Добраніч, мій шизоїд
від Sora_Wier– Трясця!
Янович вже третю годину крутився в ліжку. Щоразу як тільки йому вдавалось задрімати, через декілька хвилин знову прокидався. Від неможливості заснути почала боліти голова, а очі неприємно пощипували. Женя совав ногами, перекидав подушку з одного боку на інший, з нервами скинув з себе ковдру на підлогу. Почувався до біса втомленим, але ніяк не міг розслабитись, щоб заснути.
Він уже скористався порадами з інтернету. Змінив постільну білизну, прийняв ще раз душ. Увімкнув медитацію. Запалив аромасвічку, яку колись йому подарувала фанатка. Але запах м’яти не заспокоїв хлопця. Навпаки, у спальні неприємно тхнуло нею, що довелось відчинити вікно.
Заснути зовсім не вдавалось.
Розкинувшись на ліжку, Женя важко видихнув. Він потягнувся рукою до телефону. Вже була 03:25. Хлопець тихо вилаявся.
Раптом йому прийшла ідея написати Спартаку. Він знав, що той сьогодні проводить стрім, то, можливо, ще не спить і порадить йому щось.
«Привіт, Спартачок) Спиш?» (03:30)
«Збираюсь. Щойно завершив стрім» (03:45)
«А що? Не спиться тобі? Поговорити хочеш?» (03:47)
Женя закусив губу і усміхнувся. Як же добре Суббота його знає. Він почав відписувати на повідомлення, як раптом почув сильний гуркіт з вітальні. Здригнувшись, впустив телефон з рук і той впав йому прямо на обличчя.
– Ай, бл*ть!
Ще один гуркіт і Женя підривається з ліжка.
«Спартачок, по моєму у моїй квартирі хтось є» (03:55)
Сотні думок рояться в його голові. Янович хапає перше, що під руки трапляється, і повільно підходить до дверей. Намагається якомога тихіше відчинити їх. Безшумними кроками виходить зі спальні і прямує в сторону вітальні. У коридорі чує ще один гуркіт і здригається. Йому здалось, що він побачив як промайнула якась тінь.
Це пограбування? Його хочуть обікрасти? Чи можливо… викрасти його?
Женя струснув головою, відкидаючи ці божевільні думки. От що робить з людьми безсоння. Перетворює їх на шизофреніків.
Вдихаючи повні легені повітря, хлопець буквально влітає у вітальню, розмахучи статуеткою солов’їнки, яку тримав у руках. Оглянувшись, Женя почав хихотіти.
– Господи, оце я бовдур! – ляснув себе по голові Янович.
Вікно, яке він забув зачинити, відкрилось навстіж через сильний вітер на вулиці. На підлозі лежали два розбитих вазони, а поруч – футбольний м’яч, який впав з полички.
Повернувшись у спальню, взяв телефон, щоб відписати Субботі.
Три пропущених від Спартака.
– Алло? Женька? Господи, нарешті. Ти в порядку? – голос був стурбований. Женя на мить уявив, як його товариш вже викликає таксі і їде його «рятувати».
– Так, все в нормі, – Женя почухав потилицю, – я просто забув зачинити вікно і мої улюблені вазони розбились.
Хлопець почув шумний видих по ту сторону.
– Спартачок, я чого тобі писав, – Женя ліг у ліжко, – я не можу заснути.
– І що ти від мене хочеш? Казочку тобі прочитати? – пирснув від сміху Спартак.
– Будь-яка казка у твоєму виконанні буде наповнена духотою, – засміявся Янович, – але… я не проти.
Женя увімкнув гучномовець і поклав телефон на подушку збоку. Накрившись теплою ковдрою, він слухав, як Спартак розповідає йому казку, пояснюючи, які розлади є у тих чи інших героїв. Спокійний голос Субботи заспокоював Женю і той не помітив, як заснув. Чуючи тихе посапування, Спартак замовк.
– Добраніч, мій шизоїд.
Бля
а, це чудово. Це дійсно чудово. Історія дуже реалістична, я б з легкістю повірила в те, що таке справді було. Ви дуже гарно прописали персонажів: те як Женя вилаявся, те як Спартак написав повідомлення. Є такі фанфіки, де просто беруть ім’я персонажів і прописують ї
як зовсім інши
особистостей. Але у Вас не так. Божечки, дякую 🤌✨
Дякую вам за розгорнутий відгук)
Дуже мило!!!