Фанфіки українською мовою

    Будильник розбудив Капкана, що намагається поспати. Сьогодні вихідний, але Міра вимагає до обіду здати повний звіт продуктивності його пасток, у Дока весь цей місяць перевірки здоров’я кожного оперативника і звичайно Капкан має прийти саме сьогодні, а ввечері він повинен піти і допомогти Бандиту з чимось у нього вдома… Зітхнувши, Максим використав усі сили, щоб протистояти м’яким обіймам Глаза.

     

    Тимур і Максим зустрічаються вже другий рік і навіть за стільки часу, Капкан не міг звикнути до м’якого і сонливого Тимуру, який завжди хоче затриматися ще на кілька хвилин в ліжку. Але на жаль Максима цього разу йому доведеться подолати себе та підвестися з ліжка… Коли тіло, яке стискав Тимур пропало, він сонно почав намагатися щось схопити і Максим, вирішивши, дати хлопцеві ще трохи поспати, підсунув йому свою подушку. Тимур, ніби стиснувши свого плюшевого ведмежа посміхнувся і перестав ворушитися, продовжуючи сопіти.

     

    У їдальні всі поводилися трохи дивно. Усі постійно оберталися на нього, ніби в нього на лобі було щось написано, але в той же час Сашко і Шухрат, що мирно доїдали свої страви, навіть бровою не моргнули.

     

    «Ранок.» ще напівсонно сказав Максим, узявши свій піднос і сідаючи поруч із напарниками.

     

    «Виглядаєш гірше звичайного Макс.» сказав Сашко, не відриваючи погляду від телефону і запихаючи в рот ще одну ложку каші.

     

    «Ой, замовкни Сашко. У мене сьогодні 115 справ, а сьогодні неділя!» лише ображено відповів Капкан, колупаючи ложкою вівсянку в тарілці. «Мені здається чи всі себе якось дивно поводять…» додав Максим, оглядаючи їдальню, всі хтось шепотіли про щось.

     

    «Жодних ідей Максим. Гаразд, нам із Шухратом час у зал, якщо буде хвилина приєднуйся.» сказав Сашко і прибираючи тарілку за собою встав і пішов разом із Шухратом. Настрою не було і Максим вирішив просто швидко доїсти і йти у справах, але на його щастя вже в коридорі в їдальню, він зустрів Тимура, який встав мабуть три хвилини тому.

     

    «Агов, ковбой!» сонно сказав Тимур, падаючи на Максима в обіймах. «Чому ти так рано пішов.» ніби скривджено спитав він.

     

    «Пробач Тимур, справ багато сьогодні.» з ноткою смутку відповів Максим, кладучи голову на голову снайпера. «З радістю поснідав би з тобою, але треба йти…» Максим поцілував Тимура в лоба і помахавши рукою, вони розійшлися. Як йому хотілося повернутися і полежати ще хоча б 10 хвилин.

     

    У майстерні як завжди у вихідні сиділи тільки ті, кому треба складати звіти. Бандит, Єгер та Тетчер. Вони всі давно знали розклад і знали, що Твіч, п’ята у кого дедлайн теж сьогодні, давно здала звіт на відмінно від чоловіків.

     

    «Ранок хлопці.» із позіханням сказав Максим. Всі йому ліниво помахали, сидячи за чаркою паперів. Те, що хоч якось допомогло так це кава, яку вони по черзі купували на всіх у такі дні як цей і Максим дякував богу за те, що вони це придумали. Сідаючи за свій стіл, він лише раз голосно зітхнув, розуміючи скільки паперів йому треба заповнити.

     

    Через три години Максим уже збився з рахунку який це був папір. Десятий? Двадцятий? Сороковий? Різко його плече хтось торкнувся.

     

    «Чувак я тебе кличу вже кілька хвилин.» це був Бандит. На обличчі була смуга машинного масла, у волоссі сажа, а на одязі червона фарба. «Я тут закінчую і мені потрібно, щоб ти допоміг потримати тут пару проводів, а то Маріус і Майк вже пішли.» Максим кивнув головою, і вони пішли до столу Домініка. «От, поки просто потримай ці два дроти, мені потрібно зафіксувати результат.» Максим зробив як просили, а Домінік швидко записував щось у блокнот. «Мгм… Так тепер це сюди… Ага… І ось… Супер! Все, можеш класти.» Максим поклав дроти, звідки їх брав і вже в голові думав знову про звіт. «І ще раз дякую, що погодився допомогти. Я на парковці чекатиму ввечері, разом поїдемо.» німець усміхнувся і Максим втомлено кивнув повільно, повертаючись за стіл…

     

    «Максим.» сказав Гюстав, заснувшому на огляді Максимові. Точно, він уже був у Дока… Як же цей звіт його вимотав… «У тебе точно все добре ami?»

     

    «Число бачив?» просто відповів Максим, на що Гюстав ще запитливіше глянув на Максима. «Ну кінець першої середини місяця, здавав звіт… Мозок на енергозбереженні, може в тебе щось є?»

     

    «Звичайно ami, але всі результати я маю зафіксувати без втручання препаратів. Закінчимо і я дам тобі невелику дозу адреналіну, щоб ти хоча б не засинав сидячи…» стомлено сказав Гюстав, закінчуючи зітханням. «А тепер, вдих… видих… вдих…»

     

    Ще через півгодини, Гюстав нарешті закінчив. Максим, як і очікувалося, був здоровий, як бик, тільки загальна втома тіла. «Цікаво чому», подумав Максим, коли Док оголошував результат. Зараз … У нього ще було трохи часу щоб піти хоча б посидіти з Тимуром поки він не поїде допомагати Домініку, але на його подив снайпера не виявилося ніде.

     

    «Тимур? Ти пішов?» спитав Максим, як тільки Тимур узяв слухавку.

     

    «Я не попередив? Чорт, вибач. Я ближче до ночі коханий повернусь, допомагаю з переїздом…» спокійно відповів Тимур. «Та хто так вішає?! Ну цей колір зовсім сюди не підходить!» кричав він на когось за телефоном. «То навіщо ти дзвонив?»

     

    «А… Так, хотів сам сказати, що поїду допомагати Домініку, не дуже зрозумів навіщо, але сказав щось термінове». сказав Максим і запанувала тиша. Тільки з боку Тимура чулися якісь шурхотіння. «Добре, не відволікатиму тоді… до вечора. Цілую.»

     

    «До вечора дорогий!» сказав Тимур і як Максим був впевнений своєю зі своєю прекрасною усмішкою… Тимура, як і більшості друзів Максима, на базі не виявилося, тому він вирішив просто прийняти душ і раніше виїхати з Домініком. Одягнувши свою улюблену шкіряну куртку та джинси, він вийшов із будівлі. Це була середина весни, але ввечері в Англії вже було тепло як улітку, може, куртка була зайва.

     

    «Чорт, він іде. У вас хвилин 15 максимум.» Домінік розмовляв з кимось телефоном, але побачивши Максима терміново закінчив розмову. «Рано закінчив?»

     

    «Тимур і майже всі кудись пішли … Тому я так рано.» лише втомлено відповів Максим, дивлячись на друга. «А ти? Збирався тут стояти доки я не прийду?» жартома запитав він.

     

    «Ну… Взагалі я сам прийшов хвилини три тому.» лише відповів Домінік, риючись у кишенях і дістаючи пом’яту пачку. «Цигарку?» запропонував він, потім Максим люб’язно відмовився. Домінік лише хмикнув і прибрав пачку назад у кишеню і зробив першу затяжку. «Ти виглядаєш погано. У плані гірше, ніж зазвичай у такі дні звітів.»

     

    «До біса Брунсмайєр.» лише загрозливо повернувся до німця Максим.

     

    «Чуваку, ми з тобою товаришуємо з першого дня зустрічі. Я може не такий всевидящий як Тимур, але й не сліпий. У тебе щось на думці?» спитав Домінік, на що Максим задумався і дивився на ще світле весняне небо.

     

    «Я весь день ходжу ніби щось забув і не розумію, що…» стомлено відповів Максим, дивлячись, як дим від цигарки Домініка розвіюється, відлітаючи вгору.

     

    «Ну. Як казала моя бабуся: «Wenn Sie etwas vergessen haben, ist es nutzlos. Ansonsten wirst du dich erinnern», що означає: «Якщо ви щось забули, це не має значення. Інакше згадаєш сам», або якось так.» сказав німець, зробивши останню затяжку і кинувши цигарку, розтоптав її. «Добре, поїхали?»

     

    Максим сів на мотоцикл і Домінік у своїй звичній манері рвонув на дорогу без розгону. Куртка була закріплена на поясі, що дало рукам відчути приємний весняний вітер. Вулиці були вже освітлені ліхтарями, хоча почало лише темніти, а мешканці мирно гуляли, лякаючись гучного мотоцикла Домініка. За кілька хвилин вони вже були на місці і доки Домінік заганяв мотоцикл у гараж, він сказав Максимові заходити до будинку. Максим зітхнув, зняв шолом і пішов повільно до вхідних дверей. Як же хочеться просто відпочити в обіймах Тимура… Але Домінік за допомогу зазвичай завжди пиво дає, то вже щось. Відчинивши двері, Максима зустріла незвичайна темрява… Якось більш темно ніж зазвичай… Роззувшись, він пішов усередину, намагаючись згадати, де тут вимикач. Але варто було йому зайти до зали як світло різко ввімкнулося саме.

     

    «З Днем народження!» хором закричали люди, що сховалися. Тут були багато друзів Максима.

     

    «Ви…» лише промимрив Максим, стоячи в повному шоці. Він і сам зміг забути, що сьогодні його день народження, але… вони не забули.

     

    «Тимур все організував, у тому числі й нас, а Домінік погодився бути приводом, щоб завести тебе сюди!» самовдоволено пояснив Сашко, ніби він сам це й вигадав.

     

    «Я не був упевнений, як конкретно ти захочеш відсвяткувати своє 44-річчя, але подумав, що ти просто будеш радий посидіти і напитися». Тимур стояв уже впритул до Максима, приобнявши його за талію. «А тепер … Торт!»

     

    Несподівано зі спини почулися кроки і, розвернувшись, Максим в останній момент побачив Домініка, який летів на нього з тортом, який через кілька секунд з усієї сили влетів в обличчя Максима, викликавши у всіх сміх.

     

    «З днем народження телепень!» посміхаючись своєю фірмовою пустотливою усмішкою сказав Домінік проходячи всередину ніби нічого не було.

     

    «Це була не моя ідея, чесно!» відразу ж почав відмовлятися Тимур, коли Максим з обличчям у кремі розвернувся до нього. Максима витерли рушником і принесли цього разу справжній торт, в якому, як запевняв Шухрат, рівно 44 свічки і що будь він проклятий, якщо він не поставив правильну кількість. Усі сіли за стіл і напої полетіли по чарках і келихах, як і невеликі шматки крему від торта, а Максим просто з усмішкою дивився на все це, розвертаючись до Тимура. Що? У мене на щось на обличчі? спитав снайпер, на що усмішка Максима ще сильніше пом’якшилася.

     

    «Дякую.»

     

    0 Коментарів