Фанфіки українською мовою
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    5

    на чолі довгого столу сидить директор університету. Його відсторонений вигляд це лише серпанок. Насправді він запам’ятовує кожне слово, ретельно обмірковує і лише потім дає свою згоду чи відмову на програму навчання. Зараз вислуховуючи Пані Бешаль – викладача Історії моди, він не моргаючи дивився на її сукню з досить простим кроєм, але на фігурі пані Бешаль воно сиділо як слід, показуючи кожен вигин. Директор Теронс тре підборіддя і іноді поправляє канцелярію на столі. Здається він ні чорта не тямить у моді, але хоче, щоб думали інакше і тому важливо киває на кожне слово Бешаль. Доповідь закінчується і жінка своїми великими, карими очима дивиться на директора чекаючи на його реакцію і тому нічого не залишається як ще раз кивнути. Тоді Пані Бешаль складає свій ноутбук у сумку і прощається з викладачами, що залишилися, бажаючи гарного дня.

    Наступний на черзі викладач живопису. Він підключається до проектора і з важливим виглядом, жестикулюючи руками починає говорити. Свій план роботи я давно вже розповіла, який влаштував усіх більш ніж  треба але залишаюся тут. Адже тут безпечно. Університет повний свідків. Після того випадку, я намагаюся не перебувати вдома поза потребою. Парки, театр, будівля ФБР, басейн я відтягую повернення додому наскільки це можливо, адже там я буду одна і Ганнібал може з легкістю мене вбити. Навіть у такий спекотний день як сьогодні я обрала не ніжитися під кондиціонером дома, а сидіти тут відчуваючи як до шкіри прилипає одяг і як важко дихати.

    – І це план на перше півріччя. Єдине що, доки я не вмикав це… — На екрані з’являється пункт на другу частину першого півріччя. Вітаючи у своїх думках, я не читаю, що там написано, — у свою програму, але думаю студентам було б цікаво якби Ви — Містер Беннет звертається до мене і я намагаюся згадати про що йшлося, але він продовжує говорити. – Провели одну пару живопису у старшокурсників.

    – А чому одну? Можливо, варто зробити три пари, щоб студенти побачили наочно, закріпили матеріал і підбили підсумки для себе? — встряє директор, і я розтягую губи в посмішці, щоб приховати нервозність.

    — що ж, гадаю, це буде чудово, але треба буде узгодити час пар зі мною.

    Вже всі знають, що я була репетитором у Ебігейл і зараз відмовлятися буде безглуздо.

    — Чудово, значить, тоді на цей випадок я підготував… — На екрані з’являється список тем, і роздратування накривається хвилею.

    — ох, ні містер Беннет. Якщо пари проводжу я, значить і вибір теми вибираю я. – Він сидів поруч зі мною і я поклала долоню йому на плече. Містерові Беннету ледве за сорок він дивний, як і належить людині мистецтва, не особливо балуваний увагою жінок, після такого жесту він тут же кивнув і зам’явся.

    — думаю десь наприкінці листопада буде якраз.

    — звісно, Містер Беннет. — Посмішка не сходить з моїх губ і я перепрошую у трьох викладачів, що залишилися, і йду, пославшись на справи.

    Як тільки відчуваю, що мене намагаються контролювати, я готова розірвати цю людину і зараз залишись хоч на секунду поряд з містером Беннетом все могло закінчитися фатально.

    За ці майже два місяці я вже відвикла від роботи. Забула як голосно цокіт підборів розходиться луною коридором, а студенти побачивши мене відразу вітаються і кидають захоплення погляди. Ця робота мені подобається, ідеальне прикриття перед Гремом, але… Ці ігри Ганнібала з ФБР набагато цікавіші, ніж дев’яносто хвилин у темній аудиторії з підлітками.

    Досі я замазую синці на обличчі після бійки з Беверлі, права рука пахне маззю від розтягувань, але цей біль нагадує про той солодкий смак перемоги, про захоплення та страх в очах агента ФБР. Ця ходьба тонким льодом і небезпека з усіх боків дає відчути себе живою. Що я більше, ніж просто жертва секти Паркерів. Навіть зараз, за метр від такої небезпеки, як Ганнібал, я можу його переграти. У мене був шанс вийти сухою із води не нападаючи на Катц. Розкажи я тоді будь-яку історію, де Лектор мене шантажував мені повірили б. Я це не зробила, і не зробила б це знаючи про підвал. Він не заслуговує бути спійманим через цікавість Катц. У його задуми та вбивства вкладено стільки сил, що шкода все псувати. Та він небезпечний. Даже для мене. Я не шукатиму захисту у ФБР чи Грема, ні. Ганнібалу доведеться докласти чимало зусиль, щоб загнати мене в куток.

    Перед виходом з університету затримуюсь біля великого дзеркала, що навпроти сходів. Студенти самі вигадали інтер’єр стіни на якій воно розташоване. Одне велике дзеркало і навколо відходять маленькі уламки, розлітаючись у різні боки. І начебто сіра стіна, звичайне дзеркало, але виглядає красиво, естетично.

    Спочатку повільно розчісую світле волосся, а потім дістаю червону помаду і проходжу по верхній губі. Мимо проходить охоронець, поправляючи кепку, він шанобливо киває мені і спускається вниз на свій пост. Тим часом я відкриваю рота і торкаюся помадою нижньої губи розслабивши обличчя. У холі гулом лунають чужі кроки, і очі фокусуються на фігурі, що з’явилася. Спочатку я помічаю начищені до блиску чоловічі туфлі, далі знайомий костюм у клітку, руки в кишенях, покладене волосся і той самий незмінний голос.

    – Доброго дня, Пані Паркер. — я завмерла з відкритим ротом, тоді як Лектор підходив усе ближче. На мить мені стало сумно, адже з розпатланим волоссям він подобається мені більше.

    – Добрий, лікарю Лекторе. — нарешті, моє тіло почало слухатися і я провела помадою по нижні губі, а потім повернулася обличчям до Ганнібалу. — Якими долями виявились тут? — І ось я знову ніби ожила поруч із ним, азарт заповнював грудну клітку, тиснув на легені, удари серця ставали різкішими віддаючи в ребра.

    — Директор Теронс запропонував мені стати психологом за університету. Я не зміг проігнорувати таку приємну пропозицію. — Ганнібал зупинився на великій відстані від мене. Він усміхається, ніби нічого не було і я, як метелик, лікую на світ, роблю впевнені кроки до нього і скорочую відстань до одного кроку.

    — та що ти… Ви кажете… мені здавалося Ви зневажаєте психологів… — і в голові немов записані на касету звучать слова Ганнібала — вважаєте їх рідкісними шарлатанами, які проповідують лженауку, граючи почуттями людей…

    – Я рідко змінюю думку. — Його губи торкається посмішки і в очах вогонь. Ні, не вогонь азарту, скоріше диявольський, ніби в його пеклі підготовлений котел і скоро я в нього потраплю. — Мій інтерес виявлено не до вакансії. Гарного дня Пані Паркер.

    Він не дає нічого сказати, лише бере за руку і цілує тильну сторону роблячи ніби елегантний хід конем у моїх намірах триматися від нього подалі. Та кого я обманюю, він мені потрібен.

     

    4

    Позолочені люстри з візерунками, що хитро переплітаються, освітлювали навіть найтемніші кути зали міської ратуші. Офіціанти снували з одного кута в інший, замінюючи порожні келихи, на нові з охолодженим шампанським. На подіумі в ідеально випрасуваних костюмах грали музиканти, спочатку легкі не вимушені композиції, а потім уже ритмічніші. Гості групами гуртуються з обох боків залу обговорюючи мистецтво, політику чи новини. Найцікавіше відбувається в центрі зали. Леді в гарних сукнях кружляють зі своїми партнерами у вальсі, кидаючи зневажливі погляди на тих, хто залишився осторонь. Складається таке почуття ніби всі вони репетирували танець перед появою тут, але це не так запрошення на цей вечір були розіслані всього два дні тому.

    Стоячи осторонь, у самому не помітному кутку з келихом шампанського я споглядаю весь шарм цієї зали. Скрізь мармур і золото, срібний посуд та делікатеси. Люди в дорогих костюмах і з блискучими прикрасами, вони поводяться так начебто так і має бути. Начебто вони народилися для таких вечірок і завтра буде краще, ніж учора. На мить цей зал змінюється іншим. Він був більший, замість мармуру сіра плитка, рядами виставлені дерев’яні столи, посуд завжди білий із простими виделками та ложками. Наприкінці зали замість оркестру стояли столи для черниць, які встигали не лише поїсти, а й крикнути нам у спину зауваження про поставу чи про те, як голосно хтось чвакає. Ставши трохи дорослішим, я почала помічати, що за столом одні діти зникали назавжди, а інші з’являлися з нізвідки. Нові діти й самі не знали, як туди потрапили, просто прокидалися на скрипучому ліжку і йшли за тими, хто у притулку перебував давно. Рідко, але бувало, що дітей повертали, наприклад, з перебинтованим животом і крапельницею…на час. І всі знали, що буде далі — його розберуть як конструктор і через деякий час ми забудемо про нього, як і про інших.

    Я важко зітхаю від таких спогадів і наважуюсь пройтись до столу з шампанським. Оркестр починає нову пісню, в іншому кінці зали я чую цокання келихів і повернувши голову на звук помічаю своїх колег. Іти до них не хочеться, або починати розмову. Напевно я єдина хто прийшов без пари, ах, ні ще Ганнібал не з’явився. Не схоже на нього, зазвичай він не спізнюється. Від цієї думки ледве стримуюсь, щоб не посміхнутися. Мабуть, мої побоювання не марні. Отримавши запрошення від міської мерії я пирхнула, але сівши з кухлем кави уважно прочитала список гостей і все, що я зрозуміла це, якщо залишитися вдома, то ніхто не дізнається куди я зникла. Лектор знає, що я не любителька таких заходів, на мене навіює нудьгу місцеве суспільство. Буде не чесним приховати факт, що пару трійку разів я відвідувала такі заходи, але не зараз, коли найцікавіше відбувається в залі суду та психіатричній лікарні. Запізнення Ганнібала говорить про те, що зараз він біля мого будинку чи вже у квартирі. Якщо він не з’явиться тут, краще поїхати до готелю.

    Діставшись до випивки оглядаю зал і зустрічаюся з Джеком Кроуфордом. Він посміхається мені, і я прямую до нього та Меру міста Джеффрі Маеру. У Кроуфорда синці під очима, він схуд і усмішки здаються вимученими. Пошуки Беверлі Катц зайшли в глухий кут, не здивуюся якщо Джек звертався за допомогою до Вілла, але вони її знайдуть тільки якщо цього захоче Ганнібал. Чим ближче підходжу до їхньої компанії, тим паршивіше виглядає Джек. Здається він не проти моєї компанії, після звинувачень Вілла я намагаюся вважати будь-яку зміну щодо мене у Кроуфорда і поки цього не сталося.

    – О, Пані Паркер! — першим захоплено піднімає руки містер Маер, йому за п’ятдесят, його густе волосся давно посивіло, а на носі красуються окуляри з товстими лінзами.

    – Рада вас бачити. Вітаю з відкриттям нової школи, — Щойно згадавши привід сьогодняшнього свята, встигаю під час виявити участь. — Ви виконали усі свої передвиборчі обіцянки.

    — Дякую, але я ще маю час доповнити свої діяння! — посміюючись, відповідає містер Маер. — Агент Кроуфорд, гадаю, Вам вдасться виконати свої обіцянки до кінця мого терміну, інакше мені навряд чи вдасться підтримувати Вас на пенсії. — У голосі вже немає тієї грайливості, з якою він говорив зі мною.

    – Не сумнівайтеся. – Джек підтискає губу. Я хочу запитати про Беверлі, але гучний крик привітання змушує нас озирнутися.

    – Лікаре Лектор! Лікар Блум! А ми вже й не думали, що ви з’явитеся! — Я не знаю тієї жінки, що так тепло зустрічає їх, але десь у грудній клітці серце стискає капкан. Мені не хочеться визнавати, але ревнощі збивають з пантелику і я не можу відірвати погляду від їхньої пари. Вони добре виглядають разом, ніби створені один для одного.

    А я дурепа гадала що Ганнібал стирчить під моїм будинком… що ж, очікувано що коли відмовляєш з тебе переключаються на когось іншого.

    – Вибачте за запізнення. — на обличчі Лектора з’являється добродушна усмішка, і він відразу з незнайомої жінки переводить погляд на Алану.

    — Ми запізнилися через мене. — заступається Блум, трохи стиснувши лікоть Лектора. – Пацієнт затримав.

    Ганнібал та Алана приймають келихи, не помічаючи оточуючих вони стають у тому кутку де ще п’ять хвилин тому стояла я. Джек Кроуфорд відходить до своєї дружини, а мер запрошує на танець свою помічницю.

    Якось не затишно на самоті стояти наведу у всіх і тому не поспішаючи рухаюся до парадних сходів, що веде на другий поверх холу. Я не маю підстав ревнувати, адже я сама не відповіла на поцілунок і втекла. У той момент мені здавалося, що так Ганнібал хоче купити мою мовчанку. Знати точно, що я буду з ним. Той поцілунок – знак недовіри і я не могла відповісти.

    Ні ким не помічена, я дісталася до верху і спершись на перила спостерігала за парами, що кружляють у центрі зали. Мер міста постійно наступав на ноги помічниці і голосно реготав, директор Теронс встиг відхопити пишногруду брюнетку в червоній сукні, і досить впевнено вів партнерку. А ось і Алана Блум з Ганнібалом тісно притиснувшись вальсують, і всі інші пари просто губляться на їхньому тлі. Егоїстично з моєї сторони вимагати довіри Лектора, тоді як я сама побоююся його дій і впевнена у нашому швидкому протистоянні. А ще тиждень тому ми обговорювали промову у залі суду.

    Шампанське я випиваю залпом і відставляю порожній келих на перила. Блум ніколи не зрозуміє Лектора, але при цьому вони мають більше спільного, ніж зі мною. Вони працюють в одній сфері та можуть обговорювати пацієнтів, говорити однією мовою. Ганнібал був її викладачем, а вона його студенткою. У них є спільні спогади, та й вона із пристойної родини.

    Я хочу її вбити. Хочу, щоб вона страждала. Спочатку пограти з нею, звести з розуму, а потім убити. Губи самі розтягуються у усмішці від цих думок. І в голову відразу спадає ідея підкинути людське вухо як нагадування про Ебігейл, після отруїти песика Грема. Вілл засмутиться і винна в цьому буде вона. Звичайно, Блум їх поховає, але можна викопати одну і обробити на м’ясо. Скласти фасованими брекетами в її морозилку і через пару днів залишити там голову собаки, щоб вона зрозуміла чиє м’ясо, їла весь цей час.

    Музика замовкає і Ганнібал з Аланою залишають центр залу, приєднуючись до Кроуфорда. Вітаючи у своїх думках не помічаю як до мене приєднується чоловік. Він ставить повний келих шампанського та я нарешті відриваю погляд від людей унизу.

    — Я теж люблю спостерігати за тим, що відбувається зверху. — Перше, що впадає у вічі це шалена посмішка, розпатлане волосся і нетактовність. — У мене свиняча ферма, тож краще перебуває над загоном, ніж у загоні.

    — Ви зараз порівняли людей зі свинями? — Пити із запропонованого келиха зовсім немає бажання. Я з недовірою стежу за кожним рухом незнайомця, тоді як він спокійно сперся на поруччя біля мене.

    — Хіба ж у нас з ними багато відмінностей? Немає копит та хвостів. — Знизуючи плечима, відповідає і тут же переводить погляд на людей унизу.

    — і то правда. — погоджуюсь я з ним, кидаючи спантеличені погляди. – Ви прийшли один?

    – Ні з сестрою. — Пальцем він показує на брюнетку, що танцює з юнаком, здається це син містера Маера. — Марго так майстерно танцює…

    – Тоді чому Ви тут? — Він сміється, гидко так пробирає до кісток.

    – а ви?

    — Нема настрою веселитися. – Він киває. — Чи можу я дізнатися хто Ви?

    – Мейсон Верд. — Його крижана рука міцно стискає мої пальці, а посмішка не сходить з лиця. Мій рот розплющується з подивом і тепер я придивляюся до нього, не невже це він? — Мені дуже шкода ваших батьків, Пані Паркер.

    Я киваю, у горлі неприємно пересохло і я все ж таки роблю ковток запропонованого шампанського.

    — Адже ми з ними були знайомі.

    – Правда? — Брова піднімається сама собою, а Верд киває. — мало хто зараз зізнається у цьому.

    — Про дружбу з Габріелем та Джесікою? Облиште, кожне свято з Вашою родиною репортери висвітлювали у газетах. Переглянувши старі фотографії, можна знайти чимало політиків чи громадських діячів. Вони явно це все покривали.

    – І ще більше бізнесменів.

    – Саме так! — І як я могла не одразу згадати його? Він був найчастішим гостем і якщо судити, то не найнебезпечнішим. Він забирав хлопчиків, змушував плакати і може робив ще що, про що вони мовчали, проте діти поверталися без синців. У новому одязі, з іграшками, які потім відбирали черниці. — Це видається лицемірним.

    — Світ завжди був несправедливий. Мені вже час додому.

    Я знову помічаю Ганнібала і Алану, що кружляють, тепер за ними спостерігаю не тільки я, але і Джек з Беллою. Здається, вони обговорюють їх, Белла посміхається і Джек не витримує, цілує її.

    Вона йому потрібна. Ось так легко приходить розуміння. Лектор не просто прийшов з нею. Алана Блум – найкраще прикриття перед Кроуфордом. Значить, поки що її вбивати не можна. Що ж задумав Ганнібал?

    — Як вважаєте Лікар Лектор добрий психіатр?

    – М? — запитливо дивлюсь на Верда і той знизує плечима.

    — Я сплатив за його прийоми для Марго. Останнім часом вона сама не своя.

    — Він чудовий фахівець, гарного вечора.

    Спускаючись сходами я відчуваю, як алкоголь ударив у голову. Як завжди, переживання пішли на задній план і навіть поїздка додому здається не такою страшною, як повинна. Пройшовши перший проліт я піднімаю голову вгору на оклик Мейсона.

    — Я хотів би запросити Вас на ферму. — Його окуляри бликують, додаючи божевілля, але відмовитись буде некрасиво з мого боку.

    — З радістю навідаю ваш маєток.

    — Я із задоволенням познайомлю Вас із моїми свинками!

    Він хрюкає на прощання і починає заливатися сміхом. Це складно витримати і тому продовжую спускатися до головної зали, туди, де музика та веселощі.

    Мармур під ногами здається небезпечним, трохи піднявши поділ зеленого плаття повільно спускаюся часто відкидаючи пасма волосся. Вже на останніх сходах піднімаю очі й одразу ловлю погляд Ганнібала. Усього на пару секунд завмираю, і здається музика разом зі мною. Він стоїть поруч із Джеком, уперше за весь вечір без Алани. На знак вітання він киває, і я також. На його обличчі тривога, сум’яття, втім, я напевно виглядаю так само. Мені варто багато чого, щоб рушити з місця, щоб придушити ту бурю емоцій, що викликав лише один його погляд.

     

    3

    З моєї мокрої парасольки стікали краплі дощу прямо на кам’яну підлогу. Санітар зробив обшук моєї сумки і люб’язно запропонував залишити парасольку в нього, а після мене провели коридором псих лікарні.

    Не думала, що колись повернуся сюди за своєю волею, але Фреді Лаунс, що з’явилася, на порозі моєї квартири була дуже переконлива. Така ж пихата і пряма у висловлюваннях вона відразу позначила мету свого приходу: “Вілл, просить тебе прийти”. Вона навіть не зайшла до квартири, не ходила з кута в кут, як це було в аудиторії університету. На мої запитання відповідала коротко і навряд чи хотіла залишатися поряд зі мною. Фреді намагалася прочитати мене, а я зрозуміла, що вона вірить Віллу. Усьому, що він каже. Беверлі теж повірила йому.

    Сумніви в цій задумі довго мучили і мені хотілося б порадитися з Ганнібалом, але його немає поряд. Прикидаючи варіанти розвитку подій, я обрала, як завжди, найризикованіший. Просто тому, що цікаво навіщо я могла знадобитися Віллу. У зливу зі шквальним вітром я опинилася тут, серед психів і тепер ці стіни тиснуть. Вони чекають, коли я опинюся в одній із палат і буду божеволіти як інші постояльці. Жодних тобі світських прийомів, роботи чи походів по магазинах. Все буде зведено до маленької кімнатки 2×2.

    Цей страх бути спійманою змінюється на розчулення над спробами Джека та Вілла зловити Ганнібала. Вони ніколи не зроблять цього, а отже, я швидше потраплю на святковий стіл Лектора, ніж сюди. Такий результат подій досить весело звучить. Ганнібал не настільки жорстокий як доктор Чілтон, він явно не розмістить всюди камери і не відбере таку радість як книги.

    Санітар відчиняє останні двері і дає мені можливість самостійно дійти до клітини Вілла. Я зволікаю. Розтягую момент і здається навіть забула як дихати, в центрі грудей починає ворушитися трепет хлистаючи хвостом по легені та серцю.

    – Ти прийшла. — Ще не дійшовши потрібної камери чую знайомий голос. Чіткий, з хрипотою, що змушує губи нервово розтягнутися в посмішці.

    – Прийшла. — голос осіп і я відкашлююсь, щоб продовжити, — Фреді Лаунс пройшла такий шлях, щоб передати твоє повідомлення.

    — Це була єдина нагода зв’язатися з тобою. — Нарешті, я біля нього. Грем давно стоїть біля ґрат заклавши руки за спину. Його нещодавно здається постригли, але волосся все одно завитками стирчало в різні боки.

    – Добре виглядаєш. – Він киває. Я б хотіла сказати що рада його бачити, та тільки він не налаштований люб’язнити зі мною і губи кривляться в усмішці.

    — Їжа тут краща, ніж її уявляють. — У Вілла щелепа напружена, він робить маленький крок у мій бік, але я залишаюся на місці. Чітко за жовтою лінією. — Думаю, ти знаєш, навіщо я тебе покликав.

    — Скучив? – Йому не смішно. Він дивиться собі під ноги і голосно зітхає. Звичайно я здогадуюсь, чого він від мене хоче.

    — Коли ти востаннє бачила Беверлі? – На цьому питанні мені доводиться задуматися.

    – У залі суду. Вона давала свідчення проти тебе. — Грем киває, ховає руки до кишень штанів. Його губи розпливаються в посмішці, і це не означає нічого хорошого.

    – А після?

    – Ми не були з нею подружками, Вілл. — Качаю головою з боку в бік і помічаю, як він робить ще один крок ближче до клітки. Розширені зіниці, губи стиснуті в одну смужку і вся його поза говорить про ворожість. Він оглядує мене, кожен сантиметр обличчя, шиї, рук.

    — У той день, коли вона зникла, вона була тут і я просив її триматися подалі від Ганнібала. – Шепчет Вілл і я ледве можу почути його слова. – Беверлі не послухала мене. Якщо ти знаєш, де вона, то скажи…

    — Ти думаєш, я змогла б викрасти агента ФБР? – мовчить, очима шукає відповіді в мені. — якби я знала, де вона, то тут же зателефонувала б Джеку. Пробач Вілле, що не виправдала твої очікування, я не вбивця.

    У перші я брешу Віллу і ніби долаю останню барикаду. Між нами не лишилося нічого святого.

    — Беверлі Катц не була ні в чому винна. Коли я вийду звідси, зроблю все, щоб докопатися до правди.

    – Я сподіваюся.

    Друга брехня. Уілл розвертається і йде до свого ліжка. Він не прощається та не реагує на моє прощання. Зачіпаючи цим знову мої почуття. Ну чому ми маємо бути по різні боки цього світу?

    2

    Беверлі Катц порізану на слайси і назавжди застиглу між шибками все ж таки знайшли. Наступного ж ранку після мого візиту до Вілла. Джек тепер став некерованим, керівництво наполягало передати справу іншій агенції, але Кроуфорд просто проігнорував наказ згори. Здавалося місто завмерло в очікуванні коментарів ФБР, тепер ніхто не наважувався засуджувати Кроуфорда, коли той вивіз із лікарні Вілла, нехай і в безглуздій смиренній сорочці, і з намордником на обличчі, але хто як не Вілл Грем зможе знайти Чесапіцького потрошителя. Ця справа стала для кожного агента особистою і до затримання підключилися ще кілька сусідніх штатів. Мене мучила цікавість, що ж зміг сказати Вілл про вбивство, але жодної інформації навіть через тиждень не було з офіційних ЗМІ.

    Для мене ж цей тиждень був суцільним кошмаром. Мерседес Ганнібала щоночі стояв під вікнами моєї квартири, і мені б хотілося думати що це не він, але вже на другу ніч такого чергування він демонстративно вийшов з машини і пройшовся парковкою. Я не маю ілюзій до його намірів, це не жест залицянь. Він вистежує свою здобич.

    Тепер лягаючи у свою постіль я перевіряю вікна і двері, але вночі все одно прокидаюся, і схопивши кухонний ніж, схований під подушкою, важко дихаючи в пошуках  фігури Ганнібала, а він не приходив. Одного разу перед світанком виглянувши у вікно я все ще бачила його машину, ніби він чекав, що я наважусь вийти. Натомість кусаючи губи, розтираючи втомлені очі я завішувала вікно і лягала назад у ліжко щоб не спати до ранку і чекати на нього. Кошмари один солодший за інший заповнювали сни, після них не було сил навіть поснідати. Але я все одно вставала, приймала душ, робила макіяж і йшла з дому до заходу сонця. Часто відчувала звіриним чуттям стеження, важкі погляди і не знаходила поряд Ганнібала. Він випробував мене, зводив з розуму, брав ізмором. І все більше я розуміла, що давно загралася.

    Зараз під’їжджаючи до басейну я важко зітхаю, як я втомилася. Поклавши голову на кермо мені здається буде краще завести машину попрямує до Ганнібала, нарешті поговорити. Розставити всі крапки, але натомість відчиняю двері машини, хапаю спортивну сумку і впевненим кроком рухаюся до будівлі громадського басейну.

    Бридка думка наче змія заповзає до тями і в’є гніздо. Завтра я запишуся на прийом до Лектора і ми вирішимо без зайвих очей. Досить грати в кішки-мишки, ми дорослі люди, які люблять вбивати. Він розцінить це як мою повну поразку і може бути дасть спокій.

    Від думки, що скоро все скінчиться стає легше, але відчинивши двері в басейн серце пропускає удар. За рецепцією мертвий адміністратор, я підходжу ближче, щоб розглянути перерізане горло, просочену сорочку кров’ю й очі, що заскліли назавжди. Здається, у Ганнібала терпець скінчився раніше, ніж у мене.

    Сумка з гуркотом падає на підлогу, і я повільно ступаю до головного басейну, де майже щовечора плаваю. Зі службового приміщення зловісно горить світло і трохи прочинивши двері помічаю двох мертвих прибиральників, вони лежать один на одному з неприродно вивернутими шиями. Страх охоплює з голови до ніг, але та втома, що скупчилася за весь час кудись зникла, всі почуття загострилися і я знала, де він на мене чекає. У коридорі знаходжу ще кілька тіл, отже, я йду в правильному напрямку.

    Цікаво, чому він обрав саме це місце? Мені здається, університет з його інтер’єром був би більш надихаючим. Тепер уже пізно міняти локацію. Варто віддати належне у великому басейні скляний дах, а зірки це завжди чудово.

    Крокуючи коридором я не намагаюся ступати тихіше, він знає що я тут. Лаунж музика здається зовсім не доречним, але її стає не чутно коли двері в коридор зачиняються і я опиняюся на місці. Ганнібала немає. Я озираюсь швидко, але тут, як мені здалося, я одна.

    – Знав що ти прийдеш – Чужий голос змушує мене сіпнути, я різко обертаюся і роблю крок назад. Висока постать відштовхується від стіни позаду мене. — Я довго стежив за тобою.

    – Ми знайомі? — Мій мозок панічно намагається згадати, кому я ще могла перейти дорогу, але незнайомець клацає вимикачем і смішок захоплення виривається сам собою. – Ти? Ніколи б не подумала. — Хлопець усміхається, грайливо піднімає брови і робить крок у мій бік.

    – Вілл був здивований не менше. Він попросив убити Ганнібала. — Ось так просто він все розповідає і я ловлю себе на думці, що сама себе так само легко розкрила.

    – і мене? — Санітар усміхається й заперечливо хитає головою, а потім починає навертати кола навколо мене наче акула. Якоюсь мірою мені легшає, що я помру не від рук Ганнібала.

    – Ні, про тебе він нічого не говорив. — З розстебнутої кофти видніється гарний рельєф тіла та пістолет. Я уважно слухаю його і намагаюся вигадати вихід, бігаючи очима по приміщенню. – Це моя ініціатива. Вілл підозрює тебе, але в ньому є сумніви. — Радіус його кроків звужується, і я відступаю до басейну, викликавши тим самим нову усмішку. – На відміну від мене.

    Він різко робить випад і з ліктя потрапляє по обличчю, я скрикую від болю, від чого лякаюся власного голосу. Удар виявляється настільки сильним, що я падаю на холодний кахель. Сльози починають застилати очі і поки прикладаю всі зусилля, щоб піднятися тіло пронизує різкий біль, він починається з шиї і закінчується десь на пальцях ніг. Біль імпульсом змушує все тіло трястись і невдовзі розум провалюється у темряву.

     

    0 Коментарів