Фанфіки українською мовою

    Вибачте, що зникла на деякий час, хоча думаю ніхто й не помітив. Хочу уточнити деякі моменти, в оригінальній історії Луна на рік молодша від Гаррі, в цьому ж всесвіті, Т/і, Луна, Гаррі вчаться на одному курсі.
    ~~~~

    Перон вокзалу, з однією дорожньою сумкою, невеликим рюкзаком ф пакунком, в якому добре було видно книги, йде дівчина в дивному одязі. Вона підбігає до своєї подруги і каже:
    – Луна, привіт!- вона її обнімає – я так скучила. Вітаю містер Лавґуд! – сказала вона чоловіку, що стояв поряд.
    – Привіт, Т/і! Я теж сумувала! Як твої справи? Що це за одяг на тобі? Ніколи раніше не бачила такого…
    – Це вишиванка, наш народний одяг. Мені її мама вишила. Я стільки всього маю тобі розказати! – із захватом казала дівчина.
    – Неспізніться на потяг – спокійно сказав чоловік.
    – Так, треба йти – підтримала Луна.
    Т/і вдалині побачила блондина, що наближався до них.
    – Знову ти бруднокровка! Що це ти на себе напялила? Хах виглядає смішно так по-магловськи! – насміхався хлопець
    – Ти йшов через пів перона, щоб сказати, що мій одяг виглядає по-магдавськи? Ось, що смішно, Мелфой, а не моя сорочка! Йди у свій вагон, а то залишишся на вокзалі. – дівчина підійшла ближче до свого вагона й поглянула на подругу. Та підійшла до батька й попрощалась. Тоді дівчата зайшли в вагон, наостанок окинувши оком хлопця, що мовчки стояв на пероні.
    – Драко! – почулось вдалині – ходи швидше, поїзд зараз поїде! – блондин з поспіхом пішов до свого вагона.

    Всю дорогу дівчата розмовляли без перестану, вони розповідали одна одній, як провели канікули. По приїзду в школу, коли подруги розпаковували свої речі. Т/і витягнула з рюкзака якийсь пакунок і почала:
    – Ей, Луна, я дещо маю для тебе. Це львівська кава й шоколад. А це карпатський чай, тітка з Закарпаття привезла. – сказала вона віддаючи сувеніри подрузі.
    – Ого, дякую Т/і, не знала, що в Україні роблять каву. – здивовано відповіла подруга.
    – Роблять і ще й яку! – коротко кинула Т/і, розвішуючи сорочки в шафі.
    Дівчина дістала з шафи сумку через плече й почала складати книги для першого дня, нового навчального року. Після цього усі учні зібрались в великій залі і відбувся розпожіл першокурсників.
    Всі розійшлися по кімнатах.
    Наступного дня почались уроки. Т/і підійшла до професора Флітвіка і дала йому пачку кави в якості сувеніру з Батьківщини, професорці Макґоноґел дівчина дала шоколад і чай, а професорці Спраут – трави з Карпатських лісів і Галицьких полів.
    ~~~
    На сьогодні все. Дякую, за ваші перегляди, якщо, що пишіть в коментарі, або в особисті, рада буду поспілкуватись

     

    0 Коментарів