Фанфіки українською мовою
    Персонажі: ОЖП
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Ранок починається з повного обмундирування. Берці,  пістолет, патрони,  у збройовій видають автомат та бронежилет. В дзеркалі я не впізнаю себе, виявляється розрив з Еріком помітно потріпав мене. Впалі щоки, синяки під очима, губи покусані.

    — Не відходь від мене ні на крок. — Я мовчки йду за своїм босом. Ерік виглядає так само. Якщо я ще одягну шолом, то від солдата-хлопця не відрізнити. Стефа навпаки вичікує біля виходу в спідниці, що облягає, і білій, напівпрозорій сорочці. На її обличчі легка посмішка і вона мучить мою душу.

    – Де Питер?

    — Він з Метьюс. У кабінеті Макса. – Ерік спльовує собі під ноги і мружиться від сонця.

    На цьому розмови закінчуються. Намагаюся не думати, просто створити шум у думках. Поки що молодші лейтенанти з планшетів керують армією солдатів. Я блукаю абсолютно всюди за Еріком і іноді відстрілюю дивергентів. Найскладнішим було пустити кулю в Юрайю, це той хлопець, що ніколи не був мені другом, але був другом для всіх. Не хвилюйся, Юрає, сьогодні ми лежатимемо в одній могилі, незалежно від того спрацює мій план чи ні.

    —Їдеш у Зречення. — Ерік каже це, помітивши Джанін і стає між нами, його щелепа стискається і все тіло напружене. Здається їй він не дуже довіряє.

    У перші бачу поїзд, що стоїть на пероні. Солдати як маріонетки однаково рухаються у вагони і вишиковуються в шеренги. Повз нас проходить Джанін,  вона зупиняється помітивши мене за спиною Еріка. На обличчі з’являється занадто солодка посмішка.

    — Блек! — Заглядає за спину, досліджує мене, кривиться. Позаду неї стоїть Пітер та ще хтось із Ерудиції. Хейєс хоче мені сказати щось, і може не намагатися я все знаю. На знак привітання киваю Метьюс, але це знак Пітеру-я його зрозуміла. — твій батько просив подбати про… твою проблему, але я бачу ти сама впоралася. Нам такі люди потрібні! Ти молодець. — посміхається неправдоподібно,і мене починає нудити.

    —Дякую, мем. — Не впізнаю свого голосу, осипленого і грубого. Ерік палить мене поглядом і від цього не затишно.

    — Де Беатріс Прайор? — дамочка шукає її очима.

    — в першому вагоні,  ми вирушаємо до Зречення за наказом командира — Киваю у бік Еріка і намагаюся не дивитись на нього.

    — Вона під контролем?

    —Прайор не дивергент, якщо ви про це. Я простежу за нею.

    – Якщо хтось не згоден з нашим рішенням, застрилити на місці. Не терплю зрадників.

    – Так, мем. – киваю. А та все з посмішкою дивиться.

    — Еріку, ти виховав чудову заміну собі…коли піднімешся вище, звичайно.

    — Вам варто повернутися до Макса. – Ерік робить крок уперед і я знову закрита від Метьюс його спиною. Ерудитка йде геть і Ерік звертається до мене — сідай у поїзд. — коли я вже збираюся слухняно сісти у вагон до загону з Прайор і Чотири він утримує мене за жилет—гляди без дурниць.

    Здається, я видчула дежавю…

     

    Я дізнаюся що Тріс дивергент вже на місці, коли вони з Чотири втікають з загону, вбивши десяток таких же солдатів як вони тільки під сироваткою. Перше, що я збираюся зробити це побути перед смертю доброю, принаймні постаратися. Де дім Прайорів я дізнаюся від переляканих зречених, приставивши дуло автомата до скроні одного з дітей. Я раджу їм здаватися і йду.

    Навколо дим, постріли, благання про помилування і смерть. Все, як було вчора всередині моїх думок, сьогодні я спокійна. Орієнтуватися в Зречення дуже складно, всі будинки схожі один на одного, а таблички з назвою вулиць, так прогнили що мені доводиться підняти візор шолома. По дорозі до будинку Прайорів вбиваю пару особливо сміливих зречених і нарешті я в потрібному будинку. Там уже зібралися Чотири та Тріс, вони направили свою зброю на мене. Доводиться взяти матір Убогої у заручники і вся групка слухняно робить що я говорю.

    —Я знайшла їх. Збирай солдатів і вези назад у безстрашність. Ці поїдуть зі мною. — отримує вказівки солдат, що слідував за мною, і слухняно киває.

    — нехай він мені допоможе.

    Один із лейтенантів із спрямованим дулом у заручників слідує за мною і ми йдемо. Потрібен був водій для вантажівки.

    —Нам треба заплутати сліди для фракції правдолюбів. Ти знаєш, як доїхати до східної частини міста? До залізниці?

    Хлопець киває і ми рухаємося туди, мій автомат досі приставлений до скроні Пані Прайор. Тобіас і Тріс всю дорогу розповідали яка я мерзенна і що Джанін не та за кого себе видає. Наче я не знаю. Мене більше хвилювало які ідіоти працюють у безстрашності, як цей шматок м’язів міг повірити моїм словам про плутання слідів? Навіщо це мені?

    — Майже приїхали — я бачу як наближається залізниця, коли до неї вже сто метрів стріляю в голову лейтенантові.

    — Вилазьте. — Вони не розуміють і чекають на роз’яснення і мені доводиться крикнути на них і вийти з машини. — Ми з Пітером знали про те, що готувалася.

    — І не сказали мені? — Тріс схожа на акваріумну рибку, витріщила очі і не моргає. Як вона могла завоювати серце Пітера?

    — Так було безпечніше. Для тебе, Тріс. Пітер та ще кілька Безстрашних уже у Дружелюбності. Ми теж повинні вирушити туди. – Звідки я навчилася так гарно брехати? І головне вірять. В далині чується гудок поїзда, це місце знаходиться за безстрашністю, а значить поїзд не зупинить патруль.

    Чотири застрибує першим і допомагає забратися батькам Тріс, Маркусу та Калебу. Тріс забирається останньою і Чотири простягає руку мені, але я махаю їм наостанок і зупиняюся. Я не на боці добра.

    П’ять хвилин чекаю на поїзд у зворотний бік і дістаюся до безстрашності. Саме висаджували останній загін. Мені коштувало великих зусиль, не знімаючи маски дістатися до кабінету Еріка і дізнатися, що там нікого. Вилаюсь і виходжу в коридор, заглядаю в кабінети, що поряд стоять, порожньо. Шолом натер шию, черевики ноги, плечі просто відвалюються від бронежилета, я все ще шукаю їх. Майже в кожному коридорі лежать трупи, акуратно переступаю і прислухаюся до кроків.

    — Ти повинна зробити звіт до вечора і відправити в офіс… — спочатку я не впізнала його, але це Ерік. Я знімаю шолом і відкидаю убік, нехай запам’ятає моє обличчя.

    — Джою,  ти вже повернулася? — Ерік недовірливо дивиться на мене і я не підводжу очей. Я не можу дивитися на нього, мені боляче. – Мені сказали ти кудись забрала сім’ю Прайор.

    — Так, ми їхали на машині. Чотири застрелив одного з наших, але вони тут. У твоєму кабінеті.

    Піднімаю очі на нього і відразу опускаю. У голосі зовсім немає життя, як тоді під час боротьби із залежністю.

    — Скажи Джанін, що вони у нас. — віддає наказ супроводжуючому солдатові командир і проходить зі Стефою повз мене, я закриваю групу. Майже безшумно знімаю з запобіжника автомат і коли до порожнього кабінету заходить Ерік, ногою заталкую ерудитку і стріляю їй у голову. Ніби лялька, вона падає на підлогу, краплі крові потрапляю мені на обличчя. Її біла блузка забарвлюється в червоний, Ерік дістає пістолет і направляє в мій бік. Моя рука відпускає зброю і вона з гуркотом приземляється біля ніг.

    — Ти ублюдок, Ерік. — у його очах плескається непорозуміння, розгубленість і настороженість. Його рука міцно стискає стовбур пістолета, тоді, як мої долоні, зібрані в кулаки і голова опущена вниз. По щоці тече сльоза, я хотіла жити допоки, була потрібна йому. Поки поклавши голову йому на груди я чула, що в його серці тільки я. — Я любила… люблю тебе.

    — Ти ж себе убила… застреливши цю нікому не потрібну повію. – нарешті він знаходить слова.

    — Це ти мене знищив! — від стін розкотною хвилею розходиться мій крик. – Ти мене любив?

    А він мовчить, довго мовчить.

    — Ні. — так холодно, що холоне кров. Його слова віддають лютим морозом і я піднімаю погляд. — я обіцяв, що тебе вб’ю.

    — вбивай, любий.

    Розвертаюсь до нього спиною, і куля летить у двері біля моєї голови, вона рекошетить від заліза і потрапляє в ліве плече. Інстинкт самозбереження (спадщина від Еріка) спрацьовує швидше, ніж думки про моє бажання померти. Зачиняю двері і біжу зигзагами коридорами, плече жахливо ниє. Рукав трикотажної кофти просочується кров’ю. Поки біжу мостом встигаю зняти з трупа шолом і одягти на себе, прибравши все волосся всередину. В ямі тиша, мій мозок на автоматі керує тілом і веде до чорного виходу на вулицю. Різко зупиняюся і прислухаюся до тиші, Ерік не женеться за мною. Чому? Впевнений, що мене зупинять?

    Двері зі скрипом мене випускають назовні і я повзком пробираюся під парканом, щоб дістатися дірки в бетоні. Солдати, що охороняли цей вхід, як мені здається під сироваткою. Рухи повільні, уважність знижена відсотків на тридцять і вони не розмовляють, не особливо стежать за тим, що відбувається навколо себе.

    Поки спокійно йду вулицею Чикаго на території Безстрашних, іноді зустрічаю патруль. Ми мовчки розходимося і намагаюся звалити з поля зору цих людей. Як дивно, жодного ізгоя чи трупа ізгоя. Куди вони поділися?

    На землі ерудитів уже шукаю залізницю, знімаю обмундирування, і молюся, щоб я змогла зачепитися за поїзд. З часом перестаю відчувати поранене плече.

     

    0 Коментарів