.

     

    0 Коментарів