Фанфіки українською мовою

    — Поїдьмо разом, прошу..

    — Роні?

    — Будь ласка..

    — Добре, збирайся.

                                 ***

    Вони вилізли через вікно, здається ніхто навіть не помітив. Тільки два рюкзаки на плечах, новий синець і цигарка у руці.

    — Куди нам іти..?

    — В йобаний Нью-Йорк. Я хочу в Нью-Йорк, Дене.

    — Ти знущаєшся?

    — Я абсолютно серйозний.

    Підлітки йшли дорогою до автобусної зупинки, сонце почало сходити.

    — Тоді поїхали.

    Чорноволосий посміхнувся. Їм не було що втрачати.

    — Я вкрав у мами 1000 доларів.

    Рудий сказав це так спокійно, хоча руки тремтіли від нервів. Але, може, від холоду, хто знає.

    — Ти здурів?

    — Що, думаєш цього не вистачить на квитки до Нью-Йорку?

    — Та з головою вистачить, дурнику.

    Перше проміння сонця освітлювало руде волосся так, що воно виглядало майже золотистим. Хлопці підійшли до зупинки, в повітрі пахло останніми днями літа. Роні сів на траву.

    — Ти ж знаєш, що тут є сидіння?

    Ден присів поряд.

    — Я ж дурник.

    — Теж правда. Цигарки закінчились. Я знаю куди підуть всі гроші твоєї матері.

    Кучерявий брюнет посміхнувся. Штани всі були зелені, від мокрої трави. Вони навіть не взяли з собою светри. А нащо, коли за вікном літо, правда ж?

    — У матері вони все одно пішли б туди ж, тільки б ще на наркоту і горілку.

    Рудий встав і підійшов до розкладу який висів на зупинці.

    — Найближчий автобус до Нью-Йорку через тридцять хвилин.

    Ден теж встав.

    — Шкода.

    — Що так довго чекати?

    — Та ні, що ми не встигли подивитись на зорі лежачи на траві.

    Брюнет схопив хлопця за руку і повалив на землю.

    Все навколо було мокре і холодне через крапельки роси, крім серпневого повітря. Але їх двох це не хвилювало.

    Вони лягли на траву, у волоссі застрягли листочки й гілки.

    — Ну ось, тепер я увесь брудний, — поскаржився Роні.

    — Не страшно, все одно нам бути безхатьками у Нью-Йорку.

    — Пішов ти, Дене.

    — А що, у тебе є інші ідеї?

    Кучерявий нахилився над рудим.

    — Так. Відкриємо свій музичний магазинчик, будемо орендувати квартиру у Нью-Йорку, маленьку, але з балконом. Ти станеш дизайнером одягу, будеш розписувати фарбами футболки та всяку таку хрінь. А вечорами ми гулятимемо босоніж вулицями і всі будуть вважати нас божевільними.. і тоді.. ми

    На очах у хлопця з’явились сльози. Вони текли, а він ніби й не помічав.

    — Ей.. ей, я обіцяю, що так і буде.

    Ден взяв його за руку.

    — Тільки взимку давай будемо гуляти у взутті, добре?

    Роні посміхнувся крізь сльози та кивнув.

    — Ось і добре. А тепер годі рюмсати, краще скажи чи не взяв ти із собою щось поїсти?

    Брюнет сів на траву, уважно зазираючи у сірі очі співрозмовника.

    — Так, бовдуре. Боюсь запитати, що тоді взяв ти?

    — Кеди.

    — Зажди, ти реально запхав у рюкзак йобані кеди? Тебе тікати з дому не вчили?

    — Ні, на жаль.

    — Ну, а хоча б щось ще?

    — Я взяв плеєр з музикою.

    — Я зрозумів. Ось і їж тепер свої кеди.

    — Тоді ти слухай музику через свої бутерброди, розумнику.

    Роні теж піднявся з трави.

    — Добре-добре, будеш з ковбасою чи сиром?

    — Ти не робив з горіховою пастою?

    — Тут тобі не ресторан!

    — Ну добре.. давай з сиром.

    Небо було рожеве, довбані комахи кружляли навколо поки два ідіоти їли бутерброди о четвертій ранку. Залишалось 10 хвилин до приїзду автобуса. Жодних людей навколо, тільки поле, хмари і ця клята зупинка.

    — Добре, а що тоді взяв ти?

    Ден вже з’їв свій бутерброд і здається намагався порахувати ластовиння на обличчі хлопця.

    — Гроші, змінний одяг, пару маминих золотих прикрас, їжу, ніж, маленьку аптечку, блокнот з олівцями..

    — Все-все, досить. Поки я не заснув від того який ти нудний.

    — Тобто хлопець який о третій ранку запропонував тобі втекти з дому без жодного плану, нудний?

    Рудий підняв одну брів.

    — Ну добре, може, трохи цікавий.

    Чорноволосий усміхнуся.

    — Давай так, я визнаю, що ти цікавий, якщо встанеш і крикнеш: «Я люблю Дена Сінка!»

    — Не занадто самозакохано?

    — Зовсім ні.

    — Тоді ти перший.

    Сінк підірвався з місця й у весь голос закричав:

    — Я ЛЮБЛЮ ДЕНА СІНКА!

    Роні засміявся.

    — Я думав ти будеш кричати моє ім’я, кретине.

    — Не занадто самозакохано? Твоя черга, дурнику.

    Хлопець піднявся з трави, навколо було так тихо, ніби комахи чекали що ж буде далі.

    — Я ЛЮБЛЮ РОНАЛЬДА ДАЄРА!

    — Ей. Ну раз так.

    Брюнет набрав повітря в легені.

    — РОНАЛЬД ДАЄР ДУРНИК!

    — Ах так? Ну тоді: «СІНК БУДЕ ЇСТИ СВОЇ КЕДИ!»

    Обидва впали назад сміючись.

    — Можна поцілувати тебе?

    Спитав Ден на диво серйозно.

    Роні нахилився торкаючись губами губ хлопця. Ця мить була неймовірною.

    — Можна.

    Зовсім тихо відповів Даєр. Дихання збивалось, здавалось, що не вистачає повітря.

    Раптом хлопці щось почули, здається це був їх автобус.

    — Пішли!

    Рудий потягнув Сінка за руку, коли вони почули ще один звук. Стара блакитна машина, що наближалась надто швидко. Хлопці вже йшли до автобуса, коли з авто вилетіла жінка з гучними криками.

    — РОНАЛЬД, БЛЯХА, А НУ ПОВЕРНИСЬ!

    — МАМА?

    Роні застиг на місці, двері автобуса відчинились.

    — ДЕ МОЇ ГРОШІ, ВИРОДКУ МАЛИЙ? ДЕ? Я ТОБІ ТАКЕ ВЛАШТУЮ.

    Ден схопив Даєра за руку і вони щосили рвонули в бік автобуса. Крики ставили все тихіше, коли вони тримаючись за руки забігли у відчинені двері.

    — Йшли б ви нахер, Місіс Даєр.

    Крикнув Сінк злій, як собака, жінці. Обидва зі сміхом сповзли на підлогу пустого автобусу, вони були вільні. Вільні.

    — Молоді люди.

    Звернувся до них водій.

    — Займіть свої місця, або виходьте звідси.

    Довелось піднятись. Вони сіли в самому кінці, Роні поклав голову Сінку на плече.

    — Ти ж взяв до плеєра навушники?

    — Так, щоб ти без мене робив.

    Ден дістав із рюкзака плеєр і вставив один навушник у вухо хлопцю.

    — Стривай.

    — М?

    — У тебе в волоссі сидить павук!

    Голосно сказав брюнет. Даєр підскочив на місці.

    — Дістань його!

    Хлопець дістав з рудого волосся листочок і простягнув його Роні.

    — Дістав.

    — Ти такий кретин.

    Майже ображено буркнув рудий, але голову з плеча не підняв. За вікном пропливали поля, а в навушниках грала музика. В салоні ставало холодно, руки Роні вкрились мурашками і коли він чхнув втретє хлопець не витримав і дістав з рюкзака плед.

    — Ого, ти  реально взяв щось корисне?

    — Краще замовкни і загорнись у нього. Хворіти будучи безхатьком дуже невесело.

    На зупинках заходили і виходили люди,  іноді вони дивились зкоса на сплячого рудого хлопця і брюнета, який дивився на них так само зневажливо. Здається, вони їхали вже 3 годину. Роні розплющив очі, сонце давно повністю встало і світило заважаючи спати.

    — О, ти прокинувся. Нарешті я можу рухатись.

    — Ти, що не рухався, щоб мене не розбудити?

    — Звісно.

    — Це мило.

    — Ні. Не кажи такого, я не хочу бути милим. А тепер дістань мені щось попити, бо ти заснув на своєму рюкзаку, а я хочу води вже кляту годину, мабуть.

    — Це так..

    — Замовкни.

    Даєр дістав з рюкзака термос з чаєм.

    — Боже, твій рюкзак бездонний, як жіноча сумочка?

    Кучерявий зробив великий ковток.

    — Дякую.

    Вони проїхали вже Онеонту.

    — Слухай, а ти взагалі був у Нью-Йорку?, — запитав Ден.

    — Ти вирішив поцікавитись тільки зараз? Так, був. Один раз їздив туди з батьками, мені було, мабуть, років шість.

    — Ого, ти не розповідав.

    — Ми виграли поїздку в якійсь компанії, батьки перевіряли чи можна продати квитки, але у них не вийшло і ми поїхали. Пам’ятаю тільки статую свободи і те, як батько влаштував скандал в МакДональдзі.

    — Це звучить як історія, яку я хочу почути.

    — Йому здалось, що картопля фрі недостатньо хрумка і він дві години кричав на дівчину за касою, поки йому не видали 5 доларів компенсації.

    — Боже.. ахах, звучить дуже в його стилі.

    — А ти подорожував зі своїми батьками?

    — Так, ми літали в Каліфорнію, до їх розлучення і смерті мами. Там було класно.

    —  Скільки тобі було?

    —  Не знаю, десь вісім, мабуть. Слухай, а скільки у тебе бутербродів?

    —  А що?

    —  Думаю про те, на скільки хвилин мені їх вистачить.

    —  І не мрій, я розробив план. Не більше бутерброда за три години.

    — Тобто?

    —  Ось так. Ти вже з’їв два. Тому вибачай.

    — А якщо я помру з голоду?

    — У тебе будуть кеди.

    — От ти зараза.

    — Шнурки тільки не ковтай.

    Роні відвернувся до вікна. Ще годину вони їхали майже мовчки.

    — Ей, Дене.

    — М?

    Сінк малював щось у блокноті.

    — Ти не шкодуєш?

    — Про те, що кинув свою тупу тітку і поїхав з тобою в найкраще місто Америки? Ні.

    — А сумувати за чимось будеш?

    Рудий хлопець зняв взуття і сидів обхопивши ноги руками.

    — За тіткою точно ні, за Куперстауном? Теж не думаю. Мабуть, лише за сусідським собакою і необмеженою кількістю бутербродів.

    — Але ж я краще за собаку?

    — Ну..

    — Не забувай, що їжа в моєму рюкзаку.

    — Звісно краще! Тільки дай води, будь ласка.

    Даєр посміхнувся. І дістав пляшку з водою.

    — Тримай.

    Сінк зробив два ковтки.

    — А ти?

    — Що?

    — За чим будеш сумувати?

    — Не знаю навіть.. школа у нас була відстій.

    — І не кажи.

    — Родина у мене теж була відстій. Але мама розумілася на цигарках, завжди купляла найкращі.

    — Не певен, що це додає їй балів як матері.

    — Мабуть, ти правий.

    Ден зітхнув.

    — Коли ти вперше спробував палити?

    — В дев’ять.

    — В ДЕВ‘ЯТЬ?

    Брюнет подивився здивовано.

    — Так, знайшов на підлозі батькову цигарку. А ти?

    — В 11, думав, переплюну тебе.

    — Тьфу, то вже зовсім пізно.

    — Ну звісно.

    — Як це сталось?

    Роні теж зробив ковток.

    — В шкільному туалеті, хотів вразити Сідні Парсер.

    — Сідні Парсер? Бачу, у тебе типаж на рудих. Тільки вона не гарна.

    — Не ревнуй, все одно мені не подобаються дівчата.

    — Хто сказав, що я ревную? Ти зависокої про себе думки.

    — Як скажеш.

    Автобус знову зупинився.

    — А ти коли-небудь намагався вразити дівчину?

    — Ні.

    — Жодного разу?

    — Ні, але одного разу намагався хлопця.

    — Невже ти не про мене?

    — А ось і не вгадав.

    Усміхнувся Даєр.

    — Я хочу почути цю історію.

    — Ну добре-добре, це було у 5 класі, знаєш Бреда з паралелі?

    — Цього тупого хулігана в окулярах?

    — Так. Він тоді мені подобався. Так ось, одного разу його придурки-друзі запропонували мені потрапити до них в компанію. Я був такий радісний. Натомість вони попросили написати дещо про Містера Тернера на дошці. Коротко кажучи, влетіло мені тоді знатно, а цей козел навіть не запросив мене до них в компанію.

    — Шкода його. Втратив найкращу можливість в житті.

    — Я найкраща можливість у житті?

    — Не в образу тобі, але не складно бути найкращою можливістю у житті Бреда Денсона.

    — Я міг би образитись, але це занадто смішно.

    — І не треба ображатись.

    Якась бабуся, з котом у сумці дивилась на хлопців вже 20 хвилину. Даєр не звертав на неї уваги, але кучерявому вона не давала спокою.

    — Вибачте, ви щось хотіли?

    — А, ні-ні, просто думала запропонувати вас пригостити, у мене лишилось купа їжі, я везла її своїм онукам, але вони не захотіли.

    Очі Сінка загорілись.

    — Ні, дякую.

    Розбив його мрії Роні.

    — Але здається молодий чоловік хоче взяти, у мене тут є цукерки і булочки.

    — Так, не слухайте його, я візьму скільки можна.

    Щаслива жіночка простягнула хлопцям пакет з купою булочок, фруктів і солодкого. І допоки вона не вийшла через декілька зупинок, дозволила гладити свого кота, на ім’я Джон.

    — Тебе здається не вчили не брати їжу у незнайомців.

    — Якщо ця мила бабуся отруїла мене своєю випічкою, то я помру щасливим, бо її булочки неймовірні.

    — Ти невиправний.

    — Ти все одно мене любиш.

    — Вибачте.

    До них звернулась якась жінка, з хлопчиком років п’яти на вигляд.

    — Так?

    — Ви не могли б перестати триматись за руки, тут взагалі-то мій синочок.

    — А ви не могли б..

    Хотів послати її якомога далі Ден, але рудий його перебив.

    — Вибачте, але ніяк ми вам не заважаємо, якщо вас щось не влаштовує можете вий..

    На цей раз Сінк не дав договорити Даєру. Але не тим що перебив, а тим що поцілував його, як ніколи пристрасно. Вкрай обурена жінка поскаржилась водію, але чоловік на її крики розвів руками. Допоки ця мадам була в автобусі, хлопці цілувались ще тричі, її обличчя було неймовірно кумедне.  

    — А ти добре цілуєшся.

    Роні їв свій другий бутерброд.

    — Напишу це у своєму резюме. Дай вкусити.

    — Ні! Ти і так скоро все з’їси.

    — Ну а за поцілунок?

    — Я обираю цілуватись з бутербродом.

    — Ой, ну і добре.

     

    0 Коментарів