Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Жанр: Пригоди
    Мітки: Дружба
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    https://t.me/Hata_Lee — телеграм канал з артами!

    Від лиця Сільвестера буде вестися ця розповідь. Сільвестер — хлопець спокійний, тихий, замкнений у собі, носить темний одяг, навчається у восьмому класі. Він не так давно змінив школу. Тільки освоївся. Йому було спочатку некомфортно тут: нові люди, нові вчителі, нові знайомства… все нове. Але хоча б нема строгих вчителів, які багато вимагають, нема дурних одноклассників, які заважають навчатися… Нема того, що не влаштовувало як Сільвестера, так і його мати.

    Сільвестер стояв у коридорі, втикав у телефон, і раптом до нього вирішила звернутися однокласниця — висока така, з пофарбованим у фіолетові й блакитні відтінки волоссям. Він аж напрягся, коли вона стала біля нього.

    — А ти…? Як тебе.. Ти Сільвестер, так? — Каже вона.

    — Так, — не подаючи виду, що нервує, відповів він, — а що?

    — Ім’я незвичайне. І завжди ти один?

    — Ну, так.

    — Я теж. Може будем ближче знайомі?

    — А чому б ні..

    — Мене Коулет звати, якщо раптом забув, — вона протягнула руку. Сільвестер потиснув і швиденько прибрав руку. — Чого в цю школу перевівся?

    — Ну.. я з власного бажання.

    — Яясно. Якого, якщо не секрет?

    — Ну.. з 8 класу все різко помінялося, саме вчителі. І вони не дуже…

    — І шо, краще тут, у нас?

    — Так.

    — А до того вчився у якій школі?

    — №12…

    — А, знаю її. І шо, строгі там вчителя?

    — Деякі. І вимогливі.. для мене з цим трохи важко було.

    — Терпіть вимогливих не можу. Особливо тих що вважають що їх предмет у всьому №1.

    — Так, і таких знаю..

    — Ще й ЗНО лякають.

    — Так..! Типу.. “ти н-нездара, якщо не здаш це ЗНО”.. — Було трохи помітно, що Сільвестера це пригнічувало.

    — От подібне від нашої англічанки напевно що будеш чуть. Та ви що, не дай Боже не знати як… — Коулет зітхнула, — …знайти власні значення та відповідні власні вектори для квадратної матриці. Як я це запам’ятала..? Коротше отак, бомжами будем, якщо на 200 балів не будем все знати! — З сарказмом говорила вона.

    — Ну, комусь математика може знадобитися, але..

    — Але не всім то дано. І не всім потрібно. І нащо вона обов’язковий предмет? Що мене найбільше турбує, так це те що нас залякувати починають ще задоовго до випуску, що блять як не здаш ЗНО — так все, станеш ніким.

    — Так..! Мені кажуть…

    — Та знаєш, як не здаш достатньо добре — так і буде. Це життя твоє кардинально не змінить.

    — Напевно то так..! Але.. чому ВСІ про це кажуть, що це важливо, наче хочуть щоб ми вчилися у стражданні…

    — Типу щоб мотивувати готуватися. Але це хуйова мотивація..

    — Хех….

    — Я взагалі тільки роблю вигляд, що стараюсь. А так взагалі… да пофіг те навчання. Ненавиджу, коли змушують.

    — Розумію..

    — Вдома не контролюють. Тому багато лайно-дз просто ігнорую, навіть сьогодні. А ти? Читав параграф?

    — Та, ем.. так.

    — Яясно. Цей во, дзвінок скоро, по ідеї… Ладно, я пішла.

     

    Відношення Сільвестера до Кенді по початку…

    “Бляя, що.. Боже, вона слухає ці дурні пісні в тіктоках, я зараз помру. Я б ліпше крізь землю провалився, аби не чути той крінж… А вона ще й підсіла сюди, поруч..” “Боже мій, зніми вже свої “рожеві окуляри”. Ти ти все бачиш… миленьким, Боже, рожевеньким…”

     

    — Гей, — раптово звернувся Едуард до нього і торкнувся його волосся, — А ти… Волосся фарбуєш чи це натуральний колір?

    — Що ти… Ну, натуральний..

    — Бліна, хочу теж такий.

    — Я б з тобою помінявся. Пф..

    — Хочеш блонд? Та тобі личить малиновий.

    — Ні.. — “Іди до дідька…”, — думав хлоп. “На мене через тебе може теж косо дивляться..”

    — Ну… Ок.

    “Взагалі з ним справу мати боюся”, — подумав Сільв, він стиснув губи, та ринувся до виходу з класу.

    — Що як? — Підійшла в коридорі його нова подруга — Коулет. — Я от знаєш що думаю? Начхати і на уроки, і на все… Прогуляємо літературу?

    — Та ні, ну ти що..

    — А хотілося… Я б так і зробила. Але ж можуть і здати. Та ні, точно здадуть.

    — Мгм..

    — Залишаємося.

    — Чуєш, — звернулась до Сільвестера у своїй манері Коулет, — звідки такий синець на руці?

    — А? Та.. а що?

    — Да нічого. Що ти, постояти за себе не можеш?

    — А ти з чого взяла?

    — Та, бачила, як цей Шейд (ім’я хлопця з “Г” класу) тобі: “ну що, дурень?”, а ти мовчки повз нього пройшов.

    — Та а що йому казати. Ігнорую. Хай лісом іде.

    — Ну то так і треба було сказати!

    — А далі? Не хочу нариватися. Та й не знаю що то далі буде.

    — Та що ти, дав би пізди раз і більше б не чіплялись!

    — В тому то й справа, що ні. Да і повір. Пізди у відповідь не давав, але уже якось не промовчав. Так з тих пір боюся клейма “грубло”. Мене ітак.. вважають дивним. Мені ще цього не…

    — З клеймом розумію. Через таких мудаків як той Шейд… — Вона стиснула кулак. — …Теж клеймо, ага. Да похєр. Я отчасті й була такою як мене вважали.

    — ..Якою?

    — Там довго розповідати. Пішли на вулицю?

    — Ок…

    — …Ну коротше. Просто справедливості добитися хотіла. З одними дебілами постійно сперечалася. Вони мене спровокували, і я ледь їх не відпизлила. Так вони пожалілися директору і хоба — вся школа про це знає. Тільки от ніхто не знає… Що вони були самі не святі. Буллили молодших. За це і ледь не відпиздила…

    — ..Ніхріна собі.

    — Та й таке.. доказів у мене звісно не було.

    — Було б добре зібрати.

    — Та, уже все.

    — Що?

    — Я більше цих телепнів у школі не бачила.

    — Ясно.

    Вийшли на вулицю.

    — Палиш?

    — Ні…

    — А спробувати хочеш?

    — Прям тут..?

    — Ага. Давай, швидше думай.

    — …Давай.

    — Тримай. Це фільтр, цією стороною… Ага, так. — Вона підпалила цигарку йому. Він майже відразу від першої затяжки закашлявся.

    — Бля, що, реально не палив ніколи?

    — Кха… ні.

    — У нашому віці уже всі починають.

    .*АВТОРКА ЗАСУДЖУЄ*.

    — Ага… Кх!

    — Ти багато не вдихай. Буквально отак, — вона тримала цигарку двома пальцями, затягнула дим і видихнула. Він робив так само.

    — Ну й як?

    — Та.. н-нормально.

    — Я у баті цигарки свиснула. Надіюсь не помітив. Він сам уже не пам’ятає скільки скурив.

     

    — Е, чуєш, Сільвестер? — Ноунейм вимовив його ім’я так, що відразу відчувалася вся його неповага до хлопця. Сільвестер відчував тільки пригнічення, так ще й сором за своє ім’я.

    — Чого? — Тільки це вимовив він.

    — А ти мені тут не чого’кай, ти…

    — Майку, згинь, — з’явилась та грубо звернулась до того ноунейма Коулет. Сільвестер глянув на неї.

    — А то шо?

    — Згинь кажу.

    — Сільвестере, шо з лицем?

    — ..”Що з лицем” хочеться спитати у тебе, — зберігаючи зовнішній спокій, підмітив Сільв. Хоча сам він нервував уже, і не розумів нащо взагалі це каже.

    — Не поняв.

    — А хочеш понять? Дзеркало подарую. Підзуй від нас, — продовжувала бикувати дівчина.

    — Ой, та ну, шо ти знайшла у цьому лохі?

    — Тобі яке діло? До речі. Забув про Макса? Все ще можу розказати декому яка він твар.

    — Хах.. все, не парся.

    — Що з Максом було?

    — Та там.. довго сперечалися і обісрався по ітогу. Я просто шантаж почала… Він зраджував одній дурі з якоюсь дурою. Отак.

    — Ясно..

    — А у тебе не було стосунків?

    — Н-ні.

    — Просто так питаю. Та у мене теж. Ні друзів нормальних, ні стосунків. Два ізгоя. Лол.

    — Ага.. — Зітхнув він, — ага….

     

    — Почапали сухариків похаваєм, — запропонувала Коулет.

    — Ем.. вибач, грошей з собою не дали.

    — Тоді я пригощаю.

    — Дякую.

    — Пішли, по дорозі розкажу дещо. Коротше Кейта пам’ятаєш?

    — Так.

    — Він школу щось закинув взагалі. Щось не видно його.

    Вони довго говорили… Як справжні друзяки.

    Коулет щось розійшлася. Коротко про принципи Коулет:

    — Кажуть ти не маєш права висловитися, затикають всім рота, а я БУДУ висловлюватися. Мене не їбе що скажуть. Я зроблю ВСЕ, щоб їх правилам наперекір! І нехай думають що схочуть. І ТИ, чуєш, роби те що заманеться ТОБІ, буде краще по життю.

     

    — …І вона тоді на весь коридор як заоре: “да у тебе секс лише з моїм мозком!”, — розповідала Коулет Сільвестеру якийсь випадок.

    — Ага. — Не думаючи сказав Сільв, роблячи вигляд, що типу уважно слухає. А сам думав про своє. Хоча зазвичай дійсно уважно слухає.

    — Потім думаю: “та по-моєму, все ж ітак вона його кине”, хоча мені до них особо то й діла нема, просто нудно було.

    — А..

    — Та то я так… Розповідати нема чого, то і таке згадала.. А, до речі, вони таки зійшлися знов.

     

    — А чо ти спокійний такий?! Нас точно будуть питати на уроці, а я он скільки пропустила тієї мудло… Мудлотрахомозгії.

    — Ну, все можна наздогнати..

    — За па…?!

    — Відповідати буде Сільвестер, — сказав вчитель.

    — Пиздець, — прошепотіла даже тихо Коулет.

    Та для нього це було не так страшно. Він готовий був відповідати. І зміг. Запинався, не на найвищий бал, та зміг.

    — …І.. таким чином це стає з…

    — Достатньо. А непогано. Виправив двійку! Так тримати.

    — Дякую.

    — Наступною буде… Коулет, давай-но. Ти теж, мабуть, нас приємно здивуєш.

    — Дідько… Поможи, — попросила вона сусіда по парті.

    — Чим я поможу?..

    — Підручник…!

    — Ми слухаємо, Коулет.

    — Ну… Загалом….

    — Сільвестере, закрий підручник, — зробили йому зауваження.

    Він послухав і так і зробив.

    — …Цю теорію вигадав відомий хх… Хімік, наче… як його… Андерсон..? Ну, він проводив якийсь там експеримент.. досліджував шось…

    — Скажи чесно, ти готувалася?

    — Ні.

    — Дуже погано. У тебе лише одні пропуски. Як виправляти будемо?

    ….

    Сільвестер сидів один після того як Коулет знову кинула школу, хоча без неї було нудніше. Він думав, чому вона одиначка? І чому її інші наче недолблюють? Потім замислився щодо себе, а що думають про нього?.. Може називають дедінсайдом? Це було пов’язані з зовнішностю: невеличкими синякями під очима, одягом, бо сорочка і штани часто чорні, і взагалі чорні більшість луків, вплоть до шкарпеток; серйозний або іноді втомлений вираз обличчя, невеселий, іноді груба інтонація… що ж про нього думають? Оскільки він не розкривав справжньої особистості, і дійсно ніхто не знав який він. Та він, хоч і не бажав нікому поганого, і не спеціально здавався з виду не таким як є, вважав себе ізгоєм. Якимось не таким.. і дивним. То й не спілкувався ні з ким. І так цей круговорот думок не втихав, допоки не продзвенів дзвінок.

     

    Кінець першої збірки.

    Дякую за прочитання!

     

    0 Коментарів