Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Друкуючи ці слова, я не знаю, що буде зі мною далі. Але надіюсь, що застережу тих, чия доля ще не настільки жахлива.
    Клянусь, я не робив нічого, що могло б спричинити фатальних подій, але життя ніколи не буває однаково хорошим.
    Це почалось понад місяць тому.
    Готуючись до сну після довгого робочого дня, я помітив маленьку діру у стіні над моїм ліжком. Діаметром з олівець десь на рівні подушки. Гладеньку й акуратну.
    Мій сонний мозок подумав, що це, певно, сусід, поки я був на роботі, щось ремонтував і випадково просвердлив стіну. Звичайна ситуація для панельного радянського дев’ятиповерхового будинку.
    Пообіцявши собі ранком поскандалити через це з сусідом, я усе-таки влігся спати.
    Завтра мав буди складний день. Та я, чи то перенервувавши, чи то за законом підлості, так і не заснув.
    З бісової діри лунали звуки. Спочатку вони нагадували звичайні розмови сусідів, але хвилиною пізніше я зрозумів, що помилився.
    Тихий шепіт був спрямований до мене.
    Думки опанував жах. З кожним новим словом я почувався все гірше. Спітнів.
    Серце билось так швидко, наче збиралося відмовитись приймати в цьому кошмарі участь. Мозок палав від бажання нарешті відпочити. Але я нічого не міг.
    Я не міг заснути. Я не міг перестати це слухати.
    Я навіть не міг встати з ліжка!
    І так усю ніч.
    На світанку, тільки сонячні промені впали на ліжко, шепіт припинився.
    Я ледь не помер від полегшення. Проте почуте уночі чомусь у пам’яті не збереглося. Як не спромігся, згадати хоч слово не вийшло.
    Й попри складну ніч, мені все одно треба було на роботу. Тому я нашвидкуруч зварив найміцнішу каву, яку лише міг, та почав збиратись.
    Трохи пізніше, уже виходячи з квартири, я вирішив постукати до триклятого сусіда. Може хоч він пояснить, якого біса сталося вночі?
    П’ять хвилин я грюкав у двері, але марно. Часу залишалось в обмаль, а мені ще належало пробігти усі сходи вниз. Щиро кажучи, нелегко жити на останньому поверсі будника з неробочим ліфтом…
    На роботі теж все йшло не найліпшим чином. Через безсонну ніч злипалися очі.
    І що найжахливіше — навіть ніде було подрімати. Та й не виходило. Кожного разу, коли я замружувався, свідомість знову накривала знайома хвиля жаху, і я одразу прокидався.
    Утім, робочий день нарешті минув. Одночасно швидко й з тим — нестерпно довго.
    Насилу піднявшись на свій поверх, виснажений я знову постукав у двері сусіда, але ніхто так навіть і не підійшов до дверей.
    Вдома навіть не роздягаючись, я впав на ліжко. Мені потрібен відпочинок.
    Однак все почалось знову. І я знову пролежав усю ніч, ледь не помираючи зі страху.
    Наступного дня начальник, побачивши в якому я стані, надав мені тиждень лікарняного та відправив додому відсипатись. Марно.
    Цілих десять днів усе повторювалося.
    Я затикав діру корком. В інший раз забивав тканиною та шпаклював. Я пересунув ліжко в іншу частину квартири!
    Нічого не допомагало, а звук ставав все голосніше.
    Він зводив мене з розуму.
    На дванадцятий день катувань я не витримав. У найближчому магазині купив в’язальні спиці та підготувався.
    З заходом сонця, коли шепіт почав лунати із діри, я взяв спицю й з усієї сили встромив її туди. Почувся жахливий крик болю.
    А я нарешті заснув.
    Проте зранку, відіспавшись, я нарешті дещо зрозумів…
    То не міг бути мій сусід.
    Стіна, у якій зробили діру, виходила на…
    Вулицю.
    І якщо це так, то хто тоді сягав дев’ятого поверху та ночами наді мною знущався? Наступна ніч наче давала мені це з’ясувати.
    Голос повернувся. І цього разу все було набагато гірше.
    Наступного дня я зрозумів, що більше не витримаю. Жити так не можна. Тому я зібрав свої речі й поїхав до старої хатинки, у глухому селі, що дісталася мені від бабусі.
    Але і там спокій тривав не довго.
    На третій день перебування у хатинці, я зрозумів все занадто пізно. Не встигла моя голова опуститися до подушки, як мене знову полонив голос.

    Тільки тоді я помітив нову діру.
    І знову кошмар наяву. І знову безсоння.
    Але цього разу голос ніби знущався:
    — Втекти намагався?! — питав він.
    Я ледь дожив до світанку. Здавалося, безпорадність мене доб’є. Опанувавши себе, я зібрався з цим покінчити. Взяв старе дідусеве спорядження для полювання й пішов у ліс. Розпалив вогнище та розклав намет
    Певно, майже все моє обличчя займала посмішка. Бо я мав план.
    І ось я ліг спати. І знову почув звуки.
    Мабуть, я не втратив глузд лише тому, що міг дати собі раду. Близився світанок, коли я наважився.
    Взяв рушницю й наставив її дулом у сторону голосу. А потім вистрілив.
    Гучний постріл у декількох сантиметрах від вух, оглушив, але я все одно вхопив ліхтарик та виліз з намету.
    А ззовні лежало воно.
    Жахливе, сіре і слизьке.
    Істота нагадувала чи то павука з людською головою, чи то людину з купою багатопалих кінцівок.
    Не зважаючи на цю картину, я зрадів. Зрадів, що тепер кошмар скінчиться.
    Світало.
    Вбита істота лежала на тому самому місці. Й я навіть розслабився, як раптом з кущів вискочила ще одна гидота. Я не встиг зреагувати. Істота схопила труп свого побратима й жмурячись, втекла назад у хащі.
    Через годину зібравшись з силами, я спакував речі та пішов назад у хатину.
    Подумав. І сів писати.
    До ночі залишилось чотири години. Я не знаю, що робити. Я не знаю, що буде далі. Може я буду тікати все життя. А може істоти вб’ють мене заради помсти цієї ночі. Так чи інакше, але я все-таки викладу допис на всі відомі мені інтернет-ресурси.
    А як тільки закінчу — поїду в інше місто.
    Сподіваюсь, в мене вистачить на це часу.
    ——————————————–
    (За моїм написанням інст/телеграм: @MrMultibite Та редакцією неперевершеної Діани Вінтер інст/телеграм: di_winter29)

     

    1 Коментар

    1. Jun 1, '22 at 09:16

      Сподіваюсь вам сподобається