Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    21 червня 2016 рік

    – Думала, що ніколи не здам цю сесію, – Аня відкриває пляшку води і пропонує мені її. З ввічливості відмовляюсь. – Дарма ти, вода чудовий спосіб зняти стрес після всього цього.

    – Я віддаю перевагу круасанам з абрикосовим джемом. Або кремом. І обов’язково “Снікерс”. – усміхаюсь.

    – Дівчата, у нас проблеми. У підвалі знайшли труп! – до нас на всіх парах мчить Коля. – Цей труп запрошує вас на поминки, поки ще може ходити і говорити. – швидко додає він, коли бачить наші зблідлі обличчя.

    Боже, коли ці хлопці хоч трохи порозумнішають? Йому, між іншим, зараз здавати економічну теорію, яка у нас на першому курсі відбулася у формі заліку, а він сміється.

    З тих подій пройшло багато місяців. Нам встигли знайти нових викладачів і директора та, що було дуже добре, за період зимових канікул. Ми вийшли на навчання без жодних затримок. Хоча студенти, якщо чесно, не сильно б сумували без пар. Особливо я. Мені подобалось лежати дома на ліжку і спати до обіду, поки мама ходила на роботу. Також я нарешті змирилася зі смертю Валерії та бабусі і відпустила їх. Тільки ночами мене досі мучать кошмари і ніхто не в силах заспокоїти мої нерви. Звісно, психологи радять мені дивитися менше фільмів жахів на ніч, але вони не знають, що після всього пережитого я просто не можу їх дивитися.

    – Таню! Я здав математику на п’ять балів. Можеш привітати мене з успішним закінченням першого курсу. – Костя виходить на вулицю з переможним виразом обличчя, а свій рюкзак несе як прапор. Поки випадково не б’є ним по голові якусь дівчину. – Вибач, красуне.

    – Круто. У мене четвірка, бо викладач дебіл. – відповідаю. Ну чому, якщо ти неправильно відповіси тільки на одне питання, одразу треба ставити чотири?

    – З нашою колишньою викладачкою ми б не дожили до літа. – відмічає він. – Богдан Степанович зараз перевіряє роботу Кирила. Я б усе віддав, щоб послухати його. Ти, до речі, дуже крута.

    Усміхаюсь і продовжую розмірковувати. На чому ми зупинилися? Ах так. Кожної ночі я п’ю заспокійливі і снодійні, але сну немає взагалі. Десь близько тижня я лежала всю ніч, дивлячись у стелю. Від кожного шурхоту мене били дрижаки. Одного разу я бачила директора, котрий усміхався мені і говорив, що гра ще не завершена. Від такого видовища я почала кричати, поки не розбудила не тільки маму, а й сусідів.

    Після того випадку я намагаюся засинати. Маму турбує мій стан, але на цей момент їй запропонували працювати ще й в нічну зміну, тому я залишаюсь дома сама. Ну як сама. Кирило спить на дивані у вітальні, але після чергового мого крику вирішує залишатися в одній кімнаті зі мною.

    – Ви бачили Колю? Таким життєрадісним здається, наче йому на іспиті не гаплик буде, – Кирило сідає на сходинку і забирає в Ані воду. Її залишки вона потім виливає йому на голову.

    – У мене є три серветки. Тобі давати? – тягнуся за своєю сумкою, але Костя дивиться на мене засуджуючим поглядом.

    – На вулиці плюс тридцять. Нехай стає напроти сонця і купається в його промінні. Можеш навіть футболку зняти на радість усім присутнім тут дівчатам. – я його жартівливо штовхаю ліктем вбік.

    – Що у вас уже трапилось? – Костя від мого удару просто з’їжджає з однієї сходинки і такими веселими ми потрапляємо на очі директору, який дивиться на нас як на дурних.

    – Нічого. Просто настрій хороший. – відповідає Костя.

    Відвертаюсь. Обличчям до парку. І там, як мені здається, хтось є. Від цієї думки мені стає холодно і страшно. Такі рани ніколи не заживуть. Вони переслідуватимуть мене до самої смерті.

    – З тобою все добре? – Кирило підходить до мене ззаду й обіймає.

    – Так. Просто здалось. – відповідаю.

    З темряви на мене дивляться два величезні ока. Монстр, який ховається там, відступає у гущавину парку.

    “Гра ще не завершена,” – так сказав мені тої ночі директор і він був правий. Ми ніколи не житимемо спокійно. Надто багато знаємо.

     

    0 Коментарів