Фанфіки українською мовою

    Щойно діти сіли в поїзд і зникли з поля зору, Люціус повернувся в маєток. Він замкнувся в покоях, розуміючи, що тепер на нього чекає. Початок навчального року, кінець його спокійних, щасливих і безтурботних днів у колі сім’ї. Та здрастуйте збори пожирачів день у день! Чоловік знесилено впав на ліжко, не в силах прийняти могильну плиту правди. Найбільше він не хотів, щоб із дітьми щось трапилося, зважаючи на рівень “безпеки” Гоґвортсу. «А якщо ще й темний лорд вирішить напасти на школу… Мерлін, що ж робити?» Але той вирішив твердо йти до кінця і захищати дітей у міру можливості, а так само заприсягся, що вони не побачать його тривоги і болю.

    Діти їхали у вагоні експреса, злегка похитуючись від стуку коліс. Маргарет розглядала солодкі краєвиди, мальовничі річки, що більше вона дивилася, то більше перехоплювало подих від захвату. Драко незабаром ліг на коліна дівчинки, і вона вкрила його своєю теплою кофтою. Усе заворожувало. Але серцем червоноволоса залишалася з господарем, який замінив їй батька , не знаючи яку таємницю він зберігає під скронями білих локонів волосся.

    Провівши у лежачому положенні близько півтори години, присвятивши весь цей час тривожним думкам , але ж усе таки змусив себе піднятися і взявся за роботу, йому потрібно було відволіктися від думок, щоб хоч трохи заспокоїтися. У кабінет пролунали самотні три стуки. Коротенька ручка відчинила двері, і до кабінету зайшов домовик ельф, який приніс лист. Пана Малфоя і його дружину запросили на благодійний бал. Доббі дуже переживав за те, щоб не потрапити під гарячу руку владного білявого аристократа.

    Малфой важко зітхнув і прийняв лист із рук ельфа. Швидко розкривши конверт, чоловік протримався очима по тексту і відклав пергамент ,подалі від своїх туманних очей.

    -Передай пані Малфой нехай вона вирушає на бал, у мене справи.

    – Вона просила передати, що без чоловіка вона не піде. Доббі щось ще повинен зробити для господаря? – домовик позадкував назад, боячись поглядом зустрітися з господарем

    -У такому разі ти вільний, Доббі.

    Чоловік знову важко зітхнув, мнучи аркуш пергаменту із запрошенням, відправляючи його в камін до палаючих язиків вогню.

    – щось не так, Доббі , чимось розгнівав господаря? – тихо поцікавився Доббі, він хотів би допомогти йому, але дбайливо розпитував. Маргарет наказала перед відходом, дивитися за паном ,Доббі, бо він був їй дуже дорогий.

    – Ні, Доббі, все нормально. Іди.

    Чоловік навіть не дивився на ельфа, мружачи погляд як дорослий кіт, від пар диму .

    – як накажете, сер. – домовик повільно розчинився в повітрі, йдучи. Лише тільки конверт залишив, від Марго.

     “Дорогий, містере Малфой!

    Я розумію, що від’їзд засмучує, але це було неминуче. Я б із задоволенням залишилася з вами, але, на жаль, потрібно почати нову главу в моєму житті, обіцяю буду частіше надсилати листи. Цілую щиро ваш камзол.

    Маргарет”

    Наприкінці була маленька квітка – нарцис, що тільки-но розпустилася.

    Аристократ побачив конверт і, прочитавши лист, усміхнувся. Йому стало легше, він трохи заспокоївся, адже знав, що Марго буде краще в школі ніж сидіти вдома.

    Драко мирно сопів, дівча посміхнулася, бачачи як білявий аристократ спав у неї на колінах. Він так був схожий на свого батька, який зараз був удома. Їй дуже сподобався шлях, який постукував потяг своїми залізними колесами.

    Пан вирішив прогулятися, щоб трохи відпочити від усього. Він вийшов з маєтку, і побоюючись обернувся на вікна будинку, щоб ненароком не потрапити на очі дружині. Йому не хотілося, щоб вона переживала зайвий раз.

    На вулиці було прохолодно, напевно від того що природа перейняла настрій білявого. Вітер обережно тріпав його волосся, залишаючи на серці легкий смуток. По блакитному небу, пливе хмаринка, вона чимось схожа на величезного собаку, а вона чимось на шоколадне морозиво, а чимось… чимось на квітку.

    Чоловік розглядав хмару з якимось сумом, йому було важко прийняти те, що відбувається, але не залишалося вибору, він повинен був знову йти на цей крок, щоб захистити себе, дружину і дітей. Це найважливіше.

    Невдовзі дівчинка обережно розбудила білявого хлопчика, який мирно спав на її колінах. Вони швидко переодяглися у форму і поспішили з валізами вперед. Там скупчилося чимало дітей, які немов мурахи кудись бігли. Невдовзі Драко радісно вирвався вперед, дівчинка поспішила за ним, але на жаль він швидко знайшов собі іншу компанію. Звісно, у нього інші потяги і до неї долинали уривки фраз, що такий собі Гаррі Поттер приїхав у Гоґвортс. Хто він такий, що за особистість, яка стала настільки обговорюваною в поїзді? Маргарита пішла вперед, мантія повторювала лінії тіла, ледь приховуючи худорляве тіло, і ще не настільки величезні речі. Вона немов ішла позаду всіх, але потрібно було залишатися сильною дівчинкою, заради господаря, заради себе. Уся увага привертала до себе увагу, від маленьких деталей до величезних залів, і… живих картин, що проводжали учнів школи поглядами. Кошеня згорнулося калачиком у неї в кофтині, а сова тихенько посипаючи на правому плечі, сиділа зручно, як на гілці. При спробі забрати їх у неї, звірі здіймали галас, і спроби зупинялися , навіть не розпочавшись .

    Люціус терпляче чекав ще якихось звісток від дівчинки, як раптом його ліве передпліччя обпекло вогнем, що означало одне: темний лорд призначає збори… Що ж, треба бути сильним. Ніхто нічого не повинен знати. Особливо діти. Зібравшись із силами, Люціус вирушив на збори, нічого не сказавши про це дружині, щоб та не тривожилася сильно…

    Нарциса Малфой проводила кохану людину поглядом, з-під сірих фіранок, бачачи, що чоловік пішов. Жінка тихо зітхнула, і склавши осині руки на грудях, почала його чекати, чим себе зайняти, вона поки що не вигадала, але все ж таки частка хвилювання була притаманна в цьому будинку. Вони жили в трьох : вона, він і тиша. Можливо заради сина, можливо їм просто було добре разом але факт залишався фактом, що зараз вона переживала за нього.

    Малфой-старший прийшов у маєток Беллатріси Лестрейндж, старшої сестри дружини, де проводилися збори. Пройшовши вздовж довгого столу, чоловік зайняв своє місце і, склавши руки на грудях, почав спостерігати за Лордом, який прямував до столу, де зібралися його соратники, Нагайна незмінно повзла поруч із господарем. Сівши на своє місце, темний маг вмостив свою змію на колінах і розпочав нудні збори з нудного пояснення планів, у яких усі, окрім самого лорда, вбачали купу дірок і провалів.Після всього він сумно прийшов додому, бажаючи не розбудити кохану, але на його нещастя вона не спала :

    – я все одно тебе чую, вечеряти будеш?” – пролунав неголосний, здавлений терпким сумом голос жінки у вітальні. Вона ще не спала. Нарциса чекала на нього, навіть якщо мине не одна година

    Люціус зітхнув і розвернувся, прямуючи до неї

    -Ти ще не спиш, ангеле мій?

    Чоловік подивився на дружину з турботою в очах

    Та поправила довгий шарф на осиних плечах, немов поїжившись від такої ранньої осені за вікном.

    – Ні, Люціус, не сплю. На тебе чекаю, ходімо, я тебе нагодую.

    -Я не голодний, люба, ходімо спати, пізно вже

    Він торкнувся її щоки своєю долонею, заглядаючи в очі.

    Взявши зі столу кілька шматочків печива, вона поспішила за коханим, не ставши йому перечити. Стиснувши холодну долоню, пішла за ним слідом.

    Чоловік узяв руку дружини у свою долоню, прямуючи в їхні покої і не кажучи ані слова.

    Кохана жінка вела в холодні покої, чоловіка. Величезні стіни, високі стелі, стрункі колони – це все що траплялося їм на шляху, на зустріч до величезної спальної. Двері з червоного дерева відчинилися, трохи скрегочучи петлями. У комплекті стояло, величезне з балдахіном до стелі – ліжко. Жінка дбайливо допомогла зняти з втомленого супутника життя одяг. Дбайливо поклала в ліжко і вкрила його теплою ковдрою. Жінка поцілувала коханого у скроню, і лягла поруч. Їх розділяла лише ковдра, а можливо щось більше ніж шматок тканини. Заплющивши очі, по ніжній шкірі щік потекла самотня сльоза. Вони віддалилися одне від одного, у них є тільки повага один до одного, тільки й усього.

    Люціус ліг у ліжко, дбайливо вкритий ласкавою рукою дружини, заплющив очі, поцілувавши дружину в лоб і відвертаючись від коханої. Він не хотів, щоб у його очах вона помітила біль і розпач, бо їй і так вистачало тривог. Він не хотів ставати ще однією тривогою в її житті. Не цього разу, він має зробити все сам, не вплутуючи в це кохану

    -Доброї ночі, Нарцисо…

    Прошепотіли тонкі губи чоловіка, перш ніж глава сімейства Малфоїв занурився у важкий і неспокійний сон.Він заснув. Швидко ж приходить сон, до того, хто втомився за весь день, чи, можливо, Він тільки зробив вигляд. У будь-якому разі, для Нарциси Малфой ніч здавалася довгою, адже вона була сам на сам зі своїми страхами і переживаннями. День вона заклинала побути довше, ніж ніч. Загорнувшись, ледь не по очі в теплу ковдру, пані Малфой поринула в безколірну пітьму, на ім’я сон. Ледве вона заснула, та почула його слова, такі ніжні й такі…холодні, як морський бриз. Вони накочували прямо до грудей, і йшло кудись униз. Жінка хотіла його обійняти, поцілувати, але наче здавлена гордістю за горло – вона заснула, у тому ж положенні, як і лягла, наче й не ворочалася уві сні. Під ранок їй снилися тривожні сни.

    Люціус спав уночі тривожно, не було в його снах спокою, чоловік прокинувся о третій годині ночі й важко зітхнувши, блондин пішов зі спальні, щоб не будити дружину. Вони віддалилися, і чоловік розумів це, але нічого поки що не міг із цим зробити. Він пішов у свій кабінет і закрився там, перебуваючи на самоті зі своїми думками. Тим часом діти в захваті наблизилися, до капелюха, що розподіляє. Кожного з них, викликали по черзі до неї, і та з криком вигукуючи факультет проводжала майбутнього студента, того чи іншого факультету, за його стіл. Дійшла черга і до Драко, з Маргарет. Драко почув своє ім’я, і гордо заліз на стілець, ледве капелюх чарівника вигукнув “Слізерин”, той гордо підняв голову, пішовши за смарагдовий стіл, мовляв, так і повинно було бути. Хрещений батько хлопчика, ледь помітно усміхнувся спостерігаючи за тим, як хрещеник радіє. Настала черга Маргарет. Дівчинка, з довгим неслухняним волоссям, присіла обережно на стілець і заплющила очі. Стільки різних очей дивилися на неї, це був справжній кошмар.

    – Куди ж ти хочеш, дитя? – спокійно запитав капелюх, цікавлячись у юної леді.

    – Я…я додому хочу.- неголосно промовила Маргарет, і відчула тепло від руки, то Драко піднявся, побачивши, що їй страшно.

    – Додому? – повторив капелюх голосніше. – Добре, дуже добре. Я бачу в тебе задатки хоробрості, і сили, а ще бачу ясний розум.Ох і складно, а ще бачу гарний сарказм, хм. Підеш у Гриффіндор. Гриффіндор!!! – оголосив остаточно капелюх голосніше. Грифіндорці вигукнули ура, і зажурившись, Драко повів її за інший столик. Вона лише на прощання обійняла його міцно, і поспішила до свого столу. Дивно, але коли вона йшла, Северус Снейп звернув увагу, що в дівчинки червоний колір волосся і пильно за нею дивився , немов побачив когось знайомого, який дуже давно зник, а зараз бачив його риси в іншій людині .

    Люціус провів залишок ночі в кабінеті, після чого зранку пішов прогулятися, перед цим приготувавши дружині сніданок. Не поспішаючи написав дівчинці і синові листи, після чого пішов до своїх павичів.

    Діти спокійно пішли за своїми наставниками. Драко Малфой з гордістю пішов за професором Снейпом, у якого мантія повторювала лінії тіла кажана. Маргарет же обережно крокувала, за професором Макґонаґалл, яка дуже м’яко ступала сходами з мармуру. Усе довкола захоплювало, заворожувало, надихало на нові досягнення і на майбутній рік навчання.

    Закінчивши з годівлею птахів, Люціус повернувся в маєток і пішов у покої, думаючи, що дружина якраз уже мала прокинутися, але про всяк випадок він ступав тихо й обережно, якщо раптом Нарциса ще спить. А також чоловік чекав відповідь від дітей, знаючи, що вони вже, швидше за все, пройшли розподіл.

    Невдовзі прилетіла сова, від юнака, яка обережно присіла на гілку поруч із тим місцем, де раніше пан годував своїх дорогих птахів. Пані Малфой, ще спала у вільному холодному маєтку, який уже осявало холодне осіннє сонце, та не менш застуджений вітер з півночі. Листя повільно опадало, під лакові туфлі аристократа, які були начищені до блиску, настільки що в них можна було побачити відображення власного обличчя

    Люціус спостерігав за тим, що відбувається на вулиці, з порожнім виразом обличчя. Помітивши сову на гілці, він пожвавився й одразу забрав у птаха лист від сина. Він одразу почав розпечатувати конверт тремтячими пальцями.

    Лист був зі звичайного пергаменту, нічого практично особливого, рубінова печатка, і маленька змійка в кінці.

    “Здрастуй, батьку. Поспішаю повідомити тобі, про те що твій син, нащадок чистої крові, на Слізерин вступив, як і має бути. Дівчисько ж, Марго, на Гріфіндор, хоча капелюх думав над Слізеріном. Але все ж таки направила в Гріфіндор, хочу також що приїхав славнозвісний Гаррі Поттер, але я з ним не потоваришував, мені не вдалося.

    Твій син Драко Люціус Малфой”

    Люціус із гордістю прочитав кожен рядок, написаний сином. На його тонких губах з’явилася ніжна усмішка. Він пишався і своїм сином, і Марго. Він знав, що тепер усе так, як і повинно бути, справа тільки за малим… збереженням їхньої безпеки, про що чоловік обов’язково подбає. Він попрямував до будинку, зайшовши до свого кабінету, взяв перо, чистий пергамент і написав синові відповідь.

    “Дорогий мій Драко, я радий, що ти вступив на Слізерин, утім у мене й не було в цьому сумнівів. Що ж до Марго, добре, що вона теж знайшла своє місце, прошу тебе, наглянь за нею, щоб ніхто її не кривдив, а особливо Северус, вона досить вразлива, але може за себе постояти. Будуть проблеми або скучитимеш, напиши, я прибуду до школи”

    Запечатавши конверт, чоловік відправив до школи сову, а сам пішов перевірити дружину.

    Драко невдовзі отримав листа від улюбленого батька, сидячи за столом Слізеріна, спостерігаючи, як Марго обережно роздивляється всіх і все довкола себе, її цікавість викликала в нього посмішку, і навіть деякі посмішки з боку його… союзників, якщо це можна було так назвати. Він прочитав листа і швидко сховав його у складках своєї мантії, щоб ніхто його не побачив.

    Малфой старший зайшов до дружини і посміхнувся, спостерігаючи за своєю благовірною, подібною до чистого ангела, що спустився з небес

    Жінка дивилася крізь холодну раму вікна, намагаючись віднайти рівновагу між собою і душевним спокоєм, він десь загубився, щойно дитячий сміх залишив їхній дім. Нарциса обернулася на скрип дверей, ледве обдарувавши коханого чоловіка посмішкою, він поруч, її підтримка і опора в душі, яка мріє про безтурботні дні, як раніше, тільки вони втрьох.

    – проходь рідний, я чекаю на тебе

    Люціус посміхнувся краєм губ і підійшов до дружини, обвиваючи її струнку талію руками, і влаштовуючи свою біляву голову на її плечі

    – як ти, моя рідна?

    Тихо запитав блондин, пестячись до дружини на кшталт білосніжного кота

    – непогано, сон гарний наснився. Ммм, так добре з тобою, я вже й забула ці чудові моменти, коли я була з тобою наодинці.

    Голос був злегка застуджений, але її очі дивилися з теплотою на чоловіка, віддаючи всю теплоту і ласку, коханому чоловікові. Вона не розпитувала, чому він не хотів піти на бал, ні означає ні. Це не обговорюється, і крапка.

    Малфоя напружила присутність застудженості в голосі дружини, і він уважно подивився на неї і вкрадливо, обережно поцікавився

    -А що з твоїм голосом, мила? Він звучить дещо інакше, ніж це було раніше

    – холодного компоту випила, от і дало трохи на горло, не хвилюйся… за кілька днів мине, все гаразд. Ти як завжди, уважний до деталей, це мине… як твої справи, чи все гаразд?

    -За мене не варто тривожитися, у мене все цілком стерпно.

    Він усміхнувся, не показуючи своїх переживань дружині, щоб та не тривожилася марно. Все таки це були його проблеми, і вплутувати її він не збирався

    – гаразд, гаразд, не заводься як киплячий чайник на вогні. Якщо щось потрібно, я завжди буду тут. –

    Жінка ніжно погладила його по підборіддю, де зовсім недавно був колючий їжачок-щетина. Але мабуть вранці Люціус її збрив, або ж прибрав за допомогою магії, у всякому разі від нього приємно пахло м’ятою.

    Люціус посміхнувся її порівняно і ніжно погладив її ніжну щічку великим пальцем. Усе таки красивіших за його дружину на світі немає жінок. У цьому Малфой переконався остаточно і безповоротно приблизно на третьому році їхнього шлюбу

    – Як часто я тобі кажу про те, що ти найпрекрасніша жінка в усьому світі?

    Білява жінка, ледь не муркотячи мружачи погляд, від ласки коханого. Серце билося спокійно, в такт з їхнім коханням, ласкою, дотиками одне до одного.

    Вона зробила вигляд, що задумалася, але тут же її обличчя осяяла посмішка.

    – стільки ж, скільки разів ти чув від мене, що я люблю тільки тебе одного.

    -значить незліченна безліч. Але все ж таки я скажу це ще раз. Ти найпрекрасніша жінка в усьому світі

    Люціус усміхнувся торкаючись її чола губами

    Його руки віддавали холодом, а губи жаром, воєдино це було як вибух вулкана серед двох комет людей, посеред величезної кімнати. Притискаючись один до одного ніжно, боячись злякати метелика кохання, на пелюстці надії. Його очі, що знов і знов зачаровують її увагу і бажання обрисами рук проводити вечори. Місіс Малфой, дивилася в його очі, розчиняючись у них без залишку, без докору сумнівів.

    – я кохаю тебе, мій любий

    – я теж тебе люблю. – тихо почулося у відповідь, ідучи мурашками по спині.

     

    0 Коментарів