Фанфіки українською мовою
    Жанр: Реалізм
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    Дистимія

     

    – Так, – думає Женя, – мені призначена консультація на 10:30, отже пора збиратись а то, ще потрібно знайти цей офіс.

    Женя приїжджає до великого бізнес-центру, піднімається на 6 поверх.

    – Так де ж цей 69 офіс, не можу знайти, а ось де він.

    Він відкриває важкі чорні двері. Перед ним чорна кімната, він ще нікого не бачив стільки чорного відразу: чорні шпалери, чорний стіл, чорне крісло, чорний диван, навіть картини, на яких здавалось було намальовано щось чорне на чорному фоні. А ще помічає в кутку кімнати чоловіка.

    Невисокий, накачаний з широкими плечами, весь в чорному, в татуюванні, яке видніється навіть на кисті рук, але зі світлим волоссям та блакитними очима.

    – Доброго дня – вітається Женя –  я не знаю чи я туди потрапив?  Це Ви Спартак Суббота, чи це може якийсь тату-салон? –  усміхнувся Женя який завжди, коли нервує починає жартувати, та не завжди вдало.

    – Доброго дня, так, це я. А ви, я гадаю Євген Янович.

    – Так, це я Женя, тобто Женя Янович.

    – Ви нервуєте?

    – Ні, з чого Ви це взяли?

    – Да так, я дуже спостережливий. Сідайте, де вам буде зручно.

    Женя сів на крісло біля Спартака.

    – Перш ніж ми почнемо –  сказав Спартак – я хочу щоб Ви знали, що у мене не зовсім стандартні методики, прямо кажучи не стандартні, які виходять за межі звичного розуміння психотерапії. Я хочу, щоб Ви перед початком нашої консультації підписали договір про нерозголошення, там лише пункти, в яких зазначається інформація, що все що ви почуєте тут та від мене не повинна розповсюджуватись, тобто Ви не можете нікому розповісти про те, що відбувається на консультації або на терапії.

    – Ви мене дуже зацікавили, так, звісно я розумію та підпишу.

    Спартак протягнув Жені стандартний листок договору та сказав де залишити підпис.

    – Оскільки з формальністю, на даний момент, закінчено, пропоную перейти до консультації. Розкажіть про себе, що є причиною та приводом до Вашого звернення до мене і прошу не приховуйте від мене нічого, це допоможе визначити чи підійдуть Вам мої послуги та якщо так,  якісно сформувати наш план терапії. Може Вам чай/каву/води?

    – Ні, дякую, поки не потрібно, я буду намагатися, хоча мені трохи ніяково. Причиною мого звернення є те, що я відчуваю постійну втому, відчуваю роздратування навіть до найближчих друзів, безсоння, постійне відчуття безнадійності. А приводом до звернення є те, що мій друг побачив мене у такому стані та порекомендував звернутися до спеціаліста.

    – Що ще? Було щось ще, що Ви робили з собою, так?

    – Звідки Ви – схвильовано почав відповідати Женя, – звідки Ви про це дізнались? Так, я різав себе, мені від цього ставало легше.

    – Я уже дуже давно займаюсь тим, чим займаюсь, тому я відразу це помічаю, я ж Вам говорив, що я спостережливий – усміхнувся Спартак. – Щодо Вашого діагнозу, то я тут бачу дистимію та емоційне вигоряння.

    – Що таке дистимія?

    – Це затяжна хронічна депресія. Взагалі за останній час збільшилася кількість депресій, надто багато взаємозв’язків з іншими людьми, непотрібна та нездорова конкуренція в рамках тієї роботи, яка може і не дуже важлива, постійний страх померти на вулиці бомжом, жебраком, одиноким, кількість соціальних контактів із соціальних мереж збільшується, а їхня якість зменшується і люди почуваються самотнім незважаючи на те, що в їхньому житті повно людей, овертайми на роботі постійні. Люди постійно працюють більше, ніж потрібно. Знаєте, що таке число Данбара?

    – Ні, що це?

    – Наша нервова система здатна без пошкодження своєї життєдіяльності комунікувати та взаємодіяти з певною кількістю людей, це і є число Данбара. А у Вас, Женя, кількість людей з якими ви взаємодієте явно перевищує це число.

    – Так, Ви і тут праві. Мені здається, що переді мною сидить Шерлок.

    – Хм, знаєте, Ви не перша людина, яка про це говорить. А ще мене інколи зрівнюють з Ганібалом. Правда, говорили, що до Моріарті, я не дотягую. Мені здається Ви боїтесь мене.

    – Ні, з чого ви це взяли?

    – По легкому тремтінні рук та розширеним зіницям. Хоча, хто його знає, можливо це збудження, а не страх. – Спартак усміхнувся – жартую, заспокойтесь, це нормально коли Ви хвилюєтесь або відчуваєте страх перед невідомим. Головне в нашій справі – це довіра. Звичайно, на даному етапі, Ви не зможете повністю мені довіряти, але я зроблю абсолютно все, щоб Ви мені довірились, без цього ми не зможемо рухатись далі.

    Спартак подивився Жені у вічі, від цього погляду у Жені пішли мурашки по всьому тілу і він відчув настільки глибокий цей погляд, який пронизує його наскрізь та не лишає взагалі ніяких секретів. Жені здавалось, що він як на долоні у Спартака та він знає про нього все та читає як відкриту книгу.

    – Перед нашою консультацією я трохи дізнався про Вас Женя, Ви достатньо медійна персона, хоча мені такий контент не цікавий, але те, що я побачив Ви успішна людина, яка по роду своєї діяльності мусить все контролювати та бути відповідальним за інших. Скажіть, хотіли би Ви ненадовго позбавитись цього тягаря контролю?

    – Так. Я теж про це неодноразово думав, Ви праві, мені здається Ви читаєте мої думки. Ви що якась розробка Ілона Маска? – від хвилювання, Женя знову почав не дуже вдало жартувати.

    Спартак засміявся – А Ви кумедний. Але я прошу серйозно поставитись до мого питання.

    Женя став вмить серйозним – Так, я  би дуже хотів позбутись тягаря цього контролю хоча б ненадовго.

    – Дуже добре, ми рухаємось в правильному ключі. Наступне питання Вам буде здаватись дивним та може навіть обурити, але прошу спокійно відповісти на нього.

    – Так, звісно.

    Спартак вдихнув глибоко повітря та промовив. – Що ви знаєте про BDSM?

    Від несподіванки Женя аж здригнувся, такого питання він явно не очікував.

    – БДСМ – це щось по типу батогів,  наручників та фільму 50 відтінків сірого? Ну це в цілому все що я знаю. Я в принципі не дуже по таким справам, віддаю перевагу класичний, ну в місіонерській… Женя злегка почервонів.

    – Класичний секс, Ви хотіли сказати, в місіонерській позі. Не потрібно соромитись, я ж майже лікар – підморгнув Спартак.

    – БДСМ це не лише, як Ви сказали, батоги та наручники. Це ціла психосексуальна субкультура, заснована на обміні владою між партнерами, а також на принципах безпеки, добровільності й розумності. Про фільм 50 відтінків сірого взагалі варто забути, це ванільна романтика для дівчаток.

    – Це дуже цікаво, але я не розумію до чого Ви це говорите. У мене немає проблем в сексі, тобто не може ж бути проблем у тому, чого взагалі немає.

    – Ні, БДСМ, це не про секс, вірніше, не тільки про секс. Це про контроль та довіру, про здатність відректися від всього та відчути блаженну пустоту в голові та душі. Я розумію Вашу розгубленість щодо всього що я говорю, але хочу щоб ви відкрито та без упереджень сприймали мою інформацію. Мені продовжувати, Женя?

    Женя кивнув, але нічого не сказав.

    – Тоді я продовжую. Суть та різновиди BDSM-практики можна розгадати за чотирма літерами:

    BD (Bondage & Discipline) – зв’язування та дисципліна;

    DS (Domination & Submission) – домінування та підкорення

    SM (Sadism & Masochism) – заподіяння болі.

    Спартак набрав побільше повітря в легені та вимовив. – У своїй практиці при роботі з клієнтам я використовую певні елементи – це зв’язування та дисципліна; домінування та підкорення.

    Після слів Спартака виникла незручна пауза, яка трохи затягнулась. Тиша, яка стояла навкруги фізично боляче давила на вуха.

    – Женя, Ви ще зі мною? – запитав Спартак,

    – Так, проте я трохи в шоці та не зовсім зрозумів. Тобто Ви використовуєте BDSM при проведенні сеансів психотерапії з пацієнтами?

    – По-перше не з пацієнтами, а з клієнтами, ми ж не в лікарні. По друге, так, Ви вірно зрозуміли, я використовую практики BDSM при на своїх сеансах, їх називають сесії. -Спартак спокійно відповідав на кожне питання, бо бачив як Женя нервує та як йому некомфортно.

    – Женя, заспокойтесь, все добре, ні до чого вас ніхто змушувати не буде. Ви так напружилися, наче я вас зараз пороти тут буду – Засміявся Спартак, щоб трохи розрядити обстановку.

    Женя легенько усміхнувся та підхопив жарт – А може дійсно будете пороти.

    – Може і буду – серйозно відповів Спартак, але потім теж усміхнувся та сказав – Жартую.., а може і ні.

    –  Я просто не розумію як будуть відбуватись ці сесії, як це взагалі буде працювати, це будуть якісь сексуальні відносини, і з ким? З Вами? Я ж не гей, у всякому разі не відчував раніше сексуального потягу до своєї статі.

    – Ви знаєте, Женя, що є теорія, що всі чоловіки за своєю природою гомосексуальні, оскільки при мастурбації їм подобається тримати в руках член та одночасно подобається те, що їх член тримає чоловіча рука.  Да я і не говорив, що ми будемо займатися з Вами сексом. Можливо, навіть проникнення не буде, або проникнення не членом..

    – Після цих розмов Женя відчув легке збудження, яке теплом віддавало в раз, він перекинув ногу на ногу, щоб прикрити свій ерегований член.

    – Сидіти нога на ногу – дуже шкідливо, не робіть цього. Можете не соромитись того, що ви збудилися, це нормальна реакція на такі розмови та вона не робить вас геєм.

    Здається більш червоним Женя ніколи ще не був.

    – Отже, щодо того як будуть проходити сесії я вам детально розкажу на наступній нашій зустрічі. На даний момент мені потрібна від Вас відповідь. Чи ви погоджуєтесь на таку методику терапії? Знаю, вона не стандартна, але повірте вона дієва, спробуємо?

    Женя довго вагався, оскільки він взагалі такого не очікував, але йому було так цікаво, такого ще в житті у нього не було.

    – Так, давайте спробуємо. Я ж можу відмовитись на будь-якому етапі?

    – Так, звичайно, на будь-якому етапі ми можете повністю припинити все. Перш ніж ми почнемо ознайомся з договором.

    – Договір? Це про надання послуг психотерапевта?

    – Ні, це інший договір, де ти детально опишеш, що для тебе прийнятно, а що категорично ні з практик.

    Спартак протягнув Жені договір на 10 аркуші.

    – Ого, промовив Женя, великий договір.

    – Так, ознайомтесь,  відзначте 3 категорії – “можливо спробувати”, “вагаюсь” та “категорично ні”, не всі практики ми будемо використовувати, але я хочу розуміти Ваші межі.

    – Скільки незнайомих слів. Добре, я ознайомлюсь та відмічу. Ох тут є біль. Я не впевнений, що я хочу.

    – Хм, дивлячись на Ваші руки та шрами, я думаю, що саме біль Вам і найбільше потрібна – самопошкоджуюча поведінка на лице.  Це модель компенсації при якій людина пошкоджує собі шкіру або наносить собі певні ураження фізичні для того щоб зняти напругу емоційну. Компенсаторна модель поведінки, коли при пошкодженні шкіри виділяються певні ендорфіни та адреналін , що притупляє фізичний та емоційний біль.

    – Але, я хочу щоб Ви знали, я ніколи не хотів нічого з собою зробити, тобто серйозно собі нашкодити.

    – Я ні в якому разі не говорю, що Ви хотіли здійснити суїцид. Але якщо так продовжиться і далі, Вам буде ставати мало цього. Ви будете прагнути яскравіших емоцій, сильнішого болю та сильнішого засобів, сильніших за алкоголь, психоактивних речовин. Тому варто розпочати саме зараз, поки ми ще можемо це виправити Я тебе не кваплю Женя. Візьми додому, прочитай. Тільки прошу не став всюди “ні”. Погугли поняття, які тобі будуть не зрозумілі. Та на наступній зустрічі ми їх обговоримо детально.

    – Добре, а чи буде так би мовити пробна сесія?

    – Буде, але лише після підписання договору. Та після того як ти детально ознайомишся та приймеш остаточне рішення. Зверни увагу, що в договорі є стоп-слово: придумай собі слово, яке б означало те, що ти більше не хочеш продовжувати сесію. Я зазвичай використовую світлофор, де зелений – все добре продовжуй, жовтий – дій обережніше та повільніше, та червоний – зупинись. Але я також хочу, що було окреме слово, яке б не забув клієнт.

    – Добре. Коли потрібно надати відповідь?

    -Я думаю тижня на ознайомлення та прийняття рішення буде достатньо, тоді до наступної середи.

    Спартак піднявся та протягнув руку для прощання. Женя потиснув руку, відчувши як міцно руки Спартака обхватили його руку.  – Да, подумав Женя, –  з таким би у темному провулку не хотілось би зустрітись один на один. Женя відчував збентеження щодо всієї цієї ситуації, але водночас і збудження як фізичне так і емоційне.

    – До зустрічі, Спартак

    – До зустрічі, Женя. Надіюсь ми з Вами ще зустрінемося.

     

     

    2 Коментаря

    1. Jul 1, '23 at 22:10

      Дуже незвично читати такій стиль написання. Але сюжет затягує. Тому, автор, як що ви пишете продовження прошу викладіть сюди. Чекаю.

       
      1. @Маруся АртюхJul 6, '23 at 21:23

        Дуже дякую за відгук, продовження буде!