Фанфіки українською мовою

    Він завжди пахнув морем.

    Він завжди пахнув морем, піною та бризом. Пахнув неначе останній пролісок, зненацька засипаний снігом. На його губах завжди була гігієнічна помада; це дивно, але вона також пахла солоною водою.

    Коли він з’являвся у мене в кімнаті, за ним завжди шлейфом приходило тепло, жага та Сицилія.

    Він любив Італію. Він взагалі був дитиною вина та спокуси. Він був диким та непокірним, а в іншу мить ставав холодним та байдужим. Він гойдав мене на емоційній орелі неначе дівчисько… А може мені це й подобалось, якщо я залишався з ним до останнього…

    До останнього. Коли ж наступить той самий останній день?

    Він приходив до мене зненацька. У його візитів не було ні намірів, ні будь-якої періодичності, що заводить мене з розуму. Він лащився, неначе котеня, або ж тихо сідав поруч, й сидів допоки не піде, не сказавши ні слова. Я вже знав, чого йому потрібно – навчився за місяці проведенні разом.

    Я радів як немовля, коли він був зі мною. Радів так, неначе взяв життя за яйця, неначе вирвав останній шанс прямо з-під носа бабусі з косою, неначе поступив до Гарварду й мати радіє, й не чув я до того: “Всі твої друзі се во стручно техничко училиште!”…
    Ніби всі купідони світу вистрелили всіма своїми стрілами мені в серце. Кожен раз закохуюсь як вперше.

    А потім ми пили біоміцин¹. Він завжди просив філіжанку, я ж пив з бокала. Ніч минала швидко за розмовами. На ранок він зникав. Зникав як з’являвся – швидко, й безмовно.

    А потім знову приходив, і все повторювалось знову, знову, знову до поки я не зійду з розуму та не вб’ю його чи себе, чи нас обох.

    Він був схожий на пташку. Мав вигляд такий беззахисний та відчужений, що хочеться пригорнути до себе, й гріти до поки не розкриє крила й не закричить. Але ця пташка кусала. Можна навіть сказати гризла, вигризала, нівечила, катувала. Її ніхто й ніколи не зміг посадити в клітку.

    У нього була коротка стрижка. Русяве волосся завжди підстрижене під “їжака”. Коли проводиш по ньому пальцями здається, що мільйони імпульсів пронизують твоє серце тисячами крихітних ножів. Й поки я гладжу його по голові, він читв.. Іноді в голос. У нього він був не дуже низький, й не зависокий – як у підлітка, який вже розмовляє баритоном, але іноді чулись перепади.

    Він був “домашній”. Вечіркам вважав за краще б мовчки томити час у тій злощасній філіжанці, читаючи якогось філософа. Коли він пив, то у сварці апелював своїми знаннями в філології та історії України. Казав, що книжок більше прочитав, чим весь університет разом узятий. Та я вірив йому. Я буду вірити йому завжди, яку б нісенітницю він не ніс – я завжди буду вірити.

    І я завжди буду чекати. Скільки б часу не знадобилося. Завжди.

    Бо вже всі купідони світу вистрелили всіма своїми стрілами мені в серце.


    1. Біоміцин – біле міцне вино.

     

    0 Коментарів