Фанфіки українською мовою

    — Ганна…дитино де ти? …

    Йду я лісом, тихо промовляю: “де ж ти моє сестро, де ж”…Незнаючи де шукати свою сестру я просто блукаю по лісі,маючи надію знайти її.

    Довго я так блукав, сам не знаю скільки.

    Пробироючись через хащі я почув лагідний спів, мене немов щось тягнуло туди.

    ***

    ” Вийди, вийди, Іванку,

    Заспівай нам веснянку.

    Зимували, не співали,

    Весни дожидали. ”

    (Укр.нар.пісня “Вийди,вийди, Іванку”)

     

    Коли я туди дійшов, спів закінчився. Оглянувши, побачив озеро не поможе на всі, виникло таке відчуття, що його роками ні десятками років не прибирали. Вода вже стала темно зелена, заросла водоростями і очеретом, там я й побачив молодого парубка,гарного високого, а оці його зелені очі,насичені,як зелена трава, згубили мене.

    —Що ти тут шукаєш? -заговорив він до мене першим.

    — Сестру свою Ганну. Вона загубилася в лісі.

    —Я можу допомогти тобі, але плата буде велика.

    —Я зроблю все що захочеш! Тільки допоможи знайти сестру… -я не уявляю хто він такий, але хочеться вірити в те, що моя сестра знайдеться.

    —Добре йди додому, як будеш йти додому зустрінеш в цьому лісі свою сестру, але не забувай про плату за мою послугу.

     

    ***

    ” Ой ти, весно, красна.

    Зелен-зелен рястом,…”

    (Укр.нар.пісня “Вийди,вийди, Іванку”)

     

    Я пішов додому, як він мені говорив.

    Чим дальше я відходив від нього, тим менше було чути його солодкий спів.

    Йду лісом і чую плач. Плач дівчини. Подивився,а то моя сестра Ганнуся.

    Підбіг до неї,обняв. Та спитав:

     

    —Де ти була?

    — Гуляла,а потім не знаю як в ліс зайшла, ходила, ходила та стулилася об дерево,плакати почала, а тут ти до мене підбіг.

    —Давай швидше йдемо додому ! Мама вже хвилюється. Шукала тебе, зморилася, і пішла додому.

     

    Прийшовши додому мама була дуже рада,що моя молодша сестра знайшлася.

    —Де вона була ?  -прошепотіла мати.

    — В лісі.

    —Боже… Надіюсь ви там не зустрічали молодого парубка..та що я говорю зустріли б його, вас тут не було б вже…Ну чого стоїмо ходіть в хату,будемо їсти.

    Так минув цей довгий день.

    На наступний день я не знав , що мені робити. Як не як я мушу відплатити за його допомогу,але мене насторожили слова мами:”…Зустріли б його, вас тут не було б вже…”. Що ж вони можуть означати.

    Вирішив я піти в ліс до нього і спитати про відплату.

    Блукав я лісом блукав так його не міг і знайти поки не почув його солодкий спів.

    ***

    “О, не журися за тіло!

    Ясним вогнем засвітилось воно,

    Чистим, палючим,як добре вино,

    Вільними іскрами в гору злетіло. ”

    (Леся Українка “Пісня Мавки”)

    — Як я бачу ти прийшов віддавати свій борг.

    —Так. Що мені потрібно зробити ?

    —Єдине, що мені потрібно від тебе – це твоє тіло….

     

    0 Коментарів