Диво під Новий рік
від аріадна пише...Йшла додому, а ти стояла біля магазину, обмотана великим в’язаним шарфом, в мене колись теж такий був, тільки червоний. Бабуся зв’язала, коли було сім. Тримала великі пакети, в обмерзлих руках, переминаючись з ноги на ногу, чекала когось. Я поверталась з танців, скоро виступ, ми тренуємося до пізнього часу.
Спочатку, я навіть на тебе не глянула, йшла опустивши погляд і ледь переставляючи ноги. Але з роздумів вивів веселий голос.
— З прийдешнім Новим роком!
Я злякано поглянула на твою посмішку, не в змозі зібратись до купи.
— Дякую, вас теж.
Набагато тихіше, відповів я продовжила шлях додому. Але оговтатись ні як не вдавалось. Решту дня крутилось її привітання, такого щирого і несподіваного. Так раптово і по дитячому, це було. В голові мільйон думок, і одна посмішка.
Наступна наша зустріч, була не менш несподіваною.
День прем’єри, всі хвилюватись. “Лускунчик”. Стара, добра історія, що повторюється кожну зиму. Ми з дівчатами вже переодяглися, чекаючи останні підготовлення.
Музика, світло, почали.
Балетом я займаюсь з дитинства. Мама колись хотіла стати балериною, але вагітність в шістнадцять все зруйнувала. Мені він теж подобається, зараз. Раніше я його ненавиділи, точніше дівчат, що там були.
По закінченню академії, мене взяли до місцевого театру. Танцюю я добре, не головна фігура, але я дуже стараюсь. Тому великою неочікуваністю було те, що я невдало приземлилась після стрибка, ледь дотанцювавши до кінця, не могла стати на ногу.
Всі фотографувались та веселилися, поки я чекала на швидку, яку викликали майже годину тому. Думалося лиш про те, що мені влаштує мама і ніякий біль не заважала.
Двері відкрились і в кімнату зайшла ти. В том же зеленому шарфі, і валізою в руках.
— Вибачте, сніг такий сильних, одні пробки. Ви ще живі? — вона знімала верхній одяг, і тільки коли сіла навпроти поглянула на мене. — Це ж ви, я вчора вас бачила! Оце так збіг.
— І справді збіг.
Пізніше я дізналась, що ми бачились раніше, от тільки їй не вистачало сміливості заговорити. А я просто не помічала.
— Так, ви працюєте у швидкій?
— Майже рік. А ви балерина?
— Намагаюсь нею бути.
— А ви дуже схожі на неї. Я коли вас побачила так і подумала.
Діалог здавався дивним, але нас це не хвилювало. Вона оглянула мою ногу, повідомивши що просто розтягнуті м’язи.
— Я зараз перебинтую, нанесу гель, та рекомендую недільку-другу без фізичних навантажень.
Я лиш хитала головою, в знак згоди.
— Ви як додому?
— Як завжди, пішки. Мені тут недалеко.
— Давайте, я вас підвезу.
Як справжня принцеса, я приїхала на кареті, і що це карета швидкої допомоги, незначна деталь.
— Ви дуже гарна. Впевнена танцюєте ще краще.
— Дякую, — щоки червоніли, від таких простих слів.
Завтра Новий рік, і здається зі мною вперше трапилось новорічне диво. І це диво звали Влада.
П.С. коти чекаю вас в тгк “адріана пише”
Я зако
ана по ву
а у ваші роботи💗🤌
Тут неправильне закінчення вона ж дівчинка “Набагато ти
іше, відповів я прод” потрібно, щоб було “відповіла”