Дзінгу, що править й досі.
від ZeigsolВ широкому сенсі Імператорський палац позначав Палацовий замок, політичний центр країни, а у вузькому сенсі — Внутрішні покої, місце проживання Імператора. Але чи тільки це означав палац? Палац обов’язково повинен мати укріплення, на випадок оборони від ворогів. Але ж вороги ніколи не дібрались так швидко центру країни Цукусі, знаючи те, що імперія достатньо велика за своїми масштабами. Споруди палацу здебільшого поділяються на такі види: головний корпус, в якому проходять всі офіційні церемонії, покої, де живе імператор і його сім’я, помічні приміщення. До допоміжних приміщень входять майстерні, кухні. У всіх спорудах такого типу повинен бути великий сад, що прикрашав не тільки однотипні, але комфортні спорудження. Хоча здебільшого він був створений заради того, щоб імператор у години відпочинку міг насолодитись природою та красою Цукусі повністю. Гарно підстрижені дерева, що в прості дні були всіх відтінків зелених, через що змучені очі він роботи володаря могли найти свій спокій у цьому. Восени прикрашали прекрасні кленові листки, що окутували не тільки дерева, а й дороги.
Імператриця Дзінгу вийшла у прекрасному чорному кімоно. Куротомесоде було прикрашене білимо-карамельними лініями, які на кінцях розсипались, наче пелюстки сакури, котрі також були намальовані на ньому. На талії був товстий пояс, що прикрашав верхню частину вбрання. Оздоблений рисунками квітів та заштрихованими смугами коричневих відтінків. На лівій руці кімоно були самі по собі рожеві пелюстки, що падали, наче у безодню. Гірчичний колір орнаменту тканини гарно підходив у пару з яскравими осінніми й робив контрастний перехід між ними. Дружина володаря престолу усміхнулась, дивлячись на прекрасні пейзажі.
-Цукусі завжди була прекрасна… Але так шкода, що я іноді можу порадувати себе виїздом за кордони імперії, але впевнена, весь світ чимсь подібний, тому красу за морями можна прочитати в романах,- сказала жінка сама до себе, адже мало, хто міг зрозуміти переживання першої леді. Тому не залишалось вибору, крім того, щоб розказати, або собі, або жрицям, що інколи приходили у палац імператора.
Білу парасольку імператриця переставила з плеча на плече й оглянулась. А й справді… До холоду трішки, хоча в кімоно все одно було тепло й комфортно. Чорне волосся роздував вітер, хоча навіть він не міг зіпсувати зачіску, які так довго вкладали.
0 Коментарів