Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал

    ― Я прийшов…

    Голос розійшовся по всій квартирі. Але відповіді не було. «Дивно».

    Я намагався поводитися максимально природно, тому обережно пройшовся у ванну, щоб помити руки. Закінчивши, вийшов, але так нікого не зустрів.

    ― Двері були відчинені, з тобою все в порядку?

    Тиша.

    Пройшов у твою кімнату. Як тільки я опинився на місці, двері за спиною зачинилися. Я здригнувся, і різко обернувся. Зустрів Тебе.

    ― Що ти робиш?! ― нервово спитав.

    ― Пробач, що налякав, ― твоя посмішка.

    Я не знав, як на це реагувати. Подумав, що потрапив у якусь пастку, що зараз щось станеться. Застиг на місці від думок, які річкою приходили на мою голову.

    Не помітив, як ти був схвильований, напружений, як і я. Не помітив і те, як двері зачинилися на замок, який можна було відімкнути тільки ключем, який ти тримав у руці.

    Не помітив, з якою силою ти стискав цей предмет, не бажаючи його відпускати.

    Але ти був дуже рішучим. Неначе прийняв вибір, дуже серйозний. Який дався тобі з великими труднощами, які я навіть не міг собі уявити.

    ― Остін, ― від того, як ти вимовив моє ім’я, мене всього перекосило.

    Чому ти виглядаєш таким винним?

    ― Я хотів сказати…

    Ти напружився ще більше. Слова самі не хотіли полишати тебе та виходити назовні. Але, мабуть, тобі довелося це зробити заради чогось важливого.

    ― Ти можеш забути про те, що сталося вчора.

    Ти це сказав. Це було непросто. Ти намагався знищити ті емоції, які вирували в тобі. Щоб не впасти прямо тут.

    ― Якщо тобі так буде легше.

    Посмішка. Я не звернув особливої уваги на цю частину. Адже ти хотів, щоб я не страждав далі. Бо знав, що зв’язатися з тобою – значить потонути у морі болю. Ти не хотів такого для мене. Ти лише хотів зупинити це якомога раніше. Щоб ніхто не постраждав.

    ― І про визнання теж.

    Ти не забув про визнання, отже, ти пам’ятав увесь цей час. Можливо, ти помітив, як я почав дивитися на тебе, по-іншому. Знав, що я можу загратись. Але ти помітив це надто пізно.

    ― Можеш сприймати це як жарт.

    Ти й сам не знав, як це сприймати, тому зробив першу-ліпшу пропозицію. Як мені це сприймати? Щоб мені було легше. Але ж ти не думатимеш про це, як про жарт, вірно? Адже для тебе це не жарт.

    Мені здалося, що я тобі більше не потрібен. Ніяк і ніколи.

    ― Так, мабуть, буде легше нам обом.

    Мені буде легше.

    ― Як думаєш?

    Ти вже не можеш цього витримувати. Сів на ліжко, бо ноги вже підкошувалися. Але ти чекав на мою відповідь. Ти хотів знати, що я думаю. Яким буде моє рішення.

    Я не думав про це. У голові лише одна думка:

    «Я тобі не потрібен».

    ― Добре. До побачення.

    Я хотів утекти. Не міг слухати. «Я тобі не потрібен». «Не потрібен». «Провалюй». Тому ти зачинив двері, бо знав, що таке може статися.

    ― Ти що, на приколі?!

    Мені здавалося, що ти зробив це, щоб посміятися з мене.

    ― Це не смішно!

    Адже ти сказав, що все це «жарт».

    ― Охолонь.

    Ти намагався бути спокійним. Адже якщо не будеш – все полетить до біса.

    ― І як тут можна охолонути, коли тебе замикають у чужій кімнаті чужої квартири! Хворий виродок.

    Ти здивувався. Ти просто не знав, наскільки все тяжко. Не очікував, що я зав’яз у цьому так глибоко.

    ― Не треба так грубо.

    Крива усмішка. Ти був одночасно радий зрозуміти моє становище, і ні. Ти ще не знав, що з цим робити.

    ― Я зараз відкрию.

    Ти був невпевнений, як вчинити. Відпустити мене, або ж… Тому ти зупинився поруч із дверима, так само міцно стискаючи ключ.

    ― Тільки скажи, чого ти так реагуєш?

    Тобі це було дуже важливо. Ти хотів почути від мене підтвердження своїх припущень.

    ― Я не зовсім розумію…

    «Я хочу тебе зрозуміти, допоможи мені».

    ― Чому ти кажеш це зараз?

    Але я був зациклений на собі. Може, ти не знав про мою таку звичку – зациклюватися.

    «Не потрібен».

    ― А що, ти проти того, щоб усе забути?

    У тобі з’явився вогник. Ти хотів почути від мене відповідь. Ти бачив, як я почував себе. Бачив сумніви у моїх очах.

    ― Назад шляху не буде.

    Ти підійшов до мене впритул. Ти хотів показати мені наслідки майбутнього вибору. Вирішив натиснути. Хотів злякати мене, щоб перевірити, наскільки я готовий.

    Ключик, що ти стискав у своїй руці. Невдовзі ти застосував його, відчинивши двері. Ти був на взводі і вирішив зробити крок – відпустити. Як відкрити клітку пташці, і подивитися, що станеться. Відлетить, чи залишиться.

    Усередині все вирувало. Я тебе не розумів. Ти мене не розумів. Ми не розуміли одне одного. Ми не розуміли самих себе. Як із цього має вийти щось хороше? І я був готовий ступити за поріг. Але…

     

    Я ж фантазер-романтик. Тому давай уявимо.

    Що було б, «якби»…

    Адже це все одно нереально і неможливо.

     

    ― Я… ― слова знову застрягли в горлі.

    Адже це складно. І здається неможливим. Тому я і не зробив цього. Не залишився, не ступив у твій бік, коли була така можливість. Нехай і було дуже страшно. Нехай і розумів, що добром це не скінчиться. Але глянь на мене зараз. Дай це мені відпустити.

    ― Я проти, ― сказав через силу. ― Проти того, щоб все забути. Тому що… ― стиснув кулаки.

    Не знаю, чому, але волога стала накопичуватися в куточках очей. «Тому я б ніколи так не вчинив» . «Ти б точно не хотів це бачити».

    ― Тому що я ніколи не забуду, ― подивився на тебе.

    Ти дивився уважно. Зовсім не маю уявлення, як би ти відреагував. Тому імпровізуватимемо.

    ― З часом стане легше, ― ти все ще хочеш переконати мене в тому, що це погана ідея.

    ― Ти цього не можеш знати, ― я посміхнувся.

    Я відчував себе настільки вразливим, що не міг рухатися. Не міг зробити те, що хотів – поцілувати, обійняти, сказати те саме «люблю». Я щоразу ніби був під загрозою розстрілу. Неправильний крок – і все кінчено.

    Я міг би бути переконливішим.

    ― Я не пошкодую, ― говорю слова, які повинні тебе заспокоїти.

    Але вони не заспокоюють. Лише наполовину. Адже ти ще не впевнений у тому, що воно того варте. Перевертати своє життя через таку випадкову людину, як я, що просто попалася тобі на шляху?

    Позбудься мене.

    Ти стоїш дуже близько. Я витягаю свою долоню.

    ― Дай свою руку, ― кажу тремтячим голосом.

    Ти дивишся на мене з секунду, і не можеш чинити опір. Тягнеш до мене свою долоню, і як тільки вона стає досить близько, стискаю її.

    Все, що було необхідно – це ми віч-на-віч, і долоні, стиснуті один з одним. Інакше б це не спрацювало. Ні на публіці. Ні деінде.

    Ми потягнулися одне до одного водночас. Уважно дивлячись у вічі одне одному. Вони відображають у собі усе, що відбувається. Стислі руки передають емоції, як нейрони, що скачуть туди-сюди. І не треба навіть розмовляти.

    Перший дотик до твоїх губ. Нерішуче, незручне. Адже ми перевіряємо, чи це реально. Чи це дійсно відбувається. І вони замикаються, в безглуздому першому поцілунку. Очі розплющені, адже я все ще хочу дивитися у твої очі. Так і стався другий поцілунок, впевненіший.

    Значення фрази «назад шляху не буде» стало для мене більш ніж зрозумілою.

    Твої дотики до моєї щоки. Зчеплені руки роз’єднуються, подушечками пальцями, переходячи до шиї, ключицями. Я обіймаю тебе. Поцілунок. Ще і ще. Твої руки мимоволі йдуть під одяг, промацуючи те, чого ти так хотів торкнутися. Я стискаю тебе ще сильніше, і не стримую стогін від несподіваних пестощів. Ти знімаєш із мене весь одяг, обпалюючи поглядом.

    Може, я й не хотів би, щоб мій перший раз був таким. Але я не міг опиратися цим очам. Це не буде так повільно, ніжно і акуратно, адже ти все ще не приймаєш мене.

    Якоїсь миті у твоєму погляді прослизає подив, адже ти не очікував, що зможеш зайти так далеко.

    ― Це неправильно, ― шепочеш, не в змозі зупинитися.

    Правильно… Адже ти мене не позбувся. Я не помер, і перебуваю прямо перед тобою. Ти хотів би, щоб я зник. І водночас, щоб залишався поруч.

    ― Дивний ти, ― шепочу тобі у відповідь.

    Я повільно беру тебе назад за руку. Дивлюсь у твої зелені очі. Мені боляче від поштовхів, але я не наважуюсь навіть сказати про це. Адже тоді ти зупинишся, і казка закінчиться.

    ― Ти мене кохаєш? ― спитав на вдиху.

    Ти намагався не дивитись у відповідь. Але я бачив у твоїх очах те, що ти не наважувався озвучити. І я тебе розумію, адже теж не наважився б на таке.

    «А ти мене?»

    ― А я тебе так, ― очі мої горіли.

    Адже я вперше це сказав. Думав, що це буде огидно. Але… Це було так легко. Наче ці слова вже неможливо стримувати.

    Ти не відповів. Лише завів у глибокий поцілунок, опустившись у цей вир.

     

    Як гадаєш, було б тоді легше?

     

    0 Коментарів